onsdag, mars 24, 2010

VAKNA UTVILAD FÖR 7:-

Igår var M (som jag pluggat till förskollärare tillsammans med) och hennes tvillingtjejer här på eftermiddagen. Nu när vi har flyttat bor vi inte så jättelångt ifrån varandra och kan ses oftare. Kul! Vi fikade och barnen busade.


Fick den här jättefina krukväxten! Tack!!

Sen visade M mig lite grejer som man kan ladda ner till iPhone. Bland annat Sleep cycle som känner av hur man sover och väcker en när man är som mest lättväckt.

Jag laddade ner den och testade för första gången i natt. Men tja, när man har morgonpigga småbarn så blev det lite av en flopp. Och inte tar barn hänsyn till några perioder under natten då det är mer lämpligt att väcka sina föräldrar. Nä, kl 5:35 slog ju W upp sina blå. Men jag fick i allafall en tjusig kurva över hur jag sovit i natt. Det ska bli spännande att se hur kommande natts kurva ser ut (så smått speedad då kroppen är full av cortison inför morgondagens behandling)!


Å andra sidan... tittar jag på min kurva så har han ju faktiskt prickat in en topp på den!

Sleep cycle fungerar för övrigt så här. Man ställer in den tiden som man senast vill bli väckt. Sen placerar man sin iPhone bredvid kudden. Programmet mäter hur djupt man sover genom att mäta hur madrassen rör sig. När alarmtiden närmar sig försöker programmet pricka en topp på sömnkurvan då man är mer lättväckt. Lyckas inte detta ringer klockan på tiden du ställt in.

7 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Maken har kört sleepcycle i en månad eller så och som du säger tar den inte någon hänsyn till barnen. Men man blir medveten om hur ens sömn ser ut och kan förändra sitt beteende. Vi går och lägger oss 1-2 timmar tidigare var kväll sedan han började eftersom vi insett att vi missar så mycket sömn var natt p.g.a barn och inkontinenta hundar.

Anonym sa...

Man kan väl egentligen inte säga: --Lycka till med behandligen imorgon- Men jag kan ju önska att du inte behöver må så jäkla risigt efteråt.
Kram från Helen

Linda Horn sa...

ÅÅååååååååh, jag visste ju redan att jag ville ha en iPhone, nu vill jag ju bara ha den ännu mer!!!! Finns ju så många, löjliga men roliga, appar att lägga in i den!! VIll ha nu!!! Superavis på dig....

Fast å andra sidan, så förtjänar du den!!

Louise sa...

Var gärna med och tävla om två nappar från Lundmyr of Sweden i min blogg!

http://louisevestin.blogspot.com/

Marie sa...

Vill bara önska dig en bra dag o stort lycka till med nr 5.

KRAM!

Ludmilla sa...

Jag har också den app-en men har inte testat eftersom jag tänkte att det kunde störas av barn och makar. Ska testa!

IPhone rocks!

Helena i Jkpg sa...

Detta var precis vad jag letat efter! Alla läkare undrar hur mina nätter ser ut och nu kan jag visa o bevisa att det ser jäkligt ut. Ska testa redan inatt.
Tack för att du delade med dig av detta.

//Mamma Helena