onsdag, mars 23, 2011

DET BLEV INGET DRÄNAGE

Hela förmiddagen bestod av förberedelser inför att sitta dit ett dränage till ena lungan. Fick inte äta, fick duscha med speciellt medel, fick smärtstillande och lugnande (som jag inte kände av särskilt mycket, förutom att jag blev lite trött några minuter). Rullades ner till stället där jag skulle få slangen ditsatt, men när jag var där så tyckte de inte att det var tillräckligt med vätska för att tappa ur det. Var på ett sätt lättad att slippa gå igenom proceduren, men samtidigt var det jobbigt också för att jag var inställd på att få det avklarat.

Så nu är planen ändrad. En datortomografi är beställd för att se om det kommit fler tumörer som orsakar mina besvär och så ska de ändra min smärtlindring. Min långtidsverkande smärtlindring fungerar inte alls bra för tillfället. Får ta sprutor med jämna mellanrum för att härda ut. Nä, livet är väl inte riktigt på topp just nu om man säger som så. Att vara trött, må dåligt och ha ont är inget roligt alls. Inte heller är det så kul att tillbringa så mycket tid på sjukhuset, men samtidigt så vet jag inte om jag orkar vara hemma heller. Vill ju att det ska vända nu, men det kanske det inte gör.

76 kommentarer:

Jenny sa...

Tänker på dig och ber för dig vackraste tappraste Linda!

Annica sa...

Det är klart det ska vända lite till det bättre snart kära Linda.
Kramisar.

susanne sa...

Hoppas att allt går din väg och att du får bli bättre
kram Susanne

Lola sa...

Tänker på dig!!!

thile sa...

Men det vender og snart er våren her, Linda:-) Det skal vi fokusere på nu, og glede oss til.
Styrke og tanker.

Anonym sa...

Jag riktigt känner din förtvivlan över din vidriga situation... Du finns i mina tankar flera gånger om dagen trots att vi inte har träffats. Hoppas att det vänder snart så att du får tillbaka lite hopp. Många kramar från Louise

Christina sa...

Tänker på dig hela tiden. Önskar jag kunde göra något. Kramar

Anonym sa...

Skickar energi och en varm kram!
Elenor

Kristina sa...

Tänker på dig en massa gånger varje dag. Kramar kristina

Anonym sa...

Tänker på dig varje dag trots att jag inte känner dig. Livet är så orättvist. Kram

Anonym sa...

Tänker jättemycket på dig Linda. Hoppas att du blir smärtfri snart, det tar ju så mycket energi av dig när du har så ont. Tappa inte din kämparglöd, har inte läst någon blogg som genomsyras av den styrka som du har. Ge inte upp. Kram

Anonym sa...

Tappra Linda, tänker på dig så mycket önskar av hela mitt hjärta att jag kunde göra dig frisk. Hoppas du snart mår bättre så du får lite varma solstrålar på dig med ny energi...Du finns i mina tankar Kram Charlotte

Anonym sa...

Tänker på dig skall du veta. Tittar in här titt som tätt under dagen för att se hur du mår.
Det kommer att vända skall du se.
Tusen kramar
Leja

Sandra K sa...

Åh Linda! Massor av styrkekramar till dig! Klart det vänder!

Jag känner så med dig. Började läsa din blogg för en tid sedan när jag själv trodde jag fått bc efter att ha hittat knöl i både armhåla och bröst. 1+1 är 2 liksom tänkte jag... Det var många tankar och sökning efter info på nätet tills det att jag fick svar på att det var ofarliga knölar.

Även jag är småbarnsmamma till 2 små killar och har 2 katter (1 somali och 1 aby) så det du skriver om i bloggen och dina fina foton ligger mig varmt om hjärtat.

Min mamma gick bort i cancer för 6 år sedan efter en lång kamp och jag vet hur otroligt påfrestande det är att slitas mellan hopp och förtvivlan även som anhörig.

Kände att jag ville presentera mig lite, jag läser din blogg flera ggr om dagen och kanske är det kul för dig att veta lite om vad det är för filurer som följer ditt liv ;-)

Jag hejjar massor på dig i alla fall! Tycker du verkar vara en så härlig person och det är SKIT att detta hemska drabbat dig!

Många kramar
Sandra K

Anonym sa...

Ge inte upp! klart det skall bli lite bättre när du får din smärtlindring att fungera. Skickar kraft tankar till dig. Kram Carina

Anonym sa...

Linda,jag har inga ord för hur ledsen jag är för din skull.Att livet kan vara så orättvist.Du är en riktig kämpe.
Tänker på dig hela tiden.

Anonym sa...

