fredag, september 17, 2010

BLEV UPPRINGD AV VIMMELMAMMAN

Tidigare ikväll mitt i det där kaoset som emellanåt kan uppstå i en familj med många barn och där de små grabbarna började bli lite övertrötta och avlöste varandra med att skrika så ringde min telefon. Jag kände inte igen numret och undrade vem det kunde vara, men jag kan säga att jag blev riktigt överraskad. Det var Lotta Grey, även känd som Vimmelmamman, som ringde mig!

För ett par år sedan vann Lotta titeln Årets Hjälte-mama. I år har hon fått äran att vara med och välja ut och intervjua Årets Hjälte-mama 2010 och vet ni vad??! Jag är en av fem nominerade som kommer få åka till galan på Berns i Stockholm i november och där ha chansen att bli utsedd till Årets Hjälte-mama 2010!!


Bild lånad från berns.se.

Oj, kan faktiskt inte riktigt fatta att det är sant och att lilla JAG blivit utvald till detta. På vilket sätt är just jag en hjälte?! :-) Men flera har nominerat mig och jag tror nog jag har en del av mina underbara vänner och bloggläsare att tacka för detta! Jag blev verkligen superglad! Jag som för inte så längesen klagade över att mitt liv bara består av tråkiga sjukhusbesök har nu något riktigt roligt att se fram emot. Hoppas, hoppas, hoppas nu bara att jag mår någorlunda bra när galan är.

Lotta berättade att hon egentligen skulle ringa mig först nu på måndag, men så bestämde hon sig för att slå mig en signal redan idag för att göra mig glad inför helgen - och det funkade ju riktigt bra!! Tack Lotta!! :-) Men vi ska höras igen på måndag då hon ska berätta mera. Bland annat kommer de att komma hem hit och filma.

Den här dagen har för övrigt varit rätt så intensiv. Jag har bland annat suttit i en massa telefonsamtal och suttit i möte nu i eftermiddag och gjort av med lite mer energi än jag egentligen har. Skriver mer om detta en annan dag. Kan iallafall säga att jag är en person som som inte ber om hjälp i första taget. Nu har jag gjort det, men vad händer?! Jo, hjälpen finns inte att få. Det är tydligen inte meningen att en småbarnsmamma ska bli sjuk.

Jo, lite hjälp finns att få. Vi har blivit beviljade hjälp genom hemtjänsten mellan kl 6-9 varje vardag. Resten av tiden ska jag klara av att fixa allt på egen hand. Ska orka göra lunch, ta hand om en bebis, hämta på dagis, hjälpa till med läxor m.m. Samtidigt ska jag även klara av att genomgå behandlingar, ta prover, träffa läkare och allt sånt för att försöka hålla de otäcka cancermonstren på mattan så gott som går.Nej det är bara för mycket just nu! Börjar tröttna på att känna mig som en boll som kastas fram och tillbaka mellan olika instanser hela tiden. Nu har vi tack och lov mina underbart snälla och omtänksamma föräldrar som hjälper oss massor! Men det känns inte helt rätt att min mamma ska åka hit varenda dag och vara här med mig hela dagarna utan att få ett öre för det.

Men lite i rätt riktning har det förhoppningsvis gått idag trots allt. I slutet av månaden kommer det bli ett nätverksmöte med alla inblandade personer för att se om de kan komma fram till någon lösning. Jag hoppas verkligen det.

Oj då, nu skrev jag en massa om detta fast jag egentligen inte hade tänkt göra det just nu. Det ligger ganska mycket i uttrycket "man måste vara frisk för att vara sjuk". Jaja, får väl dra på mig min stålmannen-dräkt och se om jag kan få några oanade krafter att reda ut situationen...

35 kommentarer:

CamillaH sa...

Supermegagrattis till nomineringen!!! Sååå glad för din skull :o)

Vilket skit att inte kunna få mer hjälp än 3 ynka timmar på morgonen, hoppas det går att ordna och att de som bestämmer ändrar sig.
Hade jag bott nära så hade jag kunnat hjälpa till, som säkert andra bloggläsare oxå skulle vilja göra.
Du verkar vara en sån go tjej!
Massor med kramar o hoppas du får en finfin helg! KRAM KRAM!

