måndag, mars 14, 2011

FY KATTEN

Aj aj, att sätta in ett dränage i magen var ingen höjdare. Jag avskyr verkligen allt vad stick och sprutor är och kommer nog aldrig att vänja mig. Först fick jag en bedövningsspruta av en darrhänt läkare och därefter skulle slangen in. Tydligen går det inte riktigt att bedöva hela vägen in, så det gjorde rätt ont trots bedövningen. Om inte annat var det rejält obehagligt! Tror att min puls gick upp på minst 200 och jag blev alldeles genomblöt av svett och låg bara och skakade efteråt.

Måste jag göra om detta så lär de få ge mig något lugnande först eller en lätt sövning, för som sagt... min sprut- och stickfobi blir inte bättre för varje gång utan snarare tvärtom! Vissa gånger som jag legat inne blivit stucken mycket räcker det till slut att jag ser den där stickvagnen för att paniken ska komma. Tårarna bränner fortfarande bakom ögonlocken och jag känner mig lite skakis bara jag tänker på det jag precis gått igenom. För det flesta är det säkert bara en "baggis" att sätta ett drän och är något som går över efter några sekunder, men är man rädd för något så spelar det liksom ingen roll. Kan jämföra det lite med om jag ser en spindel. Jag har alltid varit rädd för dem och det spelar inte heller nån roll om nån säger att den är totalt ofarlig.

Men nu är hur som helst det där dränaget på plats och vätskan har börjat rinna ut. Skitäckligt om ni frågar mig... men visst, hellre få bort vätskan än att den ligger där i magen och skapar obehag. Känner mig så smått öm och mörbultad nu när bedövningen börjar släppa, men annars är det rätt okej. Kommer väl kanske inte kuta runt i korridorerna däremot, utan det får bli en lugn kväll. Får hoppas att det blir bättre nu. De skulle tappa ur en liter vätska under kvällen till att börja med. Då kanske det bara ser ut som jag är gravid i 7:e månaden sen istället för 8:e! ;-)

I morgon bitti har jag tid för lungröntgen. Får hoppas att det går bra och att det är vätskan i magen som orsakat mina besvär med andningen. Hoppas inte att det finns vätska eller nån annan skit i lungorna också. Men det är väl lika bra att kolla upp med tanke på hur det låter ibland när jag andas. Usch, känns ibland som att det aldrig tar slut! Det är alltid något. *suck*

Nä, nu ska jag kolla på någon film. Har datorn med mig med flera filmer som jag inte har sett. Hemma hinner man liksom inte kolla sånt särskilt ofta, så jag får passa på medan jag ligger här och är allmänt uttråkad. Det är nästan lättare att ligga inlagd när man är så dålig att man kan sova bort en del av tiden. Men nu känner jag mig ändå relativt pigg och då kryper den där rastlösheten i hela kroppen. Kortisonet hjälper väl till med det antar jag. Fast jag kunde börja dra ner lite på dosen nu tyckte läkaren som jag var hos idag. Åh, bästa beskedet idag! :-)

Idag var det så här dimmigt utanför Jönköping, så solen har man tyvärr inte fått se.

Något väldigt onödigt har förresten hänt. Jag har blivit godis-sugen! Vet inte när jag var det sist. Glass har jag haft lite "dille" på ett tag (just isglass var i stort sett det enda jag fick i mig sist jag låg inlagd och knappt kunde äta), men just godis har jag inte varit särskilt sugen på utan har nästan mått illa bara vid tanken på det. Åh, varför skulle jag börja tänka på glass nu då?! Blev sjukt sugen på en Piggelin!

20 kommentarer:

Mamma Mima på Landet sa...

Usch...=( Skickar en massa styrka och energi till dej! Kramar i massor!

thile sa...

Jeg har tenkt på deg hele tiden.
Klemmer om deg, merker du det.. :-)
Men det er klart de må ta hensyn til din angst mot stikk, etter alt du har vært igjennom. Du må be om du sover lett, når de stikker.
Håper du kan ha det trevlig med noen filmer og du får sove godt i natt.
Håper lungerøntgen er bra nyheter.

Alle mine varme tanker.

Sister Moonshine sa...

Stackare! Du skulle fått en vän att hålla i handen medan du fick dränaget. Man blir lite distraherad om inte annat. Hoppas att allt rinner ut nu, som ska ut, och att du känner dig lättare i andningen sen. Håller tummarna!
Kram

/Åsa

Linda sa...

Åsa: Jag fick en gullig sjuksköterske-student att hålla i handen under tiden... men ja, det var hemskt ändå! :-(

Anonym sa...

Fy vad obehagliigt med ett drän i magen. Förstår att du tycker det är jobbigt. Vill bara skicka lite kramar och kärlek till dig.

Hoppas det hjälper lite mot din svullnad nu och att du får det lättare att andas.

Har du sett fimlen Letters to juliete? Jätte söt film man mår bra av. En riktig tjej film.

Sedan finns ju jätte roliga Its complicated med Meryl Streep. Man gråter av skratt. Jätte fin och rolig kvinnofilm.

Hoppas du kan få tag på dessa filmer för jag tror att du hade gillat dem båda.

Kram

Sippan sa...

