onsdag, januari 12, 2011

MAN SKA INTE ROPA HEJ...

Typiskt nog så hann jag knappt skriva klart förut innan jag började frysa och kände mig lite dålig. Febern kom tillbaka! *suck* Fast med Ipren och Panodil lyckades jag mota bort den ganska snabbt. Å andra sidan fick jag min Zometa-behandling igår och det har hänt en gång förut att jag reagerat med feber på den, så det kan ju varit så även denna gången. Men men, mest troligt är väl kanske ändå att det är cancermonstren som ligger bakom febern... som vanligt! Det har ju varit så under ett antal veckor nu.

I morgon väntar en ganska jobbig dag på sjukhuset. Som vanligt har jag tid för min strålbehandling, men sen så ska jag även på Datortomografi av buk och bröstkorg - med kontrast som ska intas under två evighetslånga timmar! Kan ju säga redan nu att jag inte längtar särskilt mycket efter detta. Men det värsta med en undersökning är inte själva undersökningen i sig utan är snarare när man väntar på svaret.

61 kommentarer:

Anonym sa...

Du Dej fina Linda !
Hoppas du vet att det är väldigt många som tänker på dej o vill att de ska ¨gå RIKTIGT BRA imorgon
Du är så modig o tapper ! Önskar dej allt gott i denna värld ! Du är en riktig kämpe!
Ser fram emot få veta hur de går för dej imorron Kramar /kristina

BEATA sa...

Hej Linda!
Typiskt:(, jag som precis skulle kommentera föregående inlägg med Grattis till en feberfri dag. Lycka till imorgon och förresten; vilka fina bilder, har sagt det förut; vad du är duktig på att fotografera!!!
KRAM!!!

Anonym sa...

Min mamma fick zometa många många gånger. Och varenda gång, som ett brev på posten, fick hon som influensaliknande symptom i två dagar. Så himla trist med alla biverkningar av mediciner. Hoppas att du återhämtar dig snabbt! Kram!

maria sa...

Hej Linda! Vill bara tala om att jag läst artikeln om dig i mamatidningen då jag var på BVC för en 4:års kontroll på vår ena tös av 3.Jag GRÄT OCH GRÄT inombords då jag läste den och jag vill bara tala om att jag tänker på dig och jag finner inga ord på det hemska som drabbat dig och din familj.Har själv 3 barn och man kan inte föreställa sig vad du går igenom.Sänder dig alla varma kramar och hoppas att gud finns med oss.många kramar maria en trebarnsnmamma

Anonym sa...

Ska tänka på dig x-tra mycket imorron Linda! Kram från Anna

Anonym sa...

Lycka till imorrn och hoppas svaret på datortomografin blir positivt!
Kram och godnatt Annelie ♥

Dahlqvist sa...

Lycka till i morgon Linda !

Sara sa...

Typiskt att febern smög sig fram igen. Vi får hoppas att den försvinner över natten. Jag känner igen den där evighetslånga väntan på svar efter en röntgen, den är jobbig. Vet du när du ska få svar?
Många kramar till dig / Sara

Anonym sa...

<3 Hoppas du sover gott nu Linda, men skriver ändå. Det blir bra imorgon ska du se, tänk inte på annat än du SKA! bli frisk,så åk nu iväg och få dina behandlingar med det i hjärtat att det blir BRA!
Är med dig i tankerna <3
Kram Sus

thile sa...

Åh, vakre vennen min, hva du må gjennom gå, jeg skal tenke på deg hardt. Det er alltid værst med å venta på svar. Jeg vet. Jeg klemmer om deg, og håper morgen dagen blir lindrig.
Vår vakre fighter.

Varm klem

Therese Wahlström sa...

Hej!
Har inte kommenterat tidigare men läst länge. Tänkte bara höra hur du gör med kolhydrater, främst i sockerform och vetemjöl, äter du sånt? Har hört att cancer tydligen gillar socker och mjöl (så jag antar kolhydrater), en bekant till mig som har cancer har nämligen valt bort just det från sin kost eftersom det ska "främja cancern". Även om det inte är vetenskapligt bevisat och kanske inte något som stämmer på alla så kan det ju vara värt ett försök!?

Nu kan ju någon redan ha skrivit om det, då ber jag om ursäkt för då har jag missat det!

jag hoppas och ber att du ska få leva länge till och att ditt mirakel du hoppas på inträffar!!
Många kramar till dig och din familj

Erica sa...

åh nej vad trist att febern kom tillbaka, hoppas den beror på zometan.

Lycka till imorgon. Gjorde själv DT idag och nu börjar den jobbiga väntan.

Anonym sa...

Hej Linda,
Jag vet att väntan på röntgensvar är fruktansvärd.
Det är konstigt, men går jag med en hund,häst eller katt till veterinären för röntgen, får jag besked direkt och vi startar ev behandling.
På humansidan skall man vänta ca 2 veckor. Vad är det för fel??
Jag hoppas på ett bra besked och skickar massor av kramar.

