söndag, oktober 31, 2010

WOW - ÖVER 50 000:-!!!

Mitt första mål var 5000:-. Det uppnåddes snabbt, men jag hade aldrig kunnat ana att jag skulle kunna lägga till ytterligare en nolla på summan -  men det gjorde jag! Och vet ni vad?! Idag är det sista dagen i oktober och målet på 50 000:- är uppnått!!

Summan som kommit in är 50 250:- till min insamling till Cancerfonden. Men sen är det ytterligare 7 450:- som ni bidragit med till Rosa Bandet-insamlingen, vilket göra att den totala summan är 57 700:-. Ett stort TACK till er alla!! Pengar till cancerforskningen behövs och förhoppningsvis kommer cancer i framtiden vara en sjukdom som inte längre skrämmer oss.





Jag har förresten fått kontakt med ganska många gamla klasskompisar via Facebook. Men en sak slog mig idag som faktiskt är ganska otäck. Det är nämligen så att under slutet av 90-talet pluggade jag turism på folkhögskola under ett års tid. Av oss i klassen är det fyra som har eller har haft cancer! Jag har ju inte kontakt med alla så om det är ännu fler vet jag inte. Det är säkert bara en slump, men att vi trots allt är fyra ganska unga tjejer (i en klass på ca 25?) som drabbats känns ändå ganska mycket.

EN SVÅR UPPGIFT VÄNTAR

Oj oj oj, så otroligt många det är som vill vinna en Tassimo! Jag lär få en riktigt svår uppgift i morgon när jag ska utse vinnaren eftersom det är flera hundra (!) motiveringar att läsa igenom. De flesta har jag redan läst och jag skulle vilja komma hem till er allihop och fika! ;-)


Det kommer inte bli helt enkelt att utse tio roliga barnbilder som går vidare till final i fototävlingen heller. Ni har verkligen fått mig att le här ikväll när jag kikat igenom de bidrag som kommit in. Tack!

HUR SÖT FÅR MAN VARA?

Hittade ett sånt härligt filmklipp på nätet som gjorde mig glad! :-) Vilken söt och härlig hund!

FASTSPIKAD I SÄNGEN?

Vad svårt det är att ta sig ur sängen på morgonen. Är trött, men det är också som att någon har spikat fast en i sängen. Det känns så. Har ett ställe ner i ländryggen och mot ena höften där den ena spiken sitter! Ja, inte på riktigt såklart, men som sagt så känns det nästan så.

Ligger och försöker samla tillräckligt med ork för att ta mig frukost. Är faktiskt hungrig och har känt mig hungrig flera dagar nu! Det är bra, för det går lite lättare att äta då. Men vågen pekar ändå fortsatt neråt. Ytterligare något kilo minus sen sista läkarbesöket.

Nä nu vill lille Erik ha lite underhållning här. Det har han velat sen kvart över fyra i morse då han vaknade pigg som en lärka. Hans pappa fick till slut gå upp med honom för att han inte skulle väcka sina syskon. Inte helt enkelt att få småbarn att förstå att klockan har ändrats till vintertid. Erik somnar runt kl 19-20 och sover sedan ett par gånger på dagen så han borde inte vara SÅ extremt morgonpigg tycker man! Dessutom sover han ganska oroligt och vaknar flera gånger varje natt och är ledsen. Kanske fler tänder på gång (han har fortfarande bara en enda och tandköttet känns ganska svullet)? Eller kan det vara en bebis sätt att reagera på situationen här hemma?! Att jag är sjuk och inte mår bra? Det känns som vi alla här hemma lider av sömnbrist just nu. :-(

lördag, oktober 30, 2010

FÅ MIG ATT LE!

Det är så mysigt att öppna mailen med tävlingsbidragen som kommit in till fototävlingen. Där finns flera riktigt söta, härliga och roliga bilder. Men än finns det chansen att vara med. Ni har hela morgondagen på er. Så har du en barnbild som kan få mig att le - maila gärna över den till mig! :-) Ni får skicka in mer än en bild om ni vill, men endast en av dem kan gå vidare till omröstningen. Det som finns att vinna är en jättefin och bra matstol från BabyBjörn (värde 1995:-).

