söndag, mars 13, 2011

INTE MIN BÄSTA DAG

Fy vilken dag det har varit. Vaknade tidigt i och med att Erik tyckte att det var morgon redan vid fem. Sen hade jag svårt att somna om för huvudet gjorde så himla ont. Hade migrän tidigare i veckan, men typiskt nog kom den tillbaka fast på andra sidan. Det gör så ibland om jag inte har tagit min medicin i tid. Tar jag den vid första symtom så brukar det hjälpa bra, men nu visste jag ju inte om jag kunde ta den ihop med strålbehandlingarna. Så när jag väl tog tabletten var det väl lite sent. Hur som helst orkade jag ta mig ur sängen till slut och ta min medicin. Tack och lov försvann migränen redan inom en halvtimma!

Men sen är det ju inte bara det. Vätskan som jag samlat på mig är riktigt jobbig och jag känner själv att jag mår sämre och orkar mindre ju mer det blir. Det trycker upp mot lungorna så jag orkar knappt gå upp för trappan utan att bli andfådd. Tog hand om tvätten nu innan, så det blev några turer upp och ner för trappan. Efteråt kändes det som jag varit ute och sprungit i en timma! Det går rätt bra om jag bara sitter eller ligger och vilar, men det kan jag ju inte göra hela dagarna.

Jag är ju på sjukhuset i morgon så jag får nog se om någon läkare kan kolla på det och se om något kan göras. Att tappas på vätska lockar som sagt inte, men får det mig att må bättre ett tag så kanske det är värt det ändå. Kruxet är att jag även har en tandläkartid direkt efter jag kommer hem från sjukhuset i morgon. Ska dit på undersökning och tiden är redan ombokad flera gånger pga sjukdom. Det är inte det lättaste att få en ny tid så jag hade faktiskt hoppats på att kunna gå dit i morgon, men mår jag som jag gör nu fixar jag nog inte att ligga där i tandläkarstolen.


Känner mig gravid med min uppsvällda mage.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du får hjälp i morgon så du får må bättre! Tycker så synd om dej "lilla tös" att det ska va jobbigt för dej! Du får va rädd om dej och vila mycket...Kram♥

thile sa...

Lille gode vennen, nå har du det ikke lett, så jobbigt det skal være. Du fortjener kun det beste.
Du er alikkevel så tuff, som skriver i bloggen og beretter for oss.
Håper du orker med tannlegen.
Klem og varme tanker♥ ♥

Loppan sa...

Har nog aldrig kommenterat här tidigare, men jag har följt dig en tid. Dina inlägg berör mig djupt. Att du ska behöva lida så här gör mig så ledsen.
Tänker på dig och sänder en stor styrkekram!

Lola sa...

Tusen kramar till dig Linda......

äppelblomman sa...

Förstår att det inte är lätt att hålla sig ifrån alla hushållsysslor. Skulle förmodligen vara likadan... men skit i det och bara vila och bara tänk på dej själv, tvätten o att gå upp på morgonen KAN faktiskt någon annan göra! Lyssna bara på din kropp fina du!
Stora varam kramar K

Lotta A sa...

Det låter som en mycket tuff dag för dej...:-(

Tänker på dej
Kramar till dej / Lotta

Gunilla sa...

Vätskeansamlingen beror säkert på levern. Minns det från min pappas sjukdomstid.

Orkar du inte så skjut upp tandläkartiden.

Camilla sa...

Konstigt, känner ju inte dej egentligen men ändå känns du så nära på nåt vis. Dina fina barn tänker jag på också.
Stor kram o hoppas på en god nattsömn.

Emilia sa...

Lyssna på din kropp och gör så mycket du orkar. Det kommer att räcka gott och väl att åka i väg på sjukhuset och få behandling. Tandvårdspersonalen kommer att förstå dig om du ringer återbud. Kom bara i håg att ringa återbud i god tid, så att du slipper debiteringen.
Mina tankar är hos dig och håller tummarna!
Styrkekramar
Emilia

Anonym sa...

