onsdag, december 08, 2010

TILL MINA PRINSAR

Ni är många som frågat efter kontonummer för att kunna hjälpa min familj. Har velat lite hit och dit, men nu finns vårt plusgiro-konto i högerspalten här på min blogg. Bidragen dit kommer i första hand gå till mina fina "prinsar" på ett eller annat sätt. Det är så mycket jag vill göra för mina barn medan jag finns kvar.

Bland annat vill Adam så gärna ha en fotobok som jag gjort åt honom. Jag skulle vilja göra en fotobok till var och en av dem, men fyra stycken kostar en slant. Skulle även vilja göra förstoringar av några av de underbara bilderna som Juliana Wiklund var här och tog av vår familj i höstas. Vill rama in och sätta upp dem på väggen.

Sedan så är det snart jul. Jag älskar julen, men detta är med stor sannolikhet min allra sista. Tyvärr kommer detta bli en ganska sparsam sådan. Det är svårt att få det att gå runt ekonomiskt för tillfället när min make varit hemma från jobbet så pass mycket. Absolut kan julen bli jättebra och mysig ändå. Det som känns allra viktigast är att jag får må så bra som möjligt och även att jag kommer kunna fira den här hemma! Men såklart vore det skönt om man samtidigt slapp oroa sig för om pengarna ska räcka. Det vore även roligt om man kunde få tomten att komma med någon av de grejer som står högt upp på barnens önskelistor. Ja, nu är ju högsta önskan här att cancern ska försvinna. Det blir lite svårt att uppfylla den önskan även om jag kommer kämpa på så gott jag kan med de behandlingar som finns.


Kanske kan kontot även göra det möjligt för min make att vara hemma några dagar extra utan att känna stressen över att ekonomin ska gå runt om han inte är på jobbet. Detsamma gäller även sedan när jag inte längre finns kvar här.

Men ingen ska känna sig det minsta tvungen att sätta in något på kontot, utan alla eventuella bidrag är helt och hållet av fri vilja. Denna ersätter inte heller min insamling till Cancerfonden utan den kommer naturligtvis finnas kvar. Där finns nu fantastiska 74 750:- som ni har bidragit med under året som gått. Även om de antagligen inte hinner hjälpa just mig så är jag så tacksam för varenda krona som går till cancerforskningen. Många bäckar små...!

143 kommentarer:

Anonym sa...

Du gör helt rätt, jag ska absolut sätta in en slant, många bäckar små....
Det knyter sig i magen när du skriver sista julen, är det verkligen så hopplöst???
Du finns så ofta i mina tankar, kan nog lite bero på att vi har jämnåriga småtroll, det borde vara kriminellt att bli så sjuk som du med små barn...

Många kramar från en av dina läsare

Anonym sa...

Underbart Linda!! Jag förstår din frustation om att inte vilja vara en tiggare!! Men vi vill skänka och underlätta läsare säger TACK!!

jebe sa...

PÅ nåt vis så känns det bra att kunna hjälpa till.... och via PG till barna så går ju det.....

Josefin sa...

Jag satte in en liten slant, många bäckar små <3
KRAM

Anonym sa...

Tänk om man fick önska sig en sak till jul, vad som helst.
Ingen tvekan vad min önskan skulle vara: Att dina cancermonster skulle försvinna dit pepparn växer!
Och att óckså alla andra som är sjuka, skulle bli friska!
Det brukar ibland sägas då nån går bort, att han/hon var för god för denna världen.
Jag kan inte hålla med, det är ju just såna som behövs här på jorden!
styrkekramar till dig och hela fam.

/bloggläsare Monika

Anonym sa...

Hej!
Hittade hit via vimmelmamman för första gången och vill skänka dig en stor kram i ord.
Jag sitter här och gråter över hur du måste lida.
Jag är mamma till en dotter som har cancer, och det är så fruktansvärt att bara stå bredvid och inte kunna påverka denna hemska sjukdom.
Jag blir så ledsen att jag inte kan ge dig precis som mitt barn några fina små ord-att det blir bra snart och allt blir precis som förr;( utan du ska veta att alla "vi" utanför känner så otrolig starka känslor som jag hoppas du kan få känna dig långt från ensam...oh vad jag hoppas att din fortsatta behandling kan ge dig mycket mer tid med din familj!!!

KRAM Lotta

Therese sa...

Ni är så fina Linda och bilderna som ni tagit tillsammmans är helt fantastiska. Man tittar på dem och tårarna rinner, ditt öde berör så starkt.

Kramar Therese

Anonym sa...

Skönt att du får hjälp från hemsjukvården.Dom kan ju komma ganska fort om så behövs, och du slipper åka in till sjukhuset.Bra att du öppnade ett PG.
Du är ofta i mina tankar, tårarna rinner...ni har det inte lätt. Hoppas nu att det blir lite lugnare. Skönt att ni får lite hjälp med maten, så du slipper stå och laga. Bättre att vila och få krafter till att umgås med dina nära och kära. Kramar Biirgitta

Lotta sa...

Åh ska verkligen försöka sätta in lite pengar till dina prinsar! Har följt dig ett bra tag nu via facebook/bloggen och önskar jag kunde göra mer! SÅ trist att behöva oroa sig för pengar ovanpå alltihop, särskilt i jul!
Har inte så mycket jag heller men så det räcker till ett fotoalbum i alla fall kanske?
Kramar från mig och hoppas du får en UNDERBAR jul!
från Mama Chaka (från allt för föräldrar, augustibarn -08 tråden)

Pia Andersson sa...

Har länge velat hjälpa till på nåt sätt,men inte vetat hur. Nu kan jag det:)Kram Pia

Anonym sa...

Åh vilket bra initiativ av dig, klart man vill hjälpa er på något sätt. Just nu är jag helt sjukskriven och vänder på varenda krona själv, men om jag får några kronor över så vill jag hjälpa er!!! Följer din blogg hela tiden och lider så med dig och din familj. Kan det bli mer orättvist, usch, tårarna rinner här...
Massa kramar och tack för att vi får följa dig i din vardag, Annelie

Therese sa...

Gud vad ledsen man blir av att läsa att det blir din sista jul. Jag har en fråga till dig, är du inte rädd för att dö?

Anonym sa...

Känner nu att detta gått överstyr tyvärr. Detta är ren och skär tiggeri. Blev förbannad för ett tag sen när en läsare antydde om detta,men nu är det så uppenbart! Alla ska veta att mina barn kommer inte få en enda julklapp iår. På grund av min sjukskrivning i 4 år Varför ska Lindas barn ha massa tiggarjulklappar när inte mina får nåt???? Näää,jag har ömkat med Linda och hennes familj förut. men kommer ha svårt att göra det i framtiden tyvärr. Man ska inte spinna på sin sjukdom för att få pengar över till lyx,som vanliga sjukskrivna aldrig kan unna sej! M.v.h Maud.

Anonym sa...

Trodde genom åren att jag lärt känna Linda lite och vad hon står för,men icke! Förra inlägget som insinuerade tiggeri slog hon ifrån sej!!! Men det hon gör nu är tiggeri. Vill inte tro att det är Linda som skrivit det sista inlägget!!!

Jenny sa...

Linda, jag hittade också hit via Vimmelmamman. Det finns inga ord för hur hemsk denna sjukdom är. Jag är ungefär lika gammal som du och har två småpojkar i samma åldrar som dina två mellanpojkar och det går inte ens att tänka sig vad ni går igenom. Strunta i dumma kommentarer om tiggeri och utnyttja pengarna till att få en så bra jul ni bara kan. Mys med pojkarna i soffan och sängen och ta all hjälp du kan få. Önskar att det gick att hjälpa till på annat sätt men jag kan bara sätta in en slant till er.
Kram från en mycket berörd bloggläsare

Anonym sa...

Jag har fyra "prinsessor" som är minst lika underbara som dina barn,som du tydligen tror är världens underverk!!! Usch!!!! Egotrippat!!!

Angela sa...

Fy skäms på dej! Linda har väl inte sagt att dina sessor inte är dina eller att dem inte är värdefulla. Vars finns din empati? Varför skriva sånt där alls? Jag har fem barn vad har det med Lindas inlägg att göra?! Typiskt svensk avundsjuka. Å liksom för vad? Jag lovar att Linda kunnat leva fattig som en råtta om så vara de funnits bot för sjukrummen. Jag lägger en slant till dig och dina prinsar <3 Kramar <3

Anonym sa...

Både du Linda och ni andra som har svårt med pengar till en julklapp till barnen,julmat mm gå in och kolla på Katrin Zytomierskas blogg. Hon har startat ett fantastiskt projekt för barnfamiljer som har ont om pengar och därmed kanske inte kan ge sina barn en klapp eller god julmat på bordet. Hon ger varje barn 300 kr. Bara att maila henne om man vill ta del av hennes gåva till barnen.

Louise sa...

Tiggeri?
Nej, det här är verkligen inget tiggeri! Ren och skär svensk avundsjuka, det är vad det är!

Jag har läst så många kommentarer från människor som på något sätt vill hjälpa till, men som bor för långt bort för att kunna leverera lite hemlagad mat osv.
Det här är det perfekta sättet att visa medkänsla för en människa som lider av en svår sjukdom och som kommer lämna fyra barn efter sig om cancern inte ger med sig.

Av mig ska du få en slant Linda!Jag kan inte ge så mycket, men många bäckar små...
Jag vill att dina barn och make ska ha det bra, även om du kanske inte är med dem i framtiden!

Jag vet själv hur det är att förlora någon och hur jobbigt det är att även behöva oroa sig för ekonomin.

Så stå på dig Linda och lyssna inte på de dumma människorna som skriver dumma kommentarer!

Anonym sa...

SVAR TILL ANGELA!!!! Jag skäms definitivt inte!!!! Jag har empati etc...etc.... MEN,jag skulle aldrig sjunka så lågt som att tigga!!!!! Tycker att föräldrar och syskon ,samt vänner ska hjälpa till i första hand. Stor jävla skam att gå ut på internet och tigga. Kommer aldrig läsa Lindas blogg mer!!!!

Linda sa...

Till Maud och er andra anonyma: Är inte ett dugg förvånad över era kommentarer, utan var ganska säker på att få höra detta. Jag såg att någon skrev att detta bara handlar om den svenska avundsjukan, men samtidigt undrar jag VEM som kan vara avundsjuk på den här mardrömmen vi lever i?!

Jo, jag var först tveksam till att lägga ut kontonumret här även om många har frågat efter det. Just när det gäller insamlingar så har jag själv under de senaste åren bidragit ekonomiskt till flera andra, bl a Cancerfonden, Rosa bandet och Barncancerfonden. Har även skänkt till olika privata insamlingar där just ena föräldern varit väldigt sjuk och även till en där ett barn hade cancer. Det har känts bra att kunna göra något för dem. Jag har gjort detta helt av fri vilja vid tillfällen då jag själv känt att jag har kronor över som jag kan ge till någon som just då behöver dem bättre. Men visst, det finns såklart jättemånga fler än de man själv hjälpt som också skulle behöva hjälp. Så är det ju alltid.

Som läget är här nu så tycker jag att det känns väldigt jobbigt att barnen lider så mycket pga min sjukdom som de får göra. Det är väldigt mycket oro och stress för min make också. Tar gärna risken att bli kallas för en massa fula ord om det bara fanns något att göra för att underlätta tillvaron lite för dem.

