lördag, mars 19, 2011

SÄNGLÄGE MEST HELA DAGEN

Den här dagen har jag inte gjort många knop. Faktiskt mest legat i sängen och mått sådär bra och känt mig allmänt osocial. Nu när jag äntligen fått komma hem hade jag önskat att det fanns mer ork och energi åt att umgås med min familj. Men jag är trött, huvudet känns tungt, det svider i halsen, kliar i näsan och så blir det en massa slem som behöver hostas upp, men som jag knappt vågar hosta upp eftersom det gör ont. Sen så kan jag knappt prata heller. Himla "kul" är det att låta som en kraxande kråka så fort man försöker säga nåt. Riktigt surt är det också att inte känna sig ett dugg bättre när man kommer hem från sjukhuset, utan snarare tvärtom!

Dessutom börjar lite hår släppa från huvudet nu. Inte så mycket, utan än handlar det om några enstaka strån som sitter löst... men ja, det är väl bara en tidsfråga innan det lossnar mera! De på strålbehandlingen sa att mitt hår ganska så säkert kommer att komma tillbaka och kanske kommer inte precis allting att försvinner heller (å andra sidan tar jag nog bort allt ändå om det till slut bara är nån "tuss" här och var som sitter kvar.) Håravfallet hänger lite på hur pass stor dos av strålning man fått och tydligen är den dosen jag fått inte den högsta. Ja, vi får se. Är iallafall beredd på att allt kan ramla av och vara borta ett tag.


Så dagen har till stor del ägnats åt att vila, kolla på tråkiga repriser på tv:n, men så har jag även haft datorn igång en stund och shoppat lite åt de små grabbarna. De växer ju så det knakar och även om man inte kan tro att våren är på väg än, med tanke på all snö vi fick igår, så lär den komma förr eller senare. Väderprognosen visar faktiskt en massa härliga plusgrader och en hel del sol här nästa vecka!! Underbara 11 grader på tisdag och en strålande sol. Hoppas verkligen att de har rätt. :-)

(Klicka oå bilden för att se i större format.)

Hur som helst så har William fått fleecefodrade regnkläder från Didrikson som jag ropade in på Tradera. Jag hade ett presentkort på Linus o Lotta och hade först tänkt att köpa nytt, men sen ångrade jag mig. Det spelar ju ingen roll om det blir ett begagnat och det kostade bara hälften så mycket som ett nytt. Bra också att kunna återanvända tycker jag.

Så presentkortet gick bland annat till en regnoverall åt Erik. Har aldrig testat någon sådan förut, men det kan nog vara smidigt för småttingar när de är ute i slaskväder. Påklädningsmomentet är inte alltid det roligaste han vet, så då blir det ett plagg istället för två som ska på. William fick ett par långärmade tröjor.

Jag var även inne på Kameleont Design och beställde ytterligare ett par tröjor åt honom och ett par mjuka goa velourbyxor. Där inne finns det en massa fina kläder (och även tyger för den som gillar att sy själv), och just nu har de även en del rea på barnkläderna. Så han kommer nog bli fin vår lille kille! Det känns lite som att kläderna bara kostar hälften så mycket när man köper till William eftersom Erik kan överta dem direkt när de är urvuxna. Det skiljer bara någon storlek mellan dem. Ja, en del shopping har det blivit idag, men vid årstidsbyten är det alltid en del som behövs.

En del av dagens nät-shopping.

22 kommentarer:

Christina sa...

Du är fantastisk som skriver så fängslande och faktiskt orkar att shoppa och dela med dig av ditt liv trots att du mår så dåligt! Kram

thile sa...

Så mye fint du har shoppat til die fine små prinser! Så smart med en regnover roll til Erik=)
Jeg er så ledsen for deg og alt som skjer nå. Men håret vokser jo ut igjen. Jeg husker jeg fikk mange krøller nok mitt hår vokste ut, herlig!Lå oss håpe det kommer varme og sol, så all snøen smelter!
Ha en så god lørdagskveld du kan. Så bra du har laptoppen, når tiden blir lang.
Varme tanker og styrkeklemmer fra meg.

Fotograferande Maria sa...

Hej! Hoppas du mår bättre i morgon! Det är i alla fall härligt för pojkarna att kunna springa in till mamma och veta att du finns där!!! Kanelont har så fina kläder :) och mjuka och sköna.

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Kramar från en mormor som mist ett barnbarn i leukemi för tre år sedan.

Jag följer din blogg och förvånas liksom alla andra över vilken fantastisk livsvilja och styrka du har! Önskar dig allt gott, och vet att med vilja kommer man långt!
Tack för alla dina fina tankar.
Vilka gulliga barn du har!! Och vilken fin mamma de har! Tänker mycket på dina föräldrar också. Har själv tre barn, varav en son som är född-77.

mormor Monica

Anonym sa...