Bästaste Linda du är värd alla blommor som finns ! Stackars gulliga, rara, söta du, jag förstår din misstro och oro för hur denna pärs ska sluta. GE INTE UPP det finns mirakel också.
Du behövs här på jorden, hos dina käraste barn, din make och alla andra som du förgyller tillvaron för varje dag.
Hoppas du blir smärtfri och mår bättre alldeles snart.
Styrkekramar från Kristina

Anonym sa...

Finaste Linda!!! Vi är så många som tänker o håller tummarna för dig ute i vårt avlånga land!! Än en gång hoppas jag att du ska få känna dig bättreigen, å det har ju faktiskt hänt tidigare!
Kramar i stora lass Rebecca

Anonym sa...

Åh, Linda! Jag önskar att du ska få bli bättre nu och få många fler lyckliga stunder med de dina. Styrkekramar i mängder Christina

Isabelle sa...

Hej

Ramlade in på din blogg så här på kvällskvisten för att kolla läget. Tråkigt att se att du inte mår så bra just nu. Håller tummarna för att det vänder snart så att du får njuta av det fina vårvädret som är på ingång. Sköt om dig och dina nära!

Anonym sa...

Att du ska behöva ha så ont!! Lider verkl med dig!! Kram!! Carina D

Anonym sa...

Läser din blogg dagligen och har gjort så sedan länge...livet är orättvist..=((....kämpa på fina Linda....skickar mina allra varmaste tankar och kramar till dig och din familj.

Kram
Christel

Anonym sa...

Måste vara superjobbigt att förbereda dig hela fm och sedan blir det avblåst. vi är många som tänker på dig.

HannaG sa...

Tänker ofta på dig Linda.Jag önskar innerligt att det vänder snart.Du ska vara med dina pojkar länge till. Kram Hanna

Madeleine sa...

Förstår om det känns riktigt hopplöst för dig nu. Smärta, feber, inställda behandlingar osv, osv. Men du, kom ihåg att det har varit mycket tunga perioder för dig tidigare också, och det har vänt och blivit bättre. Det kan vända denna gången också. I morgon eller övermorgon kanske du är både feberfri och förhållandevis smärtfri. Men visst är det svårt att hålla modet uppe när det blir för tungt. Man kan ju inte påverka så mycket själv, utan bara försöka vila sig och lita på läkarna. Tänker på dig, lider med dig och skickar kraft.

Sippan sa...

Usch vad jobbigt du har det just nu!
Hoppas du kan få plåster som bas för då går det att bygga på med sprutor och tabletter när det behövs. Det kommer att fungera ungefär som när du hade pumpen med skillnaden att det inte väger någonting:)!
Tänker på dig och de dina och håller alla tummar för att det snart blir bättre så du kan få njuta av vårens ankomst!
Varma tankar och styrkekramar Sippan

Maria sa...

Hej Linda jag började läsa din blogg när du var med mama och jag tänker på dig varje dag vilket lidande ni går igenom.Jag har tre små pojkar den yngste Leon är lika gammal som din Erik.Jag önskar av hela mitt Hjärta att det ska ske ett mirakel, och gör det inte det då tror jag att du är för god för att leva på denna jorden, att du är värd något ännu finare.Jag håller alla tummar att du ska få komma hem och vara med dina grabbar.Kram Maria.

Helena sa...

Hamnade på din blogg av en slump, har inte kommenterat förut men nu är det dax!
Vilken kämpe du är!! Jag håller alla tummarna för att du ska bli bättre & du ska veta att jag tänker på dej, även om vi inte känner varandra.

Kram Helena

Anonym sa...

kramar till dig i massor!
//Sandra

Monica sa...

Hej Linda!
Du är så ädel och fin i din öppenhet..uppskattar dig så mycket!!
Önskar att du får riktigt bra effekt av smärtlindringen så att du får sova inatt.
kram
monica

Lilian sa...

Kära Linda!
Känner inte dig men du ger mig så mycket styrka genom din blogg!
Du finns med i min aftonbön.
Hoppas att du får sova gott inatt och att dina krafter nu kommer tillbaka.
Bamsekram till dig!

Anonym sa...

hade jag bott närmare hade jag försökt hjälpa till med barnen...
fast jag inte känner er så känns det helt naturligt att vilja leka ute med dem,mata fåglar,gunga,gå till ett museeum,läsa en bok...för jag vill att du ska ha din man nära dig
jag är fast i din blogg utan att ha nån relation till den...
för ingen går säker för denna sjukdom
din minste är ju sååå bedårande

och tänk att kunna ge ett handtag
till de som behöver
en varm tanke till dig

Jag är Elisabeth sa...

