måndag, januari 10, 2011

ENJOY THIS MOMENT...

Jag har verkligen dålig koll på dagarna för tillfället. Idag har jag både trott att det varit lördag och tisdag, men tydligen är det måndag! Tror att det är en kombination av alla röda dagar som varit den senaste tiden och min trötthet som orsakar detta.

Nu är jullovet slut. Tänk att terminen som börjar nu är den allra sista som Adam går i Fagerhult skola. Åh, min stora fina kille! Det är bara en enda skolavslutning kvar för honom där och jag önskar så otroligt mycket att jag kommer få uppleva den. Just denna är ju speciell eftersom han gått i den skolan i snart sex år, så det är ju ett tag. Dessutom gick jag själv i samma skola när jag var yngre. Det är ett härligt klimat där med bra lärare och mysiga klasser.

Jag och Adam (skolavslutningen juni -07)

Idag har jag som vanligt varit nere en sväng på sjukhuset och fått min strålbehandling. Hälften av dem är avklarade nu och det känns skönt!  Ja, förutom ryggen då för den känns inte ett dugg skön utan gör ont!! :-( Undrar om det enbart beror på behandlingarna eller om jag hade haft så här ont ändå?! Lite feber har jag haft även idag, men inte skyhög. 38,2 om jag inte minns fel. Men ändå. Den har hållit i sig väldigt länge nu!

I morse hade jag också ont. Fast då berodde det på att jag hade lyckats fastna slangen till pumpen så att nålen på något sätt drogs ut. Jag fattade inte först vad det var som gjorde ont, men sen fick jag syn på nålen. Jag lyckades som tur med att snabbt få tillbaka den, men sen när sköterskan från hemsjukvården kom så hjälpte hon mig att sätta dit en ny.

På sjukhuset tog jag även en sväng förbi labbet idag för att ta blodprover. Egentligen skulle de tas här hemma igår kväll, men han som kom från hemsjukvården lyckades tyvärr inte så bra med det. Jag är visserligen rätt svårstucken, men när det gäller fingertopparna så tror jag faktiskt inte att det är någon som misslyckats med det förut. Men tydligen var det så att han knappt aldrig hade gjort det förut och jag hade ingen större lust med att vara försökskanin. Efter ett tag då det inte kommit mer än några pyttesmå droppar blod i röret och mitt finger bultade som bara den, så bad jag honom sluta. Jag skulle ju som sagt ändå till sjukhuset idag och då kunde jag lika gärna ta proverna där.

Vill även skicka ett tack till Annika som jag fick post av idag! Där i fanns ett par smycken, bl a med en skyddsängel, och en liten Pixi-bok att läsa för barnen. Tack!!

Tack även till min kusin Jonna som bjöd på lunch idag! Hoppas att du haft en fortsatt bra dag på jobbet! :-)

Gillar orden som Jonna har på sin blogg. Det ligger så mycket i dem.

Ikväll har jag och maken först njutit av en god middag och sen slöat lite vid tv:n (där han slocknade och jag efter en stund drog mig vidare mot datorn för att redigera lite bilder). Tyvärr är det inte så ofta nuförtiden som jag känner för att laga mat. Jag mår oftast illa av det mesta som osar och orkar inte stå särskilt lång stund vid spisen. Det är tråkigt eftersom jag i vanliga fall brukar tycka att det är roligt att laga mat. Men som sagt, ikväll gick det rätt bra ändå.

Tänk att man en dag skulle hamna i den här situationen att man ser det som ett framsteg att kunna laga mat. Något som man tidigare mest tog för givet. Ja, det är egentligen rätt många saker som man ser som självklart men som man borde vara mer tacksam för! Men samtidigt kan man nog som svårt sjuk säkert ibland ses som otacksam också. Det finns tunga dagar då jag måste fokusera på mig själv till 100% för att klara av det jag ska göra. Dagar då jag inte orkar bry mig om något eller någon annan än mig själv. Dagar då jag tycker allmänt synd om mig själv och känner mig ledsen, arg och frustrerad över att jag inte kan göra något för att komma ifrån den här mardrömmen.

