söndag, december 26, 2010

SOMNAR NÄSTAN SITTANDE

De senaste dagarna har nog tempot varit i högsta laget för min del. Det blir antagligen bara några få rader skrivet nu för jag är så trött att ögonen mer eller mindre går i kors och jag har somnat till sittande flera gånger under eftermiddagen. Antagligen är det biverkningar från medicinerna och den snabba höjningen av dosen som får mig att känna mig så här extremt trött! Jag har även en massa bilder som jag tömt från kameran och jag skulle gärna vilja visa några av dem.

Det har varit flera besök idag. Dels har sköterskan varit här från den avancerade hemsjukvården. Hon har kollat av hur jag mår, ringt några läkare och försökt att ta prover eftersom min feber fortfarande ligger högt (ca 39-39,5). Dessvärre ville min kropp inte lämna ifrån sig en endaste droppe blod, fastän jag blev stucken på olika ställen.

Har haft flera väldigt trevliga besök under dagen. Först kom en tjej som heter Maria hit med sin make och dotter. Jag lärde känna henne medan var au pair i USA för en massa år sedan. De har varit och firat julen med sin familj som inte bor så långt från oss. Magdalena var också med för de båda har jobbat i samma familj.


Maria, Magdalena och jag.


Lilla Freja (som är 1 år och 3 mån och född med en migrationsstörning).


Freja vilar huvudet lite.


Jag myser med Erik.Sedan var Malin, Mikael och deras fina båda pojkar här under eftermiddagen. Det var rätt längesen vi träffades nu. Anton hade inte ens fått sin födelsedagspresent! De hade en födelsedagspresent åt Erik också. Men bättre sent än aldrig sägs det ju. :-)

Isak, som snart är 11 månader.

Så här stora ögon fick Erik när han fick syn på sina paket. Han fick en fin Bambino-bok och även jättesöta kläder. Måste rensa i hans byrålådor någon dag. Storleken på plaggen som ligger där varierar minst sagt!

Jag bad Malin att springa iväg och hämta kameran för jag ville ta en bild på Mikael för han var lite lik något...! ;-)

Isak har så vackra blå ögon!

Precis som jag skrivit flera gånger tidigare så skulle Isak och Erik ha varit födda samma dag om de prickat in sina bf-datum. Det skiljer inte så mycket i storlek mellan dem. Storleksmässigt är de rätt lika, men däremot förflyttar sig Isak mer än vad Erik gör.


Sist men inte minst så har vi haft besök här av Adams farmor och farfar. Detta var allra första gången de träffades. Det märktes på Adam att han uppskattade deras besök. Bland annat utmanade han farfar på Guitar Hero på XBox 360. Att försöka slå Adam i det spelet är inte det enklaste!

Sen har det tyvärr varit mer eller mindre kaos här hemma till och från under dagen. William vägrade sova middag och han gjorde även sitt allra bästa för att inte heller lillebror skulle kunna sova särskilt mycket.


Yossie


Rippe

Det ska faktiskt bli väldigt skönt att återgå till lite mer "vardag" igen och förhoppningsvis även få ordning på rutinerna. För som det varit nu de senaste dagarna har tempot varit i högsta laget.

Oj oj, vad många bilder det blev! Och faktiskt även lite mer text skriven än jag trodde att jag skulle orka skriva.

34 kommentarer:

Johanna sa...

Vad härligt att du har fina människor omkring dig.

Hoppas nu att alla mediciner ger dig en balans i kroppen så att du inte känner dig helt slut.

Sov gott inatt Linda!!!

Många kramar och tankar från Johanna

Sister Moonshine sa...

Du gör ditt bästa för att orka ha det som vanligt för barnens och familjens skull. Skönt för dig med vardag nu så du kan andas ut lite. Det måste vara jobbigt med febern. Jag önskar de skulle få bukt med den. Men kanske är det bättre att vara sömnig än ha ont i alla fall. Kram.

/Åsa

Sister Moonshine sa...

Jag ser att du hittat receptet på det mest energigivande som finns. Underbara katter och söta barn. Du är omgiven av så mycket kärlek. Det hoppas jag att du känner. Du är ständigt i mina tankar. Kram.

/Åsa

Kristina sa...

oj vilket tempo och många besök. Inte underligt om du är mer än trött. Jag vet hur kul det är med besök men var lite rädd om dig oxå. Tänker på dig o hoppas du ska få sova Kram Kristina i Umeå

Ludmilla sa...