Här kan ni läsa mer om fototävlingen!

Letade reda på en till av mina tokiga bilder!

Jag behöver få se lite roliga bilder som kan muntra upp mig, för den här dagen har varit rätt långtråkig! Har mest suttit tyst och försökt vila halsen. Jobbigt när det gör ont så fort man försöker prata. Men det är lite bättre nu än i morse så jag hoppas att det går åt rätt håll.

Glöm nu inte att ställa om klockan från sommartid till vintertid! I morgon bitti får ni sova en extra timma... om man nu inte har småbarn som lär vakna samma tid som vanligt. Deras "klocka" är lite svårare att ställa om.

DETTA FÅR NI INTE MISSA

Är ni chokladtokiga precis som jag är?! Då får ni inte missa detta! :-) Just nu kan man nämligen få ett gratis chokladprovningskit från Lindt. Det är först till kvar som gäller eftersom de bara finns i ett begränsat antal.


Det sägs att choklad av rätt sort är nyttigt. Har bland annat hittat följande påståenden. Choklad...
- lindrar stress.
- ökar hjärnans prestationsförmåga.
- förbättrar minnet.
- ökar kärlens hälsa vid diabetes.
- ger ökat antioxidativt skydd.
- är stämningshöjande och piggar upp.

Visst låter det bra? Men till choklad av "rätt sort" tror jag dessvärre inte att t ex Marabous mjölkchoklad räknas ;-)

Jag var förresten på chokladprovning med mina jobbarkompisar för några år sedan. Det var både roligt, gott och intressant. Man fick en liten ask fylld av små chokladbitar. Det såg inte mycket ut för världen, men oj vad "mätt" man blev. Det var väldigt nära att jag föråt mig och klarade knappt av att äta choklad på nån vecka efter det! Men det var kul att försöka känna olika smaker i chokladen och även testa olika kombinationer av choklad och drycker.

EN NÄRA-DÖDEN-UPPLEVELSE

Hej å hå! Alldeles kallsvettig, yr, det susar och dånar i öronen och jag blev helt skakig i benen... Vad har jag gjort undrar ni säkert?! Jo, bara CYKLAT! Hjälp, vart har min kondition tagit vägen egentligen?! Den är borta! Puts väck! :-( Det kändes bra på första raksträckan och var till och med riktigt härligt i nedförsbackarna... men sen?! Jag trodde att jag skulle dö i första uppförsbacken!

Så här dålig var min kondition inte ens när jag var mitt uppe i de tuffa cellgiftsbehandlingarna i vintras och våras. Då tvingade jag mig ut på promenader, utom vissa dagar då jag var låst till soffan för att jag fick såna hemska biverkningar av Neulasta-sprutan (som jag fick ta i samband med varje behandling eftersom mina värden blev så dåliga).

Jag har inte ens cyklat särskilt långt. Bara till Statoil och tillbaka för att köpa en tidning. Var lite nyfiken på hur uppslaget i Expressen med oss nominerade till Årets Hjältemama blev.


Det var någon som frågade mig i morse hur man gör för att rösta? Jo, man går in på mama.nu och sedan finns det en rosa röstningsruta där som ser ut så här:


Röstar gör man enkelt genom att pricka för det namnet på personen som man vill ge sin röst och därefter trycker man på "Rösta!". Hur ofta man kan rösta vet jag tyvärr inte... om det är en gång totalt eller en gång om dagen?! Ni får prova er fram. :-)

När tidningen ringde upp mig häromdagen fick jag bland annat frågan vad den här nomineringen betyder för mig? För det första måste jag säga att jag blev väldigt överraskad när Lotta Grey ringde hem till mig för några veckor sedan och berättade att jag var en av de fem mammor som hade valts ut till detta. Jag har själv flera förebilder och personer jag ser upp till, men tänker inte särskilt ofta på att jag kan vara en förebild för andra.

