fredag, oktober 22, 2010

FÖR 11 ÅR SEDAN

För precis 11 år sedan var jag vaken vid den här tiden. Jag hade en bebis i magen och hade gått en vecka över tiden. Det var mitt första barn som skulle födas så jag visste inte exakt vad det var som väntade mig. Men framåt natten blev värkarna allt kraftigare. Jag var 22 år, var ensamstående och bodde hemma hos mina föräldrar så jag minns att jag gick och väckte dem och sa att det nog var dags att åka in till förlossningen. Mamma ringde in till sjukhuset och även till min moster, som ganska snabbt kom och skjutsade in oss. Minns att de hade en liten "kurs" med mig i bilen hur jag skulle andas.

Väl på plats hände inte mycket alls. Jag var helt säker på att jag skulle bli hemskickad, men som tur är var jag öppen 5 cm så jag fick stanna kvar. Efter en stund kom värkarna tillbaka. Jag satt i duschen och spolade varmt vatten på magen, testade akupunktur och lustgas. Dessutom var jag sååå sugen på min kexchoklad som jag visste att jag hade packat med mig men som de inte lät mig äta. Nej, istället kom de in med olika sorters saft. Det var ju inte det jag var sugen på! ;-)

Skrevs in på förlossningen runt halv fyra på morgonen, men först framåt 12-tiden kom den första krystvärken. De var tyvärr ganska svaga och kom inte särskilt tätt, så det hände inte särskilt mycket. De kopplade på värkstimulerande dropp för att få fart på dem. Totalt hade jag krystvärkar i hela två timmar, så jag var sååå trött och benen bara skakade. Men sen när min älskade lilla bebis väl var ute... ja, då var det värt varenda minut av smärta! Han var så fin. Hade aldrig sett en finare bebis i hela mitt liv.

I morgon fyller min äldste son Adam 11 år. Ett stort GRATTIS till honom!

William tittar i Adams album på månadsbilderna som jag har tagit på honom.

I eftermiddag har vi haft besök här hemma av Juliana Wiklund som är fotograf. Hon har tagit massor med bilder på mig och min familj. Jag är verkligen inte van vid att befinna mig på den sidan kameran, men hon var väldigt trevlig och duktig och jag ser med spänning fram emot att se bilderna sen. :-) Roligt att ha bilder på hela vår familj! Men framför allt så är det bilder som min familj kan ha som minnen den dagen då jag inte längre finns här. De yngsta grabbarna kanske inte ens kommer att ha några minnen av sin mamma, men då har de åtminstone bilderna...

Kvällen har vi spenderat i soffan där vi legat och tittat på film och ätit popcorn. Vi såg "Upp". Både vi vuxna och barnen gillade den. Har ytterligare en film hemma att titta på, nämligen "Avatar". Jag är nog en av de sista i hela det här landet att se dem filmen?! Min make är med i en Lovefilm-kampanj genom Buzzador, så vi får hyra hem fyra filmer under en månad utan att det kostar något. Men vi är lite sugna på att fortsätta (vilket i så fall kostar från 49:-/mån). De har bra utbud av filmer där och när man returnerat en film så får man en ny väldigt snabbt.


Jag är också med i en Buzzador-kampanj just nu. De har haft väldigt många olika kampanjer igång den senaste tiden. Det jag fick hem nu i veckan var en kartong som var full av små kräm-burkar Lumene Vitamin C+. Jag tycker att den luktar gott, men för övrigt har jag inte testat den så pass mycket än att jag kan uttala mig om hur den är.


Jag kikade förresten in bland tävlingsbidragen som har kommit in. Oj oj, ni är MÅNGA som vill vinna en Tassimo. Det kommer bli svårt för mig sedan att utse en vinnare för det är så himla mycket gott ni vill bjuda mig på om jag kommer på oväntat besök! Tävlingen avslutas den 31 oktober så än finns det gott om tid om även du vill vara med och försöka kamma hem en egen Tassimo + ett startkit av varma drycker (värde ca 2000:-). Håll gärna utkik efter nästa tävling som jag har på gång. Även där är det en jättefin vinst! Framförallt om man har barn mellan ca 6 mån-2 år... ;-)

Ja, detta blev verkligen ett inlägg med blandat innehåll. Nu ska jag försöka sova. God natt!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Så berörd av ditt inlägg,dina tankar och känslor.
Jag tror inte jag ens kan ana vad du går igenom även om jag tycker allt är så orättvist och ofattbart.
Tårarna rinner,ont gör det i hjärtat.
Känn tankarna!

Anonym sa...

Men vad hade hänt med Adams pappa? Lämnade han dig under graviditeten?? VILKET SVIN i så fall!!

Johanna sa...

Grattis till Adam på födelsedagen!!!

Hoppas du har kunnat sova inatt och att lördagen blir bra för er alla.

Tänkvärda ord du skriver...

