torsdag, februari 03, 2011

DAG 18 - MIN FAVORITFÖDELSEDAG

Jag funderade lite här om det är en av de födelsedagarna jag firade som barn eller om det är en av de när jag är äldre som hör till mina favoriter. Det är ju på lite olika sätt. Jag minns bland annat att när jag var liten så fixade min mamma ofta med barnkalas där vi satt utomhus och åt glass eller tårta. Ibland hade vi även tipspromenad. Det brukade vara jätteroligt! Jag fyller år i slutet av maj så det är en härlig tid på året att fira sin födelsedag.

Men en favorit är också då jag fyllde 21 år. Det var när jag var i USA. Det var extra roligt för en av mina au pair-kompisar (en tjej från Norge) fyllde nämligen år samma dag som jag så vi firade våra födelsedagar ordentligt. Vi samlade ihop ett helt gäng kompisar, hyrde limousine, åt på restaurang och efteråt gick vi ut och festade.


Att åka limousine var en rolig upplevelse.


Ytterligare en bild på kompis-gänget.

Jag och Harriet (som fyller år samma datum).

Här sitter vi på restaurangen och äter. Vi beställde även in varsin drink, som vi först i efterhand förstod var alkoholfri *s*. Det var väl inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men väldigt goda var de iallafall!

Jag firades även av min värdfamilj och vi gick på en jättemysig restaurang.

Jag sitter i mitten och i min famn sitter Stephanie som då bara var 4 år. Övriga på bilden är ett par av mina kompisar, värdfamiljen och en av barnens kompisar.

Min kompis Magdalena och jag har massor av roliga minnen från vår tid som au pairer i USA.

Jag har fotograferat av bilderna ur ett fotoalbum så det är därför kvalitén på dem inte är särskilt bra.

Det här med födelsedagar har de senaste åren inte känts som något speciellt och jag har inte firat dem särskilt mycket. Men nu när jag är sjuk så känner jag mig såklart tacksam för varje födelsedag till som jag kommer att få fira. Jag hoppas verkligen att jag fortfarande finns i livet nästa gång jag fyller år. Det finns absolut inga garantier för det med tanke på hur otroligt snabbt cancermonstren sprider sig i min kropp... men som sagt, jag önskar och hoppas på det bästa!

13 kommentarer:

Annica sa...

Ja, jag hoppas också att din kropp orkar mycket mer och längre! Styrkekramar.

thile sa...

Hei, du underbare, vakre Linda!
Det er så herlig med dine bilder, så glad du viser oss så mange bilder fra din ene ungdom (ja, du er ung ennu, vet du).
Det var en uforglemmelig tid for deg dernede, forstår jeg. En god opplevelse.
Du kommer oppleve din dag i mai, Linda, det er jeg overbevist om :-)
Varme tanker, fra meg.

äppelblomman sa...

Villken underbar födelsedag! Men visst är de så att de är mer pompa o stott i usa när man fyller år än vad de är i sverige? Kul att du delade med dej av de fina minnena!!
Kram k

Anonym sa...

å herregud, det var tider det....några kilo lättare idag ;)

/ Carina

Lisa sa...

Vilka härliga kort från din födelsedag. Kul att få se hur du såg ut som yngre... för ung tycker ju jag, som är gammal tant, att du fortfarande är. :)

Hoppas du får sova riktigt skönt inatt och att Erik chockar med att sova läääänge imorgon bitt ;)

Kram
Lisa

Diqueen sa...

Skickar dig en fredagshälsning och en stor varm kram!

Anonym sa...

Instämmer med Carina! Många kilo lättare idag :-) Shit va USA gör med vikten!!! Bilden väcker dock härliga minnen! Linda, följer din blogg och beundrar din styrka!
Kram Louise

Linda sa...

Carina o Louise: Haha ja flera av oss vägde säkert i snitt 10 kg mer där än idag. Usch, vikten ökade verkligen under USA-tiden... fastän man hade blivit varnad om det innan.

Louise, vad kul att du läser min blogg. Var längesen vi hördes. Hoppas allt är bra med dig!! Kram!

Anonym sa...

Stor kram till dig från mig Linda. Jag önskar dig allt tänkbart gott och oändligt mycket kraft på vägen. Du ären fantastisk kvinna och jag beundrar dig :-)
Hanna

Madeleine sa...

Tack för de fina och roliga bilderna! Jo, du ska se att din kur med cellgift har gått riktigt illa åt massor av cancermonster, så det kanske finns gott hopp om fler trevliga födelsedagskalas!

Sandra sa...

Jädrar i havet vad lik du var Sanna Nielsen när du var yngre!! :)
Skönt att höra att du mår bättre, hoppas verkligen det håller i sig!
Kram//Sandra

Maria sa...

Snygga vi var elle - o va kul vi hade! :) Tyvärr kan jag inte hålla med er om att man var tjockare då (så smal har jag inte varit sen dess). ;) Kram

Lotta A sa...

Vilka underbara bilder, jag kan tänka mej att det var en Fantastisk födelsedag.
Med många fina och goa vänner och sedan åka en tur med Limousine, vilket inte sker varje gång man fyller år.

Kramar i massor från Lotta