söndag, mars 13, 2011

FÖRKYLNING OCH PRESENTKORT TILL SALU

Igår var Erik hos doktorn för koll av öronen eftersom han har varit förkyld i flera veckor, haft ett par nätter då han varit så himla ledsen och dessutom hade feber igår när han vaknade. Som tur är så var det ingen öroninflammation, utan han är bara väldigt förkyld. Så det är Alvedon, näsdroppar, luftrörsvidgande och höja upp huvudändan på sängen som gäller. Fast det sista hjälpte väl inte så mycket med tanke på att han låg som Pippi Långstrump med fötterna på kudden och huvudet i andra ändan av sängen. ;-)

Han var verkligen helt slut igår kväll och somnade runt sju. Han fick ett bad, och sen gav jag honom massage med olja (för han är en sån "torris") och efter det dröjde det inte så länge innan han slocknade i sin säng. Han har sovit bättre i natt, men kl fem i morse var det enligt honom morgon.

Erik... just hemkommen från jourcentralen.

Igår kväll satt vi och tittade på Melodifestivals-finalen. Jag hade rätt! Erik Saade vann precis som jag trodde. Grattis!!

Nu har jag förresten lagt ut presentkortet på Blocket som jag vann på Fritidsresor i Hjältemama-tävlingen i vintras. Men nu när läget är som det är vågar jag tyvärr inte åka iväg utomlands. Vet hur snabbt läget kan ändras från ganska bra till urdåligt. Dessutom är det en annan bakterieflora utomlands och likaså lyckas jag alltid dra på mig nån smitta redan i flygplanet. Risken att på att hamna på nåt sjukhus i ett land långt borta lockar inte alls. Istället funderar vi på att kanske åka iväg till något badhotell i Danmark nu framåt vårkanten eller någonstans dit det inte är så långt att åka.

Resterande summa får väl bland annat täcka våra hemska elräkningar som dykt upp nu under vintern. Kan ju säga att rörligt pris på elen inte är att rekommendera en sån här evighetslång och kall vinter! Så fort det blir varmare och förhoppningsvis bättre priser måste vi binda vårt elpris. Usch, får en klump i magen varenda gång de där kuverten från vårt elbolag dyker upp för det är aldrig någon trevlig läsning. :-( Vi försöker tänka på elförbrukningen, men vi är en stor familj där bland annat tvättmaskin och diskmaskin ofta går varma så går det ändå åt en del. 

Presentkortet är på Fritidsresor och har ett värde av 30 000:-, men säljes till högstbjudande. Det gäller t o m 2011-12-14. Så ska någon av er bloggläsare boka resa under året till det värdet eller mer och vill tjäna in några tusenlappar så får ni gärna lägga ett bud via mail.


12 kommentarer:

thile sa...

Åh, Linda, han er bare sådan en herlig grabb! Mange krya på kramar til Erik! Så søt han er, bare hans øyne, fine mamma, hvem kan stå for hans charmerende gohet :-) Klem

Anonym sa...

ja herregud vad ni är drabbade av infektioner. kom ihåg att vädra ordentligt med jämna mellanrum och byt tandborstar och sådant som minimerar smittrisken.
men jag minns själv när mina fyra barn var små och det var perioder av ständiga sjukdomar.

Linda sa...

Anonym: Ja, den senaste tiden har infektionerna bara gått runt, runt, runt...! :-( Gör allt vi kan för att minska smittspridningen. Har köpt nya tandborstar, kokar nappar, använder rikligt med tvål och handsprit, byter lakan ofta. Men stor familj varav två är små som ska bygga upp sina immunförsvar (och båda de små har förkylningsastma)... ja, då får vi väl helt enkelt "härda ut" och hoppas på att det blir bättre nu när våren och sommaren kommer.

kram Linda

Jag är Elisabeth sa...

Mösseberg är 12 dagar. (men du bor ju i närheten om du skulle behöva åka hem något under perioden)
Vore jättetrevligt om vi kunde få till det samtidigt. Jag är bokad 8 maj.
KRAMEN
Elisabeth
(PS. du kan gå in på min blogg och maila mig så slipper vi skriva allt genom kommentarerna. Vill gärna ha kommentarer men jag tänkte om vi hade något att förtälja varandra lite mer privat DS)

Anonym sa...

Hej Linda!

Vi postade vårat elavtal i dag där vi binder priset under vinterhalvåret. Denna vinter har vi haft de dyraste elräkningarna någonsin. :( *gråter*
Till sommaren ska vi byta ut alla element för de vi har kostar nog mer än vad de ger värme typ. Plus att vi i veckan fick investera i en ny varmvattenberedare då vår gamla la av ( inte ett dugg roligt att lägga så många tusen lappar på en varmvattenberedare!). MEN nu hoppas vi att vi kan få ned våra elkostnader med några kronor i alla fall.

Hoppas att du får en bra slant för presentkortet! Jag hade gärna köpt det av dig om jag hade råd nu.

Stor kram
M I N D I

Anonym sa...

jo jag vet. även om man gör allt så drabbas man om och om igen. nu har ju i alla fall våren börjat märkas lite grann och det brukar skrämma iväg förkylningsbacillerna.

Anonym sa...

Danmark har så underbara ställen. Jag kan rekommendera badhotellet Marinelyst i Helsingör. De har en stor inomhus pool, bubbelbad, bastu och en liten barnbassäng inomhus. Perfekt vid dåligt vädet. Vid fint väder kan man njuta av stranden som hotellet ligger på. Bara att ta bilfärjan från Helsingborg så är ni där! Stället har ljuvlig mat och ett casino. Mkt för både små och stora alltså:-) Kram Karin

Anonym sa...

Så tråkigt att ni inte kan åka, men jag förstår dig verkligen. I Danmark finns nyöppnade äventyrshotellet The Reef i Fredrikshamn, det kanske kunde vara nåt för er? http://www.scandichotels.se/sv/Hotels/Countries/Danmark/Frederikshavn/Hotels/Scandic-Stena-Line-Frederikshavn/?cmpid=ppcdk_20110223517
Kram Hanna

Anonym sa...

Fina lilla Erik, han är snart frisk igen:) Läste en ann an blogg, där maken var som din, hade svårt att fatta vad som pågår. Undrar om vi kvinnor gör likadant?
Synd att ni inte kan resa, förstår att du vill ha nära hem.
Men en tanke låt dina föräldrar resa bort och vila sig! När du blivit bättre.

Linda sa...

Anonym: Tyvärr har mina föräldrar svårt att komma iväg på en resa tillsammans eftersom de har en lanthandel och inga anställda. Annars hade jag mer än gärna önskat att de kom iväg på en semester!

Tanken är dock att min mamma + ytterligare någon person följer med oss om vi åker till Danmark. Min mamma älskar Danmark så jag tror att hon skulle uppskatta en tripp över dit! :-)

kram Linda

Berit sa...

Önskar verkligen att bacillerna ger sig fort och lämnar er ifred.
När det blir varmare så går det ju att vara ute mer och det brukar hjälpa.

Kramar!

Madeleine sa...

Ja, ett avkopplande litet brejk i Danmark låter ju jättetrevligt. Hoppas verkligen din snälla mamma kan följa med denna gången! Och hoppas ni kan unna er härliga behandlingar, massage, mat och allt. Det är ni verkligen värda båda två!