Din man borde hämta tbl, så fort han hinner. Även fixa tvätten. Orkar du inte så ska du vila! Hjälper han aldrig till? Han har ju nyligen vilat en hel helg på spa vettja. Att köra brödbil på dagarna, kan väl inte vara så betungande:( Barnen verkar han inte slita ihjäl sig på heller.
Gud vad jag tycker synd om dig!
Stor varm kram

Anonym sa...

Tänker på dig, jag vet inte hur du har det men jag vet hur det är att ligga i migrän, jag lider av svår migrän, ibland upp till 7 dygn i sträck. Jag har som tur é en sambo så jag ber honom hämta medicin, vatten eller vad det nu kan vara. Kan du inte be Lars om mer hjälp i sådana situationer?
Du finns i mina tankar, hoppas det går bra imorrn på sjh. Kram Annelie ♥

MeLiZZa Video Blog sa...

hej ska vara negativ
det kan vara cancertumör
som ännu inte upptäckas
i huvudet

du kommer bli 98 år
3 timmar 7 dagar
45 minuter gammal

ta en Aspirin

Aspirin är också

blodförtunnade
+ proplösande

kan vara miniprop
(stroke/hjärnblödning)

Aspirin används mot huvudvärk, tandvärk, menstruationssmärtor, led- och muskelsmärtor, reumatiska smärtor, samt vid feber i samband med infektions- och förkylningssjukdomar

koperiat från fass.se

innehåller
Acetylsalicylsyra
som också finns
blodförtunnade +
proplösande medcin

världens mest sålda
rectepfria läkemedel

kolla om dina värktabletter
innehåller
Acetylsalicylsyra

eller fråga efter
värktabletter som
innehåller
Acetylsalicylsyra

eller köp Aspirin
hittar Aspirin i värktabletts hyllan

man märker nästan på en gång av blodcirkalasionen blir bättre

lite felstavat tror jag

Linda sa...

Melizza: Jag strålbehandlar hela huvudet just nu, så då åker även de allra minsta tumörerna på en omgång vare sig de vill eller ej.

Är rätt säker på att det är migrän jag känt av under veckan eftersom min migrän-medicin har hjälpt så pass snabbt.

Men Aspirin är nog bra till mycket också! :-)

kram Linda

Linda sa...

Gunilla: Ja, jag tror också det är pga levern som magen svullnat så mycket. Har ringt och beställt tid hos läkaren på sjukhuset nu så att de får ta en titt. Mår inte bra av all den här vätskan och orkar nästan ingenting.

Anonym: Jo, min man lägger väldigt mkt energi på sitt jobb om dagarna. Brödet ska inte bara köras ut utan även märkas och plockas upp i hyllorna. Så det är ett stressigt jobb!

Men visst kunde man önska en bättre balans mellan jobb och att vara ledig så att han orkade lite mer här hemma också. Han blir så arg på mig de dagar som jag mår sämre och inte orkar som vanligt. Igår fick han ta barnen själv hela förmiddagen och det fick jag skit för sen på eftermiddagen. Då var det hans tur att sova, jag fick ta barnen (fast jag egentligen inte orkade och kände mig som en urdålig mamma) och sen vaknade han nog på fel sida för då var han fortfarande skitsur på mig.

Bl a gör jag fel som säljer av våra presentkort. Det är inte han som är sjuk så han kan ju åka med en kompis och få några lugna sköna dagar på hotell. Visst är det trevligt att få åka med en kompis, men jag trodde det var mer värt att kunna hitta på något tillsammans hela familjen?! Och även att betala av våra dyra elräkningar så att vi inte behöver oroa oss för att inte få ekonomin att gå runt. Kanske även ha råd att han är föräldraledig några dagar?! Jag vet inte, jag kanske tänker helt fel... men jag hoppas verkligen att vi kan göra något tillsammans som familj!

Att be om extra hjälp i form av att hämta medicin om nätterna... nej, det drar jag mig för. Det är lite som att väcka en björn som sover.

