onsdag, februari 02, 2011

TAKTIL MASSAGE

Ikväll har min mammas gulliga kusin varit här. Hon går en kurs i taktil massage och de har nu fått i uppgift att massera fem personer - och en av dem blev jag! Den här typen av massage går inte ut på att man knådar muskler och går ner på djupet på samma sätt som vid vanlig massage. Nej, detta är beröringsmassage och jag fick det på ryggen, händerna och fötterna. Riktigt skönt och avkopplande!

Några effekter av beröring är följande:
- sänker blodtrycket
- minskar stresshormonerna
- ökar toleransen för smärta
- ökar kroppens läkeförmåga
- effektivare näringsupptag
- förbättrad mag– och tarmfunktion
- förbättrar sömn
- välbefinnande känsla
- ökar kroppsbefattning


Den taktila massagen frisätter även kroppens "må-bra-hormon" oxytocin.

Jag ska få massage vid ytterligare fyra tillfällen och det ser jag fram emot!

Tack Bitte! :-)

Nej, nu måste jag dra mig mot sängen. Misstänker att det inte är någon längre sovmorgon som väntar mig. Erik har varit förkyld ett tag nu, men förut så tyckte jag att han kändes ganska varm och när jag kollade så hade han feber. Hoppas att det inte är någon ny öroninflammation på gång. Så var det ju sist som han hade varit förkyld och sedan fick feber. Hans luftrör var inget vidare heller, så han har fått andats luftrörsvidgande i "ankan" flera gånger. Han har även fått Alvedon och Nezeril. Somnade gjorde han tidigt och sen har kvällen varit lugn så jag hoppas att det håller i sig även under natten!

Vi har varit ganska förskonade ändå från baciller nu i vinter, men nu verkar det som att allt kommer på en gång för alla fyra barnen har varit sjuka!

18 kommentarer:

Kristina sa...

vad kul att du fått prova taktil massage. Jag har provat det på fötterna. Hade en assistent för flera år sen som gav mig det och det fantastiska var att mina isbitar till fötter fick värme isig så jag kunde börja sova utan sockar . Hoppas det har positiv effekt på dig med. SÅ glad jag blev när jag läste att du kunnat promenera o hämta William. Varje sån sak är ju en seger o en jätteglädje när man ej kunnat det. Hoppas du får fler fina dagar o får sova inatt o att Erik inte väcker dig Kram kristina i Umeå

Lotta A sa...

Härligt att få massage :-)
Hoppas du kan sova gott i natt.

Stor kram / Lotta

Lola sa...

Tänker på dig och din familj varje dag!

Anonym sa...

åh den massagen lät ju underbar!!
Skönt att du varit så pigg idag ändå, håller tummarna att Erik är frisk imorgon (läs idag) och att du får känna dig pigg :)
Kramar Annelie ♥

Jag är Elisabeth sa...

vilken härligg bild på katterna!!!!!!!
Japp, samma krämer som du fått. Handkrämen har jag dock inte använt så mycket. Exakt som du så är det tårna som är värst, just nu mittentåna på båda fötterna. De ser inflammerade ut och är svullna och röda.
Idag ska jag i alla fall på vattengympa i rehab bassängen och då behövs inga skor...
KRAMEN

Anonym sa...

Taktil massage verkar skönt. Bra att du gillade det. Tänker på dig och familjen varje dag.
Kram Annelie

Anonym sa...

Ha ha! Skrattade gott åt den där bilden. Hur har de lyckats få katten att ligga still så där?

Anonym sa...

vilken söt bild!marianne

thile sa...

Underbart med massage:-) Den fortjener du.
Håper Erik er bedre, og du fikk sove i natt.

Ha en skjøn torsdag.
Varm klem

äppelblomman sa...

Låter underbart att få massage! De är nog något som varje människa börj unna sig men som man gör alldels för sällan....
Hoppas att du fick en god natt sömn!
Kram K

Anonym sa...

Jag blir så varm i hjärtat när jag läser att du verkar må lite bättre och vara lite piggare! Jag beundrar dig så! Jag hoppas verkligen att allt fortsätter att bli bättre, det är du verkligen värd!!!! Hoppas att du fick sova gott inatt och att du får en fin dag idag!! Tänker på dig ofta och önskar dig allt gott! Kram Åsa

Magda sa...

Taktil....låter underbart skönt. Är utbildad i taktil stimulering som är liknande som taktil massage. Helt underbart och vad tror att man behöver. Har själv cancer och skulle över allt annat vilja få taktil. Den klassiska massagen blir lite för hård för mig. Den ger underbara effekter på kroppen. Njut av de gånger du har kvar. /Magda

Lisa sa...

Jag får Taktil massage via min klinik på sjukhuset. Var där idag och jag kan bara hålla med om att det är underbart skönt.

Nu har jag bara 1ggr kvar tyvärr och det är trist. Men jag funderar på att ge mig själv i present att få gå då och då på sån här massage. Bara för välbefinnandet.

Hoppas Erik (min son heter också Eric by the way) piggar på sig nu snart!

Kram Lisa

Christina sa...

Härligt att höra att du fått lite bra dagar! Massagen låter skön. Vem vet, den kanske kommer att göra underverk!
Vilken härligt bild förresten! Var hittar du sådana bilder! Störtskön!
KRAM

Nonna sa...

Varför har jag inte tänkt på det, har träffat en man med hemska smärtor efter stroke som efter flera år blev hjälpt av detta. Har föreslagit det till fotvårdsfolk och försökt sälja idén.
Nu skulle jag själv behöva det till mina iskalla fossingar.
Underbart att du kan fungera hyfsat del av dag - INGEN ska ställa större krav på dig vi vet alla att du gör så gott du kan och långt mer än så! VEM vill vara sjuk??? Kram Nonna

Anonym sa...

<3 Hej Vännen, så gott för dig att du får taktil stimulering/massage, jag är själv utbildad i det och vet att det är underbart för dig, så bara njut. <3
Kram Sus

Angelica sa...

Skönt för dig att få Taktil massage.
Är själv diplomerad Taktil massör sen 2 månader tillbaka och tycker fler borde testa det.

Kramar

Madeleine sa...

Har hört att den massagen ska vara jättebra. Hormonerna den frigör kan nog stärka hela ditt immunförsvar. Så jättebra och roligt att läsa att du ska få fyra behandlingar till. Bara fortsätt att försöka få så många sköna och avkopplande stunder du kan. Det kan nog göra nytta på fler sätt än du nånsin kan tro!