måndag, mars 14, 2011

BLIR INLAGD

Nu har jag varit hos läkaren och han tyckte att jag ska in på röntgen och kollas upp. Det finns förmodligen en del vätska i buken, men eventuellt i lungorna också. Så nu sitter jag i väntrummet på labbet och ska ta prover. Som tur är får jag åka hem en liten sväng emellan. Gott att få ladda upp lite med mammas mat, för av erfarenhet vet jag att sjukhusmaten inte är så lätt att få ner. Skönt också att få packa sin väska själv och få med de grejerna jag vill ha. De senaste gångerna jag lagts in har jag varit så dålig att jag inte har kunnat packa mina grejer själv.

Det känns rätt surt att bli inlagd och vara ifrån familjen. De kan ju hälsa på, men det finns tyvärr inte så mycket att göra för barnen där. Särskilt William blir lätt rastlös och är på allting. Allt ska undersökas när man är 2,5 år!

Nä, får hoppas att jag snart är hemma igen. Har blivit förberedd på att jag kan få ligga där både två eller tre dagar. Usch, det är länge! Max något dygn trodde jag räckte. De där sjukhussängarna är inte världens skönaste. Å andra sidan spenderade jag faktiskt denna natten i min egen "sjukhus-säng" där hemma för att komma upp lite med huvudet och underlätta andningen lite. Det är så äckligt att ligga och lyssna på hur det låter från ens egna lungor. Knaster, bubbel, väs....! Känns ibland som jag inte ska få luft. :-( Som tur är så är det inget jag känner av när jag är uppe (ja, förutom att jag lätt blir andfådd då) utan det är när jag ligger ner. Framförallt när jag legat ner ett tag, t ex om jag vaknar på natten eller på morgonen.

41 kommentarer:

Anonym sa...

Stackare hela tiden är det något.
Men hoppas de får bukt med det som väser och knastrar inom dig.

Tänker på dig!

Varma kramar till dig Linda.

Anonym sa...

Åhh, vad vidrigt du har det, Linda! Jag tänker så ofta på dig och undrar hur du mår. Skönt kanske att få ligga några dygn sjukhuset och vila, så du slipper tvätta, ta hand om barnen och allt som maken verkar strunta i, trots att du är sjuk. Förstår han fortfarande inte hur det är ställt med dig? Jag tycker att han verkar vara en naiv självupptagen struts med huvudet i sanden! Du har 5 barn...

Ibland när jag klagar och känner mig lite deppig, brukar jag skämmas när jag tänker på hur din situation är. Jag är trots allt ännu frisk...

Kryakram fr Eva i Stochkolm

Patricia sa...

Vad tråkigt att höra/läsa. Hoppas att du inte behöver stanna där alltför länge. Ta hand om dig.

Anneli sa...

Hoppas att du snart får komma hem igen och får vara med familjen!
Kram

Anonym sa...

Gumman, hoppas du snart är hemma igen. Kan vara skönt och få lite hjälp ändå, så mår du snart lite bättre...Du har en underbar mor som kan hjälpa dig..Kramar till dig...Birgitta

Loppan sa...

Jag håller tummarna för att du inte behöver ligga inne så länge, utan snart kan vara hemma igen!
Kramar!

Anonym sa...

Så himla tråkigt, Linda och jag förstår din frustration på sätt och vis, att vilja vara hemma med barnen/familjen och samtidigt behöva kämpa för att ta dig igenom det här.
Du är fantastisk på alla sätt!
Skönt att du får äta gott och packa ditt eget. Tänker på dig.
Kramar, Maria.

Nina sa...

Så tråkigt att läsa alla påhopp på Lars hela tiden, tror han gör så mycket han kan o orkar.. Han jobbar ju också för att försörja Fam. Linda själv har ju sagt att det är nödvändigt att han jobbar för att allt ska gå ihop i slutet av månaden! Han kanske inte riktigt förstått hur illa det är stält med Lindas sjukdom. Tror han går igenom en tuff period han också. Han vet ju dessutom att han kan bli ensam kvar med barnen.