Jane L sa...

Grattis till nomineringen :-) Du ÄR verkligen en hjälte-mama!

Jag hoppas verkligen att det blir en bättre lösning för er än 3 tim varje vardag. Skandal om det inte blir mer hjälp för er!! Man kan ju bli less för mindre... som du skriver oxå att du inte ber om hjälp i första taget och så får du detta som svar? Helt ofattbart :( Man måste vara frisk för att vara sjuk som sagt med dessa instanser som SKA vara till hjälp men det ska överklagas o det ska läsas o fixas med papper o diskuteras med personer som inte har en susning om hur det är att inte fungera fullt ut som man vill... Blir så arg :( Men jag hoppas iaf att det ordnar sej för dej o din familj.
Kram

Viktoria sa...

Det här låter ju väldigt spännande, verkligen kul, för du är ju en hjälte!

Det är verkligen som du skriver att man måste vara frisk för att kunna vara sjuk. Hoppas verkligen att du kan få mer hjälp än tre timmar om dagen.

Kram

Viktoria

Anonym sa...

Fasen vad kul Linda! Det är du verkligen värd du ÄR en hjältemamma!!

Kristina sa...

Massor av Grattis till nomineringen.Så kul för dig.Hoppas att det ska lösa sig med den praktiska hjälpen på ett bättre sätt. Vet ju av erfarenhet hur viktigt det är, men oxå hur stelt byråkratiskt det kan bli när man ej har rätt diagnos o ej passar in i rullorna. ber att de ska kunna hitta på ett smart sätt att hjälpa dig mer med vad du o din familj behöver. Allt gott kram Kristina i Umeå

Annelie sa...

Man måste tyvärr hamna lååångt ner på botten innan man får hjälp. Jag blev sjuk när barnen var små, några år äldre än dina dock, och jag fick kämpa som f-n för att få några extra timmar på dagis. Det löste sig dock när vi bytte till privat dagis. Det hände ibland att jag somnade ifrån barnen dagtid. Och hur bra är det att somna ifrån tre barn mellan 5-9 år? Jag behöver ju hjälp ekonomiskt varje månad och tror du dom tagit hänsyn till att jag är sjuk? Jag ledsnade och skrev ett långt brev till dom vilket faktiskt resulterade i en uppriktig ursäkt. Så undrens tid är inte förbi.
Nu har du ju så mycket större behov av hjälp när du har så små barn. Du kan ju inte hjälpa att du blivit sjuk. Och det är ju inte ditt fel att det inte går att leva på en inkomst. Eller en sjukpenning rättare sagt om din man skulle ta ledigt.
Jag hoppas verkligen att ni bor i en bra kommun som kan ge er hjälp. Släkt och vänner får gärna ställa upp men dett finns ju en gräns för hur mycket dom orkar.
Ge för guds skull inte upp och ta gärna med dig din mamma eller en bra vän som stöd vid dessa möten. Jag har stor erfarenhet av att stå upp för mina rättigheter och önskar att jag kunde hjälpa dig på något sätt.
Sen måste jag säga att jag inte blev överraskad av att Lotta "vimmelmamman" har valt att nominera dig. Du har tagit dig igenom mycket svåra saker och ändå har du orken att dela med dig av ditt liv till oss läsare. Självklart kommer jag rösta på dig om jag får den möjligheten.
Detta blev lite långt men jag vill bara tala om att jag tycker du är tuff och jag tror du fixar detta med att få hjälp. Ge ADRIG upp.
Kram Annelie

Hannsu sa...

Kan du inte ansöka om hjälp via LSS? Fast du kanske redan har kollat det.

Grattis till nomineringen.

Mia sa...

Vad roligt att du får åka till Berns. Jag ska rösta tusen gånger på dig och uppmana alla jag känner att rösta.

Du är så värd att vinna!

Kram

Mamma Fido sa...

Grattis till nomineringen det är du verkligen värd! Kan inte begipa att det ska va så svårt att få den hjälp som ni så väl behöver. Hoppas att det löser sig för er. Kramiz

Ingrid sa...

Hej Linda!