Annelie: Usch, sån migrän är hemskt! Hade själv långdragen migrän ibland när jag var yngre. Inte ovanligt att det växlade från sida till sida under ca en vecka. Hoppas du har någon medicin att ta som hjälper dig när det är som värst. Migrän kan verkligen få en att må dåligt!

kram Linda

Petra sa...

Hej Linda,

Har för mig att du skrivit att du tar Zomig mot migränen, stämmer det? Skrivet det här mot att jag tror det :-) Jag har väldigt mycket migrän och kom till himmelriket första gången jag provade Zomig. Att bli "frisk" på 30 minuter.... Bekymret med dem är att de har en förmåga att trycka bort anfallet för att det sedan ska komma tillbaka 2-3 dagar senare. Eller så ser det ut för mig i perioder. Den huvudvärk som kommer de efterföljande gångerna är helt klart värre än det första anfallet. Vanligtvis alltså, det finns alltid undantag. Jag har varit i kontakt med både migränföreningen samt den neurolog jag går hos och båda bekräftar att det kan bli så att huvudet beter sig som att man blivit beroende. När medicinen inte hjälper längre så kommer anfallet tillbaka, och så vill jag ta en spray igen. Jag säger inte att du ska strunta i att använda den vill jag bara poängtera!! Det jag är vaksam på är om värken är "annorlunda" efter första anfallet... Jag måste efter tredje sprayen kääämpa för att inte ta igen. Anfallet måste liksom bort på annat sätt......
Eftersom jag hört och läst många som upplever samma så ville jag ändå berätta.
Men i slutändan, migränen är fruktansvärd och för dig uppå allt annat så blir det ju ändå värre.
Jag tänker på dig många gånger varje dag, hela din familj har flyttat in i mitt hjärta och jag önskar så att jag kunde trolla bort allt jobbigt som du är med om!
1000 kramar Petra

Linda sa...

Petra: Tack för att du skrev detta, för det är precis så som jag upplevt många gånger! Zomig tar bort migränen, men det är mer än en gång som den kommit tillbaka efter några dagar och då varit ännu värre!

Vet du någon annan medicin som är bättre mot migrän? För att gå och ha ont i tre dagar står jag inte ut med (det tar oftast tre dagar om jag inte tar medicin och då går huvudvärken över av sig själv... men det är JOBBIGA dagar!!).

kram Linda

Petra sa...

Hej igen!
Ja jag har svårt att förstå att den tom är receptfri...
Får du den från en läkare eller köper ni själva? Vad jag förstår så beter sig flera av medicinerna såhär. Jag kan höra mig för om vad andra upplevt, du om någon ska ju inte behöva ha en medicin som ger värre tillbaka. Men som du skriver 3 dygn är INTE ok.
Jag tar Propranolol dagligen för att minska antalet anfall och styrkan på de anfall som ändå kommer. Nu vet jag ju inte alls om du kan äta den men du kanske kan höra med din läkare om det är ett alternativ? Mina anfall är just nu värre eftersom jag dragit ner på dosen på prov, uppenbarligen gick det inte...
Jag kollar lite och hör av mig igen!
Du kan alltid maila mig på petra@presentonline.se
Kramar Petra

Anonym sa...

Fy vad ledsen jag är för din skull att din man inte hjälper dig med barnen och att hämta medicin och saker du behöver.

Tycker du gör rätt i att sälja presentkortet.
Klart ni skall hitta på något tillsammans i familjen. Helt rätt tänkt. Man behöver inte åka iväg långt heller för att ha det trevligt.

Kan du inte flytta hem till din mamma i någon vecka för att vila upp dig på nätterna? och vara hemma på dagarna?

linda brandin sa...

Tänker på din man igen. Det är ju nu han skall finnas som mest och hjälpa dig och visa att han kan hantera att sköta ett jobb och ta hand om barnen på helgerna och kvällarna och ett hushåll. Så du kan slappna av och veta att allt kommer fungera bra om det nu kommer en dag då du inte finns kvar längre. Du skall ju känna dig 100 på att han orkar och vill ta hand om allt. Inte orora dig över katterna hur det skall gå för dem eller om ett barn får ligga och gråta ensam för att din man inte orkar gå upp etc.

