torsdag, mars 24, 2011

KONSTIG MAT

Pannkaka kan ju vara rätt gott, men just den här kombinationen vet jag inte... hård pannkaka med lingonsylt och vitkålssallad. Ska väl inte klaga, men jag har ju helt klart ätit godare maträtter!

Dagens sjukhusmat.

41 kommentarer:

Anonym sa...

På den förskola där jag arbetar får vi alltid vitkålsallad till pannkakor!! Visst är det lustigt:)
En hel massa kramar till dig fina Linda!!!'
Rebecca

Tina sa...

Det är skamligt vad dålig mat!!! kOmmer själv ihåg när jag låg där vad dålig maten var!!!

Annica sa...

Kanske det var en Raggmunk?

Sippan sa...

Kan du inte få önskekost? Det där såg inte gott ut!
Kram Sippan

thile sa...

Jeg spiser pannekaker med speltmel og blåbærsyltetøy - mums :-)

Fnissi sa...

För mig är det typisk skolmat... tycker också att det är en knepig kombination...

Maria i Värmland sa...

önskar jag vore närmare Jönköping... Då skulle jag köpa och komma till dig med den mat du önskar.

Men det borde ju finnas ngn på närmare håll, som kan fixa/köpa lite god mat till dig :o)

Kram <3

Benita i Finland sa...

Vi äter nog pannkaka med sylt och eller socker. Det borde ju vara en "salt" pannkaka med skinka el dyl. om det är kål och lingonsylt till. Håller med.. konstig kombination:(

Anonym sa...

Vilken skam. Hur kan de servera den typen av mat på ett skjukhus? vad är det för problem. jag tror ju visserligen också att det där kan kan identifieras som en raggmunk men som den ser ut... Har kostchefen ingen heder alls. Lägg ut varenda läskig maträtt de serverar. det finns säkert några förklaringar: spara pengar, ge kostfibrer utan att använda hjärnan vilket innebär att man serverar vitkål till pannkakor, och så är det väl en människa som inte har någon yrkesheder som bestämmer och gör sina smarriga matsedlar.

Kinna sa...

Det där är väl ingen mat för någon som har dålig aptit.Förra gången jag var inlagd ( US Linköping )så kunde man välja på 5 olika rätter + specialkost. Jag blev SÅ imponerad.Önskar att du hade det så...

malinj80 sa...

De såg verkligen inget gott ut! Tom mina pannkakor jag åt idag som varit frysta såg godare ut!
Hoppas de blir nåt godare i morgon ! Kram på dig!

Anonym sa...

Linda, jag vill så gärna att allt ska bli bra med dig så fort som möjligt!! Jag har nog skrivit till dig förr om detta men du vet väl att vem som helst kan ta närståendepenning och vara med dig. Man behöver bara anmälan till Försäkringskassan. Detta för att du inte ska behöva vara ensam... bara sitta tillsammans med dig... bara så att du känner att du har någon hos dig. Jag önskar dig allt väl coh känner så starkt för dig! Kram maria

Anonym sa...

Fy se inte gott ut.

kramar till dig
/Susanne

Anonym sa...

Jag tror du fick raggmunk! Inte heller det så himla roligt. Kram

Anonym sa...

Såg inget vidare ut!! Hoppas du får njuta några goda våfflor i morgon, och att du snart även kan få chansen att njuta av våren och barnen! Kram från Cornelias faster Mia i Göteborg.

Anonym sa...

På akademiska i Uppsala serverades bland annnat korvstråganoff i dag, såg smakligare ut en den pannkaka du fick!!

Anonym sa...

Linda jag tycker du är helt fantastisk. Sen är det vedervärdigt att du ska behöva utstå sån mat, men det faktum att du kommenterar hur den smakar säger mig att det finns i alla fall lite kraft kvar i dig. Du är beundransvärd på alla sätt.
Jag följer din blogg varje dag och nu även i min Android.
Tänker på dig och hoppas varje dag att du ska må lite bättre. Glöm inte att mirakel händer. Stor kram från Karin

Jag är Elisabeth sa...

usch... och jag som ska läggas in i morgon under dagen. Vet inte om jag får sjukhuslunch eller om jag får fixa själv. insättningen av Piccline, röntgen och behandling beräknas vara klart på ca 5 timmar... såvida inget inträffar... Nattikramen.

Eva sa...

Skojar du?
Vitkålsallad? hahahaha.....Du måste berätta för oss morgondagens meny! hahaha....
Kram, Eva

Anonym sa...

Bästaste Linda, du ska väl ha den bästa, godaste, aptitligaste maten som finns. Skulle inte du kunna få önskekost ? Du behöver kunna känna att du vill äta maten för den ser så himla god ut. Din gulliga mamma kommer säkert så fort hon kan med något smaskens får vi tro.
Himla tråkigt att dina värden inte är dom bästa och att levern är påverkad. Men GE INTE UPP, det finns fortfarande hopp.
Samla kraft och vila så gott det går, kramar i massor från Kristina

Anonym sa...