Det var många tårar idag från ene sonen för att jag är så sjuk och han ville att jag skulle kunna lova honom att leva många år till! Åh vad jag önskar att jag kunde lova honom detta! Jag skulle göra nästan vad som helst för att kunna bli frisk, att återvända till jobbet efter föräldraledigheten, att få se våra barn växa upp och få vara med dem många år till, slippa alla plågsamma undersökningar, starka mediciner och svåra smärtor. Men nu är det ju tyvärr som det är! :-(

Maud, du skriver om orättvisan att dina barn inte kommer få några julklappar alls. Men - de har DIG kvar! Jag tror faktiskt inte de bryr sig så mycket om prylar bara de får ha sin förälder kvar i livet. Dock vet jag ingenting alls om din prognos. Det finns inte heller något som hindrar dig från att ta emot hjälp från andra om du önskar det. Vissa år då jag varit ensamstående mamma har jag inte heller kunnat köpa en massa julklappar. Ett år tillverkade jag egna och gav bort och det funkar ju det också.

Jag är inte alls ute efter att våra barn ska få en massa svindyra julklappar, utan framför allt handlar det om att kunna ge dem sådant som kan bli fina minnen för dem att ha kvar då jag inte finns här. Jag önskar också mera tid tillsammans med hela familjen, att maken kan vara hemma mera. Men som det är nu så är det ekonomin som sätter stopp för detta.

Och ja, visst tycker väl de allra flesta av oss att ens egna barn är de bästa som finns? Jag vill inte byta ut våra pojkar mot några andra i hela världen. Jag älskar dem över allt annat och detta är inget som jag ser som vare sig "egotrippat" eller som en tävling i vems barn som är de underbaraste! :-) Ingen skulle ändå kunna utse en vinnare för alla barn är underbara på sitt sätt!

kram Linda (som fortfarande inte lyckats somna för att ryggen och de där eländiga revbenen känns som de gått av på minst tre ställen *suck*, men ska göra ett nytt försök nu...)

Linda sa...

Therese: Du undrar om jag inte är rädd för att dö? För det mesta tänker jag inte så mycket på själva döden. Hoppas på att det blir ett ögonblick då jag är så smärtfri som möjligt och att det går fort när det väl är dags.

Det jag är mest rädd för är att det blir en utdragen "procedur" med mycket smärta och ångest. Att jag ska behöva tillbringa lång tid på sjukhuset. Det skrämmer mig att hamna i en situation då jag inte klarar något alls eller att jag inte längre kommer känna mig klar i huvudet.

Sen skrämmer det mig också lite att inte riktigt veta hur lång eller kort tid jag har kvar. Känner mig lite som en "tickande bomb" som går runt. Vill det sig illa kan metastaserna i levern snabbt växa till sig på fel ställen... och då går det fort! Jag hoppas verkligen på att jag kan börja med min behandling igen och att cancermonstren går att bromsa in ett tag till.

Kram Linda

Anonym sa...

Till dig som anonymt tycker att Linda tigger vill jag säga följande...att du inte skäms. Vi kan alla som läser hennes blogg se att deras liv inte är så lätt.Vi vet varför och ändå tycker du att ett bidrag till hennes barn skulle vara fel. Jag är också sjukskriven men jag har inte cancer. Har du??????
Jag tycker du är fantastisk Linda som orkar skriva här varje dag trots att det tydligen finns människor som missunnar andra lite glädje. Tänk om alla i Sverige skänkte 10kr varje månad till cancerfonden. Det skulle bli en hel del pengar det. Något att tänka på kanske. Många kramar till dig och din familj/Johanna

Ulrika sa...

Linda!
Bry dig inte om de manniskor som inte stoder din insamling och forlat dem for att de ar sa trangsynta. Du gor helt ratt. Vi som vill och kan stodja din familj ekonomiskt ar tacksamma att vi kan gora det. Tack for att du later mig folja ditt liv. Du ar verkligen fantastisk.
Ulrika i USA

Tina sa...

Håller helt och hålet med Linda här! Anser inte att detta är nått tiggeri. Har själv levt långt under existensminimum i flera år och tyckt att julen varit jobbig för att man inte haft pengar till julklappar till barnen (har tre), men man försöker ändå göra det bästa av situationen. Finns så många andra saker som barnen uppskattar mera som exempelvis egentid med sina föräldrar ( i detta fallet mig som mamma eftersom jag är ensamstående) och hitta på roliga saker tillsammans. Detta är saker som tyvärr Lindas barn inte kommer att kunna göra i all framtid. Så var ligger då tiggeriet i detta att önska dem en eventuellt sista jul att bli den bästa julen av alla jular!?

Nä, du Linda ta inte åt dig av dessa kommentarer!

Jag har inte mycket att leva på i dagens läge heller, men jag kommer att skicka nått till barnen, om det blir ett bidrag till julklappar genom detta eller om det blir nått mera personligt har jag inte bestämt mig för ännu. Den som väntar på nått spännande får se :- ) !

Kram till dig Linda och hela din goa familj!

Anonym sa...

Hej!

Alla de anonyma inläggen ser ut att komma från en o samma person. Stilen som de är skrivna på är samma på samtliga inlägg och dessutom är allihop skrivna som anonyma kommentarer. Om jag hade varit du så hade jag försökt radera dem både ur ditt minne och här från din bloggsida.

Jag tror inte att någon skulle vilja byta med dig Linda. Du och din familj befinner er i en mardrömssitation! Det är många av oss som följer dig som den senaste tiden verkligen har tjatat på dig att lägga ut ett kontonummer. Jag har mailat dig två gånger och frågat men inte fått svar. Vi tackar för att kunna ge dig något tillbaka efter allt det du delar med dig av. Du har själv gjort en stor insats för cancerfonden och lagt ner ett jättestort jobb på att samla in pengarna dit. Tyvärr kanske det är så att du själv inte hinner får ta del av forskningens framgångar men vi är många andra som kommer att drabbas av sjukdomen som är glada för pengarna som går till forskningen.

Hoppas att du sover gott nu. Jag själv jobbar hela natten och är glad att kunna läsa att du orkat uppdatera din blogg fastän du är trött och har ont. Jag blir alltid så orolig när det dröjer många timmar mellan inläggen fastän jag förstår att du behöver få sova och vila också. =)

Styrkekramar!!
/Marie. E

annicap sa...

Vad trist att det finns avundsjuka människor som missunnar dig och din familj en liten penninggåva. Det är upp till var och en att välja om man vill skänka en slant. Jag väljer att göra det, men kan inte föra över pengar förrän i eftermiddag då jag sitter vid min egna dator.

Jag tror precis som någon annan sa, att det är samma person som har skrivit de missunnsamma inläggen. Det hade varit märkligt om du, Linda, helt plötsligt fick flera sådana läsare efter varandra.

Varm kram till dig & din familj.

Helena sa...

Go Linda - superbra!!
Håller med nga andra - radera avundsamma kommentarer, de gagnar ingen. Eller ignorera dem åtminstone. Du har INGET att stå till svars för här Linda, absolut inget!!
Kram!
Helena, okt99

PS - Jag rekommenderar verkligen www.blurb.com - fick mina fotoböcker därifrån igår. Mycket fina, bra kvalitet, och till en tredjedel av priset jag köpt böcker från tidigare! Mycket facilt!!

Helén sa...

Tiggeri är tiggeri även om man är svårt sjuk. Det finns många i vårt land som lever under så små omständigheter att det inte finns råd till tandvård, handla julklappar, ha en anständig bostad, eller ge barnen vad de önskar. Alla har inte en blogg och kan skaffa sig extra inkomster på det viset... Många ensamstående föräldrar kan inte ge barnen en bråkdel av vad Lindas barn har, materiellt.

Att tycka så innebär inte att man på något vis vill byta med Linda eller inte känner med henne och hennes failj i denna otroligt jobbiga och tragiska situation som de befinner sig i.

Men det stöter mig ändå för en godtgbar ekonomisk situation ska inte nås på detta sätt. Räcker inte inkomsterna till för en själig levnadsstandard så får och ska samhället stötta.

Ett spontant tips till er är att sälj presentkortet från Fritidsresor. Det kan ge en slant att använda till annat!

Anonym sa...

Hej Linda
Jag vill bara säga att jag blev sååå glad när du lämnade ut ett plusgironummer. Jag är en mamma till fyra och jag har det bra och jag har alltid levt med ett tanke sätt: Ge så får du massor tillbaka! Allt ifrån kramar till pengar. Jag tänker att en dag kanske det är jag som behöver hjälp och om jag då är generös idag så har jag tillbaka det någon annan gång.
Så Linda lägg ingen energi på dessa som muttrar på din blogg. De bara tar din energi som du så väl behöver till annat.
Fokusera på och omge dig bara med människor som ger energi. Sluta tänka på de som skriver negativt - förträng det bara. För om du tänker på vad de säger så vinner de, eller hur!
Jag älskar dig för det du gör och jag hoppas att du får massor med pengar!!!!

Anonym sa...

Hej Linda.. Jag säger som flera utav de andra som kommenterat här. Radera de elaka, avundsjuka kommentarerna! Jag förstår inte vad det är med folk =(. Ingen är ju tvungen att skänka pengar och inte heller är någon tvungen att läsa din blogg. Jag tycker att du gör helt rätt som lägger ut kontonumret. Du är verkligen en fantastiskt människa Linda! Önskar dig all lycka. Stor varm kram ifrån Lotta

malinj80 sa...

Jag tycker du gjorde helt rätt Linda!
Du ska inte skämmas för att lämna ut PG numret! Har faktiskt haft det i tankarna att starta en insamling till dina fina barn!
Och självklart tycker man att sina egna barn är de mest fantastiska barn som finns.
Jag hoppas inte du tar illa upp av alla elaka kommentarer. Tycker man som de gör så tycker jag att det är bättre att knipa käft!
De kan verkligen inte vara nån som känner dig. De kan inte veta vilket fin människa du är, som har ett hjärta av guld, som bryr dig om dina nära o kära.
Hoppas att de har världens ågren för det de skrev!
Hoppas på att de är många som skickar in pengar till er! Det är ni värda. Ska försöka bidra med en slant också. Men även här har vi inte mycket pengar över nu innan jul!
Massor med kramar Malin

Anonym sa...

Jag känner så starkt för er situation, jag har följt era bloggar men aldrig kommenterat förut. Eftersom jag bort långt bort från er kan jag inte hjälpa praktiskt, men jag vill göra något för er, och nu har jag satt in en slant.

Kramar från en läsare.

Anonym sa...

Hej fina Linda,hur någon kan kalla det du gör för tiggeri kan jag inte förstå,tänk då på dom som hela svenska folket försörjer trots egna milioner,ni vet nog vilka jag menar,men Linda denna underbara starka människa gör inget fel alls den som inte vill behöver inte vara med på tåget det är frivilligt,och det är det ju inte vad gäller en annan rik familj.God jul fina Linda och hoppas du kan börja med din medicin igen.

Line sa...

Hej Linda. Jag håller med de många som skriver att du ska radera alla elaka kommentarer! Det är ju VI som har frågat efter ett kontonummer!! Radera - och låt oss andra få hjälpa er i denna svåra situation. Så alla goda,varma,snälla bloggläsare som har en liten eller en stor slant över - sätt in pengar och hjälp Linda och hennes familj! Jag skulle vilja hjälpa dessa avundsjuka människor också - måste vara otroligt jobbigt att ha så mycket ilska,elakhet och frustration i sig..... men att låta det gå utöver en oskyldig familj som lever i en mardrömssituation ??? Stor varm bamsekram till dig Linda

Anonym sa...