Tycker det är så taskigt att du skall ligga och samla kraft för att hämta mediciner som du behöver som du inte har kraft till att hämta själv egentligen.

Är så beklämd över hur du får kämpa i mot vind på hemmaplan när du har en allvarlig sjukdom att kämpa mot samtidigt.

Hur svårt kan det vara att ställa upp för sin fru? Han behöver ju inte just nu städa, laga mat, hämta o lämna på dagis då ni har har hemhjälp på dagarna. Hur svårt kan det vara att finnas för sin fru på kvällarna och på helgerna?

Varma kramar på dig.

Anonym sa...

Tycker du gör rätt i att sälja presentkortet. För det första är det inte ens Lars som vunnit det så han har ingen talan. Och om du inte använder pengarna nu så sätt in dem på ett skyddat konto tex hos dina föräldrar så att han inte bränner pengarna på sig själv.

Kram!

Christina sa...

För några år sedan hade jag också problem med migrän. Fick Zomig utskrivet men läkaren sa till mig att först pröva med en Voltaren när jag kände att anfallet var på väg. Och det hjälpte så bra att jag nästan aldrig behövde ta till Zomig! Har du provat det?
Jag lider så oerhört av att du blir så illa bemött av din man! Kan ingen prata med honom? Inte du, utan någon utomstående, exempelvis din mamma?
Du ska inte behöva ha det så här!
Tycker även att tills det rättar till sig skulle du väl kunna sova hos din mamma någon natt emellanåt så att du verkligen får den vila du behöver.
Massor av kramar till dig! Önskar jag kunde hjälpa till på något sätt. Christina

Anonym sa...

Linda! Om det är vätska du har i buken, så skall den bort. Det påverkar ju andningen negativt. Tror det är dags för dig att ställa lite "krav" på familjen också. Jättefina kort på dig o Adam !Styrkekramar Lilian

Anonym sa...

Imigran - receptbelagt - hjälper snabbt och effektivt.
Prata med din läkare om det går att kombinera med din övriga medicinering
Om man har riktig migrän hjälper tyvärr inte receptfria mediciner.

Kram Marie

Annika M sa...

Tusen kramar till dig och jag tänker på dig ständigt!

Du tror inte att ett alternativ vore att du och dina barn bodde hos din mamma och pappa nu när du mår så här dåligt?? Jag har för mig att din mamma hjälper till på heltid med barnen!

Jag får panik av att läsa dina inlägg och sedan förstår att inget görs eller händer som gör din situation bättre. Det kan inte fortsätta så här. Du och Lars måste prata ut. Ni måste prata om det som är NU. Ni måste prata om det som eventuellt ska komma. Hur jobbigt det än är. Ta hjälp utifrån och möts i ett samtal! Går inte det - ta en paus från varandra och ta hjälp av dina föräldrar! Dina barn ska inte behöva minnas ständiga bråk och annat som det sista med sin mamma.

Linda - du är SJUK! Du måste inse det, din man måste inse det. För att orka bekämpa sjukdomen måste du samla kraft - inte omge dig med energitjuvar. Får du ingen stöttning hemma kan du inte bo kvar där.

Jag tänker extra mycket på din äldsta son. HOppas innerligt att ni ordnat så att han fått en person han kan samtala med om allt som är. Han är så stor och förstår så mycket.

Linda - ta hjälp av någon annan när du inte får den hemma. Det får inte fortsätta så här!

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

Anonym sa...