Åh vilken fin overall till lilleman!!! Den kommer nog bli toppen!
Kramar till dig!
rebecca

Anonym sa...

Oh Linda! Har aldrig kommenterat förr men nu känner jag att jag vill säga något. Jag är sjuksköterska och har själv tre barn och känner sådan empati och medkänsla med dig. Om jag kunde hjälpa dig att ta bort cancermo
nstret hade jag sagt upp mig från arbete och hjälpt dig UTAN min lön. (jag tjänar 42000:- per månad) Jag hade gärna tagit ett stort lån för att få bort dessa monster så du får se dina barn växa upp. Jag känner så med dig. Kram från Petra

Anonym sa...

En sjuk.sköterska med 42.000:-/mån, vart arb du?

Anonym sa...

Syster Petra!
Vrf måste du ta lån????

Monica sa...

Hej Linda!
Hoppas du mår bättre imorgon!!
Visst känner man sig nöjd och lite duktig (med all rätt) då man köpt bra begagnat till sina växande barn!?
Jag köpte ofta på annons då mina barn var små och sparade mycket pengar som man kunde lägga på nåt kuligare istället. Nu är min Adam 18 år o Hanna 14 o bestämmer själva vad som ska köpas.. :)
kram
monica

Anonym sa...

sjuksköterska med 42000 i månaden?????
Vad för slags sköterska är du?

Lisa sa...

hej vännen! hoppas att du piggar på dig från förkylningen!
Jag undrar hur du sparar väderbilden? Jag fixar tydligen inte det :)

Anonym sa...

Hej Linda
Har du kvar ditt presentkort på fritidsr.?

Lotta A sa...

Trist när man inte känner sig ett dugg pigg.

Hoppas att Morgondagen känns lite bättre.

Men så bra att du hann med lite shopping till killarna.

Verkligen jättefina kläder,det finns så mycket mysiga och härliga kläder!

Kramar till dej/ Lotta

Celias Spetsar sa...

Hej!
Hoppas att du "vågar" och kan hosta upp slemmet så det inte blir lunginflammation, jag fick besöka läkare för lite l av inhalation Bricanyl och det hjälpte.

På tal om lönen Petra tjänar, det är dig väl unnat :-)

Anonym sa...

Vilken styrka du har mitt i allt sjukdomselände! många kramar Gunilla N

Anonym sa...

Hej Linda !

Jättefina kläder du köpt åt dina grabbar !!
Javisst blir det en del att handla i klädväg vi nya årstider.
Har också börjat nätshoppa vårkläder till mina barn nu.
De är 14, 9 och 4 år. ( Fast tjejen på 14 väljer såklart helt själv).
Tycker att du är fantastisk som orkar tänka på allt !
Kramar Lotta.E.

Ludmilla sa...

Jag följer dig och är glad över att du är hemma och tankar!

Fenixmonas sa...

Godmiddag i stugan denna söndag! Blev så ledsen då jag läste om den grymma sjukdomen som du drabbats av. Kan tänka att du är extra känslig mot infektioner just nu, dels på grund av behandlingen men också då du varit på sjukhuset, en ganska så ren miljö. Hoppas du piggnar till lite nu när våren börjar komma så smått! Kramiz!

Anonym sa...

Jag önskar av hela mitt hjärta att du
mår bättre idag.Blev förvånad att sjuksköterskan tjänar 42000 kr. i mån.Då behöver ni inget lönelyft i år.!!!!.Anonym ville nog bara skryta lite. Har kollat upp lite var dom tjäna,men den fantasi summan var inte med.
Hälsningar Marianne. Från Kalmar Landsting.

Kristina sa...

Hoppas den här dagen blir lite bättre än gårdagen. Du är i mina tankar o böner flera gånger om. Tack för din omtanke oxå. Skönt att du emellan varven orkar ta i såna grejor som shopping åt barnen mm. Idag fick jag min alla hjärtans dagvinst, tack kram Kristina I Umeå

Anonym sa...

Hej
Det finns säkert sjuksköterskor som tjänar så pass men då jobbar dem oftast som uthyrning-ssk och har slavkontrakt i mina ögon. Men jag förstår inte hennes resonemang, varför ens nämna lönen???? Trodde hon Linda skulle betala henne så mycket eller vad var hennes resonemang???? Varför berätta det för alla????? Fattar ingenting KRam på dig LInda/Lena

Anonym sa...

Som jag tolkade det när jag läste så menade "Sjuksköterskan" väl och menade väl att om hon kunde bota cancern genom att betala för tex en medicin så skulle hon kunna jobba gratis hos Linda och skänka sin höga lön som betalning för att Linda ska bli frisk!?
Så fattade jag iaf! Kanske jobbar hon i Norge eller är specialist sjuksköterska!
Jag önskar också att det fanns ett sätt att bota denna hemska sjukdom!!