måndag, januari 03, 2011

PERMISSION IGEN

Igår eftermiddags (alltså igår den 2/1) fick jag åka hem på permission. När jag vaknade på morgonen var jag feberfri. Tyvärr höll det inte i sig särskilt länge, utan redan när vi satte oss i bilen började jag få frossa och mådde inget vidare. Först skulle vi stanna till vid Team Sportia. Behövde bland annat ett par skidbyxor till Adam och lite andra grejer. Men jag började tyvärr må sämre där inne och lyckades dessvärre även att svimma så det blev tyvärr inga. Sen var Adams humör riktigt uselt och han tänkte minsann inte gå in i en endaste affär till med en mamma som svimmar!

Nästa inköp vi behövde fixa var en ny bilbarnstol åt Erik, så det blev ett stopp vid Babyproffsen. Hade turen att stabbt hitta en passande stol där. I vår bil har han en bilbarnsstol sedan ett par månader tillbaka, men vi behövde även en som han kunde ha i sin mormor och morfars bil för han åker så pass ofta med dem och det är ganska meckigt att hålla på att plocka i och ur stolen varenda gång. Likaså börjar han bli för stor nu för att sitta i sitt lilla babyskydd. Vid det laget mådde jag tack och lov bättre, så efter att vi stannade även vid en skoaffär efteråt och köpte ett par nya vinsterskor åt Adam. De som han har haft nu börjar bli i minsta laget.

Vår lille Erik, som börjar bli i största laget för sitt lilla babyskydd nu! 

Det blev en ganska snabb och kort shoppingrunda, men jag var ändå helt slut när vi kom hem!  Jag kände jag att det nog tyvärr hade blivit lite i mesta laget, så resten av dagen har gått i riktigt långsam takt. Just då kändes det skönt att ha hunnit bli klar med de flesta inköpen, men sådär i efterhand kände jag ju att kanske hade varit bättre att vänta med mågot eller ett par av dem. Ska försöka sova ut lite i morgon bitti och se om det gör susen. Men någon jättelång sovmorgon lär det inte bli för den avancerade hemsjukvården kommer förbi här redan kl 8.

Jag har fått ett par doser antibiotika som de skickade med från Onkologen, så det är den sista ska jag ha i morgon bitti. Så på eftermiddagen är det med andra ord dags att bege sig tillbaka för att få den sista dosen och för att få min strålbehandling. Kommer nog stanna kvar där då och så får vi se när nästa permission blir. Det känns sådär kul att gå på permis när kroppen inte riktigt är med på noterna. Ja, det går ju lite upp och ner det där.

Till salu har vi numera ett Brio Primo babyskydd inkl isofix-bas i samma färger som på bilden, (bilden är lånad från bebisprylar.se). Vet inte exakt vad det kan vara värt, men ge gärna ett bud om du är intresserad.

18 kommentarer:

Beata sa...

God kväll Linda!
Föstår att det måste kännas dubbelt, att faktiskt vilja hinna shoppa och fixa olika saker som man behöver och lättnad över att fixa det samtidigt som det faktiskt kan bli lite för mycket vilket gör att du blir väldigt trött i efterhand.
Sov gott nu och stort lycka till i morgon, ja eller senare idag menar jag.
Kramar!!!

Juliana Wiklund sa...

Hej Linda!
Ville bara komma förbi och hälsa på dig hela vägen från Brasilien. Jag tittar varje dag på din blogg med hopp att höra ett mirakel har inträffat och du är helt frisk igen. Detta hopp försvinner aldrig, ska du höra!
;-) Du är en otrolig människa och jag känner mig helt hedrat att jag fick träffa dig när jag kom förbi i höstas. En stor kram på dig! By the way, har du sett filmen "Studer av Lycka", (http://www.imdb.com/title/tt0107630/)? Jag har alttid tänkt på att om en dag jag skulle bli sjuk, skulle jag göra precis som "pappan" i filmen. kram kram kraaaaaam på dig stark underbar människa! Juliana Wiklund

anna of sweden sa...

Hej!
Jag hittade in på din blogg för ett tag sedan via Vimmelmamman. Håller tummarna för att det vänder för dig nu och att du kan få njuta lite av att vara hemma.

Bästa hälsningar från Anna

Anonym sa...

