onsdag, mars 09, 2011

TUNG I HUVUDET

Jag lyckades till slut sova nästan en hel timma i morse, men det var allt! Sömnbrist är verkligen tortyr. Föregående natt bjöd ju inte heller på så mycket sömn, så jag kan säga att jag är rätt tung i både huvudet och kroppen idag och längtar tills det blir kväll. Det får nog bli lite vila under dagen och hoppas på att jag orkar hålla mig vaken tills ikväll och förhoppningsvis somna bättre då. Vill helst inte vända på dygnet.

Dagens strålbehandling är avklarad. Tog en bild på masken jag har över huvudet om nån undrar hur den ser ut. Adam hade frågor om den igår när jag berättade att de spänner fast mitt huvud i en mask, så jag tog den mest för hans skull. Efter avslutad behandling får jag gärna ta med den hem sa de. Men jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till. Då berättade de att en dam skulle sätta upp sin på väggen och ha den som lampa. Haha, ja, det var lite kul. Det skulle bli ett riktigt "ljushuvud"! Men njae, min mask åker nog i soporna.

En ansiktsmask om dagen... slätar de ut rynkorna tro?! ;-)

Den här skylten har man sett alldeles för många gånger!

18 kommentarer:

Anna "Hopp och kärlek" sa...

Exakt den skylten har jag också sett för många gånger... :-(

Monica sa...

Hej! Intressant att se masken..tänk att man känna igen formen på masken efter ditt vackra ansikte! :)

Att inte få sova knäcker ju ned även en frisk! Du tar insomningstablett läste jag..du kanske behöver en sömntabl som verkar hela natten!? Men det borde ju din läkare kunna svara på som vet konsekvenserna av att blanda olika mediciner. Förstår att det är asjobbigt för dig att inte få sova o hoppas det vänder fort som tusan!
kram
monica

Anonym sa...

Du Linda är en helt otrolig människa, kan inte förstå han där uppe hur han kan straffa dig med cancer.
Sån livsglädje och kämpaglöd har aldrig stött på någon med detta. Men är så glad att just du kämpar och har bestämt dig för att besegra det ofattbara. Kan bara säga du är UNDERBAR PERSON....hoppas du orkar kämpa LÄNGE och besegra skiten.

Vill egentligen inte kommentera detta men gör det ändå.

Linda skriver ibland att hon upplever det jobbigt hemma med man osv...men när hon skiver så mår hon ju pyton och vill ut med sin galla som vi säger på svenska, men helt klart vill hon ju inte smutskasta sin man som en del påstår. Jag är inte efaren i denna situation och vill helst inte säga något heller men nu gör jag det iaf, Att vara i Lindas sits med familj det vet vi inget om mer än att allt är tragiskt. Att smutskasta Lindas man är ju inte vad hon vill heller men Linda skriver ju hur hon tänker i olika situationer och det är helt förståligt. Känner hon sig otillräcklig så klart hon blir ledsen och vill lätta på sitt hjärta. Men sen att man säger saker som gör henne ledsen är ju inte vad man vill ..men tro det är hans försvar han har nog ett helvete innnaför sitt skal. Att ha vetskap om den familj han byggt upp med sin Linda inte blev vad som tänkt och i så ung ålder det är nog mer än katasrof i den själen.

Nu blev jag lite djup men tyvärr så tycker jag det finns folk här som sitter och väntar på att få hugga osv. Linda skriver vad hon känner och det vill jag du ska forsätta med Linda du ger oss bloggare så mkt.
Nu har jag sagt mitt!!

Och du Linda i mina ögon så har jag ALDRIG stött på en så fin person som du....hoppas du orkar kämpa mot allt elände.


Kramar i massor till dig men även till hela familjen du har så UNDERBART SÖTA barn.

kämpa på kramar från Susanne

Anonym sa...

skönt att strålningen är klar för idag så du kan vila! hehe kul med damen som skulle ha masken som lampa :)
Och nej, du har inte en endaste rynka!!

Hoppas nu du kan sova inatt istället, kram Annelie ♥

Lotta A sa...

Fy ,den där masken såg ganska så läskig ut att ha över huvudet.

Ser väldigt tajt ut på något sätt...

Måste bara fråga:
Hur känns det att få den över sig, får du som "instängdhets- känslor"?

Förstå att det måste vara tufft i dag , när du fick så lite sömn i natt.
Hoppas att kommande natt blir mycket bättre.

Kram Lotta

Anonym sa...

Du är för fyndig och rolig som orkar skämta om eländet.....ansiktsmask och rynkor...hihi.

Kram.

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej vännen!

den masken ser inget vidare ut. RYNKOR??? det har du inga Linda :)

susanne skriver så sant i sin kommentar. Jag håller med!

vad tror du om fredag Linda?

KRAM Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Susanne du satte ord på mina tankar, för man kan inte föreställa sej vad familjen genomgår.Och jag lider med er alla och då menar jag också din man Lars.Han vet ju inte hur han ska vända o vrida på alla känslor. Snart Linda våras det och med din enorma kämpaglöd får snart se de första tussilagon. Smålands kvinnan Barbro kramar familjen.