Jag håller alla mina tummar o tår för att du Linda ska bli helt frisk, att du ska tillhöra de få % som klarar sig!

Hoppas också att situationen hemma mellan dig o Lars blir bättre. Jobbgt nog utan att man är osams o bara letar fel o brister på varandra.

Tycker att du Linda verkar så stark, en annan hade tappat kämpaglöden för länge sedan. All styrka till dig o din underbara fam.

Säg till Lars att vi är många som gärna skulle vilja att han öppnade sin blogg igen. Han behöver nog också få prata av sig av sin situation.

Kram/Nina

Monica sa...

Sötnos..håller tummarna för att det går rätt snabbt att få bukt med vätskan i kroppen så att du får åka hem fortast möjligt!
kram
monica

Frida sa...

Stackars dig, stackars er. :(
Jag tänker ofta på dig Linda. Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste vara.. Men jag tycker du är så himla stark!

Kramar

Maria i Värmland sa...

Skickar en kram och så hoppas jag som många andra att du snart får vara hemma med mannen, barnen och djuren igen :)
Krya på dig... Så gôtt det går

Vinke vink

Anonym sa...

Skickar en bunt med styrkekramar och hoppas att du snart får komma hem igen! Många kramar Åsa

thile sa...

Godt de skal sjekke opp deg, men lille kjæreste Linda min, jeg forstår så godt dine tanker, jeg har vært i ganske lik situasjon, du vet.
Mine tanker er hos deg idag. Fine, tapre Linda.

Varme tanker.

joss sa...

Första gången jag läser din blogg och det gör ont i hela hjärtat. Jag hoppas du får mer härlig tid med dina små!

Inger M sa...

Hej Linda !
Vilka prövningar du utsätts för HELA tiden !Förstår att du känner det jobbigt, att hamna på sjukhuset igen. Men där på sjukhuset kan du få den hjälp du behöver. Blir du av med vätskan, ska du se, att andningen blir bättre och svullnaderna lägger sig.
Håller tummarna så dom blånar, att du är hemma om nån dag, mycket piggare så klart !
Vill skicka med en superbamsekram till din underbara, fantastiska mamma !! Hon uträttar STORVERK, som tar hand om era barn så fantastiskt !!!Och dessutom lagar underbar mat till er !

***** ÅRETS HJÄLTEMORMOR *****

Kramar i parti å minut till dig!
Inger m

Anonym sa...

Hoppas att din vistelse på sjukhuset blir kort och att du snart får komma hem igen....
Har följt ordväxlingen som skett mellan din man och dig på era bloggar. Tänkte att det här kanske kunde vara något som han borde läsa.
Länkar till Annas blogg om livet här och nu...http://annajansson73.blogspot.com/2010/09/mitt-liv-anna-henrik-tilda.html

malinj80 sa...

Många kramar till dig <3

Annika sa...

Linda.
Nu blir du av med vätskan i din kropp. Se det så samtidigt får du vila upp dig, utan att känna dig lat. Apropå din make, så tror jag han är rädd:( för så grymt kan det inte vara, att han inte går upp och hämtar värktbl till dig på natten! Finast du, jag är säker på att du får leva länge till med dina barn.
Det finns ngn som bestämmer över våra liv, oavsett vad vi går igenom.
Stor varm kram
//Ika

Anna L sa...

Jag skickar goda tankar till dig och de dina. Hoppas också på att du får sova gott, trots bristfällig sängkvalitet.
Kram
Anna

Anonym sa...

lycka till lisbetb

Lotta A sa...

Linda....
Tycker så synd om dej, för allt trist som du drabbas utav.
Tänker på dej, och hoppas att du snart är hemma hos din familj igen.

