onsdag, februari 02, 2011

DAG 17 - MITT FAVORITMINNE

För ett tag sedan började jag skriva "30 dagar - 30 teman", men tyvärr kom en massa sjukhusbesök emellan och jag hann bara till dag 16. Fast det är ju inget som säger att jag inte kan fortsätta nu så det gör jag! :-)

Det jag ska berätta om nu är mitt favoritminne. Oj, detta blir svårt! Hur ska man välja ut ETT favoritminne?! Det är faktiskt omöjligt, så jag väljer ut några som jag berättar om här...

♥  Vårt bröllop
Den 14:e augusti förra året gifte vi oss. Trots min sjukdom med dålig prognos gjorde vi det som vi hade planerat i ca 1½ år. Visserligen på ett helt annat sätt än hur planen först såg ut, men ett mer minnesvärt bröllop kan man nog knappt få. Lite annorlunda, men så underbart på alla sätt.

Egentligen hade vi tänkt att vi skulle gifta oss i Brandstorps kyrka, dvs en liten röd kyrka på landet där jag är uppvuxen. Men sen krockade datumet med min operation. Det skulle bara ha blivit ungefär en vecka efter att jag hade opererat bort bröstet och bara någon månad efter min sista cellgiftsbehandling, så vi avbokade bröllopet.

Jag hade då turen att vinna en vigsel på hög höjd. Det blev i Globen SkyView, dvs en av glasgondolerna som går på utsidan av Globen i Stockholm. Där vigdes vi och eftersom endast 16 personer kunde vara i glashissen så blev det tillsammans med några av våra närmaste släktingar och vänner.

Efteråt skålade vi i champagne och därefter åkte vi iväg på en middagskryssning i skärgården. Vi hade helt underbart väder. Solsken och 30 grader varmt. Det var den finaste dagen på hela sommaren!

Samtliga grabbar som var med på bröllopet.

Adam och Simon.

Dagen efter bröllopet gick vi på Teknorama (tekniska muséet). Tjusiga vi är som poliser?! ;-)

Jag och Adam tävlar mot varandra i någon grej där man styr en boll med hjälp av hjärnan eller vad det nu var. Vet inte hur bra det funkade, men vi vann iallafall varsin gång.

♥ När barnen kom till världen
Adam föddes en dag i slutet av oktober 1999. Jag hade då gått en vecka över tiden och nästan gett upp hoppet om att det skulle komma ut någon bebis. Men dagen innan han föddes började jag känna av lite värkar. De kom inte särskilt regelbundet och jag vågade inte tro att det var "på riktigt". Men det var det. På natten åkte vi in till KSS och jag var då öppen 5 cm. Eftersom jag var ensamstående följde min mamma med in till sjukhuset och det kändes skönt att ha henne med.

Det tog ungefär 10 timmar från att jag kom in till förlossningen tills Adam föddes. Förlossningen avstannade lite mot slutet så de fick sätta in värkstimulerande dropp. Men annars gick det bra. Jag klarade mig på enbart lustgas (och akupunktur som de snabbt fick plocka bort för att det var så obehagligt) och hade nog trott att det skulle vara värre att föda barn än det var. Innan hade jag tänkt att jag skulle ta ALLT som gick att få när det gäller smärtstillande.

En bild på mig och Adam från vintern -04.

Williams förlossning har jag skrivit om på denna sidan och en liten rapport efter att Erik kom till världen finns att läsa om här. Erik föddes med planerat snitt i v 32 pga att jag blev sjuk i cancer och var tvungen att komma igång med min cellgiftsbehandling.

William när han var nyfödd.

♥ Min och Magdalenas resa till Florida
Det är många resor som har varit roliga och minnesvärda, men en av de bästa är nog ändå när jag och min kompis Magdalena reste till Florida. Det gjorde vi när vi var au pairer i USA, så det är ju ganska många år sedan.

Vi hade samlat ihop pengar ett bra tag till resan. Istället för att shoppa, gå på bio eller vara ute och festa så spenderade vi ganska många helger med att sitta hemma och titta på film, gå långpromenader och gjorde lite av varje som inte kostade så mycket pengar.

Vi var i Florida en vecka. Vi tog först flyget ner till Orlando där vi besökte Disneyworld. Sedan åkte vi buss vidare mot Miami. Där bodde vi på ett jättefint hotell precis intill stranden och hade några helt underbara och härliga dagar. Jag går inte in på några detaljer i detta inlägget för då blir det nog rätt långt, men vi hade verkligen jätteroligt och det är en sån där resa man inte glömmer bort i första taget! :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda! Vad roligt att läsa om dina fina minnen. Florida låter fantastiskt!! Har du sålt Ney York resan? Kanske skulle köpa den,,

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Magdalena sa...

Härliga minnen!!

Jag är så glad att jag fått vara med och dela flera av dem med dig.

Resan till Florida var verkligen lyckad från början till slut. Vilka underbara, soliga & roliga dagar vi hade. Jag ler bara jag tänker på... Pleasure Island, bussresan till Miami mitt i natten, VM i plöjning, bikinihaveri på restaurang, seglarfesten och vår utekväll som ryskor...!! =D

Bamsekram från mig! <3

Jag är Elisabeth sa...

jag smörjer mina fötter med krämen man fick med xeloda tabletterna VARJE kväll och sedan sätter jag på rena strumpor och sover med dem. Jag har aldrig haft så fina fötter som nu. (trots blåsor på några tår) Jag badar innan kan jag tillägga.
Nattikramen (ska hoppa i badet nu)

Lotta A sa...

Vilka härliga och fina minnen, du delar med dej av och berättar om.

Tänker på dej.
Många kramar från Lotta

thile sa...

Dine underbare minner, jeg gillar dine bilder og anekdoter:-)
Jeg har tittet på Adam video, underbart...Du samler på minnen, så bra. Varm klem fra meg

youngmi sa...

Vilken liten sötnos! Man glömmer bort att de har varit så små...Kul att läsa att du verkar må lite bättre nu i alla fall!
Kram