Annelie sa...

Jag hoppas att det går bra för dig i morgon.
Jag ska själv på röntgen redan klockan nio i morgon bitti. Och först dricka den berömda kontrasten under två timmar.
En av de killarna som jobbar på "min" röntgen och som alltid ska sticka först lyckas aldrig och den andra brukar få rycka in efter tredje försöket. Så jag lär väl bli så där tjusigt blå jag också i morgon.

Du skulle behöva träffa min Margareta på vårdcentralen, hon lyckas alltid på första försöket. Var där och tog prover i dag. Hon är en riktig pärla. Tänker ofta på dig och de problem du har vid provtagning. Själv är jag tack och lov smärttålig när det gäller att ta prover och sånt.

Ska tänka på dig i morgon när jag sitter där med min dricka.

Ja, skål då och lycka till i morgon.

Varma kramar Annelie

Anonym sa...

Bästaste Linda!
Lycka till idag hoppas att det går bra med undersökningen och att du får svar snabbt. Ovissheten kan vara en så stor energitjuv.
Hoppas på det bästa för dig !!!
Kramar Kristina

Fru Söderlund sa...

Åååh, ska du dricka kontrasten?! Ska tänka på dig hela dagen! Hoppas att det blir nåt positivt svar.

Anonym sa...

Vi är alla med dig !

Helena sa...

De va verkligen tråkigt att febern kom tillbaka.
Förstår att de blir en jobbig o lång dag för dig idag.

Tänker på dig!

Många kramar Helena

Anonym sa...

Hoppas dagen funkar ändå trots äcklig kontrast.

Erika sa...

Hoppas att det gått bra idag på sjukhuset.
läser din blogg varje dag & önskar att cancermonstrena kunde försvinna lika fort som dom kom.

Bamsekram

Tanja sa...

Lycka till idag med alla undersökningar!

Tänker på dig...kram!

Anonym sa...

Hej Linda!
Vi känner inte varandra men jag följer din blogg slaviskt så på något sätt känns du som en vän i allafall.
Hela din värld kretsar just nu runt sjukdom, feber, smärta och undersökningar. Att ta sig till och från sjukhuset kan jag tänka är som att springa ett maratonlopp.... Men jag med alla andra hoppas att det snart ska vända och att någon kan ge de där cancermonstren en riktig propp!!! Hade jag kunnat hade jag tagit din smärta för en dag så du hade kunnat ägna all din energi och tid till att göra något du verkligen vill.
Jag satt och läste dina svar på frågorna i går och du gör ju så rätt. Grubbla inte i hur det kommer bli utan lev nu. En dag i taget. INGEN vet hur framtiden ser ut!
Jag hoppas verkligen att det blir lugn för dig snart, att smärtorna ger med sig och att du kan börja med cellgift.
Jag tänker på dig och din familj dagligen. Någon som jag tänker väldigt mycket extra på är Adam. Du har så fina barn Linda!
Ha en så bra dag du bara kan! Många styrkekramar till er från mig. / Maria

Inger M sa...

Önskar så innerligt mycket, att det ska bli en så bra dag, som möjligt för dig ! Och med så POSITIVA svar som det bara går .............håller alla tummar så att dom blånar !!

Bamsekramar till dig, Linda !
Inger M

Kjell Törum sa...

Din blogg (och ditt liv) griper tag i mig och du engagerar tankar som kommer din väg!!

Inreda Mera Hemma sa...

Hoppas febern ger sig nu, Håller tummarna. Kram

Anonym sa...

lycka ´till

Anonym sa...

Hej Linda!!
Jag hoppas du återhämtar dig snabbt!
Måste bara säga att din foton du tagit är helt underbara. Dina vatten droppar är otroligt vackra.. Särskilt i den som man ser en blomma, prästkrage eller?
Likaså kortet på er hund Sixten.
KRAM

Anonym sa...

Hej Linda.
Läser din blogg varje dag och tänker mycket på dej. Du är så stark o modig, hoppas du återhämtar dig o slipper febern.
kramar Margareta

Anonym sa...

goa Linda! jag gillar ditt raka sätt att skriva på. många sjuka ska låta så överhurtig å superpositiv JÄMT. de är man ju inte enns som frisk eller hur??

jag har själv opererats i huvudet 3ggr för en hjärntumör, den sista operationen medförde en funktionsnedsättning i bla armen. var skitjobbigt, då jag inte kunde ta hand om våran lilla bebis!!!!

så klaga på du. DU om någon har all rätt att spy så mycke galla de bara går!!!! å de är SKIT JOBBIGT att ta hand om småbarn då man knappt orkar me sig själv! konstant dåligt samvete osv...dessutom så är man ju i nån konstant chock hela tiden, iaf va jag det, fast de fattade jag inte då...

hursomhelst så allt gott till dig!!!!!!!!!!!!!!!! kramar i massor från en cybervän :)

Anonym sa...