Hej!
Kära vän! Ja du känns som en vän även om vi inte känner varandra.Jag har följt din blogg under en längre tid o du är beundransvärd. Du kämpar med hemarbete, barn och din sjukdom. Jag hade bestämt mig för att inte kommentera något om din man men efter din kommentar om att han sov middag,du blev själv m barnen,han var sur för att du säljer presentkortet mm så kan jag inte låta bli.
Vad är han för människa egentligen? Nu måste han ju finnas för dig o era barn oavsett hur ångestfylld han är över din sjukdom.Det finns liksom inga val när man är gift m en person o lever m denna. Man måste ställa upp, möjligheten kommer inte tillbaka. Han ska leva med hur han behandlade dig o era barn resten av sitt liv. Finns det ingen i er närhet som han har förtroende för och son han lyssnar på som kan slå näven i bordet o säga åt honom att skärpa till sig? Han bör ta ut närståendepenning och vara hemma om dagarna. Fan vad jag blir förbannad o ledsen.
Kram till dig du fina Linda.
Fr Elisabeth

Tina sa...

Linda... fina du. Jag vet inte vad jag ska skriva som kan få dig gladare. Det är så lätt att slänga skit på Lars för jag läser ju mycket som han gör som upprör mig. Eller det är nog oftare vad han inte gör som upprör mig. Men jag ska inte göra det, för jag vet att ni är en familj och att han troligen försöker så gott han kan i de flesta stunder. Men ni måste ordna på något sätt så att du har någon intill dig som du vill och vågar väcka för att få dina tabletter. Du måste ha någon i din närhet som tillåter dig att sova hela förmiddagen, komma och äta lunch och sedan ligga i soffan hela eftermiddagen där du kan umgås lite med barnen samtidigt som du får din vila. Helt krasst så har du inte så mkt tid kvar här med dina barn. Den tiden du ändå har måste vara fin för er alla! Jag tycker du gör rätt i att sälja presentkorten. Se till att pengarna går till dig eller barnen. Inte för att Lars inte skulle må bra av några dagar på ett hotell men för att DU vann det där priset och för att det finns hundra saker som är mer viktiga just nu. Kan jag göra något för att hjälpa dig, Linda?

Tusen kramar

Emma sa...

Usch vad synd jag tycker om dig när du skriver att din man beter sig som han gör.

Kanske bra att ta hjälp av ngn profesionell person som kan vara med när ni pratar med varandra, och som kan få din make att fatta hur läget är.

Han kan ju bara inte vara så självisk att han insett hur sjuk du är, men ändå tycker du ska orka allt? Han måste ju vara i ngn kraftig förnekelse får man hoppas. Annars borde du ju märkt redan innan du blev sjuk att han är väldigt självisk?

Hoppas att ni kan lösa situationen!! Kanske flytta hem till dina försäldrar?

Anki sa...

Jag vill inte heller lämna ngn kommentar om din man, om jag gör det så blir det tyvärr inte särskilt snällt, så jag väljer att låta bli. Men arg är jag, så jag kokar när jag läser vad du skriver...

Jag hoppas att din migrän har gått över och att eventuell vätska i buken är lätt att bli av med så att du får bli lite piggare snart igen!

Många kramar från en okänd men trogen bloggläsare!

Anonym sa...

Poor darling, du måste verkligen få sova de få timmarna som du kan.
Skjut upp tandläkaren.
vi är många många många som är med dig i tankarna.

Anonym sa...

Älskade Linda!
Hur ska ert äktenskap hålla?
Släng ut honom!
Åka med en kompis, på ditt presentkort:( han borde inte få åka med alls. Du kan åka med en vännina, om det blev så. Säger bara han ser inte snäll ut:(

Emilia sa...

Linda!

Det är många bloggläsare som har redan skrivit om Lars beteende.

Jag lider med dig, Linda. Det gör ont i hjärtat att läsa dina inlägg. Han tar mycket energi ifrån dig och gör dig ledsen alldeles för ofta.

Han har ingeting med resentkortet att göra! Det är faktiskt du som har fått det om jag minns rätt!
Tycker att det var ett rätt beslut av att sälja presentkortet. Sätt in pengarna i barnens konto för de kommer att ha nytta av.

Jag ställer mig frågande som några andra har redan gjort. Kan du inte få bo hos dina föräldrar?
Du behöver ha vila, lugn och ro samt avlastning med barnen.

Styrkekramar till dig!
Emilia

Anonym sa...

