fredag, oktober 29, 2010

VI GÖR ALLT FÖR PENGAR

Igår kväll var vi i Göteborg på Rosa Bandet-galan. För åttonde året i rad hölls galan. Budskapet var "vi gör allt för pengar" och när kvällen var över stod räkneverket på drygt 50 miljoner kronor, vilket är mer än 6 miljoner bättre än förra året. Varje liten krona som kommer in till cancerforskningen är varmt välkommen och gör skillnad!


Hasse Aro och Renée Nyberg ledde galan. Hon berättade att "målet är att alla ska överleva - varenda en"!

Kvällen blandades med musik, dans, humor, glädje och sorg. Tårarna brände bakom ögonlocken flera gånger, men när klippet på Anna och hennes familj visades gick det inte hålla dem inne längre. Anna hade också bröstcancer och vi fick kontakt i vintras då jag skulle börja med mina cellgiftsbehandlingar. Hennes sjukdom upptäcktes när hon ammade deras lilla bebis och trodde att hon hade fått en mjölkstockning. Tyvärr förlorande hon kampen och hon rycktes ifrån sin make Henrik och deras lilla dotter Tilda 2 år. Cancer är en sån gräslig sjukdom! Opålitlig och grym. Jag vill inte dö ifrån min man och våra barn!! Nej, jag vill inte, vill inte, vill inte...! :´-(


Medan jag torkade mina tårar sjöng Peter Jöback.


Helen Sjöholm sjöng också väldigt vackert.


Även Lisa Miskovsky var där och sjöng så fint!

Jag träffade även ett par av mina bloggläsare där på galan. Det var jättekul att se er och kul att ni kom fram och presenterade er! :-)


Galan avslutades med att ett gäng kvinnor som segrat över bröstcancern kom upp på scenen.


Jag önskar att jag också kunde tillhört dem. Men att se mig själv som en segrare i den här kampen kommer jag nog aldrig få göra. Om nu inte forskningen går framåt mycket snabbare än de tror. Det var någon där igår och berättade just om forskningen. Han HOPPADES på att det är vi eller våra barn som kommer slippa oroa sig för bröstcancer, men han TRODDE att det blir våra barnbarn! Han verkade ganska övertygad om att bröstcancer en dag kommer bli en sjukdom som vi inte längre behöver vara rädda för... och jag hoppas att han har rätt!

Hur som helst har vi haft det jättebra i Göteborg. Min svärmor Birgitta och svägerska Linda var också med. De är för härliga båda två!! Vi åt middag före galan och efteråt följde de med oss till hotellet där ett par timmar snabbt försvann.

"En mor till salu?"... tror inte det va?! ;-)

Roliga Robert Gustafsson får en puss av mig och Linda.


Vi stannade kvar tills idag på hotell Gothia Tower. Hamnade i ett rum på våning 22, så det var nästan högst upp. Hade det inte varit så grått och regnigt ute hade vi säkert haft riktigt fin utsikt över staden.Utsikten från vårt hotellrum.

Det har regnat i stort sett hela tiden medan vi varit i Göteborg och även idag när vi åkte hem. Regn, regn, regn! Det känns lite som en repris av den här årstiden förra året. I november åkte vi in och ut från sjukhuset i väntan på besked och det regnade i stort sett hela tiden!Om ni missade galan eller vill se den igen så går den i repris i morgon lördag kl 12.25 i TV3 och visas även på TV3 play.

Tyvärr tar mitt batteri slut snabbt som vanligt. Sov en stund i bilen på vägen hem och direkt när vi kom hem la jag mig på soffan och sov en stund till. Det är lite jobbigt att nästan jämt vara så himla trött och inte orka så mycket som man vill.

13 kommentarer:

ida sa...

hej linda ! Jag bruka smyga förbi och läsa din blogg. Jag kollade på galan igår och har läst om anna här på din blogg så så fort inslaget började började ju tårarna rulla. Man vill inte att de ska vara sant. Jag kände inte anna och jag känner inte dig heller men man blir så otroligt berörd och önskar man kunde göra nåt för att ni skulle ha sluppit allt de här. Kanske berör de lite extra när de drabbar någon som är i ens egen ålder och har små barn. Jag kommer skänka en slant till rosa bandet och hoppas på en snabb lösning ! Hoppas du får en underbar helg ! Stor kram !