Kram på dig min cybervän :) / Pia

Lisa sa...

Lycka till idag på datortomotgrafin och hoppas febern är borta även idag så du får en feberfri dag idag med.

Kram Lisa

Tony1981 sa...

Hej Linda! Vi är också en del i svenskfinland som följer med din sjukdomskamp.
Man blir påmind av att livet är förgängligt och att man inte har nå´n garanti att en morgondag finns.
Jag tror att ordet cancer är ett begrepp som är mycket långt ifrån en och känns som att det är andra som får det inte jag. Ända tills verkligheten hinner upp en och man själv står där med diagnosen chockad, -JAG?? -VARFÖR!!??. Jag har förstått att om inget mirakel sker så har du inte så länge kvar innan döden knackar på dörren. Döden är vår sista fiende och vi kommer alla att stå öga mot öga med den. Ingen har någon garanti att få stiga upp ur sängen i morgon. Men det är klart värre att veta ungefär när och hur man kommer att dö samt när döden kommer smygande när man är mitt uppe i livet som du nu är.
En sak som jag vill av kärlek påminna dej om är att det går att förbereda sej för döden.
Bönen är en kraftkälla som jag fått erfara när jag haft svårt här i livet. Jag är en nykter missbrukare som med hjälp av min gud har fått komma tillbaka till ett liv. Kom ihåg också du att knäppa händerna och sucka till gud, han hör dina suckar, han känner din smärta och vet om din oro.. Gud älskar dej! Be om kraft att orka tro att Jesus också dog för dina synder fel och bristers skull. En liten svag tro räcker. Då behöver du inte vara rädd för döden, utan då när du flyttar härifrån skall du få se och uppleva någonting som inte går att förklara här i tiden. Be gud om krafter att orka så skall du få erfara att han är med dej! Jag och min familj kommer ihåg dej!!

Ylva sa...

Hej Linda! Jag har följt din blogg ett tag. Vet inte hur jag hamnade här men så blev det. Din historia är väldigt gripande och det känns svårt att förstå varför unga tjejer som är mitt i livet ska drabbas av en sån här fruktansvärd sjukdom. Även om mycket verkar mörkt så har du ändå en positiv livssyn som tar dig långt. Och sen tror jag att du kan lära andra som t ex mig att vara glad för det man har och för det man kan göra. Jag försökte tänka så igår när jag stod länge och handdiskade ömtåliga vinglas sedan en middagsbjudning. Hur tråkigt det än kan kännas så KAN jag iaf göra det - jag orkar det och har inte ont någonstans! Man har mycket att lära sig och vara tacksam över här i livet. Men man glömmer fort bort det i vardagen och bråkar om skitsaker. När det viktigaste är att man har varandra och får vara med om sina barns uppväxt! Livet är så skört. Prenumererar på Mama, men har inte öppnat senaste numret. Ska göra det ikväll. Kram på dig och styrkekramar från mig!

Anonym sa...

Tänker på dig konstant, hoppas verkligen att du ska bli bättre. Om det finns en Gud kan han inte vara så stygg att han försöker stjäla dig från din familj, Kanske du är en av dem utvalda som behövs någon annanstans och därför ska bara vara här ett kort tag, för det finns en mening med allt. Tänk på att hittar du små dammtussar så är det bara änglarnas små morgontofflor så då vet du att det finns omkring dig. Kram Eva

Anonym sa...

Ska tänka på dig hela dagen-;) det kommer gå bra!

Brannmannsfrun sa...

Lycka till i morgon!!!!

Milla sa...

Hej.Har börjat läsa din blogg efter att ha läst artikeln i mama. jag är så ledsen för din skull. Men jag tror att din kämparglöd, ger dig många fler år här på jorden.
Alla styrkekramar som finns sänder jag till dig. kram Camilla

pejori sa...

Önskar dig lycka till i morgon och hoppas på, att spridningen lugnat ner sig...

Anonym sa...

Hej Linda!
Vill bara säga att jag läste artikeln i mama och den grep mig väldigt. Du är fantastiskt stark och modig och underbar för att du delar med dig av detta. Min bästa vän dog 24 november 2008 33 år gammal i tjocktarmscancer. Hon fick sin diagnos 2 månader efter att hon fått sitt första barn. Jag följde hennes kamp under 2 år och känner väl igen funderingar, bekymmer etc.
Jag hoppas allt gott för dig!

Jonathan sa...

hej, Det hade varit kul om ni besökte min blogg. en blogg om mitt liv, hockey och mycket annat!

Mia sa...