Jag minns att jag för något år sedan mailade lite med en annan cancersjuk tjej. Hon fick sin cancerdiagnos före mig och jag själv hade precis blivit sjuk. Något jag minns var att hon skrev att det kan komma så jobbiga stunder att man inte ens riktigt orkar reagera när ens egna barn skriker. Jag hade lite svårt att tro det först, men tyvärr har jag upplevt det och den känslan är verkligen riktigt hemsk och jobbig! Tack och lov är inte alla dagar dåliga, och de dagar då jag mår bättre försöker jag ta igen det jag missar när jag inte orkar. Men fullt ut går det aldrig, tyvärr! Tröttheten och smärtan sätter ofta stopp för många saker.

I morgon väntar sjukhuset igen. Först strålbehandling, men sedan även läkarbesök. Usch, jag är lite nervös inför det faktiskt. Vad kommer de att säga? Kommer jag få fortsätta med min planerade cellgiftsbehandling eller inte?! Eller kommer de inte tycka att det är lönt? Eller är det bättre med en annan sort?! Åh, hoppas att de har något bra att säga... eller ja, så bra det nu går med den här skitsjukdomen i kroppen vill säga...

27 kommentarer:

thile sa...

Håper det er positive nyheter du får imorgen! Så underbart bilde på Adam og du.
Så mye sannhet i de ordene, Linda. Her er noen flere fine ord:
Love is always the answer♥
Nattinatt og sov godt.

Anonym sa...

Hoppas på en "bra natt" och ett bra besked hos läkaren imorgon. Varma tankar till Dig från Sthlm

Anita Sandberg sa...

Sov Gott och hoppas på bra nyheter i morgon.

Kramar
Anita

Anonym sa...

Hoppas,hoppas på bra besked imorgon!Tummarna hålles.
Kram Anneli

Anonym sa...

Kolla vad hon som skriver LEVA IDAG skriver jättebra tycker jag
Varför ska man lägga sig i de man inte vet och har att göra med
http://levaidag.blogg.se/

Magnus sa...

Styrke kramar

Anne sa...

Hej Linda,
Jag blev så ledsen och arg när jag läste i din man Lars blogg om alla som är så arga på hans sätt att hantera sorgen och frustrationen över att du är så sjuk.
Så jag skrev från mina egna känslor i min blogg om hur det kan kännas från båda sidor. Har ju själv förlorat en dotter i cancer och nyligen haft cancer själv.

Skrev om igenkännandet att själv ha cancer men också känslor som anhörig och mamma.

Om du vill att jag ska ta bort er bild eller något annat så säg bara till, så tar jag bort det med en gång.

Varmaste kramar från en mamma som också precis haft bröstcancer, med ett barn i himlen som dog av sin cancer och ett på jorden som är frisk och lycklig.

Anne sa...

PS: Skickade samma mail till din man Lars, men jag har inget Google konto så jag kunde inte lämna min kommentar hos honom.
Hälsa honom att jag är med er båda två, för ni kämpar lika mycket, men på olika sätt.

Beundrar er båda för ert mod och öppenhjärtiga sätt att berätta om hur det är i verkligheten. Och då vet jag att ni bara tagit med det minst svåra i era inlägg.

Kram från en trogen bloggläsare!
Skickar dig ljus och mycket kärlek var kväll jag lägger mig.

Anonym sa...

Lycka till imon...tänker på dig/ Jessica

Mia sa...

Bra kämpat Linda!! Hoppas, hoppas att smärtlindringen ligger bakom hörnet.

Vad skönt att du och Lars fick en stunds ro vid maten och kunde njuta av den tillsammans.

Håller tummarna att läkarna har bra besked till dig i morgon.

*kram*

Anonym sa...

Bästaste Linda !
Du har krafterna i dig, det märks, även om du tvivlar lite då och då.
Håller tummarna för att läkaren har bra besked att ge dig idag.
Kramar Kristina

Anonym sa...

Tänker på dig och håller tummarna inför läkarbesöket idag!
När jag träffar jämnåriga ( 50 plus) kollegor som har så lite vilja till förändring och förnyelse så tänker jag på dig och hur du kämpar och lyckas ge så mycket och publicera fantastiska texter och bilder.
Du " äger" som ungdomarna säger!
Bra att skyddsängeln hittade hem till dig!

Kram/ Annika

Anonym sa...

Starka Fina Linda alla människor som är i en situation som påverkar ens livssituation känner som du,man blir stundtals oförmögen att delta i nuet,vill bara vara i sig själv,du om någon är suverän,hur orkar du är frågan,det man kan känna inför dig är bara beundran,du om någon är värd ett stort pris,ett livspris.Hoppas det blir goda nyheter i morgon

Sister Moonshine sa...

