onsdag, mars 09, 2011

GER SNART UPP

Nä det är tydligen inte meningen att jag ska sova! Har verkligen inte lyckats få en blund. Har testat lite tips som varm mjölk (fast med en gnutta oboy i, annars hade jag aldrig fått ner det) och några nötter. Har även legat och lyssnat på avkopplande musik. Men nej, inget gör mig tillräckligt trött för att somna. :-(

Maken som ligger bredvid önskar nog att det var ombytta roller. Alarmet på hans mobil spelade just för tredje gången. Hoppas att han lyckats sova bättre än jag har gjort!

Sömnbrist är näst intill tortyr. I morgon överväger jag allvarligt att inte ta nån kortison-tablett alls. Kanske en enda tidigt på morgonen, men det får räcka! Måste ju kunna sova lite också. Så var jag hyfsat pigg igår finns nog risk för motsatsen idag...

27 kommentarer:

Anonym sa...

Om det er någon trøst så får inte jag heller sova :)

Linda sa...

Då får vi sitta här och "nattuggla" ihop! ;-) Fast nu är det ju snart morgon... lagom då lär jag väl säkert lyckas somna!!

Carina sa...

Uschanimig detta med kortison är mysko.

Minns under mammas kortisonkurer att hon faktiskt gjord som dig struntade mellan varven i sina tabletter för att få sova. Hon var ständigt pigg utan att egentligen vara pigg... skitjobbigt! Hoppas du under dagen hinner så dig en bkund när kanske övriga sussar.

Du är en sådan enorm fördebild för så många!! Kramar/Carina

Kajsa Bergman Fällén sa...

Har du testat att ta någon insomningstablett? Det fick jag utskrivet tillsammans med kortisonet men jag har inte direkt några problem med att somna när jag tar kortison, däremot vaknar jag senare på natten och är klarvaken...

Eller minska dosen? Jag har fått ordinerat 4 betapred i 4 dagar om jag är trött och aptitlös. Då blir man inte så jättespeedad och pigg utan det är ganska OK.

Anonym sa...

Hej Linda....

Du borde väl kunna få ordinerat en rejäl insömnings alt. sömntablett?
//Helena i Åhus

Mia sa...

Har du provat att ta Melatonin?

Anonym sa...

den bästa sömnen om man inte är trött är att ligga framför tv:n det är som sömnmedel, helt plötsligt sover man.. Lycka till :) Anette

Anonym sa...

Var försiktig med att minska kortisondosen för hastigt, den måste trappas ner annars kan du må ännu sämre. Hoppas att sömnen infinner sig!

Christina sa...

Ja att vara trött men inte kunna sova är verkligen tortyr! Jag råkade ut för det när jag "gick i väggen" för några år sedan; satt i köket på nätterna. Dagarna var en mardröm.
Hoppas du kan få lugn och ro och ta en tupplur under dagen!

Anonym sa...

Själv tar jag imovane insomning varje kväll skiter i om det inte är bra...det är inte bra för kroppena att inte få sova heller, så jag och min läkare är helt överens ,imovane 7.5 varje kväll och jag sover:):) kram Lisa

Anonym sa...

Hej Linda,

tänk på att kortison är mycket viktigt när man strålar mot hjärnan - laborera inte själv, fråga din läkare!!

Kram,
Anna J

Jeanette sa...

Hej Linda!
Jag har bara erfarenhet av att ta kortison under kortare perioder men fått stora problem med sömnen då. Jag har tagit Imovane sömntablett och det är det enda som hjälpt. Dock fungerar den bättre om jag först lägger mig ca 30 min, gör lite avslappningsövningar (kroppen blir så spänd av kortison) sen går jag upp 5 min och därefter tar jag den. Då brukar jag somna efter ca 30 min. Tyvärr vaknar jag ibland efter några h igen, men lite sömn är bättre än ingen. Fast oftast somnar jag sen om på morgonen igen.
Hoppas du kan få lite vila under dagen. Kram

Anonym sa...

Jag antar att du redan har provat sömntabletter men annars är det väl det jag skulle testa. Kolla med läkaren om du kan ta en och en halv eller två. Men att inte sova är ju ren tortyr och det är ju självklart att lite varm mjölk inte hjälper mot cortisonspeed.

Anonym sa...

hoppa över kortisonet några dagar, du måste få sova

marianne

Anonym sa...

