torsdag, december 16, 2010

MINA FEM BLOGG-TIPS

Fick en fin award från Carina (som har gått igenom samma behandling mot sin bröstcancer som jag har). Tack!!


När man fått denna award är det egentligen meningen att man ska nämna sina tre favorit-författare och ange en bok som de skrivit. Nu är det så att jag inte har några speciella "favoriter", men däremot läser jag gärna böcker som är verklighetsbaserade. Den boken jag läser just nu är "14 år till salu" av Caroline Engvall. Det här med att läsa böcker går lite i perioder. Emellanåt kan jag plöja igenom massor av böcker, men sen kan det gå ett bra tag utan att jag läser en enda.

Den andra saken man ska göra då man fått denna Award är att skicka den vidare till fem bloggvänner. Då vill jag ge den till...

Mizs Blogg - Vardag med vår unika dotter
Jag och Maria känner varandra från tiden då vi var au pairer i USA. Hennes blogg handlar om hur det är att vara mamma till ett handikappat barn. Deras fina lilla flicka är bara ett par månader äldre än vår Erik. Maria är så duktig på att skriva och sätta ord på hur de har det. Besök gärna hennes fina blogg och gör henne glad genom att lämna någon kommentar efter dig! :-)

- Utrota klumpen
Anna är mamma till Melwin och var en av de nominerade till Årets Hjältemama. Hon är en jättegullig och trevlig tjej som jag hoppas att jag kommer få träffa fler gånger! Hon är även mamma till ett härligt gäng grabbar. Tyvärr drabbades deras lille Melwin av en hjärntumör och har varit tvungen att genomgå tuffa behandlingar för att "utrota klumpen".

George med Liemannen bakom axeln
Jag tror att många känner igen George från "Himlen kan vänta". Han har just nu blivit pappa till en underbar dotter som heter Freya. Trots att han själv kämpar mot cancern och har det tufft emellanåt så har han ändå energi över att hjälpa andra. Men hur som helst - har ni inte redan varit inne och gratulerat denna stolta nyblivna pappa till deras fina lilla Freya så gör det nu! :-)

Solrosen
Annika är en mamma på 38 år som bloggar om sin kamp mot bröstcancern och vägen tillbaka mot ett friskt liv. Hon fick sin diagnos i november 2009, dvs samtidigt som jag.

Jag är Elisabeth
Även detta är en blogg som är skriven av en kvinna med bröstcancer. Det är så mycket i mitt och Elisabeths liv som är så lika. Hon är mamma till tre pojkar och hon kämpar mot spridd bröstcancer. Vi får även samma cellgiftsbehandling (Xeloda).

Det var en gång... så kom bröstcancern
Ingrid bloggar också om kampen mot bröstcancer. Hon skriver så bra om hur viktigt det är att njuta av livet och ta tillvara på de bra dagarna. När man drabbats av cancer så finns alltid ångesten och oron där i bakgrunden för att dö eller kanske inte få se sina barn växa upp. Just nu befinner hon sig i solen och värmen på Gran Canaria. Njut gärna lite för mig också! :-)

Men inte ens uppgiften att välja ut prick fem klarade jag. ;-) Har nämligen minst det dubbla antalet "favorit-bloggar" som jag läser så gott som dagligen och som jag vill lyfta fram.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fast visst var det 6 bloggar.. hahaha.

kerstin sa...

Hoppas du mår bättre nu kram kerstin

Ingrid H sa...

Tack för awarden Linda. Såg den nyss här jag sitter på Gran Canaria - o läser din blog. Vil holla koll på hur det går med dig även härfrån. Jag lever så med dig i mitt hjärta.
Jag får se hur det blir med tid och energi för att nämna den i min blog. Det har inte blivit mycket böcker på mig senaste åren...
NU förstår jag varför det var så många som läste bloggen min igår- för att dom såg den nämnd hos dig : )
Ännu en gång- oändlig mycke värma styrkekramar från mig
Ingrid

Maria sa...

Tusen tack för awarden - vad gullig du är!!! :) Stor kram till en modig kämpe