Linda! Ingen tycker att du är girig eller tigger pengar! Låt oss få hjälpa dig bara! JAg tycker att det är fint att så många vill hjälpa till, många bäckar små kan ju leda till nåt stort!

Vi som bor långt bort vill också gärna hjälpa till och på det här sättet så kan vi d! Jag är också ganska säker på att du hade varit en av dem som hade velat sätta in pengar om det var nån annan!

Inget dåligt samvete, precis som du säger är det ingen som sätter in pengar om inte själv vill. Tänk vad mycket onödigt man bränner pengar på. Jag hoppar lätt över en lunch ute och sätter in 100 spänn till er istället!

KRAMAR!

Vanessa sa...

Herregud, Ni som har skrivit att detta är tiggeri! Att ni inte skäms! Det trodde jag faktiskt aldrig att någon skulle göra!


Fy tusan vad arg och upprörd jag är just nu! Har ni läst Lindas blogg eller??? Fattar ni vad hon och hennes familj går igenom? Behöver de spydiga kommentarer från bittra människor? Att det finns människor som kan sjukna så långt gör mig ledsen. Om ni inte hålller med, skit i att säga nåt! På den här bloggen samlas vi som vill stötta och peppa familjen!

Fattar förresten inte snackat om att Linda skulle vara egotrippad för att hon tycker att hennes barn är underverk? det borde vara lag på att alla föräldrar skulle tycka så om sina barn! Man älskar och är stolt över sina barn, vad är problemet?

Linda, om du läser det här, det här hade jag hoppast att du skulle få slippa! Jäkla töntar! Ta inte åt dig, vi vanliga människor som har hjärtat på rätta stället förstår inte vad de menar! KRAM>!!!

Anonym sa...

MAUD! Du äcklar mig. På riktigt!
Detsamma ni andra mer eller mindre anonyma personer som skriver ner Linda för att hon gett ut ett PG-nummer.

Linda har fått frågan av läsare efter läsare. Många vill hjälpa. Om nu hennes läsare så gärna vill hjälpa och Lindas tid ganska snabbt rinner ut så varför inte ta emot hjälpen?


Som fotoböcker, så underbart för barnen att få dessa minnen at ha kvar. Tänk vad fint om de nu kan få det.

Tycker du Maud på riktigt att bara för att dina barn inte kan få julklappar så ska inga andra barn heller få det? Eller vad!?!

Tina sa...

ÅHHHH, FY SKÄMS PÅ ER, VUXNA MÄNNISKOR, SOM SKRIVER DE DÄR ELAKA KOMMENTARERNA! Linda ber om HJÄLP! Hon ber oss som VILL och KAN skänka några kronor så att hon och hennes familj kan få tillbringa den sista tiden hon har i livet tillsammans på ett rofyllt sätt. Hon ber om hjälp att få ge sina barn minnesgåvor, att förstora några kort så att hennes underbara söner kan se och minnas hennes vackra leende varje dag! Fy fan för er som missunnar dem detta! Det är ingen, framför allt inte Linda, som kräver att ni ska avstå från något alls för att ge till henne. Men vi andra, som har den minsta förståelse till hennes och hennes familjs bisarra situation, vi skänker några kronor, iaf en symbolisk summa. För att kunna ge dem ett bekymmer mindre.

Linda, det här är inte tiggeri på något sätt. Och OM det hade varit det, så ser jag inget fel i det heller. Fånig jävla stolthet kan dra åt fanders, du visar bara en otrolig ödmjukhet och jag ska självklart bidra till att du och dina kära kan ha en så fin och minnesvärd jul som möjligt.

Tusen kramar / Tina

Maja sa...

Vilken bra ide med fotobok och att förstora upp några bilder!!
Tycker att det är jättebra att du öppnat ett konto till dina prinsar för oss som vill göra något för er!
Bry dig inte om några dumma kommentarer, att folk inte kan knipa käft istället, dom som inte vill behöver inte ge något...tror bara dom är avundsjuka, känns jättebra för oss att få hjälpa till på något sätt! Pengar är inte allt men det underlättar ju massor.
Jag hoppas så att ni kommer att få en helt underbar jul, och jag hoppas att du får må så himla bra den dagen o alla andra förstås!

Massa kramar till dig Linda!

Anonym sa...

Alla har väl ett ansvar över sitt eget liv, så du som gnäller kan väl göra något åt din egen situation istället.
Vi människor är ju funtade så att hjälpa de som inte har det så lätt på alla sätt och vis, genom gåvor till BRIS,katastofoffer etc men vi vet aldrig om pengarna kommer fram till de rätta händerna. På det här viset VET man VEM man hälper och att pengarna verkligen kommer fram.
Tycker det är synd att det finns dom som skriker högt om att jag har det heller inte bra men får minsan inte hjälp, men som sagt gör något åt det i stället för att klaga.

Lider verkligen med dig och din familj och hoppas ni får en fin jul tillsammans och att du slipper de värsta smärtorna och kan njuta lite du med.

Stora styrke kramar

Amanda sa...

Till alla missunnsamma avundsjuka männsikor vill jag säga följande: Om ni har det tufft ekonomiskt så blir det ju inte sämre för er om Linda får några extra kronor. Om folk vill hjälpa till pga empati och för att Linda och hennes familj lever i en fruktansvärd situation så är det väl upp till var och en av oss hur vi vill göra. Man är ju inte precis tvingad till det. Jag har aldrig förstått hur man kan vara avundsjuk på att någon annan får något. Hon är dödssjuk och har ett helvete och ja det finns det andra som också har men det spelar väl ingen roll i sammanhanget. Man hjälper den eller de man vill och har råd med. Tänk lite innan ni skriver i denna blogg. Det är ju till hennes barn hon samlar. Linda - Jag är så ledsen för att du ska behöva läsa elaka kommentarer och lägga onödig energi på det. Snälla Linda försök att inte ta dessa kommentarer till dig. Kram Amanda

Anonym sa...

Du är en fantastisk mamma och människa ,du berättar om ditt liv med din svåra sjukdom och den omtanke du har för din familj.
Du befinner dig i en situation som ingen förälder borde behöva uthärda.Jag kommer definitivt skicka pengar till ditt konto,jag känner absolut inte att det är något tiggeri alla har möjlighet att avstå om man inte vill ge en gåva.Jag önskar att du och din familj får fira julen tillsammans och att du får må så bra som möjligt.Kramar till hela familjen.

EmmaS sa...

Hej,

Jag har nu lämnat en slant till dig och dina prinsar. Hoppas det kan ge lite ljus i mörkret ni lever i.

Jag kan respektera om folk tycker att samhället bör gå in och täcka, och att det finns många som behöver hjälp...men att däremot skriva det som vissa anonyma har gjort är helt makalöst...det är väl bara att inte ge!

God jul Linda m. familj - tack för att ni delar med er av era liv och tack för att jag fick möjlighet att dela med lite tillbaka.

Ingrid H sa...

Du skriver vackert om hur du mår, hur du känner.
Starkt att du tog beslutningen om att låta människor som vill få hjälpa till ekonomisk. Det kan inte ha varit lätt- men enligt min mening gjorde du rätt.
Kjärliga tankar ,Ingrid

Anonym sa...

Äntligen!!!

Så kom då kontonumret som många av oss tjatat om! Jipppiieee! Jag vill bara påpeka för alla småsinta bloggläsare som anser att detta är tiggeri: Det är VI LÄSARE som lider med Linda som bönat och bett om ett konto där vi kan sätta in pengar för att underlätta för familjen. Linda själva har ALDRIG bett om något - det är skillnaden.

Linda delar med sig av sina våndor och vedermödor och vi är många som är empatiska och gråter tillsammans med familjen. Kan man då ge minsta lilla bidrag för att underlätta familjens vardag eller hjälpa dem att skapa ett minne för evigt - klart man gör det om man har den möjligheten. Idag hakar jag på en som skrivit ett tidigare inlägg: Jag skippar att äta lunch ute och sätter in en hundring på kontot.

Linda - jag tycker att tipset du fick att sälja presentkortet från Fritidsresor var en alldeles lysande idé!

Kramar i massor och med hopp om en bra dag

Lizen

Peter sa...

Ja ja, den svenska svartsjukan slår till igen. Det är väl klart att Linda tigger i ordet bemärkelse. DET HADE JAG MED GJORT; SÅ HOPPAS MÅNGA SKÄNKER PENGAR TILL DIG OCH DIN FAMILJ.

Även vi har det skralt med pengar men jag önskar man hade kunnat ge mer till fler i nöd, även till MAUD som verkar har det svårt ekonomiskt.

Så LINDA GOD JUL, köp presenter och varför inte försöka få ihop till en SPA helg i Varberg, vi har ju ett av landets bästa SPA och många fonder betalar ut bidrag för människor i nöd.

Jag hoppas även TanjaG får in pengar på sin skiva som gjordes till minne av sin framlidne Erik.
http://www.reverbnation.com/artist/index/tanjag

KRAM FAM Peter och MIa i Varberg

Unknown sa...

Jag kan inte hjälpa själv, då vi själva lever på existensminimum, men ville bara sända en tanke till dig, och en kram i etern..

Josefina sa...

Hej Linda!
Vilken utmärkt idé!

För något år sedan lyssnade jag på dokumentären "Att leva när man vet att man snart ska dö", som handlar om smyckekonstnären Charlotte Sinding som gick bort i cancer ett halvår efter hennes son föddes. Jag minns att hon slog in små presenter med tillhörande texter till sin son som han skulle få öppna under olika skeenden av livet. Det är ett tips. Eller kanske spela in några olika små videolipp som de kan få titta på t.ex. vi födelsedag, student etc.
En släkting till mig omkom i en trafikolycka när hennes dotter bara var drygt 1 år. Dottern är snart tonåring, men har saknat just såna små saker, att få ett personligt tilltal ibland.

Du skrev att du var orolig för att de små inte ska få egna minnnen. Men genom att de pratar om dig, tittar på bilder, filmer etc kommer de ändå uppleva dig i sitt minne. Du verkar ha underbara föräldrar som har en nära relation till dina barn och de har ju över 30 år med dig och kan förmedla hela spektrat av dig.

Skriver inte detta egentligen som nån tröst, för inget kan ju försköna den situation du befinner dig i. Utan är bara mina egna reflektioner.

Håller tummarna för fredag att du får börja med cellgifter igen!

Stor kram till dig!

Beatrize Johansson sa...

Skickar en liten slant med mycket K Ä R L E K <3 <3 <3 som kan användas till fotoböckerna eller preciiiiis vad ni vill!!! Vassegoooo!!!! Puss o kram

Mary sa...

Synd att människor så storsint kan lämna i från sig kommentarer och dessutom har mage att lämna dem anonymt... moget utav dig, för jag antar kommentarerna kommer från en och samma person..

Jag förlorade själv min mamma i samma hemska cancerform, spridd inflammatorisk bröstcancer, och jag VILL ge Lindas barn en slant

Så tycker att du skall sträcka på ryggen Linda och slå ifrån dig alla dumheter som denna person skriver..

kram Maria (Göta från Cancerforum)

Anonym sa...

