måndag, februari 07, 2011

DAG 22 - DET HÄR UPPRÖR MIG

Några saker som upprör mig...

- Övergrepp mot barn. Hur kan man vara elak mot ett oskyldigt litet barn?! Att slå ett barn, utsätta det för kränkande behandlingar, sexuella övergrepp... usch, kan verkligen inte förstå det!

- När folk är elaka mot djur. Hur kan man slå eller göra dumma saker mot djur?!

- Misshandel... ja, oavsett om det gäller mot barn, djur, kvinnor... att slå någon annan gör man inte! 

- Folk som kör fulla. Det är ju inte bara sig själva de utsätter för fara utan även andra. Har man druckit alkohol - åk med någon annan, gå eller ta bussen/tåget/taxi.


- Lögner och svek.

- Alla högar av hundbajs som ligger varstans längs trottoarerna. En del tycks tro att bajset bara försvinner och förvandlas till luft om hunden bajsar när det är snö. Sen när snön smälter och alla högarna ligger kvar lite här och var så är det inte så roligt. Barnen trampar i det och man får in stövlar och kängor som inte direkt luktar hallon.


- När folk som jobbar under tystnadsplikt och sekretess inte håller på detta. Jag har som patient tyvärr fått höra både det ena och det andra på sjukhuset. Mår illa när jag hör hur vårdpersonal pratar illa om patienter som ligger bara några få meter bort. Likaså när jag en gång låg i en säng i en korridor och en sköterska hade högläsning ur en patients journal. Usch!!

- Att vintern är så himla lång. Jag avskyr att frysa! Just Sverige är väl kanske inte bästa platsen att bo på om man vill ha en lång vår och sommar. Å andra sidan är Sverige en bra plats att bo på när det gäller många andra saker, så att bosätta mig utomlands är faktiskt inget jag har funderat över.

- Cancer... vilken hemsk sjukdom!! Finns inget positivt alls med den och jag önskar så att den inte fanns.

Nu är det bara 8 teman kvar att skriva om och vilka dessa är kan ni se HÄR!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda!
Sköterskan som inte visade respekt, inför andra patienter:-(
Det är tjänstefel!!!!

Anonym sa...

Har också råkat ut för det här med tystnadsplikten, förtroendet för den rektorn sjönk rejält.

Anonym sa...

Vintern är alldeles för lång...


marianne

Anonym sa...

Hej!
Läste häromdagen att du tänker skriva en recension av bilderboken Maskerad. Det ska bli spännande att läsa. Min kille fick den i julas och han älskar den.

Lotta A sa...

Jag instämmer helt i det du skrivit.....
Alla dessa saker som du tagit upp, är saker som INTE är okej.

Kramar till dej/Lotta