söndag, december 26, 2010

SÅ HÄR SER DEN UT

Så här ser pumpen ut som jag får mitt smärtstillande genom. Den är inställd så att den under hela dagen pumpar in en jämn dos smärtstillande i min kropp. Sen finns det även en knapp som jag kan trycka på om jag behöver en extra dos. När man har tryckt på den så dröjer det 20 minuter tills man kan trycka igen. Med andra ord så finns det ingen risk att jag t ex får en överdos om t ex något av barnen får för sig att leka med den och för skoj skull börjar trycka på knapparna.


Detta är pumpen som jag måste bära med mig dygnet runt. Antingen kan jag bära den runt midjan eller så kan jag ha den i en rem över axeln. Den är tyvärr ganska stor och otymlig, men det känns skönt att när som helst under dygnet själv ha möjlighet att få den smärtlindring som jag behöver.


Det är en liten nål som de sticker in i överarmen och kvar blir ett litet plaströr som jag sedan får den smärtstillande meicinen genom. Att ha den på armen känns inte så mycket. Det är bara direkt efter att den har blivit ditsatt som kan det svida lite.

31 kommentarer:

Sister Moonshine sa...

Bra! Hoppas du får den att funka precis som du vill. Ont ska du inte ha! Kram.

/Åsa

Anette sa...

Jag finner inga ord för vad jag känner för dig och din familj. Gick igenom detta som anhörig i somras. Min styvfar som jag växt upp med fick konstaterad lungcancer i december förra året och fick metastaser i skelett, binjure och hjärna. Han somnade in i augusti och det var första gången som jag kom i kontakt med denna hemska sjukdom. Blir så ledsen att höra om er, cancern har tyvärr ingen barmhärtighet och tyvärr så är det ni som måste göra den här resan själva men som ett stöd på vägen så sänder jag er de varmaste tankarna...Många Kramar!!!Anette

Lotta A sa...

Hoppas den kommer att fungera bra.
Så att du blir ordentligt smärtlindrad.....

Stor kram till dej
Lotta

Jenny Stenman sa...

Hemskt att du har så ont, men skönt att pumpen är insatt och tar bort det onda...Massor med kramar Linda!

Tina sa...

Jag känner igen inset-setet då jag har haft såna själv. :-) Jag är glad att du får ha smärtlindring hela tiden, Linda. Ingen vinner något på att du ska ha mer ont än nöden kräver just nu.
Tusen kramar!

Ossie sa...

Hej vännen!
Underbart med en så glad rapport och fina bilder, du inspirerar och laddar mina batterier!
Skickar all världens omtanke och välgångsönskningar till dej och din familj!
Hoppas pumpen funkar så du få en rimlig vardag!
Lycka till!
Största kramen
Åsa <3

Vally sa...

Du är så ödmjuk på något vis.
Stilla konstaterande,att så här är det och jag måste göra det bästa jag kan av det.
Att du orkar barnen. Vad är meningen med allt detta.Jag tänker på dej du vackra barn.

thile sa...

Kjæreste, vakre Linda!
Du er en fighter og du er så tapper!. Jeg har tenkt så mye på deg i juledagene. Jeg har selv vært i Trollhättan og besøkt datteren.
Så godt du har fått smertelindring 24 timer i døgnet.
Håper du merker jeg kramar deg nu og nu....

Anonym sa...

Vad bra att det verkar som att pumpen fungerar. Jag är imponerad av tempot, vet hur trött man blir bara av att ha småbarn. Hoppas att febern försvinner så att du blir piggare.

Mamma Mima på Landet sa...

Skönt att du kan ha den så att du kan få slippa ha ont! Bra åxå att det inte går att överdosera.
Men hur gör du när du ska sova? Sitter den runt midjan då? Trasslar du inte in dej? Eller kopplar du ur den?

Försår att du längtar lite till "vardan" rutiner e ju a & o. Mina killar hoppar runt som små studsbollar och väcker Inez hela tiden så fort hon ska sova middag.

Kram på dej, finaste Linda! <3

Anonym sa...

Bra att du har din pump. Hoppas nu att din smärtlindring blir optimal så att du får må gott med dina småtroll runt dig. Julkramar från bloggläsare Karin.

Carina sa...

Men så bra, ja synd nog är inte dessa hjälpmedel allt för smidiga..Mamma hade liknande men vad gör väl det, egentligen?? Bara de hjälper!!

Måste som många andra säga att du ser så otroligt pigg och!fräsch ut även om du känner dig överkörd av en traktor. Och vacker, ja jag tycker du är jätte vacker :-) även om det kanske inte hjälper här & nu. Men du är en kämpe och någon dag, någon gång kommer ett botemedel mot denna BLAJKRÄKDUNDERÄCKLIGA sjukdom, och det hoppas jag är snart så att du får stor hjälp av den. Det sista som överger en är hoppet.

