söndag, februari 06, 2011

RESTAURANGBESÖK OCH MELODIFESTIVAL

Skrev igår att vi skulle åka ner till stan och äta lunch tillsammans med Magdalena + familj. Det gjorde vi och det är riktigt mysigt att gå ut och äta på restaurang. Vi var på Jensens och det verkar ha blivit riktigt populärt. Vi ringde dit redan dagen innan för att boka bord och då var det nästan fullt. Men det är ju prisvärd mat där och så är det väldigt barnvänligt på många sätt. Dels har de en mixa-själv-meny där de väljer 1 huvudrätt + 1 tillbehör + 2 dippar. Allt har lite roliga namn. Jag gjorde till exempel "misstaget" att säga pommes frites, men då sa Hugo som snart fyller 7 år att det är laserpinnar! Sen finns det glassbuffé som efterrätt där de själva får hämta mjukglass och olika strössel och såser.

På kvällen var vi hemma hos oss. Vi satt bland annat och kikade i gamla fotoalbum. Har ju haft dem framme och fotograferat av en del av bilderna där i för att lägga ut här på bloggen. Tänk så mycket vi upplevde under tiden medan vi var där!

Sedan kikade vi på Melodifestivalen. Överlag var det inget vidare bra låtar, men vi tippade iallafall rätt på vilka två låtar som gick vidare till finalen.


Magdalena, Tilda och William sitter i soffan med fotoalbumet.


Jag är så glad över att ha en kompis som jag har känt precis hela livet!


En bild tagen på Jones Beach på Long Island. Det var en riktigt härlig strand.

Idag är det en riktigt härlig söndag. Solen skiner från en blå himmel och det är flera plusgrader på den sidan av vårt hus där solen skiner. Maken, Adam, William och hundarna är ute på promenad. Jag hade också gärna följt med, men mina fötter tillåter inte riktigt det. Dels är de fortfarande ömma på undersidan (troligtvis pga cellgifterna). Sen så har de blivit rätt svullna också. Framför allt min högerfot.

Jag fick ringa hit hemsjukvården för en stund sedan. Igår kväll började det svida och klia lite där nålen till pumpen sitter. Tyvärr var det inte bättre idag, så nu har en sköterska varit här och bytt ut den. Hon rekommenderade högläge för fötterna men även stödstrumpor för att försöka hålla nere svullnaden.



Fy vad trött jag blev nu! Känns som att jag skulle behöva lägga mig ner och blunda en stund. Men Erik är sprudlande pigg och glad och verkar inte alls tycka att det är en bra idé. Att lägga mig ner på soffan medan han härjar runt här törs jag inte. Han har kommit in i en "stoppa-allt-i-munnen-fas". Allt ska undersökas och han hittar varenda liten grej som ligger framme.

10 kommentarer:

thile sa...

Hvilken snygg tjej på Jonas Beach!
Herlig med venner man har kjent hele livet! Jeg har en bestekompis helt fra jeg var 4 år til nu :-)
Så glad du og din gode familie, var ute igår og spiste.
Jeg bygger opp nede ved føttene med en kudde under lakenet, Linda. Hjelper, jeg har også hovne føtter.
Håper du får hvile idag.
Ha en bra søndag!

Varme tanker♥

Anonym sa...

Bästaste Linda, jag önskar att dina fötter skärper till sig och slutar att ge dig bekymmer och smärta !
Vi har också vackert väder, men blåsigt och jag gillar inte blåst så vidare värst.
Bra att din hemsjukvård fungerar så att du snabbt får den hjälp du behöver.
Jag önskar dig en fortsatt trevlig söndag och allt som du vill ha eller ska hända :)
Kramar från Kristina som alltid tycker du är en lyckad person :)

Kristina sa...

Vad roligt Linda att du orkat skriva små kommentarer till oss. Uppskattas men känn det inte som krav. Roligt att ni hade det bra när ni åt och mest gladde jag mig åt att du fick skjuts hem. Funderade redan igår om du inte i ssk fall skulle kunna få färdtjänst när du har för ont. Det skulle ju kunna underlätta för dig såna gånger. Trist att när du gett allt o lite mer inte kan få känna att det räckte, och glädjas över att du orkat göra ngr "normala saker". Jag har ju hela mina barns tid aldrig kunnat lyfta dem eller klä av/på dem, men det var aldrig ngt problem. Du ska vara försiktig så känn inte dåligt samvete.Du verkar göra så mkt ändå. Stödstrumpor är att rekommendera.Det har jag varenda dag. Man är inte vacker men det gör en otrolig skillnad på fötterna.Dessutom får jag vätskedrivande. Att ligga i högläge med fötterna på kuddar eller papplåda är oxå bra.Sen har sjukgymnasten en spec kudde man kan få låna att ha hemma. Önskar dig en fin söndag med vila och glädje med familjen. Kram Kristina i Umeå

Lotta A sa...

Så härligt att ni fick en sådan fin och mysig Lördag.
Gott och smidigt att äta mat ute på restaurang, och slippa disk och fix hemma.

Kul att titta på gamla minnen från eran USA-tid, vilket äventyr ni var på då........

Hoppas det snart känns bättre i fötterna och att svullnaden lägger sig.

Kram Lotta

Therése sa...

Hej! Jag blir så glad över att du har en bättre period just nu. Det måste vara underbart för dig att kunna göra några vanliga saker tillsammans med vänner och familj. Kram!

Unknown sa...

Härligt att ni fick en bra dag.
kram i massor och hoppas fötterna blir bättre.

Tess sa...

Härligt med sådana goa kompisar som man kännt så länge. De känner en nästan bättre än man själv gör;-)

Anonym sa...

härligt att höra att du mår lite bättre och har mer ork.
Bilderna från USA ser ut som om de kunde varit tagna idag. jag fattar att du är sjuk men du ser oerhört krispig och pigg ut på alla bilder. nytagna bilder alltså.

Anonym sa...

Du är lika fin nu som då...och så glad att du har din fina barndomsvän så nära dig det gör dig gott. Så kul att läsa i din blogg att du ändå mått så pass bra så du orkar vara med mer i vardagen.
Skönt du får dessa fina dagar. Du är värd mkt mer men man få vara glad för det man kan få.

Du är en underbar person hoppas du får behålla din livsglädje länge och att montrerna håller sig lugna.

kramar till dig
/Susanne

Emma sa...

Åhh vilken toppenrestaurang det lät som! Det låter som att ni hade en mysig lördag!

Hoppas dina små fötter mår bättre nu och att du fick vila och mysa massor med din fina familj igår. Ta hand om dig! Varma Kramar