Jag känner mig mest som en helt vanlig mamma. För även om jag är sjuk så försöker jag ändå fokusera just på att vara mamma. Sedan jag blev födde min äldste son för drygt 11 år sedan har jag varit mamma på flera olika sätt - ensamstående mamma, ung mamma, flerbarnsmamma... och nu cancersjuk mamma. Om jag hade haft möjligheten att välja så hade jag gärna hoppat över det där sista.


Det jag hoppas med att vara en av de nominerade är bland annat att fler får upp ögonen för den här hemska sjukdomen. Detta för att de som drabbas ska få snabb diagnos och så bra chans som möjligt att överleva, men också i hopp om att ännu fler vill stödja insamlingar som går till cancerforskningen. Just bröstcancerforskningen har i och för sig fått mycket fokus nu under oktober månad i och med Rosa Bandet-kampanjen, men fortfarande finns det ganska dåligt med information om just den ovanliga sorten jag har, dvs inflammatorisk bröstcancer.

Jag hade personligen aldrig hört talas om den innan jag själv drabbades. Symtomen på inflammatorisk bröstcancer skiljer sig lite mot "vanlig bröstcancer" och kan  förväxlas med en vanlig ofarlig inflammation i bröstet som kan behandlas med antibiotika. Jag vill absolut inte försöka skrämma upp folk, men om man skulle drabbas av detta är det viktigt att få sin diagnos och rätt behandling så snabbt som möjligt! Lär känna dina bröst - och dra dig inte för att söka hjälp om du upptäcker förändringar.

För övrigt så tror jag det bor en liten "hjälte" inom de flesta av oss. Vi är många som av olika orsaker får kämpa lite extra. Ibland kan det dock vara skönt att se att man inte är ensam om sin tillvaro. Livet är inte alltid enkelt och man vet aldrig riktigt vad som väntar en runt hörnet.

En del säger att de skäms för att klaga över smågrejer när de vet hur vi har det. Men absolut måste man få klaga ibland. Det gör jag också, men det är viktigt att man inte fastnar där utan att man också försöker hitta de där guldkornen emellanåt! Ett "guldkorn" behöver inte kosta pengar. Bara det att stanna upp och försöka se och höra det som är positivt och som finns omkring oss. Det kan vara ett barns klingande skratt, frosten som gjort vackra mönster på rutan, en komplimang man ger eller får, en skön promenad bland färgglada höstlöv... ja, egentligen precis vad som helst som får en att må bra och som gör livet lite extra värt att leva!


Ibland försöker jag även se mitt liv som en balansvåg. När det hamnar för mycket i "minus-korgen" så försöker jag planera in roliga och bra saker också att lägga i den andra korgen som väger upp. Råkar den tippa över mot "plus-korgen" gör det såklart ingenting. Då får man lite extra kraft och energi om den råkar tippa tillbaka åt andra hållet!

Att fylla den där vågen är inte alltid så enkelt som det låter dock. Mycket av det som är tungt och jobbigt väljer man ju inte själv. Vissa saker är bara sådant man måste gå igenom vare sig man vill eller ej. Hur ser din egen balansvåg ut? Har du fyllt den med några bra saker idag? :-)

INGEN RÖST

Vad "kul" det är när man vaknar på morgonen och inte kan prata! :-( Det kommer knappt fram några ljud alls när jag försöker säga något. Är hes som en... ja, nånting... kommer inte på nån som låter som jag gör. Jag hoppas att det blir bättre framåt dagen. Men om nån funderar på att ringa mig - skicka sms istället för jag kan inte svara i telefon!

Vill du få ett mail när jag uppdaterat min blogg?

DETTA MÖTER ER IDAG...

Om ni besöker en Kontanten automat idag och ska ta ut pengar där så möts ni av detta...


För varje uttag som görs så skänker Kontanten 10 öre till Cancerfonden. Men jag hoppas även att mina rader kan få ytterligare någon eller några att bidra med en slant till mina insamlingar till Rosa Bandet och Cancerfonden.