Otroligt att du ens orkar skriva! Du ser så pigg och glad ut på bilden att man omöjligt kan se på utsidan vad du får utstå.

Härligt att ni haft så mycket besök, trots att det är tröttande.

Kram

Carina sa...

Många varma kramar, och glöm inte bort att ta en dag i taget :-)

Smulan sa...

Härliga bilder! Och så pigg du ser ut, trots att du mår som en kratta!
Kram

Annica sa...

Du gör det så bra! En riktig kämpe är du. Kram.

Anonym sa...

vad glad jag blev när jag såg att du skrivit ett långt inlägg med massa fina bilder som vanligt.

Lotta A sa...

Tufft med tröttheten och den höga febern, men trevligt att ha haft mycket besök.
Jättefina bilder på er alla.

Tänker på dej massor.
Kram Kram från Lotta

Malin sa...

SOM jag tänker på dig fina du!
Jag önskar så att du slapp det onda!
Underbara bilder du delar med dig av!

Kram!!

Helena sa...

Jag har nu följt din blogg i ca 4 månader och jag tycker att du är fantastisk som orkar delge oss så mycket även fastän din sjukdom tar som mycker ork och energi. Jag hoppas hoppas att du ska få må bra och naturligtvis hoppas jag också att de där cancer monstren jagas bort ur din kropp. Jag förlorade min far i cancer för 1,5 år sedan och jag känner igen trötthets symptomen av allt smärtlindrande. Det här kanske låter hårt men tänk på att säga allt du vill säga och skriv ner allt du vill säga det dina. Även om du får leva länge till så är det så mycket värt.Fantastiska Linda, jag hoppas du får bra och smärtfria dagar framöver och jag önskar bara att du ska bli frisk och kunna leva med din älskade familj.

Anonym sa...

Hej
Blev glad att se att du är okey om än trött,och att du har goa människor runt dej.
Kramar till dej från mej

Anonym sa...

Blir så glad att läsa att du har så bra dagar hemma med många nära och kära (även om jag förstår att det tar på krafterna ordentligt).

många kramar /Karin, mysbebbar

Anonym sa...

Skönt att se att du orkar skriva nåt inlägg. När jag inte ser nåt nytt inlägg från dig oroar jag mig för att du blivit sämre eller så tänker jag att du har ett riktigt liv utanför bloggvärlden :-) och att du ska hinna och orka med det först och främst. Du ser ut att ha haft en fin annandag.
Kram,
Anette

Anonym sa...

Heja dig Linda ! God fortsättning önskar jag dig och även ett lugnare tempo och naturligtvis fortfarande smärtlindrad och på bättringsvägen. Det var roligt att läsa att du kunnat vara hemma den här julen eftersom det var en av dina stora önskningar. Nu hoppas vi att det blir flera jular !!!
Kram till världens "tuffaste" Linda från Kristina

Anonym sa...

Kram till dig!! //Anna

Anonym sa...

Otroligt hur du kan se så pigg och fräsch ut. Å hur orkar du med alla besök när du mår som du gör, förstår att det ger energi också :)
Massa kramar med kraft/Annelie ♥

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! Tack linda!


marianne

bawa sa...

Hej
Jag kan inte skriva svenska så bra.
Jag har föjlt din blogg i en vecka, Du är modig och fantastisk person fastän du är så sjuk men jag ser på bilden en frisk och glad person som du låtsade så för famjljen skull , detta liv är orättvist, jag kan inte skriva nån ting jag bär att du bli bättre för du är så ung och du har små barn. och modig livet orättviss!!!!

Anonym sa...

Du är fantastisk Linda, jag beundrar dig något enormt. Vila nu för det behöver du! Dra dig tillbaka till den där tysta övervåningen som du nämnde tidigare...

Jenny Stenman sa...

Det var trevligt att Adam fått träffa farmor och farfar. Du får berätta mer någon dag ;-) kram!

Anonym sa...

Lindalill ..

Så underbart att smärlindringen äntligen börjar fungera, det var på tiden! För jag antar att den fungerar eftersom du orkade med så mycket igår?

Sedan msåte jag säga att det var kul att Adam ficka träffa sina farföräldrar - varför har han inte gjort det innan?