Och som vanligt kan du bara försöka strunta i småsinta skitelaka kommentarer som ibland dyker upp. ingen tror att du tror att dina barn är de enda fina barnen på jorden. Alla barn är sina föräldrars prinsar och prinsessor. nej ingen tror att du tigger. och det som du behöver pengar till är ju precis det som folk vill ge pengar till. Lite guldkant, julen, barnen och dig själv inte minst.

Anonym sa...

Jag har viljat skriva länge men har inte vetat vad jag ska skriva men nu kan jag inte hålla tyst. Hur kan människor vara så egoistiska som skriver sådana elaka kommentarer. Jag tycker att det är en jättebra grej som du har gjort så att människor som vill kan få hjälpe er i denna fruktansvärda situation.

Fia sa...

Till alla er med de dumma, elaka kommentarerna: Om ni ska irritera er så himla mycket, sluta läs då! Håll inte på med massa dumma, elaka kommentarer...

Sen är det så himla lätt att ha principer om allt och alla, men att sitta i en sådan situation som Linda gör är (visserligen inte unikt), men ovanligt. Skulle man sitta i den situationen själv kanske man hade haft en helt annan syn på det här. Tror Linda vill göra allt hon kan för sina barn, som vilken mamma som helst... Ett jättebra beslut Linda!

Min mamma var väldigt sjuk i livmodercancer när jag var liten (hon klarade sig, och är friskförklarad nu), hon låg i Göteborg och vi hade ingen möjlighet att hälsa på speciellt ofta, det var för dyrt att åka. Pappa jobbade mycket för att få det att gå runt och hann inte finnas där speciellt mycket för min lillebror och mig. Det är väldigt svårt att förstå när man är barn, när båda föräldrarna är borta och varför. Minns att jag undrade om det berodde på mig. Är det något som jag som barn hade tyckt var viktigt då, är att kunna få ha pappa hemma, och mamma i möjliga mån...
Jag tycker absolut inte att du tigger, du gör en fin sak för dina barn, och ni får möjligheten att skapa fina minnen... Det var också jag som skrev kommentaren om att ni kanske skulle filma en del (tror jag missade skriva mitt namn då), att du läser in sagor, eller berättar om dig själv osv... det gjorde min mamma, och även om hon klarade sig är de idag fortfarande väldigt betydelsefulla minnen för mig...

Dina pojkar är prinsar och värda allt!
Massa kramar!

Ina sa...

Moud- Du är en hemsk människa!!
Dina barn kommer att ha kvar dig nästa jul trots att det kanske inte blir en massa julklappar.
Hade det varit du som satt i Lindas sits så hade jag gärna hjälpt dig också.
Detta är i värsta fall Lindas sista jul, då säger mitt hjärta att jag vill göra allt för att hjälpa Linda och hennes familj till en underbar jul som sen blir ett fint minne för hennes barn. Har så svårt att tro att hu ens har följt Linda på hennes blogg.

Jag är så dålig på att skirv kommentarer men kännde att jag var tvungen nu.

Linda käpma på och låt inte dessa bittra människor ta din energi, dessa finns tyvärr överallt.

Kommer med glädje att ge er en slant och hopper innerligt att det kommer till nytta.

Stor kram till dig Linda!!

Anonym sa...

Tack, tack och tack igen för att du äntligen gjort det vi många av oss tjatat om, dvs ge oss chansen att underlätta för dig och din familj. Vi som bor alldeles för långt bort vill också kunna bidra med något och äntligen får vi chansen till det. :)
Ska med stor glädje föra över en slant. Använd pengarna till det som känns bra just nu.
Håller tummarna för att du får börja din behandling igen men i lite mindre dos så att din kropp klarar av den.
Bamse stora kramar till dig och din familj. Ni finns i mina tankar dagligen. / Pia

Anonym sa...

Vad är ni för avskyvärda människor som menar att det är tiggeri? Efter att folk har frågat efter ett konto att kunna sätta in pengar, efter att ha funderat mycket, efter att ha noga formulerat att INGEN ska känna sig tvungen, så har ni ändå mage att kalla det tiggeri!

Nästa jul kommer ni småsinta människor att sitta där igen och fira jul med era familjer. Tyvärr kanske inte Linda gör det. Tänk på hennes man och barn.

Jag har det gott ställt, vi har jobb båda två, och jag ska med glädje sätta in pengar till er! Den som ger, den får också!
KRAM!

/Susanne G

Anonym sa...

Var och en tar ju ett eget beslut om de vill skänka pengar eller ej !!!
Sen kan jag tycka att det är skandal att det inte finns mer resurser från samhället till oss skattebetalare. Så många har det svårt , inte minst inför julen...
Lotta.E.

Anonym sa...

Att ana att man sannolikt inte kommer att finnas för sina barn så länge till måste vara värre än allt annat!
För många år sedan medan mina barn var små väntade jag under ett par veckor på provtagningssvar från en eventuell tumör. Min första och helt överskuggande tanke var hur barnen skulle klara sig om i fall... De hade en bra pappa, men instinkten att skydda avkomman är så oerhört stark. Nu var det falskt alarm, men jag har under en kort tid varit i närheten av den stora oro du tvingas leva med varenda minut. Din styrka och din livsinsikt är otrolig! Allt gott önskar jag dig!

Stina

Malena sa...

Tack Amanda m fl som så klokt säger sanningen! Det är läsare som bett om kontonumret och det är helt frivilligt både att läsa bloggen och att skänka pengar. Och du som tror att samhället hjälper till med "det lilla extra" som det ju handlar om här, vilken tid lever du i? Det är 2000-talet nu. Och snacka om egoistiskt att tycka att bara för ens egna barn inte får något så ska inga andra barn heller få det. Det står alla människor fritt att starta en blogg! Jag är ensamstående med ett barn men jag jobbar och är frisk så nog kan jag avstå en hundralapp.
Linda jag tänker på dig!
Hälsningar Malena

Ulrika sa...

Ni som har problem med att det sker en insamling på bloggen – varför tar ni inte bara era åsikter och värderingar med er och besöker en annan blogg? Enkelt! Ni behöver inte alls vara här och läsa och moralisera över hur andra skall sköta sina liv.
Det här är en blogg som handlar om Linda, hennes familj och deras kamp mot en fruktansvärd sjukdom. Enligt mig så är ni anonyma och Maud rent ut sagt oförskämda som skriver negativa kommentarer i denna blogg. Vi talar om en tjej, småbarnsmamma som har knapp tid kvar i livet och ni väljer att kritisera henne på hennes egen blogg. Fy vad respektlöst.
Hur kan man annat än att bara vilja ge Linda världens största kram och hoppas innerligt att hon och hennes familj får uppleva lycka och frid den tid som finns kvar? Jag fattar inte hur man tänker när man väljer att kritisera Lindas beslut i detta läget? Smaklöst – jag skäms över att det finns så känslokalla människor. Usch o fy!

Linda, 99,9% har inga problem alls med att du har lagt upp ditt bg-nummer på hemsidan. Man väljer själv om man vill lägga en slant. Jag tycker att du är modig som vågar be om hjälp. Det är så starkt gjort, vi är många som vill stötta dig och alla har inte möjlighet att hjälpa till praktiskt och då är det toppen att kunna bidra med ekonomiskt stöd. Varför ska det vara så provocerande när man ber om hjälp?
Det sker insamlingar dagligen till utsatta familjer, barn, sjukdomar etc och det är inte alls konstigt att göra privata insamlingar. Du är modig som vågar, fler borde våga. Det finns faktiskt människor som har det gott och mår bra och mer än gärna vill göra något gott för någon annan.
Jag är kvinna, småbarnsmamma, i samma ålder och bor i närheten och känner så starkt för dig och din familj och är jättetacksam över att kunna bidra på något vis. Nu har jag möjligheten att göra det. Tack för det Linda, det är jag så tacksam över.

Stor kram,
Ulrika

Camilla sa...

Tack Linda för att du låter oss bidra med något som kan ge minnen till dina barn och hemmatid för din man.
När mitt yngsta barn, nu 3 år, var nyfödd misstänkte man aggressiv bröstcancer hos mig de första månaderna. De hittade inget, men hann känna en otrolig ångest och oro över att inte finnas i livet under mina barns uppväxt, och att mitt yngsta barn inte skulle ha något minne av mig.
Tänker och påminns ofta av den tiden då allt annat runt omkring liksom avstannade. Är så lycklig att jag får finnas och vara frisk med mina friska barn och har bara härliga vardagsproblem i livet. Önskar så att vi kunde göra mera, att vi kunde bota cancern nu så att du och dina barn och man också skulle få finnas för varandra många år framåt...
Tack igen att vi får hjälpa till att bidra till dina barns fotoböcker och annat som är viktigt för er.
Många varma kramar till dig!
Kämpa på!
/ Camilla

Jossan79 sa...

Allt är redan sagt! Jag blir fruktansvärt förvånad och förbannad över elaka kommentarer om tiggeri.
För mig känns det skönt att kunna göra något, om än väldigt litet, för dina fina fina pojkar. Jag har också två prinsar och kan inte förstå hur fruktansvärt det måste vara att vara i din situation.
Jag sätter in en slant och hoppas av hela mitt hjärta att ni får en fin jul tillsammans!

Emma sa...

Visst är det tiggeri. Men i den situation Linda är i behöver det ju inte vara fel. Jag tror att många inte inser att Linda är supersjuk, och vilken hemsk situation det är för hela familjen.

Men pratet om avundsjuka hos de som har annan åsikt är fel. Alla får ju tycka vad de vill utan att för den sakens skull vara avundsjuka. Blir trött på det där med att de som tycker annorlunda alltid skulle vara avundsjuka. Särskilt i detta fallet, avundsjuk på vad?

Jag skulle nog själv inte kunna med att be om pengar. Men Linda är ju i en kris och även påverkad av starka smärtstillande, så kanske är det inte helt lätt att tänka "som annars". Om jag varit i kris hade jag säkert gjort likadant.

Hoppas att du kan börja med cellgifterna snart och hoppas att du inte ska ha så ont!! Jag läser här flera gånger varje dag och tänker på dig. Har inte råd att skänka pengar dock då jag redan ligger på minus.

Anonym sa...

Härligt, ikväll ska en liten slant in till er lilla familj. Som alla skriver så blir det ju lite trots allt.. många bäckar små.

Kram Eva

Angela sa...

Till anonym
Jag tycker inte detta är att tigga.
De kostar att läsa en bok också om jag inte lånar på bibloteket. Linda och hennes familj berör enormt många.
Tycker du Linda gör helt rätt! <3
Jag ger hellre alla mina skattepengar till dig än t.e.x monarkins fina klänningar. Finns mkt mkt mkt man kan jämföra med.
Men varför? Vi människor gör inte alltid saker för att de är klokt och rätt. Utan med hjärtat och känslan. ( Vem köper annars en rolex klocka- för känslan) Linda berör mig som fembarns mamma enormt. Jag upplever inte alls att hennes inlägg var att tigga eller sätta hennes egna barn på pedistaler. De vet vi alla som läst här. LINDA DU ÄR BÄST! Ta hand om dej och jag har lagt in en slant nyss.
( Önskar att jag kunnat skriva 50 000 bara för att de retat någon)
Fast de vart 88 kr för 8 som är evighetssymbol.

Anonym sa...

Får tillägga till alla småsinta att även jag har tryckt på om ett konto.. även om jag inte kan hjälpa Linda med hennes hälsa så hjälper jag mer än gärna familjen som sådan.
Jag har en egen fri vilja och ingen tvingar mig att ge någon någonting som jag inte vill!!!