När det gäller den sistnämnda insamlingen så satte jag ett mål på 50 000:- när oktober månad är slut. Det fattas just nu bara 880:- till den summan... kommer vi lyckas med detta på de två dagarna som återstår av oktober?! :-)

fredag, oktober 29, 2010

NU KAN MAN RÖSTA!

Vi är fem mammor som är nominerade till Årets Hjältemama 2010. Inne på www.mama.nu har nu omröstningen startat. Där finns även filmklippen utlagda med våra presentationer.


Nu ska jag krypa ner under filten i soffan igen och mysa med mina grabbar och titta på Idol. Får kämpa för att hålla mig vaken. Är så himla trött och har sovit till och från hela dagen. Har dessutom fått så gräsligt ont i min högerarm igen! Blev erbjuden strålbehandling för att få bukt med den värsta smärtan, men sen när jag fick tid för den - ja, då hade jag inte lika ont längre och tackade nej. Frågan är nu om jag ska avvakta och att det kommer bli lite bättre av sig själv igen eller om jag ska ta den där behandlingen ändå?! Hmmm...!

VI GÖR ALLT FÖR PENGAR

Igår kväll var vi i Göteborg på Rosa Bandet-galan. För åttonde året i rad hölls galan. Budskapet var "vi gör allt för pengar" och när kvällen var över stod räkneverket på drygt 50 miljoner kronor, vilket är mer än 6 miljoner bättre än förra året. Varje liten krona som kommer in till cancerforskningen är varmt välkommen och gör skillnad!


Hasse Aro och Renée Nyberg ledde galan. Hon berättade att "målet är att alla ska överleva - varenda en"!

Kvällen blandades med musik, dans, humor, glädje och sorg. Tårarna brände bakom ögonlocken flera gånger, men när klippet på Anna och hennes familj visades gick det inte hålla dem inne längre. Anna hade också bröstcancer och vi fick kontakt i vintras då jag skulle börja med mina cellgiftsbehandlingar. Hennes sjukdom upptäcktes när hon ammade deras lilla bebis och trodde att hon hade fått en mjölkstockning. Tyvärr förlorande hon kampen och hon rycktes ifrån sin make Henrik och deras lilla dotter Tilda 2 år. Cancer är en sån gräslig sjukdom! Opålitlig och grym. Jag vill inte dö ifrån min man och våra barn!! Nej, jag vill inte, vill inte, vill inte...! :´-(


Medan jag torkade mina tårar sjöng Peter Jöback.


Helen Sjöholm sjöng också väldigt vackert.


Även Lisa Miskovsky var där och sjöng så fint!

Jag träffade även ett par av mina bloggläsare där på galan. Det var jättekul att se er och kul att ni kom fram och presenterade er! :-)


Galan avslutades med att ett gäng kvinnor som segrat över bröstcancern kom upp på scenen.


Jag önskar att jag också kunde tillhört dem. Men att se mig själv som en segrare i den här kampen kommer jag nog aldrig få göra. Om nu inte forskningen går framåt mycket snabbare än de tror. Det var någon där igår och berättade just om forskningen. Han HOPPADES på att det är vi eller våra barn som kommer slippa oroa sig för bröstcancer, men han TRODDE att det blir våra barnbarn! Han verkade ganska övertygad om att bröstcancer en dag kommer bli en sjukdom som vi inte längre behöver vara rädda för... och jag hoppas att han har rätt!

Hur som helst har vi haft det jättebra i Göteborg. Min svärmor Birgitta och svägerska Linda var också med. De är för härliga båda två!! Vi åt middag före galan och efteråt följde de med oss till hotellet där ett par timmar snabbt försvann.

"En mor till salu?"... tror inte det va?! ;-)

Roliga Robert Gustafsson får en puss av mig och Linda.


Vi stannade kvar tills idag på hotell Gothia Tower. Hamnade i ett rum på våning 22, så det var nästan högst upp. Hade det inte varit så grått och regnigt ute hade vi säkert haft riktigt fin utsikt över staden.