Kramar Johanna

carro sa...

Jag tycker att du är så fantastisk! Din blogg har satt sådana spår i mig och jag tänker på dig varje dag, fast jag inte känner dig. Jag har själv 2 små barn och jag kan bara försöka sätta mig in i den fruktansvärt jobbiga situation du har. Det gör ont i mitt hjäta. Du är en kämpe, en fantastisk människa och jag önskar dig och din familj allt gott. Kramar

Unknown sa...

Åh jag minns mina förlossningar som om det var igår också. Fast det nu är 24 oxh 25år sedan.
Det är så levande.
Önskar er en riktigt fin födelsedag när ni ska fira honom.
Kram

Catarina sa...

Grattis Adam till hans 11e födelsedag!!

Sitter o skriver medans tårarna rinner.. :(

Jag försöker fokuserat skicka all min energi till dig, för att du ska kunna bli helad, så pass att dina barn kan få njuta av att ha sin mamma där och minnas sin mamma..

Hoppas att ni får en bra resa i NY och att du får må så bra som möjligt när ni är där!

Många kramar från Catarina(En som följt din blogg redan innan du fick veta att du hade IBC)

Lisa sa...

Jag är också så berörd av inlägget. Det smärtar mig så Linda att du ska behöva säga dessa orden.... att barnen kanske inte kommer minnas sin mamma och att de då har kortet som påminnelse.

Jag vill och hoppas att läkarvården kommer hitta ett mirakelmedel att ge dig så du får finnas där för dina barn under HELA deras uppväxt.

Stor stor varm styrke och tröstekram
Lisa

Lisa sa...

Grattis till Adam på 11-års dagen!!!!

Lotta A sa...

Ett jättestort grattis till Adam i dag, på hans Födelsedag.
Hoppas att ni får en mysig dag.

Det låter som ni har haft en härlig Fredags-mys-kväll.
Alltid kul att se en film tillsammans med barnen.

Kramar från familjen Aamodt - Hansson

Helena sa...

Ett stort grattis till Adam idag!
Ha en fin dag idag!

Kramar Helena

Anonym sa...

Jag funderar över det här med bloggandets möjligheter. Fantastiska möjligheter att nå ut, att få kunskap, stöd, bekräftelse. Samtidigt öppnar det för vilka reaktioner som helst från totalt anonyma människor. Oövertänkta kommentarer som kan läsas av alla - barn, make, släktingar, vänner. Vad gör det med oss, hur påverkar det oss? /Mia

Ann-Sofie sa...

vad fint att ta en massa bilder, det kommer dina pojkar att uppskatta!
Hoppas du fått sova i natt, kram

Sofie sa...

Hej Linda
Var några dagar sen jag var här inne.Jag känner med dej och dina tankar.Jag tänker på dej och din fina familj Många kramar
sofie82 från cancer tjejer Ditt inlägg om fotografen gjorde mej verkligen berörd
All Styrka åt dej!

Anonym sa...

Grattis Adam! och kramar i massor till dej fina Linda!!!!

Unknown sa...

Åh vilka minnen det väcker i ens mammahjärta när jag läser ditt inlägg.

Stor grattis till din stora Prins.

Önskar dig en härlig lördag och söndag för den delen med....
Må så gott
Kramar från Camilla

Fotograferande Maria sa...

GRATTIS till Adam idag!!

Linda jag vill inte ta till mig och tro att du inte kommer finnas kvar hos oss här. Jag hoppas på en ny bromsmedicin. Eller ett mirakel. Vi borde alla lära oss leva som om dagen var den sista,,,, Du är en stor förebild!! med ditt ödmjuka sät och din positiva attity
d trots att det är så tungt för er nu,,,

Många kramar från din vän Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Ingrid sa...

Hej Linda!

Det mest fantastiska som kan hända en kvinna är att bli mamma! Även om det är smärtsamt så är det värt det! Hoppas att medicinerna du får ska göra att du får vara kvar hos dina barn och din man i många, många år till!

Tänker på dig varje dag och önskar dig all lycka trots din svåra sjukdom!

Du är en fantastisk ung kvinna!

Kramar

Ingrid Benjaminsson

Ingrid Benjaminsson

Kristin sa...

Grattis till Adam på hans 11-års dag. Hipp hipp hurra!!! Hoppas ni har en underbar födelsedag.
Kramar Kristin

Lina sa...

*halkar in* Åh vilken fin blogg du har :) Hoppas det är OK att jag lägger till den bland mina favoriter? :p

Var gärna med i tävlingen på min blogg, där du kan vinna ett presentkort på 300 kr hos SUMOpix.com - kanske en canvastavla eller ett personlig förstoring, som du kan ge bort i julklapp?

Ha en underbar kväll! Kram L

Mia sa...

Åh så fin han är, stort grattis till Adam och finaste mamman.

*kram*