tisdag, oktober 19, 2010

EN ANKA FICK FÖLJA MED OSS HEM

Idag vräker regnet ner och det är riktigt mörkt och grått höstväder. En sån där dag då man känner sig extra trött och helst hade legat kvar länge i sängen. Det gjorde jag visserligen också. Det blev för länge med tanke på att vår lille Erik hade tid på barnmottagningen för att kolla upp hans långdragna hosta. Typiskt nog försov jag mig och vaknade inte förrän precis när vi skulle åka, så det blev lite bråttom.


Vi har varit på barnmottagningen flera gånger förut i och med att William haft besvär med förkylningsastma sedan han var bebis. De är verkligen jättebra och gulliga där. När vi kom dit fick Erik börja med att vägas och mätas. Han var 9370 g och 74 cm, så han växer fint.

Sedan fick vi träffa läkaren. Hon undersökte honom och vi gick igenom hur den senaste tiden har varit. Så nu har han fått en likadan "anka" som storebror har. Han ska inhalera flera gånger om dagen nu till en början och han blir verkligen jättearg när han ska andas i den, men förhoppningsvis kommer natthostan att lugna sig och göra att vi alla får sova lite bättre.


Även William fick träffa läkaren idag. Han skulle egentligen inte dit förrän i november, men hans medicin kommer inte räcka tills dess, så han fick sitt recept förnyat. Han är förresten hemma från dagis idag för han har blivit lite röd i ena ögat. Vet inte om han har fått in nåt skräp där eller om det är för att han är förkyld. En ögoninflammation kanske?! Ja, dumt att chansa och riskera att smitta ner sina kompisar.

9 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Sådan anka fast med orange näbb har vi boende hos oss. Fantastiskt att medicin finns och hjälper, samtidigt som det är trist att den behövs! Du påminde mig om att jag måste förnya lilla E:s recept, tack!

malinj80 sa...

Kan tänka mig att det inte är populärt me ankan! Isak blir galen bara man ska torka näsan på honom!
Hoppas hans hosta blir bättre nu med medicinen!
Kram

Lotta A sa...

Det låter härligt att lille Erik växer bra. Jag ser att han har blivit mycket större, än då vi såg såg honom vid dopet.

Hoppas detta nu har god effekt, så han inte får det så jobbigt om nätterna. Och att ni alla kan sova gott.

Kram på dej och hoppas ni får en fortsatt bra dag.// Lotta

Erica sa...

Hoppas det snart går bättre med "ankan" och framför allt att det hjälper och hostan minkar så sömnen blir bättre - för er alla. Min dotter fick en sådan med tillhörande medicin när hon var 9mån. Hon var riktigt ilsk första gångerna men sen var det som att hon faktiskt insåg att det hjälpte och motståndet minskade. Nu används den bara vid behov och dottern som snart är 2½ plockar fram och fixar ihop sina saker själv, stenkoll på att blå inhaleras före brun osv.

Alexandra sa...

Åh, vad bra att han äntligen fått medicin. hoppas att det hjälper och att ni får sova på natten nu!
Vad bra att storebror fick stanna hemma. Ögoninflammation (om det nu är det) är ju så otroligt smittosamt!

Inkan Ligan och Trillingarna sa...

Hoppas verkligen att det blir bättre för er nu.
Kram

äppelblomman sa...

Mina barn har oxå haft en sådan där anka. Nu har Douglas fått vanliga inalatorer! Undra varför vissa barn får mer hosta och trånga luftrör än andra? Alla mina tre verkar ha fått samma elaka hosta:-( Tur att de finns medecin som hjälper!!
Kram K

Lisa sa...

Min son hade också en liknande "anka" när han var liten för förkylningsastma.

Det växte bort ganska snabbt som tur var och det hoppas jag det gör för dina barn med.

inkan8 sa...

Stackars liten. Hoppas det blir bättre iallafall. Skrattade såhär på måndagmorgon åt överskriften. Såg en gul anka för min inre syn som ni fått med er från parken.
Japp det är fredagmorgon och jag är nog trött. Skratt
Kram gumman