söndag, mars 20, 2011

BÄTTRE OCH SÄMRE

För att börja med något positivt så har jag fått min röst tillbaka idag. Känns skönt, för just när man knappt får fram ett ljud är så frustrerande. Men annars kan jag tyvärr inte säga att det är bättre idag. Är fortfarande väldigt trött, men det värsta är helt klart att det gör så fruktansvärt ont när jag måste hosta. Det känns som att revbenen ska gå av varenda gång och tårarna är svåra att hålla tillbaka, så jag drar mig verkligen för att hosta!

De var här från AHS (Avancerad hemsjukvård) innan och la om det lilla såret efter att jag tömde magen på vätska. Det är fortfarande ganska ömt runt insticksstället, men såret i sig ser fint ut. Jag passade även på att fråga om det inte finns nån medicin som gör att jag slipper hostan, men det kunde han inte rekommendera. Slemmet behöver ju komma upp, så det är i så fall slemlösande som gäller och mera smärtstillande så att jag kan hosta utan att det gör så ont.

Avslutar med ett litet meddelande till våra släktingar och vänner som beställde Newbody-grejer av Adam - de har kommit nu! :-)


Jag har förresten en fråga också kom jag på. Tänkte nämligen höra om någon i Habo- eller Jönköpingstrakten har en leksaksspis till salu? Maila mig gärna i så fall. Det gör inte så mycket om den är i begagnat skick eller har lite skavanker, för jag har tänkt att göra en "kökshörna" utomhus till de små där de kan leka. Förut såg jag spisar lite överallt på Second hand och Blocket, men som vanligt när man letar efter nåt så finns det inga.

15 kommentarer:

Annika sa...

Hej Linda!
Acetylcestin slemlösande kanske vore ngt? Lycka till med spisen!
Kram

Anonym sa...

Lider med dig Linda =(

Är bytardag i Mullsjö på Lördag den 26 Mars i Gunnarsbosalen, kl 9-13. Kanske kan det finnas en leksaksspis där? Bara ett tips =)

Krya på dig!

Fnissi sa...

Jag har en, ska bara kolla med dottern om hon vill göra sig av med den...

Marie sa...

Vi har en i lekstugan men den är nog ganska risig... Fast ska du ha den ute så kanske den kan duga iallafall. Jag kan kolla i vilket skick den är om du är intresserad!

Kram Marie

Anonym sa...

Hej Linda
Hur mycket kostar mina saker.du kan skicka dem Elisabeth till affären så hämtar jag dem där om det är okej för dej.Kramar.Inger A

Anonym sa...

Hej Linda!

Jag började läsa din blogg efter att ha läst reportaget om dig i Mama. Jag beundrar dig så fantastiskt mycket. Vilken oerhört stark kvinna du är! Trots alla motgångar verkar du vara en så bra mamma till dina fina pojkar. Jag har själv barn och kan inte föreställa mig den smärta man måste känna inför att veta att man kommer att behöva lämna sina barn.

Efter att min bästa vän gick bort i cancer för drygt ett år sedan, 29 år gammal, har jag funderat mycket på livet och döden. Jag är inte religiös, men vågar nog ändå påstå att jag är troende. På vad vet jag inte riktigt, men jag är helt säker på att det finns ett större sammanhang, något som vi inte ens har förmågan att föreställa oss vad det är. Min övertygelse är att de fina, underbara och starka människor som i sjukdomar och olyckor dör ifrån oss i förtid behövs "på andra sidan".

Det skulle vara intressant att höra hur dina tankar och tro inför döden ser ut. Jag tycker att det är ett ämne vi behöver prata mer om. Jag har full förståelse för att du kanske inte orkar, men jag är trött på att det ska vara så tabu! Döden är en del av livet.

Jag ska fortsätta att följa din blogg och jag hoppas innerligt att du orkar fortsätta vara den starka Linda du varit hittills! Du är en inspiration.

Många varma kramar, lyckönskningar och tankar till dig!!

Maria

Anonym sa...

Undrar om du har en retning i lungsäcken (pleurit) om det gör så ont.

Ulrika sa...

Mollipect är en bra slemlösande medicin och den vidgar också. På natten när man ska sova och inte hosta kan man ta Cociallina Etyfin som är hostdämpande. Hoppas det snart blir bättre med din hosta!

Kram,
Ulrika

Anonym sa...