Är det någon som är värd att vara Hjältemamma 2010 så är det du! Tjata hål i huvudet på kommunen så att du får mer hjälp! Tyvärr så tror jag inte på att det blir skifte till en mänskligare regering på söndag. Vi hade behövt en som bryr sig om de som är sjuka!

Kramar

Ingrid Benjaminsson

malinj80 sa...

Du är en självklar vinnare!
En människa med så stort hjärta, så mycket mod och engagemang känner jag bara en o de e DU!
Du e bäst Linda!
Jag kommer gärna o hjälper dig. Du måste säga till vad du vill ha hjälp med!
Många kramar Malin

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅ va kul grattis till nomineringen...det är du rätt person till att få
Hoppas det löser sig snart med hjälp att det ska vara så svårt- så tråkigt att sådana självklara saker inte ska fungera.
Hoppas det löser sig för dig och din familj- ha en fin helg
Åsa

Anonym sa...

Hej Linda!

Du är verkligen värd nomineringen och jag hoppas att du vinner. Du har så många strängar på din lyra och du gör det bra! En fantastisk blogg - intressant och gripande innehåll och så snygg layout och fina bilder.(Jag funderar på att köpa en sån kamera som du har) Du är också spindeln i nätet i en stor familj. Förutom detta så kämpar du mot en otrevlig sjukdom. Du är en förebild för oss alla. Blev så glad när jag läste ditt inlägg nyss och nu ska jag fortsätta dricka mitt morgonkaffe. Livet är gott just nu.

Stor kram till dig!

Ulrika i Umeå

Lisbet Lindell sa...

Supergrattis till nomineringen, för mig är du redan vinnaren!!

Kram från Lisbet

Anonym sa...

Följer din blogg varje dag men har aldrig tidigare skrivit. Kände att jag var tvungen att kommentera nu. Blev så glad när jag läste ditt inlägg. Är så faccinerad av din styrka och du om någon är verkligen värd att vinna. Ska hålla alla tummar och tår. Supergrattis till nomeneringen!
Kram Veronica

Grabbarna bus är: sa...

Grattis till nomineringen :-) Jag är en av de få som nominerade dig o Du ÄR en hjältemamma :-)

äppelblomman sa...

Guuuud va roligt att du är nominerad! Grattis, grattis, grattis!! Det är du värd fina Linda!!!
Jag hoppas verkligen att det andra kommer att lösa sig, och som du säger är det ju helt fördjävligt att man ska behöva vara friskk för att vara sjuk....
Stora kramar till dej

Anonym sa...

Grattis Linda till nomineringen.
Du känner inte mig, jag läser din fantastiska blogg med stor beundran. Hur kan du klara allt detta du genomgår med så stor positivitet. Hoppas du vinner det är du verkligen värd. Du är en fantastisk mamma . Grattis och hoppas på vinst.

ZimZalabim sa...

Åhhhh vad roligt Linda!
Superdupergrattis!
Ingen är mer värd det än du!
Är så glad för din skull!!!
Kram Ulrika

Anonym sa...

Grattis till nomineringen! Fantastiskt att kunna följa din blogg!! Du är en otroligt stark människa!!
Kram kram

Anonym sa...

Grattis till nomineringen! Fantastiskt att kunna följa din blogg!! Du är en otroligt stark människa!!
Kram kram

Lotta A sa...

Ett super stort grattis till denna fina nominering.

Är det någon i detta avlånga land som är en Hjälte - Mamma , så är det verkligen du!

Men så ledsen jag blir för din/er skull. Att inte Habo Kommun kan erbjuda bättre hjälp och stöd, i den situation som ni befinner er i.

Med tanke på att Habo kommun tidigare i år utsågs till att vara Sveriges bästa kommun att bo i.

Det känns som de inte kan leva upp till detta, tyvärr........:-(

Stor kram till dej

Anonym sa...

Du är så värd nomineringen Linda. Ska hålla alla tummar och tår för att du ska orka och må bra när det är dags i november. Du är en fantastisk mamma och förtjänar väl om någon det där priset!
Sen att samhället inte hjälper dig är för j-ligt. Det finns liksom ingen beredskap för när människor behöver hjälp på hemmaplan som du gör. Annat vore det om dina barn behövde bli omhändertagna eller placerade i annan familj, då finns det resurser. Vilket är en klen tröst för en mamma och pappa som inte gör annat än kämpar på för att få livet att gå ihop trots minst sagt svåra odds.
Så, i ett nötskal, du är värd priset, hoppas du får det, och att när din situation blir känd att politikerna får ett och annat att tänka på: Hur man gör för att hjälpa föräldrar som egentligen bara vill kunna klara av det.
Stor kram från Karin

6-barns mamma sa...