De varmaste kramarna från Lotta

jörgen sa...

nämen vad f-n........... ALLTID är det något.
Tänker på dig.
Kramen
Elisabeth

Joanna sa...

Hoppas du är bättre snart!
tänker på dej!
kramar

Kattis sa...

Tufft! Sänder kraft och styrka och hoppas att de snabbare än du tror får ordning på vätskan som spökar.

lillemor sa...

Lider med Dig Linda! Håller tummarna för Dig att allt ska gå bra för Dig! mvh lw

Anonym sa...

Linda när jag läser en av dina kommentarer i inlägget innan så blir jag rasande!! citerar dig :
"Igår fick han ta barnen själv hela förmiddagen och det fick jag skit för sen på eftermiddagen. Då var det hans tur att sova, jag fick ta barnen (fast jag egentligen inte orkade och kände mig som en urdålig mamma) och sen vaknade han nog på fel sida för då var han fortfarande skitsur på mig.

Bl a gör jag fel som säljer av våra presentkort. Det är inte han som är sjuk så han kan ju åka med en kompis och få några lugna sköna dagar på hotell. Visst är det trevligt att få åka med en kompis, men jag trodde det var mer värt att kunna hitta på något tillsammans hela familjen?! Och även att betala av våra dyra elräkningar så att vi inte behöver oroa oss för att inte få ekonomin att gå runt. Kanske även ha råd att han är föräldraledig några dagar?! Jag vet inte, jag kanske tänker helt fel... men jag hoppas verkligen att vi kan göra något tillsammans som familj!

Att be om extra hjälp i form av att hämta medicin om nätterna... nej, det drar jag mig för. Det är lite som att väcka en björn som sover."

Finner inga ord!! Han är fullständigt empati befriad!!!!

USCH! Stor kram till dig finaste Linda!

Annika sa...

Tråkigt att läsa att du blir inlagd igen. Tänker på dig,
Styrkekramar i massor.

Anonym sa...

Bra att du blir inlagd så att de kan fixa till dig och hålla lite koll några dagar. även om det är usla sängar så passa på och vila när du inte måste bli väckt av småpojkar hela tiden. har de verkligen ingen skön säng där? jag trodde det fanns tempurmadrasser.

Helgona sa...

Livet är verkligen inte snällt mot dig. Hoppas du kommer från sjukhuset fort och att du mår bättre då!

Anonym sa...

Kära Linda!
Jag struntar i om människor tycker att vi inte ska kommentera din make.Jag förstår att han är i chock, han har svårt att ta in vad som händer, han gör så gott han kan. Men i detta läge gäller inte så gott han kan. Han ska vara hemma o sköta barn o hushåll.Han ska kunna hämta medicin till dig när du har ont, han ska kunna komma med dryck/mat whatever när du ligger o vilar.Han ska tala om hur mycket han älskar dig, han ska ta barnen med till dig o umgås med er alla. Han ska ställa sin brödbil o va hemma. Närståendepenning, föräldrapenning. Om ekonomin inte håller så får ni hjälp av soc. Den här tiden kommer aldrig tillbaka. Han har en chans att göra på ett bra sätt, måtte han ta den chansen. Försvara inte honom hela tiden, du har fullt upp med att bekämpa din sjukdom. Det är ju fullt upp för dig att bara kunna andas.
Kram,kram,kram fr Elisabeth,bloggläsare

Anonym sa...

Hej Linda, jag hoppas det där med bubbel i lungorna är samma sak som jag har, hade 40 graders feber hela förra veckan, och hosta. Och det bubblar så äckligt så man kan verkligen inte somna.... Hoppas du får komma hem illa kvickt!! Stor kram från, Frida!

tigglo sa...

Fy vad jobbigt att bli inlagd igen. Jag tycker att det är helt galet att de inte kan ha bättre sängar på sjukhusen, de är ju så obekväma och hårda så man blir ju sjukare av att sova i dom. Hoppas att de snabbt får bukt med det som är i dina lungor så att du snart kan andas som vanligt utan väs och bubbel.
Kram

Anonym sa...