Vill bara skicka en godnattkram. Ska ta nya prover själv i morgon och sedan till hjälpmedelscentralen och prova ut ny rullstol till Joel. Önskar att det fanns en dag för vila...
Tänker på dig och blir ledsen varje gång jag läser att du är på sjukhus. Kan till och med känna lukten av sjukhus. F-N!!!
Elisabeth

Anna "Hopp och kärlek" sa...

Hoppas, hoppas det vänder, snart!!! Du är så stark och du skriver så vackert trots allt elände. Kram!

Anonym sa...

Jag ber för dej och din familj!
Må lyckan stå er bi!

Anonym sa...

hårdaste krya-på-dig-kramarna skickar jag till dig.
Kram,
Anette

Anonym sa...

Kära Linda,

Jag råkade vid en slump hamna på din blog och har följt dig och din familj en liten tid nu.

Vi har själv haft sjukdomen på nära håll; min fru har klarat sig ifrån lymfcancer men min bror dog i cancer så jag förstår verkligen vad du kämpar för och emot.
Vilken styrka och positiv anda du har, även när du och din familj har det som värst.

Jag tycker att du är en helt fantastik kvinna - det finns inte många som dig; tänker mycket på dig, din man och dina barn.

Jag hoppas bara på det bästa för er alla - våren är här nu i lilla Småland; njut av så gott du kan just nu.

En mycket STOR och VARM KRAM till dig från en "halvdansk i Småland"

Anonym sa...

Tänker på dig hela dagarna,Linda!Varmaste kramar / från en annan Linda

Joanna sa...

tänker på dig!
kram

Birgitta sa...

Bästa Linda hoppas att allt vänder tills det bättre och att du får ordning på smärtan. Du och din blogg är helt fantastiska! Kram

Anna sa...

Jag tänker på dig ofta om dagarna och håller utkik efter blogginlägg. Hoppas det löser sig så att du orkar åka hem till din fina familj snart.
Styrkekramar från Anna i Sthlm

Beata sa...

Hej Linda!
Fortsätt kämpa! Hoppas att det snart vänder och att du snart får må bra igen!!!
KRAMAR!

Therése L sa...

Du fina o starka, kämpa på!

Många kramar
Therése

Lotta A sa...

Vi tänker på dej massor, och hoppas du snart känner dej lite piggare igen.
Vi vill sända de varmaste kramarna från oss alla. Lotta med familj

Cecilia summerar sa...

Mina varmaste tankar till dig Linda, och till failj och vänner omkring dig.
Önskar er alla lindring från det som gör ont.

Anonym sa...

Sänder dig mina varmaste tankar. Du är tapper och modig. Kram

Sophia sa...

Håller också tummarna för att det vänder!!! <3<3<3

Anonym sa...

Kära Linda !

Det går inte en dag utan att jag tänker på Dig och undrar hur Du har det. Vi känner inte varandra och ändå så känns Du som en mycket nära vän...Ledsamt att Du ska behöva ha så ont. Hoppas att du snart är smärtfri !

Kramar om...
Lotta.E.

Sirpa sa...

Fina Linda,
så jobbigt du har det nu...hoppas det vänder till det bättre NU!
Det kanske var bra att de inte gjorde den smärtsamma behandlingen med dränage om det nu inte är vätskan som orsakar smärtan, då slapp du lida onödan.
Hoppas hoppas att du snart är hemma hos din familj igen och får känna vårsolen värmande strålar.
Tusen styrke kramar till dig!!!
Sirpa

Anonym sa...

KRAM

mamofali sa...

Linda!
Du får inte ge upp nu. Jag ber för Dej och tror på under. Du måste tro att det vänder, för det tror jag.
Kramar till Dej Linda
från mamofali

Anonym sa...

Klart att det vänder!!! Nu är ju våren här, du måste få uppleva den och sommaren och hösten och...
Krya på dig i massor nu, skönt att du slapp den där slangen (ryser)!

Skickar kraft och styrka, massa kramar Annelie ♥

Anonym sa...

Tänker på dig och skickar kämpekramar till dig.


/Susanne

lisbet b sa...

hej linda
ta hand om dig jag tänker på dig har själv haft en dotter( i din ålder) som haft bröstkancer den fick hon som 30 års present för fem år sedan men som tu var kom hon i sista minuten så i dag mår hon bra jag själv fick bröstcancer så nu går jag på det sista ska just börja med strålning så jag har följt din blogg sedan jag blev sjuk
va rädd om dig lisbet b

Barbro sa...

Jag hoppas att det vänder nu så du får känna dig lite bättre. Tänker på dig varje dag och hur du kämpar. Kramar med mycket värme till dig.

Anonym sa...

Vi tänker på dig varje dag.
Styrkekramar från Martina o. Niklas

Marica i Hjo sa...