Josefin sa...

Hej Linda! Jag satt nästan jämte dig på galan, men vågade inte presentera mig ;-)
Visst var det en underbar gala, och tårarna rullade många gånger.
En stor kram till dig!

Anonym sa...

Hej Linda.Vill bara önska dej och din man trevlig resa till amerika.Hoppas att du får vara pigg hela tiden.Knäpper händerna för dej och din familj.Stora kramar Susanne

Agneta sa...

Många styrkekramar till dig och din familj. Underbart att du hade det bra i Göteborg.

Anonym sa...

Såg ett program på tv4Fakta.."de obotbara" o där hade de med ändrad kost o vitaminer lyckats bli fri cancer...en kvinna hade cancer i lymfkörtlarna o nå mer ställe men dessa bara försvann? Hamnade mitt i programmet men du kanske kan söka på det ? Dessa gick emot all medicinering med cellgifter osv.... / Anna

Lena sa...

Vad fina dina bilder blev, och du hade ju ingen blixt!! Det var väldigt trevligt att träffa och prata med dig igår, även om jag hade önskat att du hade fått sitta med de vitklädda! Men jag håller tummarna!! Kram från din nästan-stolsgranne :)

Ps. har givetvis varit inne och röstat på dig!

Marica sa...

Förstår att tårarna rannoch jag förstår att du inte vill dö ifrån dina barn och din man... Jag hoppas att de ska forska fort fort fort! Styrkekramar från Marica i Hjo

Tant Janet sa...

Mina tårar rann också igår... detta ämne berör mig enormt, min svägerska gick bort för 8 år sen i bröstcancer, hon var då 33 år och hade 2 små barn. Jag hoppas hoppas hoppas på ett botemedel fortare jag med. Jag hoppas också att du nästa år får vara med de som besegrat cancern. Oförutsedda saker händer ju ibland, lev på hoppet och kärleken. Stor kram

inkan8 sa...

Många Kramar från mig och Ligan

Katarina sa...

Läser på din blogg ofta, tänkte att det kan ju vara trevligt om jag slutar smyga runt ;) Hittade hit genom min svägerska Sara W.

Tack för att du delar med dig! Och tack för att du öppnat mina ögon på riktigt.

Kram

Lotta A sa...

Fantastiskt vilken stor summa pengar som kom in, hoppas de kommer att göra stor nytta inom Cancer forskningen.

Tittade på galan , och den var mycket fin.
Men oerhört sorgligt då reportaget om Anna visades, då kom mina tårar.....:-(

Kram och trevlig helg till dej och din fin familj!

Anonym sa...

Hej Linda och alla andra med svåra sjukdomar!
Jag vet inte alls vad ni tycker och tänker men jag kan inte låta bli att sprida ordet. Jag har bekantat mig med en preparat som kallas "Den Tredje generationens medicin". Preparatet är helt ofarligt för våra friska celler och andra viktiga mikrober i vår kropp men däremot så dödar den alla farliga patoger i kroppen. preparatet har botat många cancer patienter och även HIV och många många andra sjukdomar.
JAg har provat den själv trots att jag inte ha någon diagnostiserad sjukdom och den har varit otrolig. Hjälpt mig mycket med kronisk trötthet osv. Bifogar länken till en hemsida. Preparatet heter MMS och mannen bakom detta heter Jim Humble. Han har gjort mycket gott för människor.
Jag önskar från hela mitt hjärta att ni tar detta på allvar.

Länk till en hemsida:

http://projectavalon.net/lang/en/jim_humble_en.html

Vid cancer måste man använda både MMS (1) och MMS 2 tillsammans.

De kan man köpa via http://mmseurope.com

Följ instruktionerna noggrant!!
Hälsningar,
En som vill hitta andra vägar en cellgifterna som förstör så mycket av kroppen att den till slut inte längre orkar med.
Många cancer patienter dör inte av cancern utan av cellgifterna.

Anonym sa...

Jag vill lägga till en annan länk som beskriver just hur man tar MMS1och MMS2 vid avancerad cancer.
Man kan altså bota cancer med denna behandling.

http://jimhumble.biz/biz-cancer-stage4.htm