Lilitha sa...

Hej Linda...Har följt din blogg ett tag... Å jag måste säga att du är en otrolig kämpe. Fast du är så sjuk så märks det knappast...

Har läst många av dina kommentarer å de handlar oftast om samma sak... Och det är inget negtivt menat. Förstår vilket stöd du har bland dina fina läsare. Och du är värd alla vackra känslor och ord. Det är helt otroligt vilken kämpaglöd du har.

Tro och hopp är en viktig medicin...

Men du... Om du vill få lite annat att tänka på, eller om du är intresserad av vardagens magi, spöken å annat hokus pokus... så kika gärna in hos mig.

Jag förstår om du inte orkar, vet att du har fullt sjå med annat och många vill ju vara din vän...

Hur som helst jag kommer att fortsätta följa din kamp!

Kram söta du...
Lilitha

Anonym sa...

Bästaste Linda så skojig du är mitt i ditt elände :) Jag tror också att humor är ett bra vapen i kriser och en källa att få kraft ur.
Bra att läsa goda och välmenande kommentarer om din man och ert liv hemma.
Precis som jag skrivit förut, du äger rätten på din egen blogg att beskriva din egen livssituation hur du finner lämpligt och mår bra av. Vi som följer och läser din kamp ska hålla oss för goda att döma dig eller din man. Ni befinner er båda i en situation inge annan vill ha. Du gör på ditt sätt, din man på sitt sätt det ska vi alla respektera tycker jag.
Ha det bäst och kramar från Kristina

♥ Vårt lilla bo ♥ sa...

Skickar dig en stor varm kram!
Hoppas du får sova snart!

Kram Annica

Sippan sa...

Kan du inte försöka sova i din säng på nedre våningen någon natt? Hoppas du har en bra madrass i den så kroppen kommer i vila.

Håller med den som skrev att lägga sig och se på TV är rena sömnmedlet och om man inte somnar slipper man i alla fall att ligga i mörker och vrida sig.

Själv har jag möjligheten att både ligga i sängen och växla med att ligga i en fåtölj med värme och massage samtidigt som jag kan vrida TV:n åt båda hållen.

Det är min räddningsplanka eftersom jag, sedan många år, alltid sover lite och dåligt men har hittat en balans ändå för att orka på dagarna.

Hoppas du får lite mera sömn, sluta inte med kortisonet utan läkarkontakt då kanske du mår ännu sämre!

Har du fått något larm än?

Massor av tankar och styrkekramar Sippan

Kristina sa...

Starka kämpe vist är det så att humorn är räddningen många gånger! Man måste se eländet ibland med ett skratt för orka. Jag tänkte på att Adam frågat o strålningen. Du har inte tagit med de större barnen så de fått se hur det går till. Jag gjorde det när ajg fick strålnignvid min första bröstcancer och det var så bra för då såg de att det inte var ngt att vara rädd för, eller som min son sa, "Jag trodde de satt och sköt dig med en laserkanon". När han visste var han mkt lugnare när jag skulle iväg. Sen sa min kurator att de brukade alltid rekommendera att barnen kom och var med och då hade ajg ju redan kommit på det alldeles själv.Jag tror på att det man sett blir mindre skrämmande än när man fantisera om ngt o knappt kan sätta ord på det. Hoppas dagen blir uthärdlig i alla fall Kram Kristina i Umeå

Annika sa...

Jag skulle nog också slänga min mask i soporna. Du kämpar på fantastiskt bra. Nog för att du har inte så många valmöjligheter, men du är en riktig fighter.
Hoppas du får sova bättre inatt.
KRAM

Anonym sa...

Sova är livsnödvändigt. Hoppas det går bättre inatt.
Usch jag skulle få panik att ha en sån mask!
Många krya på dig kramar Gunilla N

Erika sa...

Hej!

Jag ska göra ett sammatbete med rmt om tarmcancer, följ min blogg www.guldkompassen.blogg.se för att ta del av projektet. Jag bloggar om min situiation som närastående och med min blogg vill jag tillsammans med andra i samma sits peppa varandra igenom den svåra tiden.

Erika

Alicia sa...

Åh... jag hade fått klaustrofobikänslor i den masken är jag rädd. Jag förstår inte riktigt vad man ska ha masken för, jag menar, den har ju massa hål i sig så den kan ju inte skydda så bra mot strålning om det är vad den är till för?
Jag tycker du är otroligt stark och jag lider verkligen med dig för det du går igenom :/ kram

Linda sa...

Kristina: Barnen har varit med förut när jag har fått strålbehandling. Tror också att det är bra att de får se med egna ögon att det inte ser så farligt ut.

Alicia: Jag tror att masken används främst för att man ska hamna i samma läge varje gång. Dessutom kan de göra tusch-markeringarna på masken istället för i mitt ansikte och det är jag tacksam för! ;-)

kram Linda