Till Linda - bry dig inte om de elaka kommentarerna!! Du är och din familj är det enda viktiga och att ni ska få så mkt som möjligt ut av er tid tillsammans nu och sen.

Stor kram Eva

Katarina Habo sa...

ATT NI INTE SKÄMS, ni som går in här och spyr ut... Ni är hemska... Lindas barn ska förlora sin mamma, Linda ska förlora sina barn, sin familj. Och då kommer ni in här och spyr ut skit. Är det rättvist? Det är ju ren och skär avundsjuka ni har, helt otroligt. Det är inte Linda som har bett om att "vi" ska sätta in pengar,tvärtom. Linda du är en helt enastående person, du ger mig så mycket. Tänk om alla kunde vara som du är. Önskar jag kunde trolla bort dina monster och ge dig ett friskt och långt liv.


Många många kramar till dig och din failj. /Katarina Habo

Anonym sa...

Jag har nu läst kommentarerna här och får huvudvärk! Av alla elaka missunnsamma kommentarer :(
Hur kan det kännas att leva med sig själv, och vara så ..ja jag kommer inte på ord nu. Men att hela ens egen energi skulle gå åt till att se på vad andra har och får men inte vi.
Snälla människor, ni MÅSTE INTE skänka nåt, det är ju frivilligt!
Jag har av egen erf. märkt, då jag hjälpt nån på sätt eller annat, att det känns så varmt inom en. Att kunna hjälpa till på nåt sätt, ge nåt smått, kanske baka eller ja vad som helst, att visa omtanke om de som behöver all styrka och stöd som kan fås.
Pröva ni själva, så får ni se!
Jag är säker på att om ni gör det med hjärtat, så kommer ni att få det tillbaka på nåt sätt, när ni själva är i en nödsituation.
Annars kan jag bara beklaga er situation..måste vara jobbigt att må så dåligt inombords som ni gör..ni som skriver helt obetänksamma kommentarer.
Linda med fam.: MASSOR med styrka och kramar till er. Om jag kunde ta över ens lite av din/er smärta, både fysiskt och psykiskt, så skulle jag göra det!

/bloggläsare M från norr

Camilla sa...

Mina föräldrar lärde mig att det man gör får man tillbaka. Vill gärna tro att om jag (som är i en situation då jag KAN) lämnar ett litet bidrag till någon som behöver det, så får jag förhoppningsvis tillbaka det den dagen det är jag som behöver hjälp. Tycker bara synd om de som inte förstår karma...
<3 till dig Linda.

En Eva sa...

Allt är redan sagt av kloka och medkännande människor. Men jag måste ändå upprepa:
Det var VI, Lindas bloggläsare som tjatade och tjatade om ett konto. Jag tror att LInda in i det sista tvekade, just för att hon visste att det skulle bli några som tyckte det var "tiggeri". Jag tror att det satt väldigt lååångt inne innan vi fick ett plusgiro. Men.. då vi tjatat länge nog tänkte hon, på det som de pengarna kunde göra för hennes små prinsar. (Ursäkta LInda att jag skriver i hon form, det bara blev så.)
Småsaker som blir möjliga att förverkliga för att vi vill ge en hundralapp eller två istället för att "gå ut o äta" som nån sa. Pengar som vi vill ge för att vi har fått så mycket av dig Linda. "Småslantar" som inte betyder nåt för oss, men som tillsammans blir en pengar och möjligheter för de små pojkarna som ska mista sin mamma.
Hur man kan vara avundsjuk - för visst är det EXAKT det det handlar om - på det övergår mitt förstånd.
Många har det svårt, det vet jag. Man kan inte jämföra eländen egentligen, men nu tror jag nog ändå att INGEN av oss ville vara i Lindas situation och hon var säkert i vilken som helst av våra situationer.
Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon.
Linda, tack för att du delar med dig av ditt liv. Tack för att vi fick ett plusgiro där vi kan ge med varmt hjärta.
Kramar/En Eva

Anonym sa...

Förstår inte alla som skriver om avundsjuka ??? INGEN kan väl vara avundsjuk på Lindas situation, eller menar ni de eventuella pengarna hon får ?? Ingenting att vara avundsjuk på det heller, för hälsa kan inte köpas för pengar !!!
Hoppas att du kan starta din behandling imorgon Linda !!
Kramar från Amy

Mamma Mima på Landet sa...

Jag kan faktiskt inte förstå!Är iof inte förvånad! Hur kan man vara så elak som ni är? Givetvis anonyma fegisar som inte vågar stå för sina ord! Fy för fegisar!!!
Har själv växt upp i en ganska fattig miljö, men jag LEVER och min mamma LEVER åxå. Visst va det trist att inte få julklappar. Men vadå? Bara för att dina barn inte får julklappar, ska ingen annan få det heller då? Eller vad? Alla har ansvar för sitt eget liv. Starta en blogg så skriv ut ditt pg nummer du me. Sen finns faktiskt frälsningsarmén och stadsmissionen. Där fick min mamma pengar då vi skulle på klassresa och jag inte ens hade en vinterjacka (!!!!).
Linda skriver ju dessutom att det är FRIVILLIGT att ge. Frivilligt betyder att man ger av fri vilja. Man måste alltså inte ge!
Så snälla, lägg ner å gå vidare!
Varför bli arg när DU/ni borde vara dom som förstår allra bäst!?
Sen undrar jag vad man inte förstår? Linda skriver Mina prinsar, inte dina eller era. För henne är dom prinsar, precis som jag har prinsar och prinsessa! Snacka om att missförstå!
Svenska avundsjukan! Den å fegisar ihop är en så trist kombo!

Kram på dej Linda! Skit i dom! Nu har ja nåt att skriva om på
"Dag 22 – Det här gör mig upprörd"! ;)

I väntan på Liten sa...

Det bränner innanför ögonlocken på mig när jag läser detta. Det gör så otroligt otroligt ont i hjärtat!! Jag skickar er all stryka och massa kramar.

Sirpa sa...

Man blir så ledsen av de elaka kommentarena, så missundsamma människor det finns i vårt land.
Min cancer sjuka dotters vänner startade insamling på FB och hon fick också elaka kommentarer att hon hittade på sin sjukdom för att få mycket pengar, men hon dog bara nån månad efter insamlingen.
Som Sabina skrev på sin blogg "friska har många önskningar men sjuka bara en" att bli frisk så klart. Försök att inte ta åt dig, det tar bara onödig energi som du behöver till annat.
Och Linda, jag fick tillbaka i skatt i dag så det blir en liten slant självklart för din fina familj.
Många julkramar från
Tassimo vinnaren Sirpa

Jenny sa...

Du/ni som skrivit elaka kommentarer på Lindas blogg- HUR KAN DU? Linda är jättesjuk och har fyra små barn och får kanske inte fira jul med dem nästa år. Och du har mage att klaga på att du minsann inte har råd att köpa julklappar. Du har nog inte förstått någonting alls. Om du måste kräkas ur dig din bitterhet, gör det på något forum på nätet, det finns säkert gott om sådana för bittra människor. Men låt en cancersjuk fyrabarnsmamma VARA! Jag blir också illamående av hur elaka människor kan vara.

Om du har läst Lindas tidigare inlägg så ser du hur samhället stöttar svårt sjuka- med köttfärslimpa som är grå och studsar som näring till en svårt illamående människa och stenhårda madrasser till en med metastaser i hela skelettet. God jul från samhället, eller?

Beträffande att Linda skriver om sina prinsar som om de vore finast i världen. De ÄR ju finast i världen! Den förälder som inte tycker att barnen är världens åttonde underverk är ingen hel förälder.

Återigen SKÄMS på dig/er, du elaka människa.

Linda, hoppas att du får massor av hjälp från oss bloggläsare att försöka njuta av julen och skapa minnen åt familjen.

Stor kram från Jenny, en bloggläsare som mer än gärna delar med mig av det jag kan ge.

Anonym sa...

Tänker inte ens lägga någon energi på att kommentera de oerhört okänsliga kommentarer vissa har lagt till detta inlägg, så dumma är de.

Det jag däremot tänkte tipsa om är att vistaprint har 75% rabatt på sina fotoböcker.
http://www.vistaprint.se/album-fotobocker.aspx?GP=12%2f9%2f2010+11%3a42%3a01+AM&GPS=1398917715&GNF=0&rd=2

Anonym sa...

Hei Linda.
Har fulgt din kamp siden du begynte å blogge. Har du SWIFT eller IBANnr fra din bank - så får jeg gi noe til deg og din familie.

Jeg tenker på deg og din familie og denne julen burde få bli den aller beste!

Klem fra Linn. Bloggleser i Norge

Anonym sa...

Jag blir uppriktigt ledsen att folk är så missunnsamma. Detta är Lindas blogg och vad hon skriver om här är hennes ensak. Vi andra kan välja att läsa eller inte. Har man problem med att hon vädjar om hjälp iform av pengar för att göra sin sista tid lite lättare så undrar jag varför man har behov av att skriva det i kommentarsfältet. Om nu några tycker att det är så fruktansvärt varför inte bara sluta att läsa. Mår ni bättre av att uttrycka ert stora missnöje och skriva elaka saker till en medmänniska som redan har det svårt. Nej, SKÄMS säger jag bara.
Jag hopas av hela mitt hjärta att du Linda inte låter dessa kommentarer beröra dig. Negativa människor och tankar finns det inte plats för i ditt liv!!!
Massor av värme och kärlek till dig och din fina familj. Jag känner er inte annat genom att jag varit inne här och läst några gånger men att du försöker göra er tillvaro lite drägligare tycker jag är STARKT.
Kram Fia

Anonym sa...

Hej Linda.
Vad du än gör så försök att inte ta åt dig av de elaka kommentarerna. Ett stort stöd i cyberrymden till dig, din familj & dina val.
Självklart gör du helt rätt!!
Många kramar från Jenny i Umeå.

jill sa...

Hej vackra Linda...
Först av all vill jag säga att du får inte lägga din energi på att försvara din situation för elaka människor..
Nästa gång kan det tyvärr vara dom som utkämpar kriget mot cancern..
Du är en av mina vardagshjältar..Beundrar din styrka, ditt mod & framför allt att du har öppnat dig för allmänheten & att vi får ta del i ditt liv..'Har följt din blogg ett tag men aldrig lämnat en kommentar.Läser även din mans blogg & många tårar har kommit...Jag bor sedan många år tillbaka i Norge & skulle önska att du la ut ett IBAN nr till ditt kontonr..Skulle önska jag kunde ta dina smärtor den här julen,så att du fick uppleva den med dina barn utan smärtor...
Du kommer leva vidare i dina barn för alltid..Önskar er en underbar jul <3 <3 många styrkekramar från Jill

Marléne sa...

Jag håller alla tummarna för dig och din familj. Så otroligt hemskt!
Kram, från en annan coonis-uppfödare!

Anni sa...

Skäms på er!!! Avundsjuka jävlar. Tror ni verkligen inte hon hade varit utan både pengar o presenter för barnen resten av livet om hon bara fick en chans att leva vidare.Det är sånt här som man skäms över att vara svensk!!!I vilket annat land som helst hade det varit helt nimalt att be om hjälp men i SVERIGE är det fult. Ni små jävla egoistiska människor

Anonym sa...