Att drabbas av en sån jävulsk sjukdom som cancer, är inget man bett om eller önskar. Däremot tvingas man hantera det efter bästa förmåga. Vissa dagar känns det som att orken har sinat helt och andra dagar finns energi så det räcker till och med för andra. De dagarna ska vi minnas.

"Räkna de lyckliga stunderna blott"

Kram.

/Åsa

Nina sa...

Jo, det är sant, det är lätt att ta självklara saker för givet. Men med sjukdom nära är man glad för var dag. Jag håller tummarna för dig till sjukhusbesöket och även för din blogg. Du leder "Blog of the year" och det är en självklarhet.

Anonym sa...

Hoppas också att läkaren har konstruktiva och aktiva nyheter. jag fattar att du inte orkar läsa alla förslag om underkurer och jag tror att du kan lita på att läkarna skulle ha hört talas om dessa i så fall.

Anonym sa...

Hej Linda,
Hoppas du har fått sova gott i natt. Och jag håller tummarna för ett bra läkarbesök hos doktorn idag. Jag var ofta med min pappa på hans läkarbesök, och jag vet vilken anspänning det är varje gång. (även om jag inte har varit i din sits!)
Hoppas du får njuta av många många stunder till med din fina familj.
Kram Hanna

Lisa sa...

Håller tummarna hårt hårt för att du får ett bra besked idag hos läkaren.

Det är mycket i ens tankegångar som ändrat sig sen man blev sjuk. Helt klart. På både gott och ont.

Tycker orden i din kusins (?) blogg var så himla bra!!! Det är verkligen vad livet handlar om.

Hoppas du får en bra dag idag.
Kram Lisa

Lisa sa...

Hej igen
Såg Annes inlägg här om hur hon reagerat på kommentarerna hos Lars. Det gjorde jag med och skrev både inlägg hos honom och sen bloggade jag om det. Har dock inte nämnt er vid namn eller länkat på nåt sätt men känner ni att jag bör ta bort det så gör jag självklart det.
Blev bara så ledsen över hur Lars/ni blev behandlad att jag måste dela det med andra.

Kramelikram
Lisa

Torsten sa...

Verkligen lätt att vända på dygnet när man är ledig.

Själv vet jag iofs inget annat... Jag har aldrig jobbat i mitt liv och sover säkert 15 timmar om dygnet..

Anonym sa...

Hej bästa Linda!

Har bara följt din blogg några få veckor men är så tagen av det du skriver!
Håller allt jag har för att du ska få ett bra besked imorgon!
Lev för de bra dagarna! Du är så stark även om du tvivlar ibland! Kämpa på!
Det är ju liksom ingen influensa du tampas med.
Tänker på er varje dag även om vi inte känner varandra!

kram

Therése sa...

Jag vill så gärna att du ska få goda besked idag och att du ska få möjlighet att återhämta dig på något sätt. Ny kraft och energi till att fortsätta kämpa med vardagsliv, beha ndlingar, familj osv..


Varma kramar från mig till dig! <3

Josefin sa...

Längesen jag kommenterade nu, men följer din blogg varje dag underbara Linda! <3
Ville återigen skicka massor med kramar och önskar dig många bra och fina dagar =) Kram

Anonym sa...

Kära Linda!!!

Vill bara säga att du är min hjälte!Är här varje dag och läser om hur ni har det, och hur du mår.
Kämpa på, tänker på dej varje dag!

Kram anneli

Anonym sa...

du är sååååå stark, jag hade knappt orkat med mig själv bara...
Håller tummar och tår att läkaren säger nåt BRA!
Kram fr Annelie ♥

Grodmamman sa...

Håller tummarna för att du fått positiva besked idag!
Du är verkligen en kämpe!
Kramar

Kristina sa...

"Var dag är en sällsam gåva en skimrande möjlighet" så är det när livet inte längre är självklart, när det vardagliga blir gåvor sånt man förr såg som krav. Så glad att du lyckades laga mat, det är en nåd varje gång man kan fixa ngt "självklart". Hoppas att denna dag inte tog slut på dig, ber att läkarbesöket skall ha varit av det positiva slaget. Och om inte att du ändå ska få kraft att orka kämpa. Du är en sån otrolig kämpe och ber om mod för dig för dagarna framåt och för din familj. Varma Kramar från Kristina I Umeå