Utsikten från vårt hotellrum.

Det har regnat i stort sett hela tiden medan vi varit i Göteborg och även idag när vi åkte hem. Regn, regn, regn! Det känns lite som en repris av den här årstiden förra året. I november åkte vi in och ut från sjukhuset i väntan på besked och det regnade i stort sett hela tiden!



Om ni missade galan eller vill se den igen så går den i repris i morgon lördag kl 12.25 i TV3 och visas även på TV3 play.

Tyvärr tar mitt batteri slut snabbt som vanligt. Sov en stund i bilen på vägen hem och direkt när vi kom hem la jag mig på soffan och sov en stund till. Det är lite jobbigt att nästan jämt vara så himla trött och inte orka så mycket som man vill.

TÅRAR

Igår var vi på Rosa Bandet-galan. Hade en underbar kväll! En kväll då tårarna föll... både för att jag var glad, men även för att jag blev ledsen.

Vi är fortfarande kvar här i Göteborg. Sov på hotell i natt och nu ska vi äta frukost. Hotellfrukost... mmm, det är nog det bästa med att bo på hotell!

Skriver mer sen när vi kommer hem! Kram till er alla. Njut av dagen och av varandra! <3

torsdag, oktober 28, 2010

KONTANTEN BLOGGOMATEN

Jag vet inte om ni kanske redan har sett dem, men om ni ska ta ut kontanter använd då gärna Kontantens orangea eller, under oktober, rosa automater. Då gör du samtidigt en god gärning. Varje gång ett uttag görs går nämligen 10 öre till Cancerfonden, vilket blir drygt 1,5 milj per år.


Under oktober månad förvandlas Kontantens automater till "bloggomater". Varje dag är det någon person som berättar om sina tankar kring kampen mot cancer. Har ni vägarna förbi en sådan nu på lördag så får ni gärna ta en titt...

NY KLÖSMÖBEL

Så där ja... nu har jag hjälpt min mamma att köpa en klösmöbel till katterna! :-) Ropade in en på tyska Ebay för de är mycket billigare där än i Sverige. En sån här fick det bli. Vi har också en sådan och trots tunga Maine cooner så är den fortfarande hel (ja, förutom de hängande mössen som Rippe "dödade" första dagen).

Under 600:- (inkl frakten från Tyskland).

ROSA BANDET-GALAN 2010

Ikväll kl 20 tycker jag att ni ska titta på tv3. Då är det dags för årets Rosa bandet-gala. I år direktsänds den från Lisebergshallen i Göteborg. Jag och min man ska dit så ni får gärna hålla utkik efter oss! ;-) Galan leds av Renée Nyberg och Hasse Aro och det är flera artister på plats, bl a Peter Jöback, Bo Kaspers orkester, Lisa Miskovsky och Helen Sjöholm. Jag hoppas att de drar in massor av pengar till den välbehövliga bröstcancerforskningen!


Min egen insamling till Rosa bandet är nu uppe i 6750:-. Tack snälla för alla era bidrag!

Nu ska jag och William för ungefär 350:e gången bara sen igår titta på hans papper här med bilder på alla hans dagiskompisar. Hans böcker är inte ett dugg intressanta för tillfället. Nej, nu sitter vi istället och pekar och han berättar för mig vad alla barnen på hans förskola heter. Så gulligt!

Tack snälla dagis för att vi fick hem den här lappen med bilder på alla barnen!

Lite skrynklig har den dock redan blivit. Den blir ju det efter alla pussar och kramar! ;-)

onsdag, oktober 27, 2010

FÖRÄNDRINGAR

Jag kom att tänka på en sak när jag såg bilden som låg ute som "visningsbild" för mitt klipp på Expressen. Den bilden föreställer mig och lille Erik och är tagen en av de varmaste dagarna i somras. Fram tills den dagen hade jag använt mina sjalar och peruker så gott som dagligen.