Hej Linda!
På Alternativ Medicinsk Klinik och Apotek i Habo finns många alternativ som kan lindra hostan och även stärka immunförsvaret.
Annars finns den "klassiska förkylningsmedicinen" Kanjang i dem vanliga mataffärerna men tror nog du behöver något mer djupverkande.
Kram Ann

Linda sa...

Ann: Tack för tipset!! Tycker bara det är så svårt när det gäller alternativ-medicin att veta vad som går att kombinera med mina "vanliga mediciner". Vet inte ens om jag vågar ta Kan Jang eller om det gör mer skada än nytta.

Ulrika: Låter som en kombination som skulle kunna funka. Cocillana har vi hemma. Har för mig att vi har en flaska Mollipect också, men sist jag skulle ha fram den till ett av barnen så var den borta. Ja, den kan ju inte bara ha försvunnit, så den har väl hamnat bakom nåt eller i ett annat skåp. Har även Ventolin hemma som nåt av barnen fått utskrivet, men sist jag tog av den på kvällen så kunde jag inte somna... så det misstaget gör jag inte om.

Anonym: Det som gör ont är nog att mina revben (där jag har metastaser) inte riktigt gillar att jag hostar. Överhuvudtaget får jag lätt ont av plötsliga rörelser eller om jag ligger på vissa sätt. Kanske detta i kombination med vätskan de såg på lungröntgen?! Ger det sig inte eller blir värre så får de tappa ur det också, men jag kan inte säga att det lockar så värst mycket efter att ha satt dit det där dränaget i magen. Är man stick- och spruträdd redan innan så blir det inte bättre efter en sån grej.

Maria: Gjorde ett inlägg ganska nyligen där jag skrev en del om döden, men absolut är det ett ämne som går att skriva hur mycket som helst om. Alla kommer vi ju en dag att dö. Sen kan man hoppas att man hinner leva ett långt liv först innan det är dags, men så blir det troligtvis inte för mig.

Inger: Ska kolla vad det blev så kan mamma ta med sig dina grejer bort i morgon! :-)

Marie: Är den lite sliten så är det inte hela världen. Den ska stå ute (fast under tak). Men vill inte tjejerna ha kvar den i lekstugan då? :-)

Fnissi: Hihi, ja, det är bäst att kolla med sitt barn först. ;-)

Anonym: Tack för tipset om bytardagen! Har för mig att det även är bytardag i Bankeryd på lördag?! Ska se om nån ska till någon av dem och hålla utkik efter en spis. Själv håller jag mig nog undan folksamlingar ett tag. Fixar inte fler smittor nu utan behöver få en chans att återhämta mig lite.

Annika: Vet du om den är receptfri?! Ska ta mig en titt här i skåpen också och se vad som finns hemma. Eftersom barnen har lite problem med astma och allergi så finns det ett litet "apotek" av hostmediciner och dylikt.

kram Linda

thile sa...

Linda, goe du, jeg blir helt varm inn i meg i hjertet mitt, når jeg leser dine innlegg. Du er så fantastisk og tapper, en kjempe!
Du orker så mye, og vet du, du tenker alltid først på dine fine små ( og store):)Du er så verdifull, og jeg er så imponert over deg.
Klem og tanker, håper du for en god natt's søvn.

Åsa sa...

Acetylcystein är receptbelagt, be ASIH hjälpa dig med recept. Hälsningar Åsa (ssk i hemsjukvården/ASIH).

Linda sa...

Thile: Tack, men just nu har jag mest dåligt samvete över att jag inte orkar så mycket mer än mig själv. Önskar verkligen att jag orkade tillbringa mer tid med familjen, men jag blir snabbt så himla trött, blir lätt yr eller får ont... så det är inte lätt. :-(

Jag har inte ens orkat sitta med dem och äta, utan har halvsuttit i sängen med min tallrik (och försökt kämpa i mig varje tugga, vilket är lite svårt nu när smaklökarna verkar ha övertagits av något förkylningsvirus som gör att det mesta inte smakar något alls).

Åsa: Tack för svaret! :-)

kram kram!!

thile sa...

Jeg holder rundt deg i tankene mine.
Du er meg så kjær. Jeg mente du er så bra på og holde kontakt med alle oss, dine blogglesere, du gir oss så mye. Jeg tenker på deg. Varme klemmer.

Anonym sa...

Varma smärtstillande kramar till fina Linda...vill jag dig ge.

Du är en så otrolig kämpe...

Cocillana är hostdämpande, så det är inte så lämpligt, när du måste "hosta upp/ut" dig....

kram kram kram till hjälten Linda från Tuvan-Pia