Stort grattis till nomineringen!!!
Ska rösta på dig, hoppas verkligen att vi får vara med och rösta för du är värd att vinna!
Känns så trist att man måste vara frisk för att klara av att få den hjälp man behöver som sjuk!
Stor kram!

tuffinghund sa...

oj! grattis jag hoppas att du vinner. ska rösta på dig. Under tiden har du fått en blogger award som finns att hämta på min blogg :o)

Hanna sa...

Åh, vad roligt!! Grattis!!! Och jag kan väl lika gärna erkänna att jag är en av dom som har nominerat dig... ;-)
Jag beundrar din styrka och ditt mod, och det känns som att du alltid hittar något positivt mitt i allt elände. Du är en beundransvärd kvinna, och mamma!

Många kramar!

Maja sa...

Wow,vad skoj! Det är du verkligen värd!
Kram

äppelblomman sa...

Glömde fråga, hur kan man rösta på just DIG?

Svea sa...

Grattis till nomineringen. Jag blev så glad när jag läste det. För mig är du redan vinnare.

Hoppas det löser sig med kommunen också. Det är bedrövligt att det inte ska gå att få hjälp.

Anonym sa...

Åh va kul att du är nominerad. Självklart ska du vara med där. En riktig hjältinna och supermamma!!!

Verkligen synd att Habo kommun inte hjälper till mer. En skam tycker jag!
Kanske ska protestera och ställa oss vid kommunhuset.

Många grattiskramar från Gunilla N

Anonym sa...

Grattis till nomineringen du är ju precis som alla andra skriver verkligen värd att vinna detta.

Men jag skäms å kommunens vägnar att ni blev beviljade så lite tid. Förstår om du känner dig trött och "slagen" av kommunen för vem skulle inte göra det. Men jag menar verkligen att jag hjälper dig gärna med barnen vardagkvällar som helger det är bara att säga till. Dagarna däremot har jag svårt att ta mig ifrån.

Kram och sköt om dig och din fina familj Christina

Elisabeth sa...

Stort, stort grattis till nomineringen Linda!! Den är du verkligen värd! Det vågar jag säga att alla som läser din blogg tycker...

Hoppas bara att myndigheterna tar sitt förnuft till fånga och ger dig/er den hjälpen ni behöver. man ska inte behöva kämpa med näbbar och klor för detta!

Kram
Elisabeth

5 Vikingar är fler än 1 Joddlare sa...

Vet du-vi drabbades på liknande sätt men tog hjälp av en barnflicka (aupair).
Det måste ju finnas många tjejer som skulle vilja komma och stötta er/dig i er situation. Leta i släkten, bland vänners vänner etc..eller om ni vågar, bege er utomlands (inte ni men lyft blicken) och leta.Kanske ni hittar någon som vill/kan stanna i några månader. Om jag inte fått hjälp så hade jag aldrig orkat repa mig..det är tungt nog att ha tätisar men oxå att vara svårt sjuk är omänskligt. Vårt svenska system är inte uppbyggt för skavanker men ni behöver verkligen få ro och hjälp.
Våga fråga ALLA-det finns fina medmänniskor.
Kram&lycka till,
Mia

Åse sa...

Men åh vad roligt Linda!!! Vad glad jag blir för sin skull. Vad kul att få komma till Sthlm och uppleva allt det där.

Klart du är en mama-hjälte! Jag kommer rösta på dig !

Anonym sa...

Grattis till nomineringen.

Det är för j...... att du inte kan få mer hjälp men det är Habo kommun i ett nötskal, ska bara säga vad jag tycker om Habo Det finns gott om nejsägare där i det politiska styret, på den lilla människan tänker dom inte.Allt som syns utåt får kosta men inte kunna hjälpa en sjuk småbarnsmamma det är då för dåligt. Kram Inger