torsdag, mars 17, 2011

BLIR KVAR TILLS I MORGON

Jag är fortfarande kvar på sjukhuset. Vet inte så mycket än hur dagen ser ut för det har inte varit förbi nån läkare. Fortfarande rinner det ju en del vätska ur magen, men jag vet inte hur mycket mer de ska tappa ur. Helt otroligt bara hur mycket det får plats där inne! Men de får ju hemskt gärna tappa så mycket som bara går medan jag har den där slangen kvar, för det var inte så himla kul att få den ditsatt. Jag tycker fortfarande att magen ser rätt svullen ut, men samtidigt är det ju ganska stor skillnad mot när jag kom in. Den största skillnaden är att mina lungor har fått mer utrymme. Kunde knappt ens ligga ner förut utan att känna mig andfådd och konstig.

Tills vidare ligger jag här och vilar. Känner mig lite trött, fastän jag sovit okej i natt. Igår kväll var förresten min gulliga pappa här och hälsade på. Han hade med sig hamburgare från McDonalds. En aningens godare än sjukhus-maten som bjuder på lite dålig variation. Har ätit potatismos med nåt tillbehör varje dag sen jag kom hit tror jag. Sjukhuset måste ha riktigt bra avtal med nån potatis-bonde, för det är inte ofta man får ris, pasta eller dylikt. Nä, det är mest potatis och potatismos till varenda rätt. Minns att det var samma när jag låg på förlossningen efter att Erik föddes. Under den veckan jag låg där så var det potatis till lunch varje dag!


"Och idag serverar vi... POTATIS!"

På tal om mat så går det lite upp och ner med aptiten. Det brukar funka rätt bra att äta fram till tidig eftermiddag, men sen lyser aptiten och hungerskänslorna alltmer med sin frånvaro. Å andra sidan är det ju mat välidgt ofta här på sjukhuset, så man hinner ju knappt bli hungrig mellan varven. Igår eftermiddag bjöd de på fruktsallad till mellanmål här. Den var jättegod! Likaså de näringsdrycker som de gör själva här är faktiskt helt okej (jag var ganska skeptisk till dem först eftersom de i flaskor inte smakat sådär jättegott direkt). Jag försöker få i mig allt jag kan. Hade även en dietist på besök här igår och fick en del tips och så.

Visserligen har min vikt ökats på riktigt bra nu det sista, men för varje liter vätska de tappar ur mig så lär väl även nåt kilo följa med. Nu är jag absolut inte "supermager" på något sätt, utan är nog rätt normalviktig skulle jag tro, men jag blev lite rädd efter förra gången jag låg inlagd och verkligen rasade i vikt. Jag kunde bara inte äta hur jag än försökte! Så min önskan nu är komma upp runt min normalvikt så att kroppen fixar eventuella infektioner lite bättre. Nu hoppas jag verkligen att jag inte blir sjuk snart igen, men sånt vet man ju aldrig. Har bland annat en make hemma som har varit dunderförkyld hela veckan. Det känns som vi ständigt har nån form av smitta där hemma. Barnen har också varit förkylda till och från.

 
Frukt och bär av alla de slag är gott!!

Så, nu har läkaren varit här också. Det blir hemgång först i morgon. Jag får åka redan idag, men i så fall måste jag hit igen i morgon bitti. Stannar jag kvar så får jag min sista strålbehandling på morgonen och behöver inte åka tillbaka för att få den. Känns på sätt och vis skönt för just att pendla fram och tillbaka när man redan är trött gör en bara ännu tröttare. De kan även fortsätta tappa ur vätskan nu under dagen och att den förhoppningsvis även ska börja stanna av lite (tycker tyvärr inte att det är nåt jag märkt än, för så fort de tömmer påsen fylls den på efter bara nån minut).

Jag tror inte att mitt hår kommer vara kvar så länge till på huvudet nu. Det känns ganska ömt och svider lite i hårbotten emellanåt. Men jag har skaffat lite nya grejer att ha på "flinten" och som verkar bekväma. Ska se om jag kan ta lite bilder på dem nån dag. Dels är det en ny fin Buff. Buffsverige.se har mängder med jättefina buffar i hur många färger och mönster som helst.