FY FAN för er som tycker Linda tigger när det inte ens är hennes påhitt med kontonr, detta behöver hon INTE!
Jag ska också hjälpa till Linda och jag drömde om det inatt. Ni missunsamma sjuka människor kan gå någon annanstans o läsa.
/sandi

Katarina sa...

Jag är glad att du är så stark att du orkar svara på kommentarer som på jorden är så små, så små.Jag läser din blogg och beundrar din styrka att våga prata öppet om det som kännas jobbigt.Att du vill bidra med en slant till dina barn är inte alls konstigt. Jag hade gjort likadant. Jag hade velat göra allt för att på något sätt "tjäna" in de åren man inte kommer att få.Så...kämpa på och lägg ingen energi på att svara på sånt som är litet i världen . Kramar

Anna sa...

Först vill jag säga att jag tycker verkligen att Lindas situation är otroligt tragisk och att hon verkar vara väldigt stark. Min värsta mardröm är att jag ska drabbas av cancer och jag är nästan sjukligt rädd för det. Min känsla är att om jag skulle få cancer skulle jag lika gärna kunna lägga mig ner och dö på fläcken. Jag tycker det är hemskt att barn ska behöva växa upp utan sina föräldrar, det är otroligt orättvist.

Nu till diskussionen tiggeri eller inte. Jag förstår faktiskt inte att folk blir så upprörda för att några skriver att det är tiggeri. Tänk så här: När ni går på stan i sthlm och en människa i trasiga och smutsiga kläder sträcker fram en burk i hopp om att få några kronor. Det kallar de flesta för tiggeri. Vad är skillnaden att lägga ut sitt kontonummer på bloggen? det är med samma syfte, att man hoppas kunna få ihop lite pengar. Det skulle vara intressant att höra från någon som blivit fruktansvärt upprörd här vad skillnaden är EGENTLIGEN? jag tror det handlar om att man har en förutfattad mening om vad en "tiggare" är. Ber man någon förklara vad en tiggare är skulle nog de flesta säga att det är en människa (barn eller vuxen) i trasiga, smutsiga kläder som sitter på tunnelbanestationen eller på stan och ber om pengar. Allt förändras, kanske är det här nutidens tiggeri? för summan av kardemumman är att syftet är att få en slant i en burk eller direkt till sitt konto, det är samma sak.
Men som någon skrev här innan, det behöver nödvändigtvis inte vara fel och jag säger inte heller att det är det. Jag ville bara lyfta upp en tanke om att det kanske inte är helt fel att kalla det tiggeri.

Unknown sa...

Tack Linda för att du är du och för att jag får läsa din verklighet. Det berör mig så starkt för att jag i juni i år miste min allra bästa väninna i bröstcancer. 6 månader efter beskedet så fanns hon inte längre. Jag är så glad att jag hann säga henne hur mycket jag älskade henne. För hon var min vän i 41 år. Hon fattas mig varje dag och jag kan verkligen förstå att du månar om de dina och vill deras bästa.
Jag tycker det är helt rätt av dig att lämna ut ditt nummer så vi som vill och kan får vara med och hjälpa. För det är en styrka att våga be om hjälp. Jag ska sätta över en slant i de närmaste dagarna. Kan avvara en lite summa och som någon skrev så... många bäckar små...
Sen förstår jag inte mig på er som upprörs. Herregud folk ger pengar till herrelösa katter, hundar utan att nån gnäller. Varför ska då inte vi som vill få ge pengar till barn som står i begrepp att förlora sin mamma.
Tänker på dig Linda och skickar min varmaste kram till dig och de dina.

Anonym sa...

Anna:
Vad fint av dig att försöka ta diskussionen på en högre nivå och klargöra vad ordet tiggeri betyder kontra Annas handling att lägga ut kontonumret. Bra nu vet vi det, och vad skönt att du fick det sagt. Dock så bryr vi oss inte alls och har inte ens i tanken att jämföra detta med hemlösa på gatorna. Vi har bett Linda om hennes kontonummer och hon har gett det till oss, slå upp det i ordboken och kolla en extra gång om det verkligen betyder tiggeri. Jag är tveksam till det!
Ulrika

Anna sa...

Folk är upprörda över att andra kallar det tiggeri och då undrar jag vad skillnaden mellan tiggeri och lägga ut kontonumret och hoppas på pengar är? jag ser inte att ditt svar är ett svar på den frågan. Visst har folk bett om det, men tror knappast att majoriteten av dom som läser bloggen har bett om det, eller har jag fel? varför inte bara lämna det till dom som bett om det i så fall? lägger man ut det på bloggen hoppas man väl ändå att fler ska sätta in pengar? som sagt, jag säger inte att det är något fel, jag vill bara veta vad skillnaden är EFTERSOM folk blir så upprörda när andra kallar det tiggeri?

Anonym sa...

Jag är glad att kunna få hjälpa er med en liten gåva, du är otrolig som delar med dig av ditt liv trots att du är så svårt sjuk!

Angående tiggeri så är det rent ut sagt oförskämt att ens antyda dylikt.
Om någon frågar mig om mitt kontonummer, för att kunna hjälpa mig ekonomiskt... och jag ger ut det..
Tigger jag då? Nä knappast!!


Tigger gör däremot mina hundar, där kan vi snacka om att tigga!!

Allt gott till dig Linda med familj och till alla godhjärtade, snälla bloggläsare!
Kram från Dalkullan

Angelica, mamma till Viggo 1,5 år sa...

Snälla gör dig själv en tjänst och bry dig absolut inte om de hemska människorna som kallar detta tiggeri.
Jag gråter när jag läser inlägget här och kan inte föreställa mig att min lille 1,5 årige Viggo skulle mista sin mamma.
Tack för att jag kan bidra med en slant för er!
Detta satte sig i hjärtat på mig verkligen, att läsa detta. Kommer tänka på er. Och alla er andra också som drabbats av liknande hemskheter.
Hoppas ni får ihop en rejäl slant och kan göra det ni vill göra om detta är sista tiden!

Anna sa...

men herregud, allvarligt talat, hur fel kan man fatta? jag försöker få svar på vad skillnaden är? och som jag skrev tidigare, JA folk har bett om kontonumret men när man lägger ut det på en blogg så når det väl ändå betydligt fler än de som bett om det, har jag fel? har jag fel i att man då någonstans troligtvis hoppas att fler än de som frågat ska sätta in pengar? så VAD är skillnaden? och varför är det så hemskt att säga tiggeri? jo för att tiggeri anses vara något fult, man har en förutfattad mening om vad det är sen kan man tydligen inte se längre än så. Vad gäller hundar så känner jag inte att det var en riktigt relevant jämförelse.

Sen vill jag rikta en ursäkt till Linda, jag hoppas att i alla fall du förstår poängen. Det är inget påhopp på dig utan jag ville bara att folk skulle tänka till men det verkar inte vara någon som VILL förstå hur jag menar så jag tänker inte fortsätta diskutera det, det blir bara fel och du ska koncentrera dig på att ta vara på tiden med din familj!

Angelica, mamma till Viggo 1,5år sa...

Varför ens försöka reda ut vad skillnaden är? Det är självklart superbra om många fler får än de som bett om kontonummret får möjlighet att om dom vill skänka en slant till deras familj.
Spelar det någon roll att i denna situation reda ut vad begreppet tiggeri betyder. Det är redan fruktansvärt att utsätta dessa människor för anklagelsen TIGGERI från början. Varför inte bara vara tyst då?
Tror inte att någon annan skulle vilja höra ordet tiggeri när du snart ska försvinna från din familj och 4 barn!
Vill di bidra så bidra, annars gör det inte.
Jag vet vad jag vill göra.

Anonym sa...

Självklart ska jag sätta in pengar på kontot. Förstår att du tänkt fram o tillbaka vad gäller det, men det finns inget att förlora, klart att ni ska få avlastning om det är möjligt, ekonomiskt. Jag önskar bara att jag var mycket mycket rikare. Känns väldigt väldigt bra att direkt så här kunna hjälpa till lite. Tack för den möjligheten.
Alla mina finaste kramar
Katarina

/a sa...

Vackra Linda,

Jag vet hur det känns att kanske fira sista julen och kan bara uppmana dig att lyxa till det ordentligt för familjen. Det ska jag göra och det med väldigt gott samvete.

Ditt presentkort har du förtjänat och kan du inte resa själv så hoppas jag att dina barn och man får det som en fin och personlig present från deras egen hjältemamma.

Ett bidrag till lite lyx kommer på kontot!

Kramar,
Annette

Beata sa...

Jag önskar att din cancer försvann, att ett mirakel händer. Hoppas ni får en fin Jul.

Lotta sa...

Linda, du behöver inte ödsla din dyrbara energi på att förklara dig!! Du gör helt rätt! Bry dig inte om dessa elaka, dryga, egoistiska korkade människor som pratar om tiggeri!! Blir så arg och ledsen! Vilken värld vi lever i! Ta hand om dig! Jag sätter in en slant på stört! Kram

Mamma Mima på Landet sa...

Men HERREGUD! GE UPP NU! Folk får väl göra vad de vill med SINA pengar!?!?! Alltså, dom SOM VILL ge Linda och hennes familj pengar kan göra det. NI ANDRA skit i det om NI INTE VILL! Va e problemet?! Varför bli upprörd över vad folk gör med SINA pengar!?!?! Bli istället upprörd på bratzen som kommer hit till Visby å köper 50 (!!!!) hamburgare på donken, äter en å slänger resten! DET är nåt att bli upprörd över när folk sitter utan mat! GE UPP NU! LÅT LINDA FÅ ÖDSLA SIN NJR PÅ SIN FAMILJ Å PÅ ATT KÄMPA MOT MONSTRET!!!! LÅT HENNE VARA! /Mima

M sa...

Linda, jag håller med dom andra Ta bort de elaka kommentarerna. Om du orkar givetvis.

Till Prinsarna: Er vackra mor har berört mig mer än jag trodde var möjligt om någon man inte känner.

Många styrkekramar!!

Anonym sa...

Personligen ser jag detta som likvärdigt med "Rädda Barnen" mfl. Detta är för att berika Lindas barn med att hjälpa till att de får en trevlig -kanske- sista jul med sin mamma.
Visst står de där och "tigger" uatnför matbutiken med sina bössor,men dessa personer ser jag inte som tiggare då de gör det för någon annans skull. Linda tigger inte för sin skull - det är till barnen.
Jag kan starta en insamling till vad som helst och känner mig inte "ful" för det. Skulle jag däremot be om pengar till en personlig önskan tex en bil eller liknande så hade det varit lågt, kan jag tycka.

Anonym sa...

Ni som är bittra och missunsamma, gör något vettigt själva.
Synd om er att ni inte upplevt hur mycket mer fantastiskt det är att ge än att få! Det är en "naturlag".
De som gnäller mest om hur dåligt ställt de har, de har det nog inte så illa iaf. Prioriteringar kallas det. Visst har jag några kronor att avvara.
Helst önskar jag att dig Linda ett mirakel till jul.

T sa...

Hur orkar ni sitta och diskutera huruvida man ska kalla det här för tiggeri eller inte? Att man ens kommer på tanken att föra en sådan diskussion mitt i en kaotisk situation där det enda man borde känna är empati. När jag läser din blogg, Linda, så känner jag att jag önskar att vi alla kunde ta tag i din tunga ryggsäck och hjälpa dig bära den!