Jag trivdes aldrig att gå runt helt skallig. Tyckte att jag såg så sjuk ut utan hår och orkade inte den ständiga påminnelsen om att jag var det varje gång jag såg min spegelbild. Det kändes inte heller som "jag". Dessutom är jag en väldigt frusen person. Man kan knappt tro att hår värmer så pass mycket som det gör! Men just de där varmaste dagarna i slutet av juni behövde man ju knappast frysa! ;-)

Erik och jag med ungefär lika lite hår på våra huvuden.

Under det här senaste året som har gått har mitt utseende förändrats. Jag som annars varit en sån person som sett ungefär likadan ut i hela mitt liv. Men nu har mitt hår växlat mellan långt, kort, ljust och mörkt och min vikt har varierat en hel del den med på grund av graviditeten, behandlingar, mediciner och sjukdomen.

I nästan hela mitt liv har jag haft långt hår. Ibland har jag tänkt att jag ska klippa det kort, men oftast har det slutat med att jag har toppat det. De gånger som jag har varit riktigt "modig" så har någon decimeter kapats av! ;-)

Den här bilden togs strax efter jag hade fått min bröstcancer-diagnos.

Men så efter de två första kurerna med cellgifter så lossnade håret. Vartenda litet hårstrå på hela kroppen försvann! I samband med första behandlingen provade jag ut en peruk. Den var helt okej, men var tyvärr inte särskilt bekväm att ha på sig.



Det var mycket skönare att ha en scarf på huvudet, så jag varierade lite mellan scarf och peruk.


Jag hämtade ut tre olika peruker. Den jag använde mest var nog denna...


... och den som jag knappt använt alls i var denna för jag kände mig som en "tant" i den...


Nu har jag mitt riktiga hår igen. Efter avslutad behandling så började det växa ut ganska fort. Jag tror att det har blivit tjockare och lite mörkare än jag hade innan. Blev klippt för ett par veckor sedan av en kompis som jobbat som frisör. Skönt att få lite mer "frisyr".

Återstår att se om jag får behålla håret eller ej. Många sorters cellgifter har ju håravfall som en vanlig biverkning. Dock är det inte en lika vanlig biverkning när det gäller Xeloda som är den sorten som jag troligtvis kommer börja med i november.

FLER ROLIGA BILDER?

Åh, vilka härliga och roliga bilder det har kommit in till fototävlingen! :-) Men ni får jättegärna fortsätta att skicka in. Ni har hela den här veckan på er innan jag väljer ut de tio bilderna som går vidare till final. Vinsten är en jättefin och bra matstol från BabyBjörn.

En gammal bild från när Adam var liten... "vart tog klubban vägen?!" :-)

Vilken är DIN roligaste barnbild?

PIFFA UPP HALVDÖDA ORCHIDÉER

Vi har ganska många orchidéer här hemma. Det är en tacksam blomma när man som jag ibland råkar glömma bort att de vill ha vatten. Men för några år sedan var jag inte alls särskilt förtjust i orchidéer. Jag lyckades inget vidare med dem. När de väl blommade så tog det bara några dagar och sen ramlade varenda blomma av. Sen stod de mest och såg halvdöda och tråkiga ut och det slutade med att de åkte i soporna.

Jag har ett litet tips om man vill piffa upp sina orchidéer när de ser så där tråkiga och livlösa ut. Man köper helt enkelt en fejkad blomma och sticker ner den i krukan. De finns i lite olika kvalitét och prisklasser, men en del av dem ser faktiskt ganska äkta ut. När dessutom själva bladen i krukan faktiskt ÄR äkta så blir det ännu svårare att se att blommorna inte är det.

Min låtsas-orchidée (fast det finns de som ser mer äkta ut än denna).

Men snart blommar den på riktigt!

VI HAR FÅTT BESÖK

Hmm... något här hemma är inte riktigt som vanligt. Det står en transportbur på golvet och det luktar något. Men vad??!


- Ah, mumsig mat fanns det ju här inne! Vakta där uppe Wilma så kommer jag snart... *tugg tugg tugg*...

Nu hörde vi något som lät konstigt också. Undra om det kom uppifrån klösmöbeln?


- Hallå?! Är det någon där??