Undrar så hur det gick för dig idag. Tänker på er! ♥

Anonym sa...

hej Linda
tänker på dig så ofta och önskar att du fick mer tid med din familj där du känner dig bra och får njuta. Allt annat är så orättvist. Du är en förebild för många och du är tapprare än vad som överhuvud taget är möjligt. Du är fantastisk! Skickar styrkekramar

Anonym sa...

Ska tänka extra mycket på dig imorgon! Hoppas febern gått över då och att röntgen går bra. Kram zukits

Eva T sa...

Hej Linda.
Hoppas att du får positiva resultat imorgon. Och att timmarna går fort där på sjukan. Kram

Anonym sa...

Hej Linda, vi känner inte varandra på något sätt men har följt din blogg ett tag. Har heller aldrig kommenterat förräns nu....min mamma har drabbats av BC och våran värld har nu slagits samman. Hon opererades i tisdags och dom tog få bort hela hennes bröst. Tänker på dig väldigt ofta och hur stark du är som orkar och vill dela med dig utav ditt liv. Jag hoppas och håller tummarna för dig att du ska kunna få må så bra som möjligt och naturligtvis att du ska kunna bli frisk.Du har ett gäng härliga grabbar runt omkring dig, se till att kramas mycket med dom. All lycka til dig, kram Johanna

Jonna sa...

Hej! Vill bara säga att jag varit inne och läst din blogg. Gick tillbaka till temainläggen och det var en mycket rolig idé och intressant att läsa. Du är en så klok person. Tack så mycket för att du delar med dig av dina tankar och ditt liv! Mina varmaste tankar och en rejäl dos hopp sänder jag dig och din familj.

Charlotte sa...

Hej Linda!

Hittade din blogg av en slump, eller läste din profil på bloggerfy och visste direkt att detta skulle vara en blogg som var värd att läsa.

Jag önskar dig allt gott under ditt besök på sjukhuset och håller tummarna för dig.
Hoppas febern försvinner snart.

En stor kram till dig och din familj!

Anonym sa...

Linda!
Fredag morgon och ingen uppdatering från dig ännu. Hoppas att det inte betyder dåliga nyheter från gårdagen:(( håller alla mina tummar och tänker på dig och din familj varje dag, många gånger.
Varma Kramar Hanna,

Emma sa...

Hej fina du. Vi är många som tänker på dig och håller alla tummar för att allt gick bra igår. Du är en riktig kämpe och jag önskar dig och din fina familj allt gott i världen. Massa styrke kramar/ Emma

Anonym sa...

Många varma kramar till dig och din familj. Hoppas att du får positiva besked från undersökningarna! Fina fotografier :)

Inreda Mera Hemma sa...

Hoppas att allt har gått bra och att febern lagt sig, trevlig helg! Kram

Malin sa...

Kära Linda!

Hoppas att det gick bra igår. Tänkte på dig. Jag hoppas så innerligt att du ska få en bra helg hemma med familjen.
Kramar från en trogen bloggläsare.
Malin

Anna L sa...

Hej Linda!
Jag håller tummarna för att undersökningen gick bra och att beskeden inte är alltför dåliga.
Kram

Anonym sa...

hej,
du kanske skulle kolla lite på WNT research. Deras forskning om cancer på lunds universitetssjukhus har resulterat i banbrytande metoder att slå ut tumörspridning.De tar kål på allt vad metastaser heter. Ett läkemedel som baseras på deras produkt skulle t ex förhindra bröstcancerspridning.
Jag vet att de är i tidig fas, så när exakt tester på människa kommer igång vet jag inte.
Men det kanske ändå är värt att kolla upp?
mvh

Anonym sa...

http://wntresearch.com/

Anonym sa...

hoppas att du har fått en feberfri dag igen. Du är verkligen en tuffing! Och att du klagar på vad du måste vara med om tycker jag är själva poängen. Eller klagar. du berättar och det är ju genom detaljerna man förstår vad du måste utstå.

Ingrid sa...

Hej Linda!

Hoppas att det är datorkrångel som gör att du inte skriver på din blogg! Önskar så att du ska må bra!

Kram

Ingrid

Kristina sa...

usch vad orolig jag blir när det inte finns ngt inlägg från dig. Hur gick det igår? Tänker i alla fall p dig Kram Kristina I Umeå

Celias Spetsar sa...

Håller med dig när det gäller datortomografi jag ska göra det den 24:e januari. Kontrasten är så äcklig att dricka...men väntan är värst.
Hoppas att det går bra för dig idag. Jag tänker så mycket på dig.
Själv tog jag en "day off" i dag, orkade inte ta mig till jobbet.
Kram /Linda

Jeanette sa...

Tänker på dig

Anonym sa...

Hej!
Hoppas att ni alla mår bra och inte har tid med oss;)
Önskar er en härlig helg!!!
Kram Ann,B