Kramar i massor!!/Carina

Sippan sa...

Å så skönt att få läsa att du har haft trevligt även om det blivit lite för mycket!
Ha tålamod ett tag nu så kommer du att få mindre ont och ändå inte vara riktigt så trött.
Tänker på dig/er och sänder som vanligt en hel massa styrkekramar från Sippan

Pia Nilsson sa...

Så skönt att du har fått en pump,
måste ändå vara en extra trygghet för dig att du kan få smärtlindring när du behöver.
För ont ska du väl ändå få slippa att ha...
Lider verkligen med dig och din familj.. Styrke kramar från Pia i Lund.

Marie sa...

Ok, kanske inte så snygg o smidig
- men förhoppningsvis något som äntligen hjälper mot dina smärtorna.

Lycka till med den o god fortsättning!

netha sa...

Va bra, då kan du ta den direkt när du känner att du behöver den, för ont skall du slippa ha. Hoppas nu att detta funkar för dig.
Massor med kramisar!

Ludmilla sa...

Det är väl tur att vi lever när vi lever. För 100 år sedan fanns inga morfinpumpar...

anna-en ängel i himlen, en på jorden sa...

Hoppas den kommer att funka fint, ser ut som den pappa hade, den funkade kanon utom en gång då de glömt att byta Kasett så då fick han ju jävligt ont mitt i allt o de fanns ingen dos kvar.
Men annars var den super.
Hoppas du får samma nytta utav din.
Kram o god fortsättning.

Linda sa...

Ludmilla: Ja, det är tur det! Det är otroligt mkt som hänt de senaste 100 åren när det gäller cancerforskningen (och mkt annat)!

Linda sa...

Vally: Nej, tyvärr är det ganska ofta att jag känner att jag inte orkar barnen fullt ut. Därför har vi fått hjälp genom kommunen och den hjälpen får vi av min mamma. Det är gult värt!

Men barnen gör också att jag lättare klarar av den här sjukdomen. De ger en mera motivation att kämpa även när det känns tungt!

Men sen de där stunderna då de är sjuka eller stökar på nätterna eller mest tjoar och skriker... ja, då är det tyvärr ganska jobbigt när man samtidigt är sjuk. Mitt ena öra är inte riktigt heller som det ska så då blir det extra jobbigt.

Kram!!

Linda sa...

Marie: Nä, helt klart hade de gärna fått göra den lite smidigare. Den är stor och klumpig och det har hänt mer än en gång att jag glömt bort att den sitter fast i mig så att den har varit nära att dunsa i golvet.

Kram Linda

Anonym sa...

Den ser tillförlitlig ut. och skönt för dig att kunna reglera nivån på smärtstillande.

Anonym sa...

Hoppas du nu ska slippa all smärta helt!!
Kram Annelie ♥

Jessika sa...

Jag hoppas att de får till doseringen snabbt!
Jag vet inte om det är något du vill diskutera med hemsjukvården - som det är nu är tillräckligt - men om det behövs så finns det starkare medel än morfin.

Emelie sa...

Vill bara skicka en STOR kram!!! Följer uppdateringarna på bloggen regelbundet även om jag inte skriver något var gång. Hoppas du har mindre ont efter att ha fått pumpen!
Emelie K

Anna L sa...

Vad skönt att du har hittat en lösning som funkar för dig, och som ger dig lindring när du behöver den.
Hoppas att ni har sköna dagar och att nyårsaftonen blir tillsammans!
Kram
Anna

Anonym sa...

Underbart att läsa att du fått vara hemma över jul! Det är ju i alla fall en ljusglimt i mörkret. Och när man tittar på bilderna av era vackra barn så finns det ett par ljusglimtar att ta av även om det kan krävas en del av en själv tillbaka! :) Stor kram till er alla! kram Lotta

Anonym sa...

Du är den personen jag avundas !
Du har så mycket kraft, energi, livslust och framförallt en otrolig förmåga att ta till vara på dagen !
Din sjukdom är så sekundär på din blogg, DU och dina barn är huvudpersonerna i din blogg ! Du ger oss kunskap om hur det kan vara när man är svårt sjuk och inte vet säkert hur länge ......Vem i världen skulle klara detta utan att försvinna i " Oooh vad det är synd om mig djupet " ?
Du är en fantastisk person och ger mig och många andra mentalstyrka. Det måste vara underbart att ha dig som arbetskamrat och "fröken" !! Ha det bäst och många kramar Kristina

Anonym sa...

Herregud, man vill bara ta dig och din familj i famnen och göra allt bra igen!

Kramar Mia

min molly sa...

Vilken fiffig sak, tur att du har en sådan. Inte kul att ha ont. Nu känns min egen mensvärk lite fjuttig....

malin sa...

ungefär en sån pump syster fick också, skönt att du fått den så förhoppningsvis gör den nytta mot ditt onda. stor kram " Lillstrumpa "