<3 LIlla duktiga du, du ska väl inte behöva äta sådan ÖRK! mat kan du inte få bestämma lite själv? Herre min skapare det är jo inte klokt. Mitt i all detta smärthelvete, viser du sådan styrka att man blir helt tagen, <3 Du är den mest fantastiska människa jag någonsen har "känt"
Jag kan inte hjälpa dig, men du är i mina tanker varje dag ska du veta. Kram Sus <3

Camilla sa...

Själv tycker jag det är jättegott me pannkaka o vitkålssallad. Däremot borde det vara olagligt att servera stenhårda sega pannkakor o annan skitmat på ett sjukhus.
Vet inte hur det är på andra sjukhus men Ryhov har ju hemsk mat...
Hoppas nån kan komma med lite önskemat till dej....
Stor kram

Anonym sa...

Första gången jag låg på sjukhus så fick man maten upplagd på fat med ett lock på..alltid lika spännande att lyfta på det där locket och se vad de hade misslyckats med..pulverbrunsås, potatis vid varje måltid i princip å till det pannbiff, kåldolmar osv..urk!
Andra gången jag låg inne fick vi ta mat själv och det fanns två rätter välja mellan samt nybakat bröd och allt var mkt fräschare!
Då hade jag innan sagt att jag var allerisk mot brunsås..hehe
Du och många andra som är sjuka behöver ju verkligen riktig god och näringsrik mat! Tror sjukhusen skulle tjäna en hel del på att servera bättre käk, folk lär ju iaf inte må sämre av det!
Kolla om du inte kan få välja nå annat alternativ, eller om någon kan förse dig med lite matlådor!

/mia

Madeleine sa...

Ja, jag tycker nog också att det liknar pannkakor. Har dock heller aldrig provat med vitkål till. De menar kanske att det är nyttigt med lite grönt (vitt..) till. Tycker du ska be någon när och kär att ta med sig det du för stunden är sugen på och längtar efter. Inte för stora portioner bara, då kan man ju tappa aptiten för det. Och massor av färger på tallriken, lite rött är alltid aptitretande.

Anonym sa...

Linda du måste ha rätt att få önskekost när du är så sjuk. Det är det minsta de kan göra för dig på sjukhuset. Jag hoppas du orkar säga ifrån om det. Maten är ju faktiskt viktig för att du ska må så bra det går. Linda jag beundrar dig så mycket tänker ofta på dig. kramar till dig. mvh Ingrid

Anonym sa...

Helt galet, Och du med dina mediciner som gör tarmen trög..... Du om någon borde få en kost, som är både aptitlig och sedd just för dig. Jag bor några timmar ifrån dig, men har god lust att komma med en riktig gourmet lunch(middag, till dig. Får man göra så? Jag har läst din blogg i ett halvår nu. Och har tom drömt om dig, just om de där procenten om dina värden som blev 60% bättre en gång. Jag känner så för dig! Stor kram, Frida, I Kinna...

Anonym sa...

Hej Linda! Jag har följt din blogg ett tag och har förundrats över hur stark du är:)! Men du verkar ha en fantastiskt fin familj och många fina vänner som hjälper dig på vägen:)! Jag tänkte bara tipsa dig om en sak! Jag jobbar på ett Hospice dit man komma ung som gammal för att få vila upp sig och ladda batteriet samt äta betydligt mycket godare mat än på sjukhuset! Det kan handla om en kortare avlastningstid på 1-2 veckor bara, och det fina med det är att det är lite mysigare och trevligare än sjukhusmiljön och sen så kan din familj vara hos dig på ett annat sätt! Det borde väll finnas ngt Hospice i närheten av där du bor? Är det ngn som har fört fram alternativet till dig?! Jag vet att det låter skrämmande med Hospice= Vård i livets slut, men dom flesta blir glatt överraskade och vi har många som går hem igen efter att ha vilat upp sig efter några veckor så det behöver inte vara så skrämmande och nattsvart att vara på ett Hospice! Där kan man få all den vård som man får på sjukhuset! Vi är nästan bara sköterskor som jobbar! Bara en liten tanke som jag hoppas att du tar på rätt sätt:)! Tack igen för intressant och energi givande läsning! / Johanna i Umeå

Berit sa...