Hej Linda,

Har följt din blogg ett tag men aldrig kommenterat. Du verkar vara en stark person och du skriver otroligt bra! Som många andra skriver så måste jag bara kommentera detta inlägg. Du kanske inte har så länge kvar att leva, du har rätt att kräva att få må bra den sista tiden! Detta är katastrof, så här ska man inte behöva må! Man ska inte vara rädd för att be om hjälp av sin man när man är dödssjuk. Jag förstår att Lars mår fruktansvärt dåligt och därför måste han också få hjälp! Det kanske är din sista tid i livet vi pratar om. Be att han tar emot hjälp, alltså någon utomstående att prata med för din skull! Helst borde ni prata med någon tillsammans, som kan hjälpa er att kommunicera bättre. Snälla Linda, be honom att göra detta för dig och era barns skull! Om inte,finns det någon annan han lyssnar på som kan prata med honom?

Linda sa...

Jag vet att det säkert låter som min make beter sig jättehemskt och ja, många gånger har vi det verkligen skitjobbigt!! Men jag är säker på att det är otroligt tufft att stå vid sidan också och säkert gör det att man ibland säger/gör saker som man inte hade gjort annars. Att veta om att den personen man lever tillsammans med kommer dö är en ständig psykisk press. Han har en samtalskontakt dit han går ibland.

Sen så låter det kanske ganska "smidigt" att köra runt en brödbil, men jag vet att det är ett tufft jobb eftersom jobbet går ut på mycket mer än att bara köra lastbilen. Han är oftast helt slut när han kommer hem på kvällen!

Tyvärr är det inte enkelt att få ekonomin att gå runt om vi båda skulle vara hemma hela tiden. Vi har fyra barn och köpte ett hus för ganska precis ett år sedan. Har t o m funderat lite över att hitta ett billigare boende, men det är lättare sagt än gjort. Nu i veckan ska han försöka ta ledigt någon dag när jag är inlagd. Han mår jättedåligt av att vara ifrån barnen också.

Ja, jag vet inte vad mer jag ska skriva... men jag hoppas att det löser sig på något sätt och att vi kommer hitta tillbaka till varandra. Kanske får vi söka hjälp med det, för just nu känns det som att allting bara blir fel. :-( Dessutom mår ju inte barnen bra av att se och höra oss bråka. De har det jobbigt ändå.

Någon undrade om min äldste son har någon att prata med och ja, det har han! En helt underbar kurator på hans skola och det verkar fungera jättebra.

kram Linda (som just nu känner sig lite smått deppig över att läggas in på sjukhuset... *vill inte*)

Anonym sa...

Till er som tycker att Lars är egoist sätt er in i hans situation oxå. Det är kanske så att han är rädd att döden kommer när som helst.

Låt han säga vad han egentligen känner just nu till dig o barna. Jag tror att han håller sin smärta inom sig o visar detta på fel sätt.

Tänker på dig!

Mvh Sara

Anonym sa...

Stackars dig, lider med dig! Kramar från Carina i Mantorp

Maria sa...

Ja du. Vad ska jag skriva, som inte ngn annan redan har skrivit.
Tycker som fler med mig gör, att du ska göra precis som du vill med ditt eget presentkort.
Det va DU och inte Lars som vann det.
Han kommer med detta beteendet han har, INTE vinna ngn hjältepappatävling(om det nu funnits ngn sån tävling.

Men det är nog inte lätt för ngn, att tänka sig in i hur man skulle reagera. Men det måste ju finnas gränser för hur mkt skit o elände man ska ge, och i ditt fall ta emot.
Alla säger "kämpa" och det gör jag med.

Kram <3

Ulli sa...

Hej Linda!
Hoppas att allt fixar sig på sjukhuset så du får må bättre!
Se det positivt istället så du kan få vila lite......inte mycket till hjälp du har hemma.....vilken tur att du är född av just dina föräldrar....tänk om du hade fått klara ut allt det här med bara Lars hjälp...stackars dig!Ett förslag är ju att han kan ta DITT presentkort o åka på en enkel resa.....Ha det så bra du kan o tänk på att det finns bara en Du !!!!