- Åh, nu vet jag vad det är som låter och luktar konstigt!


Vill ni veta vad det är?


- Nej, sjas med dig Wilma! Tyst! Bort!! Det var faktiskt jag som hittade dem först!


- Det är de här båda busfröna som har kommit hit och hälsat på! De heter Zizzi och Mitzy och är Adams katter som bor hemma hos hans mormor och morfar.

- Visst är de söta?!

- Fast inte riktigt lika söta som min fina tjej Yossie!

tisdag, oktober 26, 2010

"SNART HAR DE INGEN MAMMA""

Cancer är en sån hemsk sjukdom! Den är lömsk och kan slå till lite här och var och mot vem som helst. Jag har haft kontakt med flera andra mammor på nätet som precis som jag har kämpat mot cancermonstren. Många människor blir idag friska från sjukdomen tack vare alla de bra behandlingar som finns, men så ibland händer det där fruktansvärda, dvs cancern gör att människor dör. Elin, Helena, Sabina och Anna... det är några av de fina mammor jag haft kontakt med via nätet och följt då de varit sjuka i cancer. Idag är de änglar. :-(

Min egen sjukdom är också allvarlig och har tyvärr inte någon vidare bra prognos. Risken finns att jag en dag kommer göra mina ängla-vänner sällskap. Men jag försöker skjuta det ifrån mig så gott jag kan och tänka positivt. Även om jag är trött eller har ont försöker jag ändå tänka att jag är frisk. Försöker intala mig själv att det inte är cancern som gör att jag mår si eller så. Jag tänker att det ska dyka upp bra behandlingar som fungerar och som kan hålla cancermonstren i min kropp i schack. Ibland sker mirakel - och kanske händer det just mig! Det sker ju en snabb utveckling när det till exempel gäller teknikens värld, så visst måste de väl snart även komma på hur man kan bota spridd bröstcancer?! Jag hoppas verkligen det!

Men visst, emellanåt kommer tunga dagar också då jag känner att jag inte orkar med ett endaste sjukhusbesök, behandling, medicin eller biverkning till. Dagar då jag bara vill ge upp och skita i alltihop. Bara dra täcket över huvudet, somna och aldrig mera vakna. Livet med cancer i kroppen är verkligen som en berg-o-dalbana. Det går både upp och ner.


Jag tror i och för sig att livet som nära anhörig till någon med cancer är minst lika jobbig. Den dagen då kampen är över för min egen del, ja då finns ju mina nära och kära fortfarande kvar här och måste gå vidare med sina liv. Jag vet inte själv vad jag skulle ta mig till om jag förlorade en familjemedlem eller nära vän, men jag skulle förmodligen gå sönder av sorg. 

Elins syster har skrivit om hur tufft det är för deras förälder: "Jag ser emellanåt när Jag träffa mina föräldrar hur mycket sorg dom bär på, Jobbigt att se och inte kunna göra nått för att lindra deras smärta, För att förlora sitt barn, det är nog en av de värsta man kan vara med om, om barnet är liten, stor, vuxen.. Det är samma sorg, samma jobbiga sorg."

Mina tankar gick till mina egna föräldrar när jag läste det hon hade skrivit. De har redan förlorat en dotter. Min lillasyster föddes för tidigt och dog då hon bara var ett dygn gammal. Tänk om den här hemska sjukdomen gör att även jag dör. Då har de förlorat båda sina döttrar. Nej, det får inte hända!


Förutom att tro och hoppas så kommer jag kämpa vidare med mina behandlingar. Förhoppningsvis kan de ge mig tillräckligt med tid så att jag blir en av dem som kan få sin cancer botad! För det borde komma en dag då detta är möjligt, eller hur?!

Och utan mamma kommer mina barn förresten aldrig att bli. Oavsett om jag finns här på jorden eller i himlen eller någon annanstans så kommer jag alltid att förbli deras mamma! Likaså när det gäller min make. Oavsett vart jag befinner mig kommer jag aldrig sluta älska honom. *puss o kram*