Min favorit är de i Merino-ull. De är riktigt bekväma och de finns även i fler färger och mönster nu än förut, så det var lite beslutsångest att bestämma sig för en. Nu tog jag en svart med grått mönster, men jag kanske beställer nån mer färgglad sådan sen. Merino-ullen är ett så bra material. Är det varmt så kyler det och är det kallt så värmer det. Ull kan ju låta som att det ska klia, men denna sorten känns mer som mjuk bomull när man tar i den. Kan varmt rekommenderas! Buffar kan användas av alla och inte bara för den som är utan hår. Det finns även en massa jättesöta som till barnen! :-)



Jag har även beställt några lättknytna "sjalar" från en sajt i England och som jag tror att jag kommer kunna använda en del. Ser ju inte direkt fram emot att håret ramlar igen, men man får väl försöka göra det bästa av det och försöka hitta lite variationer på vad man kan sätta på huvudet. Hellre är jag ju utan hår än att de där monstren i hjärnan får en chans att snabbt växa sig stora och får mig att må ännu sämre.

24 kommentarer:

Fotograferande Maria sa...

Hej Linda!

Sönt att du fått sova i natt!!

Förstår att du väljer att stanna tills i morgon för det är ju en bit att åka. Hoppas du kan passa på att vila idag. Ska du in och tömma lungorna i början av nästa vecka?

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Ja satsa på massa kul sjalar och buffar. Gör det bästa av det hela. Satsa på cooling look. Det är väl bra att du inte är hemma om mannen är dunderförkyld.

Mamma Fido sa...

Hej Linda!
Ja newbody har kommit men det har blivit någrasaker som var fel så de är pg hem med posten så när de har kommit så kommer jag ut med Adams påse om det är ok!
Kramiz Mella

Annika sa...

Uh, bli inte förkyld nu gumman:(

Helena sa...

Usch vad mycket du får utstå, att få den där slangen ditsatt i magen låter hemskt! Jobbar själv på Ryhov och håller med om att det är mycket potatis.. :) Följer din blogg och tänker mycket på dig, men lämnar inte så ofta några avtryck. Hoppas du får en bra dag med vila och att det blir något annat än potatis till lunch idag. Kram från Helena i Huskvarna

Anonym sa...

Låter inte så bra om ni fortfarande har förkylning i huset.
Risk för dig som är så mottaglig för allt elände.
Hoppas det går bra ändå, passa på att vila nu när du har chansen!
Hälsningar
Inga-Britt

Anonym sa...

Bildas det ny vätska hela tiden? Hur går det då? lr tar det lång tid innan det blir så illa som denna ggn:(
Stackars dig. Imorgon väntar härliga fredag med en helg med fam framför dig:)
Pussa på dina barn, och sova gott hemma.
Kram

Frida sa...

Vad är det med sjukhus och mat? Min pappa låg inne rätt mycket för något år sedan (pga av dåliga njurar och i Växjö), där fick de så mycket potatisbullar så till sist sa pappa till att han inte kunde äta fler då fick han annat. De fick till och med potatisbullar på julafton! Hoppas du blir av med vätskan i buken! Håller med de andra om att det låter dumt att åka hem till en superfökyld man, men samtidigt vill du väl komma hem och träffa barnen..

thile sa...

Tenker så mye på deg, fine, underbare Linda, med ditt nydelige smil:-)
Godt du fikk sove bra natt.
Håper du får en herlig helg med dine underbare killar♥

Kristina sa...

Det är nog bra att du är kvar en dag till ,dels slippa resan och dels slippa Lars förkylning en dag till. Försök få i dig vitlök och om du känner ngt ta echinagard, jag har stoppat många förkylningar med det. Finns att köpa på apoteket. Ang sjukhusmat så har man här i västerbotten just uppmärksammat den vidriga mikrovågsvärmda maten som serveras. När jag legat inne har de enda grönsakerna som serverats varit varm paprika o varma bönor körda ihop med resten på tallriken i mikron. Jag kan lova att det inte är gott. Vi kunde få mikrovågsvärmd pasta som var stenhård seg o äcklig. Fanns inte ngn rätt som var god mer än laxen. Hoppas du ej tappar i vikt o kan få ngt gott att äta. Krya på dig Kram Kristina i umeå

Anonym sa...

Jag läser din blogg och allt hemskt som du får stå ut med, vi som inte är i den situationen kan ju inte förstå hur det känns.
Men att det är sorgligt och fruktnasvärt jobbigt för dig, det förstår jag. Bara genom att läsa vad du skriver så blir jag ledsen.
Om ni nu har förkylningar hemma, kan du inte då bo hos dina föräldrar några dagar? Du behöver verkligen inte fler infektioner, och dessutom behöver du bli rejält bortskämd.
Kram Cecilia

Lisa sa...

