fredag, oktober 01, 2010

ETT SPÄNNANDE BESÖK

I morse var jag riktigt, riktigt trött! Sov uruselt i natt för jag vaknade säkert 20 gånger och hade ont. Mest ont i höften, men på nätterna känns även flera av de andra ställena där cancermonstrena har bosatt sig. Sen när morgonen kom så hade jag så ont att jag lipade tills de smärtstillande tabletterna började göra susen. Just då kändes det inte som jag skulle orka med den här dagen något vidare.

Men sen mådde jag bättre och jag tog mig in i duschen. En stund senare fick vi besök. Det var nämligen idag som Lotta Grey (även kallad Vimmelmamman) skulle komma och göra ett reportage inför Årets Mama-hjälte. Det kommer ta ett par veckor innan alla reportagen är färdiga, men sen kommer de ligga ute på nätet och man kan gå in och rösta på den man tycker ska vinna. Men en sak är säkert - någon filmstjärna är jag inte! ;-) Usch, känner mig inte alls naturlig framför kameran. Orden liksom fastnade i munnen och hjärnan kändes segare än vanligt så jag minns ens knappt nu i efterhand vad jag sa. Men förhoppningsvis kan de klippa ihop något som går att använda av det ändå.




En "vimmel-bild" på oss. Haha, oj vad kort och blek jag ser ut intill Lotta! ;-)


Min underbara vän Magdalena fick också komma förbi och sitta en stund framför kameran. Hon var jättenervös, men det gick ju hur bra som helst! 

På eftermiddagen skjutsade vi Lotta och producenten till tåget. Vi var verkligen i sista minuten! Tror vi var vid stationen 15:10 och tåget gick 15:14. Tiden går så fort när man har roligt! Lotta var precis lika trevlig och lätt att prata med i verkligheten som i telefonen. :-)

Därefter bar det vidare ner till sjukhuset. De ringde i morse och sa att jag skulle få komma och göra inställningarna inför strålbehandlingen. Ska in igen på måndag och få en högdos-behandling mot höften där jag har ont. På väg in till sjukhuset ringde min vän Elisabet och frågade om jag ville ha sällskap för hon var i närheten. Det ville jag gärna. Alltid roligt att träffas! Dessutom hade vi alla fyra barnen med oss och då slapp vi omvandla väntrummet vid strålbehandlingen till ett livat "dagis" så här på fredagseftermiddagen!


Såna här röntgen-maskiner har man åkt igenom ett antal gånger.


Elisabet tog en bild av min journal. Den är tjock som en hel roman.

Det gick snabbt och smidigt med förberedelserna. Det gick att ställa in apparaten efter mina gamla tatueringsprickar så jag slapp göra nya och var klar efter redan en kvart. Skönt! Men på vägen hem tog mitt batteri totalt slut. Somnade i bilen och sov vidare hemma på soffan. Resten av kvällen har jag ägnat liggande i soffan. Har haft min söta kusin Jessica och hennes pojkvän "Alice" på besök (han heter Alex, men William kunde inte riktigt säga det så det blev Alice). Telefonen har även ringt några gånger, men annars har det varit lugnt.

11 kommentarer:

Fotograferande Maria sa...

Önskar dig en god natts sömn!! utan ont.
Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

therese sa...

Åhh va fina ni var på den översta bilden! Du passar så otroligt bra i din korta frisyr!

Hoppas du får sova gott inatt och vakna med mindre ont imorgon. Kram

Anonym sa...

Jag glömde skriva detta i ditt förra inlägg, så jag skriver det här istället. Du funderade över om behandlingen, med biverkningar, var värd de extra dagar du kunde få. Jag tror att så länge du funderar/överväger/tvekar...då ska du och kommer säkert att fortsätta ta alla chanser att besegra din sjukdom.
OM den dagen kommer, då du bestämmer dig för att sluta med behandlingarna, när du känner att det är dags att vila och bara leva så gott det går.....då VET och KÄNNER du det!!
I dag kämpar du fortfarande på!
Kram

äppelblomman sa...

Kan verkligen förstå din nervositet;-)!!! Men jag tror ändå att du fixade det galant!!! Och du ska få massor av röster från mej och alla andra!!!!! För du är en hjälte!
Stor kram K

Lotta A sa...

Vilken dag du har varit med om.
Det är ju inte varje dag man blir filmad och intervjuad av en kändis.

Det ska bli så spännande sen att se klippet på dej, det ser jag fram emot.......

Nu hoppas jag att du får sova riktigt gott i natt!

Kramar i massor

Anonym sa...

Ni är två skönheter på bilden!! Hoppas att du blir ordentligt smärtlindrad SNART och att strålningen funkar. Önskar dig en god natts sömn.
Mia

Anonym sa...

Fin du var ser fram emot att se reportaget, förstår att du blev trött och somnade i bilen efter en sådan dag- måste tänka på dig själv och vila. Hoppas de får bukt med din smärta och att du får sova...
Ha det så gott i helgen

EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA sa...

Vilken tur att du "piggade" på dig och kunde genomföra dagen. Kommer lägga mina röster på dig. Tycker du verkar vara väldigt stark även om jag förstår att allt det tunga kanske inte ventileras i bloggen.

Det där med Alice känner jag igen, Melvin kan inte heller säga Alex så vår granne heter Alice... det värsta är att ibland håller jag själv på att kolla honom för Alice.

Kram

anna sa...

Du kan vara lugn, du är jättefin på alla bilder! Varför är det så svårt att se det själv? Vad bra att du får strålning så snabbt, hoppas det gör susen. Kramar Anna

E sa...

Hej Linda !
Liten och blek, du är ju hur vacker och strålande som helst. Kram

Johanna sa...

Älskar din blogg!
Bilderna och de bra skrivna inläggen.. Allt du delar med dej av!
Du är underbar!