Hur går det för Lars med adoptionen av Adam? Det känns som att man vill att den ska bli klar, särskilt nu när farföräldrar helt plötsligt dyker upp.

Jag måste också säga att du har de allra finaste bilderna på din blogg! Bilderna av dig och lille Erik är SÅ fyllda av värme och kärlek. Underbart!

Tänker på er och önskar er all lycka!

Kram

Anne-Lie

Anonym sa...

Oj vad mycket jag har tänkt på dig under denna julhelgen och undrat hur du har det och hur du mår. Måste vara fruktansvärt för dig att veta att detta med största sannolikhet blir den sista julen för dig tillsammans dina underbara ungar och käresta man! <3

Har funderat på din feber och undrar om det kan vara som det var hos min svärfar som hade en tumör som tryckte på hypofysen (tror jag det var?!) som är kroppens termostat och detta störde temperaturinställningen och gav honom feber! Men troligen är det din kropps skydd mot alla dumma tumörer som sprider sig i din stackars kropp!

Njut av de små stunderna och fånga dagen!

1000 styrkekramar från
Pernilla

Anonym sa...

ja du linda bilden på mig jag vet att det är bara jävelen som har horn kortet blev ju bra men kanske inte motivet //mikael

Mikaela sa...

vilka härliga dagar! och ÅH vilka fina gosiga kissar! Att få snusa in näsan i en varm barnnacke, eller varm kattpäls är en av de bästa medicinerna för själen som finns! <3

maria sa...

Skön bild där med djävulshornen...
jag tänker på er familj....M

Anonym sa...

Fina Linda, underbara bilder och välskrivet som vanligt. Synd att jag inte kunde vara med er igår. Det hade varit jättekul! Men du verkade ha att göra så att det räckte iaf. Kram!! Carina

Anonym sa...

Jag bara undrar... har du ingen venport de kan ta prover från??

Linda sa...

Anonym: Jag har haft två port-a-cather, men har tyvärr ingen kvar eftersom de har blivit infekterade. Lite synd för helt klart hade det underlättat många gånger att ha en.

Carina: Ja, det var synd att du inte kunde följa med igår. Men vi har siktat in oss på att ses igen i februari!

maria: Haha, ja visst blev den lite rolig! ;-) Särskilt som att vi precis hade pratat om mina ögon och min syn och att den inte riktigt är som den brukar för tillfället.

mikael: Hihi, du får låna bilden till Facebook om du vill! :-)

Anne-lie: Njae, jag orkade nog inte riktigt med allt igår. Allting var inte inplanerat från början och jag kände en stund på eftermiddagen att jag nog egentligen hade behövt sova istället. Men... det är roligt med besök också! :-)

Adam har inte haft någon kontakt alls med sin pappa och släkten på den sidan. Orsaken är att hans pappa tyckte att jag skulle göra abort... och ja, sen har åren bara gått. Men det är klart att frågor och funderingar om sitt ursprung dyker ju alltid upp.

Adoptionspappren och allt är sånt är inskickade, så jag hoppas att vi snart får besked. Men jag har förstått att det kan ta lite tid också?!

kram Linda

Nea sa...

Härligt att du har så många underbara barn omkring dig. De om någon ger kraft. Och visst är du helt otrolig som lever livet trots feber och värk!

Anonym sa...

viktigt att ordna för Adam. Att bli medvetet bortvald av en förälder är ett trauma. Hoppas att farföräldrarna kan hantera situationen på ett förståndigt sätt och med Adams bästa för ögonen. Det duger inte att ta kontakt nu och sedan vänta i åratal igen.
Önskar att du får må bättre nu med smärtlindringen
M

Anonym sa...

Du är en riktig fighter och jag beundrar dig så att du orkar. Jag gick själv igen en lång kamp med min mamma som dog i maj månad i cancer och det var jättejobbigt att följa henne, man kände sig så otillräcklig. Önskar att jag hade kunnat vrida tiden tillbaka igen då hade jag gjort annorlunda.Jag saknar min lilla mamma jättemycket och jag vet hur tufft det var för anhöriga. Hoppas att dina anhöriga stödjer dig? Man måste ha stöd 100%annars orkar man inte Lev varje dag allt vad du orkar du kommer alltid att vara min idol Kram

malinj80 sa...

Vilka fin bilder på grabbarna! Bränn gärna dem på skivan också om de går plats! Annars får du hojta till så får du en skiva till!
Kram Malin