Jag kan inte bry mig mindre om huruvida det här inlägget kan gå under definitionen tiggeri eller inte. Vem bryr sig? Vem orkar bry sig? Det här visar återigen på hur enkelt andras situationer kan tas så länge man själv står en bra bit ifrån den!

Men det folk inte verkar förstå att samma eller liknande situation kan lura runt hörnet och en vacker dag knacka på dörren - där och då ångrar man sig bittert att man inte engagerade sig mer och då spottar man över hur känslolösa människor kan vara. För då är man helt plötsligt "den där" med "den där" situationen. Och ännu värre är det väl att dessa människor tyvärr inte inser det förrän det är för sent, för de kan väl omöjligtvis råka ut för något sådant? Ja ja.

Nu tillbaka till det väsentliga - DIG och DIN FAMILJ. Jag önskar er, från djupet av mitt hjärta och från det innersta av varenda ben i min kropp, att ni får en helt fantastisk jul med mirakel (som visst kan ske!) och underbara stunder. Om miraklet inte sker, så kom ihåg den sorgliga men sanna faktan - en dag finns vi alla, precis ALLA på den här planeten i skrivande stund, där med dig. Då är vi återigen på samma plats! Det låter så hårt och kanske inte uppfattas som tröst av en del men försök att se det som sådan, för det du har åstadkommit i livet med helt fantastiska barn, man, dig själv och dina nära och kära är det många som inte har! Du har så mycket Linda och du är så mycket och jag lovar dig att det inte finns en chans att dina barn glömmer det med tiden. Du kommer alltid att finnas hos dem och inom dem, med eller utan fotoböcker. De böckerna som du nu kommer kunna köpa, kommer bara vara ett plus i kanten för de små underbara!

GOD JUL LINDA! Jag önskar er allt gott.

Anonym sa...

Hej Starka Linda!
Jag förlorade min lillasyster för 4år sen i denna förbannade sjukdom som tar så många ifrån oss... Jag tycker att du är en riktig kämpe..
Jag lovar att jag ska be för dig och din familj!!!
Kämpa på du starka mamma...
>3>3>3

Jaffa sa...

Jag blir så inihelvete förbannad när jag läser dessa inlägg från bittra, avunsjuka människor.Varför skall hon få när inte jag får? Äckligt!
Ni säger att ni inte heller har råd till julklappar, ge barnen en bra jul m.m. Men internet har ni råd med..konstigt! Sitta vid datorn o skriva elaka kommentarer har ni tid till. Kanske man skulle jobba och se till att försörja sig?! Ni som e sjuka eller på annat sätt oförmögna att jobba: unnar ni inte Linda detta så en ni inte kloka någonstans..ni som faktiskt VET hur hon har det. Då luktar det bara avundsjuka. Jag är skitglad om jag kan hjälpa Linda och hennes familj en liten smula och jag skulle viljat hjälpt ER också om ni inte hadde nedvärderat er och skrivat dessa avunsjuka kommentarer. Kram och en GOD JUL till Linda och hennes familj

Anonym sa...

Åretsmamma är en som tigger. Vilken idiotism !
Hoppas bara att någon raderar alla dom inlägg efteråt så att dina barn inte läser de. Du kunde göra det mer diskret Linda. Ändå bör du tänka mer på familjens rykte om du inte längre bryr dig om ditt eget. De kommer att få stanna kvar och vad kommer det att snackas då?
Det är många som var villiga att hjälpa till men om man får såna frågor om kontonr och liknande så löser man det privat inte genom blogg och speciellt inte ska man vara ute efter mer och mer och börja med tiggeri.
Vad jag ser hos dig är otacksammhet. Människor tar fram en finger, du provar att ta två. Sen ger dom dig två och du tänker med att prova att få tre. Du blir aldrig nöjd och vill bara ha mer och mer och det värsta är att du frågar och frågar om materiella saker tills du blir tråkig och du visar inte alls att du skäms för det som att du är professionell gatutiggare.

Anonym sa...

Vad är det med dig som kommenterat ovanför mig här??
Vad gör du här över huvudtaget?
Linda gör bara vad andra mammaor hade gjort i den sitsen hon befinner sig i..
Var snäll och försvinn och förpesta inte tillvaron ytterligare. Tycker du inte att hon har det jobbigt så att det räcker??

Du har gjort helt rätt Linda!

Stor kram
Mia

Veronica sa...

Men herregud! Anser man att det är fel att sätta in pengar på Lindas konto så låter man bli, svårare än så är det inte. Ni som är så negativa, skäller ni ut en sjuk, hemlös person som sitter ute i minusgrader och ber om pengar också? Jag väljer själv vem jag anser mig vilja hjälpa, vare sig det är Amnesty, Rädda barnen eller en enskild person som behöver den. Får ont i magen när jag tänker på hur sjuk Linda är och hur Lars inte kan stanna hemma så mycket som han skulle vilja av ekonomiska skäl. Hoppas du vet Linda, att vi är bra många fler som verkligen vill hjälpa till, än de få empatilösa människorna med de trista kommentarerna. Kram & god jul.

Anonym sa...

till anonym som skrev 6:25 ang. årets mamma som tigger:

Vad har du för problem? Skäms inte du över dig själv när du ser dig själv i spegeln?? är du människa överhuvudtaget? var är din medmänsklighet? Du är en sån människa som hellre räddar ett djur före än en människa! varför sparkar du på en människa som redan ligger ner?

Till anna som vill reda upp begreppet tiggeri:

Är det verkligen så livsviktigt i den situationen linda och hennes familj ligger i att reda ut vissa begrepp?? Antingen hjälper man till att sätta in en slant eller så håller man sin trut stängd och går vidare med sitt liv utan att såra en människa som redan lider!!

Linda många kramar till dig! Du är en sann hjälte i mina ögon!

♥ cloudberrie ♥ sa...

*suck* Hur ORKAR en del vakna på morgonen??? Vilka E L A K A människor det finns!!! Det gör ONT i hjärtat att läsa de orättvisa och dumma inläggen från missunsamma människor - som dessutom inte VÅGAR stå för vem de är som skriver dem!!!! Så himla fegt!!!

Linda, jag hoppas verkligen att du struntar i dessa människor (eller är det en person?) Vi som "hängt med dig" ett par år vet vilken underbar, fantastisk person du är och vi VILL göra något för dig och din familj!!! Jag har funderat massor på vad DU vill ha nu inför julen, jag VILL hjälpa till på något sätt och glädja dig & din familj. Så för mig var det tacksamt att få veta att en liten slant från oss, dina vänner, kan hjälpa!

Var inte rädd att säga till om det är något annat du önskar. Även om vi är många som bor långt borta från dig så vill vi verkligen hjälpa dig!!!

Ha en fin dag!

STOR VARM KRAM från Eva i Gällivare

Anonym sa...

Hej, vad bra att man på ett enkelt sätt kan göra något bra för er. Jag har fört över ett litet bidrag som jag hoppas hjälper er något. Självklart känns det helt rätt, hade jag varit i närheten kanske jag kunde hjälpa till på annat sätt. Medmänsklighet handlar det om. Många varma kramar och en lugn jul önskar jag er. Hälsningar Karin.

Anonym sa...

En frisk människa har tusen önskemål, en sjuk har bara ett!!

Kämpa på Linda och hoppas du får må så bra det går nu till jul så du kan får vara med din familj!

Kramar till dig och din fantastiska familj

Anonym sa...

Annika Saari.....

Stig Dagerman skriver så här:

Jorden kan du inte göra om
Stilla din häftiga själ
Endast en sak kan du göra
en annan människa väl

Men detta är redan så mycket
att själva stjärnorna ler
En hungrande människa mindre
betyden en broder mer.

I detta fall är Linda vår syster...

Anonym sa...

Lyssnar på the anthem of the world , Heal the World med Michael Jackson .

Är så berörd av det som drabbat er .
Istället för att skicka julkort till släkt o vänner brukar vi skänka pengar till någon som behöver det bättre , i år blir det till er .

Jag finner inga ord , njut av alla dina prinsar .
Och som i sången ...gör värleden till en bättre plats , för mig och för dig och .....

Charlotte sa...

Hej Linda,
Har aldrig tidigare kommenterad här, men nu får det vara dags. Hoppas verkligen att du kan slå ifrån dig alla elaka kommentarer - Jag vill önska dig och din fina familj en God Jul och en förhoppning om ett Gott Nytt År, med det sagt så kommer jag att lämna ett bidra så du kan förverkliga någon av dina drömmar för dina Prinsar. Allt gott önskar jag dig. Kramar Charlotte

Annica sa...

När man hamnar i en situation där den ena parten har en mycket svår sjukdom, då är det enormt jobbigt. Att dessutom mitt i allt det kaoset försöka att få ekonomin att gå ihop; det är vansinnigt! All energi & tankeverksamhet går ju åt till att försöka stå på benen i den storm man oförskyllt hamnat i.

När min mamma blev svårt sjuk i cancer fick min pappa ingen sjukpenning för han var egen företagare... Och för att FK ansåg att "var det verkligen en dödlig sjukdom mamma hade". De hankade sig fram tills de insåg att det bästa var att gå i förtida pension (de var 60 plus). Och då var de ändå bara 2 vuxna med hyfsad ekonomi innan. Att vara en småbarnsfamilj med 4 barn; kan inte ens föreställa mig hur tufft det måste vara, vare sig ekonomiskt eller känslomässigt. Så länge samhället inte har några bra funktioner för att hjälpa familjer i livskris (som det ju är då man fått in cancermonstret i sin familj), då får man hitta alternativa sätt. Vi lever i ett fritt samhälle så den som har några kronor över & känner empati hjälper Linda & hennes familj, ni andra behöver inte.

Tänker ofta på dig & din familj Linda! Varma hälsningar

Anonym sa...

Hej Linda och ni andra!

Det som slår mig när jag läser den missunnsammhet i vissa inlägg är att jag upplevde något likande för några år sedan när jag var involverad i volontärprojekt i Colombia.

De allra flesta tyckte det var positivt att jag åkte till Colombia och byggde skolor etc, men en del kunde inte förstå att jag inte hjälpte barn i Sverige.
Behöver det ena utesluta det andra?

Det fanns de, svenskar, som menade att de var minsann fattiga de också. Jag hävdade och hävdar att de nog inte vet vad fattigdom är....

De som skriver till dig nu med märkliga åsikter förstår nog inte vad sjukdom är och kan göra med en familj.....

Jag hjälper gärna dig och din familj och jag hjälper gärna barnen i Colombia.

Den som blir arg både på volontärverksamhet och ditt kontonummer på bloggen anser jag lever ett inskränkt liv.

Stor kram Catarina och katten Mozart

AnnAcki sa...

Har själv inte så mycket pengar just nu men jag satte in ett litet bidrag. Jag önskar er alla en god jul och ett gott nytt år! Och lycka till med allt <3

Therese sa...

hej linda, jag vill bara säga att du är verkar vara en helt fantastisk person.
Du har en underbara familj och jag hoppas verkligen att du slipper mycket av smärtan nu i jul.
Hoppas att det är okej att jag lagt upp en länk till din blogg i min blogg.
Jag önskar att så många som möjligt vill sätta in en liten slant till dina prinsar.
Jag har två små prinsar själv, den yngsta i williams ålder och jag kan inte ens föreställa mig detta, att livet kan vara så fruktansvärt orrätvist.
Jag hoppas verkligen med hela mitt hjärta att du slår ifrån dig de kommentarer från de HEMSKA människor som är bittra och avundsjuka.
Som sagt, alla får inte julklappar i år, men de flesta får iaf behålla sina föräldrar!
En jätte stor kram till dig, du är en inspiration på riktigt.
Therese

Anonym sa...