Tråkigt att behöva vara inlagd men hoppas att du får det lättare med andningen.
Kan du inte få önskekost när du ligger inne? Det brukar i alla fall vara bättre än den "vanliga" sjukhusmaten.
Massor av styrkekramar och varma tankar. Sippan

Sandra sa...

Hoppa blir det snart blir bättre och att röntgen imorgon ger positiva besked du är verkligen värd en vändning nu som du kämpar!

Madeleine sa...

Har följt din blogg ett tag tillbaka. Mest för att jag själv varit sjuk men måste in och läsa hur det går för dig!
Gillar de inläggen där du haft bättre dagar. Och hur du orkar med så mycket trots din sjukdom.
Jag har själv en son på 4 år och han var 2 år när jag var som sämst. Det är tungt men dom ger en styrka med att kämpa på.
Ville skriva en kommentar och ge dig en massa styrkekramar och hoppas innerligt att du blir bättre!

Kramar från Madeleine

Anonym sa...

Min syster fick tömma magen då och då...det är ju bara läkare som får göra det tydligen, och det var skillnad på vem som gjorde det. Bukhinnan går inte att bedöva sa dom, men det var en väldig lättnad för henne när de hade tömt ur en del. Hoppas det blir det för dig också! :)

Joanna sa...

fy tusan va hemskt d låter

Anonym sa...

Det låter läskigt. Hoppas du inte behöver göra det igen. Tänker på dig ofta och mycket! kram Gunilla N

Anonym sa...

Stackars dig. jag har lite svårt att förstå varför de inte kan ge dig lite lugnade eller mycket lugnande för den delen före ett sådant ingrepp. ibland är sjukvården så handfallen och korkad. men nu är de i alla fall gjort och du har dränage.

Erica sa...

Hoppas problemen lätter nu när vätskan försvinner. Min mamma fick tömma buken några gånger.

Du är inte ensam om att hata stick och nålar. På mig hade de inte ens fått närma sig magen med sprutor och drän i vaket tillstånd.

Jag fick ketogan och stesolid när jag skulle dra ut drän ur buken (hade 4 st efter min bukop där jag fick cyto direkt i buken) och även när de dragit ut lungdrän efter punkterad lunga (som jag varit sövd när de satt)

Kram

Linda sa...

Erica: Skönt att jag inte är ensam över att vara en sån "mes" när det gäller sånt här. Nä, blir det fler gånger här (vilket det troligtvis blir) så lär de antingen få proppa i mig massor av lugnande eller ge mig lätt narkos under tiden. Vad som helst bara jag slipper den hemska upplevelsen som det blev idag. Visserligen gick det över ganska snabbt, men jag låg och bara skakade bra länge efteråt och sjukhus-skjortan var alldeles genomblöt av svett. Det var som att hela kroppen hamnade i nån slags chock. :-(

Kram Linda

Magdalena sa...

Hej min vän! Ville bara säga att jag tänker på dig hela tiden. Vilken tuff dag du haft... Hoppas att det blir bättre nu och att du får bra besked på röntgen i morgon. Jag tar gärna med en Piggelin och godis till dig när jag kommer och hälsar på. Vill du att jag kommer i morgon kväll eller på onsdag kväll?

Kramar i massor
Magdalena

Anonym sa...

Jag har tänkt på dej så mycket i dag Linda! Jag vet ju att du inte gillar att stickas. Skönt att du har fått det gjort nu och så hoppas vi att allt är bra på röntgen i morgon! Hoppas det kommer många kompisar till dej så du slipper va ensam så mycket!!
Kramar i stora lass från moster Birgitta

Ludmilla sa...

Ja, det är ju bara att ta tjuren vid hornen. Ut ska vätskan! Det är inte ovanligt att man får "ascites" som det så fint heter när levern inte fungerar som den ska.

Hoppas att vätskan i lungorna kan gå att kissa ut. Det funkar ibland! :-)

Godis och glass är väl inget onödigt! Du behöver antagligen få den snabba energin. Lyssna på kroppen!

Madeleine sa...

Att ha någon med sig på dessa hemska undersökningar skulle nog kännas bra för dig. Föresten var det inte DU som vann presentkortet? Då gör du väl precis som du vill med det. GIVETVIS ska du åka till Danmark med några trevliga, goa människor i sällskap. Tråkiga, lata och sura personer kan gott stanna hemma. Arbeta och sova, som en del tycker är det bästa som finns att göra, kan då få göra det hemma i Småland. Alla lyckliga och glada. Fy fan, vad du får uthärda mycket. Du är TAPPER. Vill skriva bra mycket mer men självbehärskning var ordet. Grrrr. Morr. Väääs. Fräääss. Skriiik. Aaarrgh.

Alicia sa...

Usch det där med att ha en fobi och panik vet jag hur det är i alla fall. Inge vidare kul.
Måste kännas sjukt jobbigt för dig att ha sprutfobi när du måste ta så mycket sprutor och sånt.
Kämpa på (och det gör du ju, vad annat ska man göra?)!

thile sa...

Lille vennen, stakkars deg, bra det er over for denne gang, og du hadde en god sykepleierske som holdt din hånd. Jeg lider så med deg.
Tapre, vakre Linda. Klemmer herfra helt til deg.