torsdag, mars 25, 2010

BEHANDLING NR 5


GeoTagged, [N57.76849, W14.18921]

Skriver just nu från sjukhuset. Det har varit en lång dag här. Först träffade jag en kirurg och pratade lite om den kommande operationen. Den blir förmodligen någon gång i maj ( ja, det var det dopet och bröllopet... hennes råd var att vi skulle boka om kyrkan och ta det senare). Sen är det ju inte så lätt att veta vad man ska fråga om när man aldrig opererat bort ett bröst förut, men hon berättade lite och att det skulle ta ungefär 1-1,5 timma och att jag får stanna kvar 1-2 nätter.

Kl 12:45 var jag på plats på operation för att få en ny cvk (får en inför varje behandling som bara sitter kvar över dagen). Men sen tar det alltid en stund innan alla förberedelser där är klara och tills jag får komma upp på avdelningen. Allt gick hur som helst bra, men jag kan inte rekommendera att bli sövd när man har ont i halsen innan. Det känns nämligen hundra gånger värre efteråt!

Klockan 17 fick jag första droppet, det röda med Epirubicin. Det har gått in nu och om en timma ska jag få nästa, dvs Taxotere. Sen tar det en timma innan det har droppat in och sen ska cvk:n bort... så innan jag är hemma är nog klockan rätt mycket.

Har haft besök här av min älskade sambo, S och världens busigaste W. En gullig sköterska kom och bjöd barnen på glass. De är verkligen snälla här. :-)

Nä nu ska slötitta lite på Förkväll eller blunda en stund. Är lite trött för W vaknade redan halv fyra i morse och det tog nån timma innan han somnade om... och för att jag skulle hinna äta frukost hade jag ställt klockan rätt tidigt... så det blev lite dåligt med sömn.

6 kommentarer:

MiaL sa...

Vad skönt att denna behandling nu är över. Tråkigt att ni blir störda i era bröllopsplaner. Men varför inte göra ett mycket enkelt bröllop nu på studs och sedan när du gått igenom allt och känner dig starkare, då kan ni ha värsta balunsen och vita klänningen o präst o allt. Man kan göra det två gånger faktistk! Vi sa om våra löften efter 20 år och det var roligare då än vid själva bröllopet kan jag ju säga!
Kramar

Ingela sa...

Näst sista! Väldigt vackra ord! Operationstiden lät lite kort. Dom ska väl ändå göra en axillutrymning?

Men det finns gott om tid att fundera över det. Nu satsar vi på näst sista!
Kram Busan

Christine R sa...

Tänkerpå dig Linda!

Elisabeth sa...

Det var ju näst sista... Hurra!!!!
Det gör faktiskt förvånansvärt lite ont efteråt när man opererar bort bröstet... Det är ju bra, och sen är det ju jättebra att du får bort den här skitcancern!!

Hoppas nu du får må så bra du bara kan nu och att tiden går fort till nästa, och sista, behandlingen. Det är nära nu!;-)

Stor kram!
Elisabeth

Lotta A sa...

Vi tänker på dej!
Kramar från familjen Aamodt - Hansson

Mamma Svartvit sa...

Har precis, av en slump, hittat din blogg, och blir så berörd av din situation! För länge sedan "kände" jag dig, vi fick våra söner Alexander och Adam samtidigt och under graviditeten hängde vi båda på Föräldrakanalen. Jag tror du kallade dig Lindsay men jag minns faktiskt inte vad jag kallade mig själv då, haha! Alexander är mitt mellanbarn så jag har hängt på så många olika forum under så många olika namn...

I alla fall, jag var GRYMT imponerad av dig då! Adam hade en hemsida (vilket bara det var rätt så ovanligt då), och du tog så jättefina kort på honom! Bilderna på Adam med solrosorna har fastnat särskilt i mitt minne (och lämnat bestående men, haha, eftersom jag försökte att få till likadana på Alexander men allt blev bara skitfult :))

Jag ser att du inte precis tappat din talang på vägen, vilka fina bilder du tagit på dina vackra barn! Härligt att läsa om din underbara familj! Jag håller alla tummar för att din sjukdom snart blir till en avklarad kapitel i ditt liv och att ni åter kan fokusera fullt på er själva och alla de vackra små liven omkring er!