onsdag, mars 16, 2011

HOPPAS DET GÅR BÄTTRE IDAG

Ska ner till strålbehandlingen om en kvart, men idag har jag fått extra smärtstillande en stund innan så att det förhoppningsvis börjat hjälpa nåt när jag kommer dit. Det blev ju så dumt igår. Fick en spruta bara nån minut innan jag åkte ner, så det var först när jag var tillbaka uppe på rummet som jag kände någon effekt från den. Själva strålningen går ju rätt fort. Men att lägga sig ner, ligga stilla där några minuter och därefter komma upp från britsen var riktigt hemskt! Så jag hoppas verkligen att det går bättre idag.

Just smärta är verkligen något som är riktigt jobbigt och som gör en trött. Jag är riktigt less på att ha ont! Någon undrade vad jag får för behandling just nu mot smärtan. Just nu är det i tablettform, förutom när jag fått extra här på sjukhuset för då har jag fått det i nålen i handen. Fördelen är att den ena av de medicinerna jag får som tablett gör att min mage fungerar bra. Det var en stor nackdel med morfinpumpen som jag hade förut. Morfin gör tyvärr inte att magen fungerar nåt vidare utan tarmarna står så gott som stilla. Visserligen finns det en spruta man kan få som motverkar det, men biverkningarna av den är inte att leka med. Magknip gånger tusen ungefär!

Men blir det för jobbigt med allt det onda och jag känner att tabletterna inte räcker till så funderar jag på att testa plåster. Det känns som att det är mycket smidigare än att gå runt med en stor och otymplig pump. Framför allt när man har småbarn så är den där pumpen mest i vägen. Vet inte hur många gånger som den ramlade i golvet på nätterna för att jag glömt att jag hade den och man ska upp och stoppa in nån av barnens nappar eller nåt.

21 kommentarer:

Nonna sa...

Jag håller tummarna för dig och att det går bättre idag. Själv har jag en skadad rygg vilket gör att jag vet vad du talar om med smärtorna då man ska upp och ner i sängar och på britsar.
Skönt att du fick bort vätskan hoppas den andra försvinner, går den inte ut med vätskedrivande?
Hoppas du får komma hem som du önskar.
Kram Nonna

Annica sa...

Styrkekramar!

Anonym sa...

Har du frågat om vätskan kommer tillbaka? Måste få ngt förebyggande isf! Inte kul alls för dig gumman. Själv ska jag göra en höftledsplastik på mån:( går inte jämföra med dig. Allt gott till dig!

Linda sa...

Tyvärr kommer vätskan förmodligen att komma tillbaka eftersom jag samlar på mig den pga att levern fungerar dåligt. De kan inte säga exakt hur lång tid det tar, men allt från nån vecka till någon eller några månader. :-( Lockar inte det minsta att behöva tappas fler gånger, men andra jag pratat med som också haft vätska i magen har tyvärr fått tappa ur det mer än en gång. Vätskedrivande funkar dessvärre inte!

Kram Linda

Anonym sa...

Är du fin i hudfärgen? Går det inte transplantera en ny lever? Bara undrar, men läkarna vet nog det mesta, som är bäst för dig.

Anonym sa...

Kära Linda! Jag hoppas du inte är ensam på sjukhuset. Din mamma kanske tar hand om barnen och din man arbetar. Vet du att vem som helst kan ansöka om närståendepenning, det måste inte vara en nära ahörig? Jag tänkte att det kan vara skönt med sällskap så att du slipper vara ensam, även om du till och med sover. Man kan ta ut del av dag också, ungefär som föräldrapenning. Du kanske har någon god vän eller någon anna som står dig nära som kan vara med och stötta. Ett tips bara... Jag önskar så att jag kunde hjälpa dig!! Sänder dig en stor varm kram och hoppas du snart är hemma hos dina fina barn igen!!

Anonym sa...

Hur reagerar din make nu? Är han hos dig, när han har tid?
Hoppas du inte känner dig ensam!
Kram

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej kära vän :) Hur gick det med strålningen idag? Hoppas du fick hjälp att byta det som läckte när jag gick? SÅ ROLIGT ATTS SES IDAG!!
och avd trevligt att du länkar till mig så mycket besökare jag får :)

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Helen sa...

Jag förstår att du är less på att ha ont, jag har haft ont dagligen i ca 10 års tid och är väldigt trött på det.
Styrkekramar

Ulle sa...

Hej Linda!
Hoppas allt gått bra med strålning och tömmning av vattnet i magen.. Håller tummen för att solen ska hålla sig framme så du kan få lite energi till att stå ut med dina smärtor. Jag tycker det hjälper ibland:) och man blir lite piggare av solen. Kram Linda och hoppas det vänder snart!!
Ulle

Emilia sa...

Hej Linda!

Hoppas att du mår relativt bra och kan sova i natt! Jag har aldrig träffat dig men du har blivit en del av mitt liv. Kollar din blogg flera gånger om dagen och väntar på uppdateringar.
Du har nämnt plåstret några gånger och funderar på att prova det. Jag vill berätta för dig att min mamma hade plåster ganska länge. Plåstret fungerade bra för henne och det var smidigt att ha det på armen. Jag tycker att det är värt att prova det eftersom du kan slippa bära pumpen.

Önskar dig god sömn och smärtfrihet under natten!
Styrkekramar Emilia

Jennice sa...

All kärlek och styrka till dig!

Anonym sa...

Att det kan finnas så mycket vätska i lilla dig? :-) Du ser i alla fall liten ut på korten. Hoppas smärtorna ger sig snart. Kram,
Anette

Beata sa...

KRYA PÅ DIG!!!
KRAMAR!!!!

Sippan sa...

Har sagt det förut och säger det igen - prova plåster, det är fantastiskt bra när det är inställt rätt. Om du behöver tabletterna för magens skull så kan du ju ha ett plåster med lägre styrka och bygga på med tabletterna.

Har haft den kombinationen nu i ett par år och plåstret ger inte förstoppning på samma sätt som pumpen. Vet inte varför men troligen är det någonting med att medicinen utsöndras svagt hela tiden från plåstret och därför inte påverkar tarmarna lika mycket.

Försök få den elektriska sängförhöjningen och larmet ordnat så du kan känna dig tryggare och får det bekvämare hemma.

Håller tummarna för att smärtan ger sig och att du snart är hemma igen!
Stor styrkekram och varma tankar från en som också går in på din blogg flera gånger om dagen. Sippan

Anonym sa...

Bästaste Linda det är för dj....t ! Styrkekramar från Kristina

Anonym sa...

Styrkekramar till dig Linda och hoppas du mår bättre idag.


kram Susanne

Anonym sa...

Drömde om att jag träffade dig i natt efter att jag läst din blogg. Du har alltså gjort ett starkt intryck. :) Hoppas att smärtorna ger med sig så att du får ljusa dagar hemma med barnen.

Linda

Anonym sa...

Hej linda
är inne på din blogg nästan varje dag, vilken kämpe du är.
vill ge dig alla styrkekramar som finns i världen.

Lilian sa...

Goaste Linda ! Det kan gå lång tid innan vätskan kommer tillbaka såpass mycket så det behövs tappas igen! Hoppas du får komma hem o pussa på dina barn snart, styrke-snart-vår-kramen Lilian

Anonym sa...

Kramar till dig!!
Hoppas mken o barnen hälsat på dig nåt så du får träffa dem litegrann trots att du ligger där=)