onsdag, mars 09, 2011

PIGG PÅ NATTEN

Hur får man en kortison-speedad kropp att fatta att man ska sova?! Jag tar dem inte ens särskilt sent på dagen just för att de inte ska påverka sömnen lika mycket. Det här är ju hopplöst! Var verkligen skittrött när jag la mig, men tog även en insomningstablett för säkerhets skull eftersom jag haft så svårt att somna nu det sista. Men tror ni jag somnar?! Nä, jag har nog snurrat trehundra varv i sängen och nu känns det som att tabletten slutat verka. :-( Jag behöver verkligen sova! Sömntips någon??!

12 kommentarer:

Anonym sa...

banan har jag hört är nåt ämne i man kan bli trött av. Sen hjälper väl varm mjölk... men det är nog bland det äckligaste jag vet ha ha...

Hoppas du somnade till slut, nu ska jag försöka..
Kramar Annelie ♥

Anonym sa...

Man blir trött av nötter. Men jag brukar köra avslappningsövningar och försöka tömma skallen. Kanske för att mina sömnsvårigheter beror på annat:) Insomningstabletter fungerar icke. Som nu - jag borde gå och lägga mig. Och visst är ögonmigrän ganska vackert?
Hoppas du somnar. All min värme till dig.
/Veronica

Mamma Mima på Landet sa...

Räkna får! Tänk dej att ALLA är olika färger så ska du försöka räkna dom i färg. Lycka till! <3

Anonym sa...

Värme mjölk med honung?
Hoppas att du snart får sova!

Berit sa...

Har hänt att jag har haft svårt att sova av samma skäl sm du. Då har jag klivit upp och läst en bok elle tittat på TV tills tröttheten har kommit. För mig är det så att ju mer jag ligger och försöker sova desto svårare blir det. Mitt tips har inte alltid funkat men ibland.

Karin sa...

Ta krtisonet så tidigt du kan på morgonen. Kroppens eget kortison stiger på morgonen och är en av anledningarna till att man vaknar. Försök följa den rytmen så bra du kan med ditt kortison.

Malou sa...

Spikmatta!

Anonym sa...

Dubbla insomn.tabletter funkar på mig under "kortisonkur" kram nene ( från "forumet" )

Fotobloggen sa...

Mina 2 tips är:
*Magnesium! Det har en lugnande/dämpande effekt.
Inget medicinsktsömnmedel, utan ett naturligt kosttillskott. *Spikmatta!

/M

Anonym sa...

lilla Linda, vet precis vad du
pratar om när det gäller sömn.Har
iflera år sovit dåligt, då menar
jag från en timme till inget per
natt.Jag är reumatiker sen flera år äter bla.corticon och har den erfarenheten att man inte kan minska el.ta en tabl.sent för att den ska hjälpa en med sömn.Har fått lära mig av min läk.att man ska trappa ner försiktigt för att corticonet ligger kvar ikroppen länge.Den ger en massa biverkningar annars, snälla du prata med din läkare om detta .
Sen till ev.sömnförslag, jag har prövat alla möjliga insomning och sömntabl.som min läk. har kommit på men ingen har hjälpt mig nämnvärt. Nu har jag slutat ta några och har i stället börjat ta cirkadin (melatonin) som är hjärnans eget sömnhormon,det är inte skadligt som det andra giftet. Det finnsen nackdel man måste ev. äta det ett antal veckor innan man får någon respons.Jag känner faktiskt en som behövde bara äta den i tre nätter innan hon kände bättring.Själv har jag ätit dom i fyra vec. med liten
förbättring dom timmar jag sover får jag en mycket bättre sömn. Jag tycker att du ska prata med din läk. om mitt förslag.Varmakramar från Nilla

Hanna sa...

Mitt tips är att först och främst försöka avdramatisera hela grejen med sömnen. Tänk att om du sover så sover du, om inte så vilar du alltid.
se till att få mkt dagsljus..kroppen producerar då melatonin som är kroppens egna insomningsmedicin
Se till att ha lugnt/dov belysning och gör ngt lugnt innan du ska lägga dig..
Om tankarna snurrar, skriv ner att på ett papper istället för att ha det i huvudet..dåkan vi ofta inte somna
Försök att inte äta precis innan du lagt dig.
vi har sk sömntåg..om man missar ett för man kanske vänta 30min/1tim. Vilket innebär att ofta då vi känner oss trötta går vi för att fixa oss inför natten..sen när vi väl ska sova har vi "missat tåget" för alla bestyr har gjort oss pigga. se till att allt sådant är gjort..när du sedan känner dig sömnig, gå och lägg dig!
Gå inte och lägg dig om du ändå inte känner dig sömnig!
Känn skillnad på trötthet/sömnighet!
Lycka till

Linda sa...

Hanna: Tack snälla för alla tips! Men i mitt fall är det nog kortisonet som "spökar". Det har varit lite bättre nu de senaste dagarna när jag bara tagit det direkt på morgonen. Kan inte ta det senare på dagen för då kan jag som sagt inte sova. :-(

kram Linda