Jag förstår att du stannar till imorgon för att slippa pendlandet.

Jag köpte 2 buffar från samma företag som dig och jag använder dem nu också fast jag fått tillbaka mitt hår. Funkar superbra som pannband och/eller "halsduk" också. Snygga är de också.

Kram Lisa

Anonym sa...

Stanna så länge du kan, fy för att komma hem till en "sjuk make" :( hoppas han orkar hämta tbl till sig själv! Bli inte smittad, med vätska i lungorna. Prata med läk innan du åker hem. Till mamma vore väl skönt att åka. Bli lite ompysslad!
Kram

Lotta A sa...

Härligt att du få komma hem till helgen!

Men sjukhusmaten låter inte för rolig, det låter som de har lite brist på fantasi.
Det finns ju så mycket mer än potatis.....

Tur att din pappa kom förbi så du fick i dej en god Hamburgare.

Tänker på dej!
De varmaste kramarna från Lotta

Anonym sa...

Linda!
Jag har haft en vän som tillbringade mycket tid på sjukhus för sin cancer för några år sedan. När hon hade svårt för att äta så fick hon önskekost. Alltså hon fick bestämma själv vilken mat som hon ville ha. Detta var också på ´Ryhov.

Har de tagit bort detta? Kolla annars upp det. För jag förstår mycket väl att du inte tycker om maten på sjukhuset.

KRAM Nina

Anonym sa...

Maten är inte god;( men vården desstu bättre! Tror maten är samman satt för att passa dom flesta. För dom som ofta ligger inne, är den ingen succe!

Anonym sa...

Vi svenskar klagar alltid. Satt nyss och lyssnade på nyheterna om Libyen. Då tänkte jag, undrar hur maten smakar på deras sjukhus?

Laila sa...

Hej Linda!
Jag vill bara sänd dig en stor kram!!! Jag har aldrig träffat dig men jag tycker om dig sååå mycket. Du är i min ålder och våra barn är i nästan samma ålder. Massor med kramar från Laila

Anna sa...

Vilken sida i England har du beställt ifrån? Jag är ständigt på jakt efter något nytt att ha på huvudet eftersom jag har alopeci. Jag saknar helt hår på huvudet och vet inte om det någonsin kommer tillbaka. Men det är också det enda alopeci innebär så det gör inte så mycket. När jag läser din och många andras öden känner jag mig otroligt lyckligt lottad.

Hoppas vätskan minskar och att du inte åker på några virus.

jessika sa...

Hej Linda! Läste om dig i mama tidning som jag hade med mig till USA, där jag befinner mig för behandling av en hjärntumör. Är på en klinik; The Burzynski clinic, där de använder sig av gene targeted theraphy, för mig kändes det direkt rätt att åka hit. Här är det också väldigt viktigt med min diet, att tex inte äta socker för det föder cancer, och mycket grönsaker och annat.. Jag tänker på dig mycket och sänder dig allt Ljus och Kärlek och böner till både dig och din familj. Har för ca en månad sedan äntligen tagit mod till mig att börja skriva en egen blogg, kände att jag måste skriva; jessikakaganovitj.blogg.se, där jag också skriver mycket om mitt inre arbete som har påbörjat efter min sjukdom... Har tre älskade barn hemma, och man, så det känns svårt att vara borta från dem, men det känns att jag gör det för framtiden, för mig för dem. Igen, jag tänker mycket på dig! Massor med kramar och Kärlek!

Jessika

Youngmi sa...

Håller tummarna för att det bär hemåt imorgon! Ta med ett munskydd till förkylda maken så han inte smittar ner dig ;)

Anonym sa...

Hej

Passa på att prova morfinplåster, nu medan du är på lasarettet. Du slipper oroa dig, för att glömma medicin,och nattsömnen blir kanske bättre.
Man får en jämnare och stadigvarande smärtlindring,om det funkar, alla är vi olika, men för mig var det mycket bra.
Smärtlindring är så oerhört viktigt då kroppen njobbar på högvarv dygnet runt.

Många styrkekramar Louise

Anonym sa...

Linda, du är verkligen en riktig kämpe!
Jag hejar på dig!

Kramar!

Madeleine sa...

Nä, men herregud så egoistisk du är!!! Klart du genast måste åka hem och ta hand om din make, som naturligtvis är jättemycket sjukare än vad du är. Han kanske måste hämta sitt snytpapper själv nu, ju!