Hej tappra Linda! när min Tilda-ängel åt kortison så hade hon väldigt svårt att komma till ro om kvällarna. Det funkade ganska bra att ha en cd-spelare bredvid henne och lyssna på sagor. Kan säga att jag somnade gott till Findus o Pettson i hönsgården :)
Tänkte att du kunde ha hörlurar på dig och lyssna på skön musik, typ spa-musik. En varm vetepåse intill kroppen kan ju också vara avkopplande. Hoppas att du kommer. på ett bra knep.

Kramar Camilla

Åsa sa...

Jag vet inte om du har tillgång till spotify men söker man på avslappning där kommer det upp en del bra övningar. Har hjälpt mig iaf. Kan vara värt ett försök.

Anonym sa...

Som Åsa säger - lyssna på Spotify avslappning eller romaner på librivox.org och tänk att "night time is my time, ahaaa" som Moto Boy sjunger =). Ligg inte och "försök" sova, för det går inte.

Emy sa...

Hej! Var gärna med och tävla om tre par trendiga & ombloggade smycken hos www.emys.se

Tävlingen avslutas redan ikväll, så passa på att delta så kan det bli du som vinner.

http://www.emys.se/2011/03/08/tavling-vinn-trendiga-ombloggade-smycken/#comments

thile sa...

Min vakre, tapre Linda, hva kan jeg si eller hjelpe deg med? Annet enn mine tanker og alle mine gode følelser for deg.
Du er mitt store forbilde:)
Klem.

Erica sa...

Har du testat spikmatta? Jag sover jättehårt om jag ligger på den en stund innan jag somnar. Det händer att jag tom somnar när jag ligger på den och vaknar ett antal timmar senare, drar bort den och sover vidare.

Rekommenderas!

Anonym sa...

Sömntbl tror jag absolut på. Då intalar man sig själv, att nu får jag sova! Tror man kopplar av då. Testa inget annat;( ditt kortison behöver du.

Kristina sa...

Kortisonet är rena rävgiftet mot sömnen, jag var så speedad när jag hade dosen 16 tabl åt gången attd et kändes som att jag klättrade på väggarna men även nu när jag får kortisonet intravenöst ihop med behandlingen så blir jag speedad o får så svårt att somna och somnar jag så vaknar jag av att det kryper i hela kroppen. Men trappa inte ut det på egen hand, man ska ta det i långsam takt. Mitt bästa sämnmedel var framför tv som ngn skrev här, lite lågt ljud o halvtråkigt då föll jag i ngn sorts slummer. Hoppas du ska få sova en stund i dag. Kram Kristina I Umeå

Helene sa...

Vet hur det ar med somnproblem och kortisonet blir man helt speedad av. Var inte radd for att anvanda somntabletter.

Kram Helene i stockholm

Anonym sa...

Hej Linda
Håller med Erika här. Spikmatta är suverän, absolut bästa hjälpmedlet när man inte kan sova. Har många i min närhet som vittnat om samma. Dessutom hjälper den så bra om man har smärtor, ont i ryggen etc(vet inte hur det är med cancersmärtor) men pröva så får du se
Kram M.

Anonym sa...

Hejsan fina Linda....

Tråkigt du inte kan bli trött o somna...
har själv dessa problem :(
P3/P4 sänder mycket mycket bra o trevlig natt-radio från 00:00 fram till 06:00, alla nätter i veckan. Programvärdarna där på radion, gör min natt mera uthärdig o oftast brukar jag somna till sist vid 4-snåret...
Om din man blir störd av radion, kan du ha dessa "nya" mjuka öronsnäckorna som finns nu?
Min man brukar låta mig sova ut på morgonen, det gör att jag känner mig mindre stressad, när jag inte kan somna....
Har du någon som tar barnen på morgonen, så du får sova ut?
Det är ju väldigt viktigt för dig att du får din sömn, oavsett när den vill "infinna" sig?

JohnBlund-pulver-kramar på dig från Tuvan-Pia

Anonym sa...

vet inte om du fått tipset men ljummen mjälk med några droppar apelsinvatten tycker jag funkar,Lite lugnande men inte gott

Madeleine sa...

Friggs "Kvällsro" - ett te som jag tycker är väldigt avkopplande och rogivande att dricka. Faktiskt nästan det enda te som jag tycker är gott. Honungsmjölk har jag hört är rogivande, men jag har inte provat själv.