Bästaste Linda så tufft du har det.

Hoppas verkligen att du snart känner dig bättre igen. Tänk vad ni cancersjuka får kämpa, kämpa och kämpa med alla möjliga biverkningar. Det har inte du eller någon annan förtjänat.
Ta tillvara vilan som sjukhuset ändå kan ge, om det är möjligt.
Kramar från Kristina

Michaela sa...

Blir lika rörd varje gång jag öppnar din blogg... Vilket jag gör ett par gånger per dag :)

Önskar att jag kände dej och kunde få rå om dej en stund!!

Massa STORA styrkekramar till dej underbara tjej!

Anonym sa...

Men hjälp vad du drabbas av allt :(
Tänker på dig, massa kramar Annelie ♥

Anonym sa...

Usch nu är jag alldeles tårögd... Såg ditt svar till mig i förra inläggets kommentarfält :(
Nä jag tål knappt några mediciner så det är mitt största problem. Men det är ju inget mot hur du har det nu, fan!!!
Tycker ännu mer synd om dig som ska dras med Lars, skulle du ärligt inte må bättre utan honom och bara ha hjälpen från dina föräldrar?? Vad ger han dig? Kärlek? Nej Linda, han verkar för sur och ego för det :( Lider med dig!!!
Klart att du gör vad DU vill med din hjältemama- vinst!!! Lars har väl hela livet på sig att festa med kompisar på resor?... Nä nu ska jag sluta, men jag tycker så synd om dig, vill bara komma och krama dig hårt och hjälpa till (bor i Sthlm).
Massa kramar Annelie ♥

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej kära vän!
Vad tråkigt att du är inlagd :( men skönt att de kanske kan hjälpa dig må bättre. Jag kommer gärna och hälsar på dig i morgon em om du orkar?

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Youngmi sa...

Krya på dig! Önskar så att du kunde få vara lite piggare några dagar iallafall ...Kramar

Anonym sa...

Ärligt talat Linda:

Vad HAR du för hjälp av L ?
Du har nog med ditt. Ska du gå i motvind genom att L inte ställer upp oxå ?
Han KAN vara hemma ! Han KAN ta nattpassen ! Han SKA hämta dina mediciner osv osv..
JAG frågar mig :
HUR kommer han att "fungera" när barnen blir sjuka i framtiden ?
Stoppa huvudet i sanden då oxå ?????

Du måste fundera över vad som blir bäst den dagen du inte finns längre ( måtte den dröja bortom månen och stjärnorna !)

Att sedan ha mage att bli sur över att du säljer resechecken: då tappar jag hakan : han har fått åka till USA, till spa, o vete 17 om det inte var en sthlm resa oxå i höstas ....allt detta har du vunnit.
Att då bli sur för att DU säljer DIN resecheck- det var banne mig droppen !!!!
Jag tycker L är mkt mkt egoistisk och som ett litet, litet barn.....
HAN ska minsann få jobba o sova o göra som han vill- men om du vill göra ngt som att vila eller tex sälja resechecken- då är det andra visor.

Linda: du MÅSTE ta dina släkt o ta en djup funderare på hur ni ska lösa för barnen efter dig.....

Vill inte sitta här o göra dig orolig, o egentligen har jag inte med det här att göra- men bloggen finns och det finns uppenbarligen problem ! Det fattade man ju tom i L´s egen blogg.

Kära Linda: GÖR ngt åt detta femte barn !

Måtte inläggningen ge dig lite vila och framför allt: måtte de få ordning på dina lungor o att trassel med kroppen. Måtte orken stå dig bi.
Skitcancer !

Kram M

Ulla sa...

Hej Linda
Tänkte på dig idag läste lite på din blogg vill bara säga att du är en otrolig kämpe.
kram Ulla

Alicia sa...

Usch usch, jag lider med dig :/