Skickar många styrkekramar och idag lyser solen så jag hoppas att det kan ge hopp och energi! Kram Marica

Anonym sa...

Du är det finaste jag vet,
du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna
på marken. (Björn Afzelius)
Kan inte säga det bätttre än så.
Hoppas du haft en lugn natt så
du samlat kraft för en ny dag.
Med tankens kraft försöker vi
alla hjälpa dig. Vi är många som är med dig, hoppas du känner det.
Kram / Helena

Carola sa...

Följer din blogg och tänker på dej varje dag!! Mång varma kramar!! <3

Anonym sa...

Törs knappt öppna bloggen ibland..Me hela mitt <3 hoppas du Kryar på dej i dag o att du får komma hem snart ,,tusen styrke kramar Anna

Helena sa...

Usch vad hemskt du har det med allting.
Jag tänker på dig!

Många kramar Helena

Anonym sa...

Du finns i mina tankar hela tiden Linda! Stor kram

Anonym sa...

Kämpa på och ge inte upp. Ni är fantastiska som har era cancersjukdomar. Vilka kämpar. Jag jobbar som onkologisjuksköterska på en palliativ enhete i nordvästa skåne o maken till kämpar har jag aldrig sett. Så kämpa på Linda!

Anonym sa...

Tänker på dig och hoppas att du ska få må bättre snart!! Önskar så att det fanns ngt jag kunde göra för att hjälpa dig att må bättre & bli piggare igen. Skickar dig en hel massa styrkekramar <3 /Malin

Rosanna sa...

tänker på dig..sänder styrka och kärlek till dig och din familj..

Lilitha sa...

Ha en underbar dag söta du...

Kram Lilitha

Anna V sa...

Tänker på dig!
Kramar i massor!

Lars sa...

Sökte på smärtstillande och sögs rakt in i ditt livsöde. Jag tror du betyder mycket för både sjuka och friska. Perspektiv på liv och död som vi glömmer & förtränger i det dagliga livet.
Bläddrat lite bakåt och du har genomgående jåttefina bilder förutom upbbenart skriftens gåva. Tack!

maja sa...

Tänker på dig och hoppas så att det vänder till det bättre snart.
Önskar att cancermonstren kunde ta sitt pick och pack och förvinna ut i rymden...
Blir så ledsen när jag tänker på det öde som drabbat er, måste vara fruktansvärt att veta att man kanske snart kommer att vara tvungen att lämna sina barn.
Hoppas att du blir pigg och kan få njuta av ännu en vår och härlig sommar tillsammans med din familj!

Massa kramar!

Anonym sa...

Usch så jobbigt det känns när du inte uppdaterar dig man går bara här och tänker hela tiden på dig Linda. Hoppas du orka kämpa vidare. Nu kommer våren och solen ska ju skina på dig Linda.

Många tankar dygnet runt och man känner sig hjälplös tyvärr.

Många solkramar till dig!

wiveka sa...

Önskar av hela mitt hjärta,
att det ska komma en vändpunkt
till dig.Följer din blogg
och blir alltid lika berörd.
Nu är våren här och hoppas solens strålar ska lysa på dig och ge dig
mera kraft och hopp, och styrka.
Styrkekramar från ett helt kompani.
kram, wiveka

Anonym sa...

Tänker på dig Linda!

Anonym sa...

Åh, finaste bästa Linda! Jag har följt din blogg en längre tid och kommenterar då och då. Lider så med dig nu - men hoppas och tror att det snart vänder igen! Kom ihåg hur det var med dig innan jul, sen blev det bättre!
Men förstår att de negativa tankarna kommer så klart, du befinner dig ju i en mardrömssituation som vi andra inte kan föreställa oss! Min pappa dog i cancer för snart två år sedan, och jag kan exakt känna hur det var när vi nära som stod vid sidan av, men ändå också mitt i det väntade på resultat, rötgenbesked och en massa annat. Och så denna smärta som du/ni också behöver uthärda:((
Håller alla tummar för dig nu Linda, och hoppas att du snart får må bättre så du kan njuta av dina fina killar. Stor varm kram från mig, Hanna.

Anonym sa...

Livet är bra orättvist! Tänker mycket på dig - hoppas du får må lite bättre snart.
Stor kram till dig! /Catarina

malin sa...

Skickar dom varmaste kramarna jag kan!

Anonym sa...

"Tänker på dig och blir ledsen varje gång jag läser att du är på sjukhus. Kan till och med känna lukten av sjukhus. F-N!!!
Elisabeth"

Ett utdrag ur Elisabeths kommentarer.

Christina, tycker du att detta är egoistiskt skrivet? Nu blir det min sista kommentar, detta ordkrig hör inte hemma på sidan.