Yapp, önskar dig så bra dagar som möjligt är.....
Och en portion styrka kraft och mod för den kommande veckan!
/ Åhus

Hanne sa...

Hej underbara du!
Skönt att få komma hem lite och umgås med familj och ligga i egen säng. Men tråkigt att du återigen kände dig dålig. Tänker på dig hela tiden ska du veta. Vi håller tummarna här hemma att strålningen går bra så du slipper ha ont i din rygg dessutom. Söt han blev i tröjan lille Erik! Visste inte om ni hade öppnat paketen :)
Kram på dig vännen, vi hörs!!

Ulrika sa...

Åh, det är väl märkligt att huvudet alltid vill mer än kroppen klarar av. Jag gör sånt på tok för ofta. Dock har jag aldrig lyckats svimma i nån affär. Tur att du inte var ensam där utan hade familjen med dig.
Hoppas att antibiotika och strålning hjälper så att du piggar på dig!
Ulrika

Anonym sa...

Hoppas du har fått lite nya krafter att klara av denna dagen med. Kramar....

Sister Moonshine sa...

Jag skickar en hel flock hjälpänglar till dig som ska stötta dig under veckans strålning och med annat du vill orka med.

Kram

Åsa

Anonym sa...

Det verkar som att du har det lugnare på sjukhuset. Om det är så, ha inget dåligt samvete för det! Familjen kan ju komma och hälsa på. Bättre att du får vila ut ordentligt, det behöver du. Kram!
Mia

Helena sa...

Jag gillar verkligen Adams kommentar!!! Så naturlig, vilken kille vill gå med en svimmande morsa?!? Så skämmigt! :-)

Samtidigt tänker jag så här; när de reagerar som de gör, som Adam eller de små som sparkar "som vanligt" när de ska kläs på, så är det så klart jättejobbigt för dig, samtidigt som de med hela kroppen visar att för dem är du som vanligt, vanliga mamma som liksom klarar allt...

Måste så klart vara en ansträngning för dig att klara det vardaglig, men samtidigt finns det en fin glimt i det hela; att för pojkarna är du samma mamma som du alltid har varit.

Jag kan ha helt fel, hoppas du förstår tanken, och inte tar illa upp!

Kram!/ Helena

Anonym sa...

Vilken kämpe du är - många styrkekramar på nya året från Gunilla N

Jag har försökt i flera dagar lämna kommentar - men inte lyckats.

Anonym sa...

Vila ordentligt nu på sjukhuset eller så gott du hinner mellan alla behandlingar. det var en prestation att orka med flera affärer.

Kristina sa...

Var så rädd när ajg varit inne minst 20 ggr o inte hittat ngn uppdatering av dig. Förstår att det är svårt att orka o hinna skriva. Men jag tycker du gjorde en otrolig handlingsinsats,så det är inte konstigt om du blev slut. Ber och ber för dig . Hoppas strålningen idag ska ge resultat o inte göra för ont ligga på britsen. Kramar Kristina i Umeå

Lisbet Lindell sa...

Kanske inte optimalt att gå i butiker när du har permission från sjukhuset men jag förstår dig, man måste få komma ut och göra vanliga saker. Hoppas du snart blir bra så du kan få vara hemma lite...

Kram från Lisbet

Anonym sa...

Kära Linda,,,
Du har bara en viss mängd ork på ditt konto. Det viktigaste är att du känner att du spenderar den rätt.
För en utomstånde kan dina prioroteringar te sig en aning felaktiga... Hoppas att du känner att du väljer rätt! Kram

Anonym sa...

Ska försöka lägga en kommentar - inte lyckats sista dagarna. Ser ut som det funkar, men kommentaren kommer inte upp. Men vill att du ska veta att jag tänker på er mycket och ofta!!! många kramar Gunilla N

Ossie sa...

Megastor kram lilla hjärtat!
Familj/sjukdom är en svår balansgång!
Kom ihåg att tänka på dej själv, det mår alla bäst av i det här läget... och ingen lär göra det åt dej!
Håller tummarna och förbannar slumpen som satt dej i det här!
<3

Sofia Karlsson sa...

Vilken trevlig blogg du har!

Upplev Spotify utan reklam! Skaffa Spotify Premium snabbt och enkelt här:
http://www.streaminvite.com/ref/1337