Jag skickar dig och din famil mina allra bästa tankar. Har själv tre barn som är 1, 3 och 5 år. Tanken att behöva lämna dem är bara helt outhärdligt. Jag känner så för er och hade jag en önskar som blir uppfylld denna jul och de närmaste 10 år så är det att du ska bli frisk. Jag satte in pengar till dina barn, är 100% säker på att du hade gjord detsamma om jag var i dina skor.

Många kramar, Pamela i Täby

Anonym sa...

Hon som skickade den hemska kommentaren i morse måste ha vaknat på fel sida. Vad är det för fel på människor nu för tiden. Man har ett eget val antingen sätter man in pengar eller inte. Man behöver inte skriva elaka kommentarer.Det hjälper ju ingen. Den personen som gjorde det mår säkert inte så bra själv. Jag tänker i alla fall bidra med en slant till Lindas familj.Kramen

Malin sa...

Till er som skriver att detta är tiggeri: att ni inte skäms!? Det är är Lindas blogg och vill folk ge hennes barn pengar står det väl dem helt fritt. Det betyder inte att era barn är mindre värda. Om ni vore lite smarta skulle ni kunna använda er energi till något annat än att skriva elaka kommentarer på bloggar.
Till Linda: jag känner så med er och jag hoppas att ni får en fin jul och jag hoppas verkligen att det inte blir din sista!

Anonym sa...

Fina fina Linda...<3
Läser din blogg och läser kommentarerna här.
Tårarna rinner sakta ner för kinderna av sympati, stolthet men också utav skam. Skam över att se mina medmänniskors illvilja, stolthet över alla underbara som så gärna vill hjälpa!
Naturligtvis bidrar vår familj m en liten slant till dina små prinsar.
Med all vår kärlek!
Linda m familj / Kalmar

Anonym sa...

Bra att banknummret finns, VILL MAN så skänker man en slant, vill man inte så låter man bli! Lät tsom en plätt! Fattar inte de som måste bli otrevliga och lämna elaka kommentarer... herrejösses säger jag bara...

Sarah sa...

Hej Linda med familj!

Hittade din blogg via bambi idag, vilken fin. Så tråkigt att det som du och din familj drabbats av. Jävla cancer! Det skakade enda in i själen, här går man och är arg över skitsaker och glömmer bort att man har en massa att vara tacksam över.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får din strålbehandling snart och allt som kan tänkas döda den förbannade cancern (och inte den dig). Det känns lite bra att ge dig och din familj en julklapp (en liten slant), men helst skulle jag önska hjälpa dig på fler sätt. Om jag kan hjälpa dig med något mer/annat så får du gärna mejla mig: pysizvarld@gmail.com

Jag hoppas du och din familj får en jättefin jul! önskar: Sarah och min son Dante

Anonym sa...

Hallå Linda!

Strunta i dumma människor. Det är din blogg och du gör vad du vill och tycker är rätt. Jag tycker du rockar!

Kram från Maja

Anonym sa...

Måste tillägga en sak till här...
tvärtom era gnällfisar så anser jag att Linda är otroligt stark som till slut gått med på att sätta ut sitt pg, det krävs en enorm styrka att kunna släppa sin stolthet och lämna ut sig så som Linda gör!!

Kram Eva

Tinnar och torn sa...

Känner med dig och din familj och kommer att sätta in ett litet bidrag. Önskar dig ett mirakel.
Ang ogenomtänkta kommentarer från inskränkta, bittra människor utan empati eller intelligens så hoppas jag att du kan placera dem i samma hög som hönsskit och inte bry dig alls. De är inte värda din uppmärksamhet.
Önskar dig och din familj en varm, trygg och framförallt smärtfri jul.
Kram

Anonym sa...

Min man har precis skadat sin rygg svårt och framtiden för honom är oviss huruvida det blir operation eller inte! Morfintabletter är hans bästa vän för tillfället! Själv blev jag arbetslös för 3 månader sen. Kräksjukorna har härjat, vår bebis är sjuk för jämnan. Vår bebis har heller inte sovit en HEL natt sen han föddes. Vi har blivit varnade om vräkning och kronofogden flåsar oss i nacken.......

......men vet ni era IDIOTER till missunsamma människor! Jag ska efter detta inlägg skrivits skänka en slant till Lindas familj! Och det gör jag med glädje, UTAN och ens tänka på vad det kallas eller inte kallas!

FÖR VET NI???? Jag eller min man är INTE dödligt sjuka. Vi må ha det tufft, men i jämförelse med Lindas Familjs "tufft" får mitt "tufft" att rodna! Mitt "tufft" är en piss i missisippi! Jag kan krama mina 3 barn och säga att allt kommer att ordna sig, mamma finns här för er och vi har varandra vad som än händer! Kan Linda det?

Till dig Linda! Hittade hit från vimmelmamman och har följt din kamp från hennes blogg! Önskar Dig och dina älskade ungar och man en underbar jul! Kramas mycket... Tänker på er!

Kram N

Anonym sa...

Vad är problemet egentligen?

Allt är ju valfritt, eller hur.
De som vill skänka gör det och de som inte vill gör det inte. Så är det! Personligen anser jag att det inte handlar om tiggeri, utan om medmänsklighet. Kram Åkarfrun

Anna i Sundsvall sa...

Jag skickar självklart en liten peng. Visst är det synd om dem som är så obegripligt missunnsamma, men låt dem inte stjäla din energi!

Vi vet alla att det inte är någon ekonomisk dans på rosor när man blir sjuk. Kan jag hjälpa till aldrig så lite, så gör jag förstås det. En riktigt bra och fin jul önskar jag till Linda och hennes familj!

Anonym sa...

Hej Linda! Jag har följt dig via blogg flera år (var det hemsida först? Minns inte) och vi har varit medlemmar på samma mailinglista. Jag har alltid beundrat ditt sätt att skriva och alla fina fotografier du visat, och blivit varm i hjärtat av att läsa om din och Adams fina relation. Jag blev så glad för er skull när familjen blev större! Jag önskar er alla ett mirakel.... och sätter in en slant som bidrag till pojkarnas fotoböcker, t ex.
//Ingela

Anonym sa...

Hittade hit via vimmelmammans blogg. Stödjer din insamling, vilken bra idé!!! Idag satte jag in en liten slant, kommer att göra så fler gånger. Min gåva till Er är liten men kommer direkt från hjärtat. Många styrkekramar/
SN, Kristianstad Skåne

Mamma Mima på Landet sa...

Blir faktiskt, ärligt talat RÄDD, när jag läser alla elaka kommentarer!
Hur kan det vara så många som är så elaka? Bittra, korkade människor med för mycket tid! Hur orkar ni ens hålla på!? Gå å gör nåt vettigt istället! Skotta snö eller nåt!
Empati, vad är det? Nån som vet? Tydligen inte!
Herreguud!

Camilla Sunesson sa...

Hej Linda.
Följer din blogg dagligen.
Sänder ett litet bidrag till dina prinsar.
Tänker inte ens kommentera dumheterna som någon skriver. Det är upp till var och en vad man vill göra med sina pengar.
Tänker på er och hoppas att eran jul blir bra.

Anna Fairbanks sa...

Det kallas "pay it forward". Vi hjälper någon som behöver hjälp. Må det vara ekonomiskt eller annat. Det betyder inte att Maud o andra som kritiserar, inte kommer att få någon hjälp o avlastning när De verkligen behöver. Det finns ingen som "behöver" julklappar men jag som mamma till 2 flickor hade känt en enorm tröst o lycka i att veta att vår sista jul hade varit extra ordinär, inte p.g.a sjukdom utan även p.g.a att den var exceptionell i överflöd. Och om det sedan finns ngt över i allt det som förändringarna kommer att innebära för familjen är det väl alldeles underbart. God Jul.

Malin A sa...

Jag blev rörd av ditt inlägg (att livet kan vara så orättvist!) och har nu skänkt en slant till dig och dina barn. Hoppas att ni får en underbar och kärleksfull jul tillsammans med familjen.

Varma kramar och julhälsningar!

sara sa...

Har satt in en slant till dig och dina fina pojkar och jag hoppas att många kommer att göra det. Vill så gärna att du ska få en fin, ljus och varm jul med dina fina <3
Kram Sara

Ellen sa...

Kära Maud!

Som du med all säkerhet inte heter. Det man ger ut får man tillbaka.
Det är inte svårare än så.
God Jul!!

Bea sa...

Vill gärna va med o hjälpa till,vi tänker på dig o din familj varje dag! Kram från Bea med familj och mina föräldrar,Billy o Lilian.

Anonym sa...

Vilka idioter som finns,förstår självklart alla tankar om barnens lidande,din mans situation och er situation som familj,kommer sätta in en slant så fort jag kan! Kramar Luzorsus /familjeliv

Karin sa...

Jag hoppas att det har kommit in en del slantar till pojkarna!!

Till de som tycker det är tiggeri, det finns inget som heter så i denna situation. Alla som har ont om pengar, lever på existensminimum har möjlighet att via samhället få hjälp, men med Lindas sjukdom och allt som hennes man måste ro i land med barnen praktiskt, psykiskt m.m. finns det inte tid och ork att ansöka, överklaga beslut som socialen ger. Det är en kamp att söka pengar via socialen, Linda har nog med sin kamp mot cancern, den är större än vi friska, arbetslösa, sjukskrivna för ej dödliga sjukdomar m.m. kan ana...
Hjälp Linda den som vill och kan, ni andra kan bara låta bli, sluta läsa, ja vad ni vill!
Kämpa på Linda!!
Kram från en främling som vill hjälpa

Sara sa...

Hur orkar vissa skriva negativa saker om detta? Att lämna en slant är valfritt, precis valfritt! Precis som Linda skrev i en kommenter riktat till en negativ "läsare": Dina barn har sin mamma kvar!. Usch fy och skämmes tamefan till er som bara klankar ner på Linda. Hon är så långt ner hon kan vara, dvs hon kommer att försvinna från sina barn och make ofrivilligt. Många kramar till Linda och alla andra i liknande situation. Jag fattar inte hur ni orkar.
// Sara

Isabella sa...

Jag har hela kvällen läst i din blogg och tårarna bara forsar... Jag börja leta på bloggen om det fanns något sätt man kan hjälpa till med en peng och hitta det (ganska stort:-) i högerspalten. Men efter att ha läst dessa otroligt negativa kommentarer har tårarna torkat och jag känner en sån ilska!
Hur kan man vara så dum i huvet att ens bemöda sig att skriva ord som tiggeri och besvikelse åt en människa som beskriver denna jul som förmodligen den sista... Jag får ont i hjärtat för barnen som säkert är jätterädda för att inte få ha kvar sin mamma. Mannen som undrar hur ett liv utan dig ska gå och kommer han att räcka till... Och du, som vet att du måste lämna din familj...mot din vilja... Tiggeri! Ärligt?! Tycker verkligen att ni borde skämmas... Jag skäms för er skull! Jag önskar att Linda slapp läsa sånna kommentarer.

Linda, jag önskar att det fanns något mer jag kunde göra för din familj... Ett bidrag är på väg...

Isabella, Englagåva