Minns när jag vårdades på akademiska sjukhuset i Uppsala för många år sedan (bröstcancer). Regelbundet fick vi en skriftlig förfrågan om vilken mat vi önskade. Man kunde välja på tre rätter samt ett vegetariskt alt. Man önskade genom att kryssa i alt. för några dagar åt gången. Maten var vällagad o god. Som cyto.pat. måste man ju känna in smaklökarna för att få i sig ngt. Det var fantastiskt och oftast hittade man en rätt som passade. Tilltalande mat är minst lika viktig som medicin. Det är ju näringen man får styrkan av så det borde vara en själklarhet att erbjuda svårt sjuka människor vällagad mat med möjlighet att välja! Kram!

Anonym sa...

Jag har följt din blogg ett ganska bra tag men aldrig gjort något inlägg. Måste få säga att jag verkligen lider med dig i allt runtomkring dig. Livet är SÅ orättvist! Denna mat mitt i allt annat, kan du inte få önska det du kanske har lite önskan om att vilja äta - det smakar naturligtvis inte som hemma, men det viktiga just nu är ju att du får i dig energi.....
Önskade samtidigt att personalen på avdelningen kunde "piffa" till maträtten lite, så den känns trevlig att se på....På den avdelning du är på antar jag att det finns många i liknande situation som du, som har svårt att äta.
Du och din familj finns i mina tankar dagligen!!!! Önskade SÅÅÅ att jag kunde göra något för er. Ta hand om er!
Styrkekramar i massor Ulrica

Kattis sa...

Mmmm, smarrig värre. De jobbar hårt på att hålla nere matbudgeten genom att få sina patienter att inte äta!

Ulrika sa...

Gräsligt! Jag läste i vår lokaltidning att landstingspolitikerna ska testa sjukhusmaten en månad för att avgöra om det ska se sig om efter en annan leverantör. En av sjukhusets högre tjänstemän var inlagd en tid och beskrev sedan i tidningen hur vissa rätter gett honom kväljningar. Det är dåligt betyg och tydligen är det inte bara här i Umeå som det är så. Skamligt - när man är sjuk och mår dåligt är det viktigt med god och nyttig mat. Pannkaka som kan vara så gott om det görs på rätt sätt, stekt i smör, jordgubbssylt och grädde eller glass. Mmmm. Kram, Ulrika

Marica i Hjo sa...

Tycker det är mumms men hårda pannkakor kan kvitta.. jag gillar inte sjukhusmaten alls men man måste ju äta lite iaf :) Tänker på dig!

Anonym sa...

Självklart borde du få önskekost. Aptiten är ju skral ändå när man har cancer.Och bra o närande mat måste man få i sig, då är det väl en självklarhet att den är god också. Pannkakor hör väl knappast till det mest näringsrika- lite märklig sjukhuskost.
Hoppas att allt blir till det bättre för dig. Du kämpar så hårt. Du finns i mina tankar.
Bettan

Unknown sa...

Vitkål till pannkisar tycker jag faktiskt är gott. *ler*
Massor med Kramar till dig!!!

Anonym sa...

Det är ju plättar!!

Anonym sa...

Linda...

Hoppas du läser in vad alla kommentarer säger: Önskekost!! Måste finnas på alla sjukhus...hoppas jag.
Du e klok o vet att god mat är en del av kureringen och återhämtning.
Hälsningar Helena / Åhus / Skåne

Christina sa...

Blä! Det ser verkligen inte aptitligt ut! Och jag har inte glömt köttfärslimpan som såg ut som skosula som du tog kort på en gång! Vad är det för ett sjukhus??
Hoppas familjen kommer med lite god mat år dig! Kram

Anonym sa...

Hej,


Önskekost!!!

Förvånande att du ska behöva be om det!!!
När min bror var sjuk/ hade dålig matlust så önskade han sig allt möjligt: Krabba, hummer, Pizza från ett speciellt ställe i stan. Vad jag vet så fick han allt han knystade om och ganska snart innan lusten för just den rätten försvann. Kramar från Marie som följer din blogg, men som inte skrivit förr.

äppelblomman sa...

Varför krånglar dom till allt? Bläää...
Har legat på både värnamo o jönköpings sjukhus oh i värnamo är maten helt gudomligt god! Kunde inte äta något när jag låg i jönköping...
Hoppas att du får i det något!
Kramar K

Orginella sa...

Ser inte särskilt läskande ut... Själv har spenderat de senaste 31 dagarna på sjukhus liggande i sängen mestadels av tiden o jag har fått pannkakor typ fyra ggr tror jag. Men då 5 st icke hårda - med jordgubbssylt:)
Önskar er lycka till. Vet inte vad mer jag kan säga. Är betydligt lyckligare omständigheter kring min sjukhusvistelse om man säger så.
Kram!

Ania sa...

Inte klokt!
Undrar hur de tänker när de serverar sånt!
Maten som är så viktigt, speciellt i din situation med dålig aptit och viktminskning.
Man kan nästan tro att de vill ha kål på sina patienter.
Usch, fy, blää

Massa kramar Ania