onsdag, december 08, 2010

MIN ONSDAG

Sitter här och njuter av lite glögg och en pepparkaka. Min mamma hade med sig pepparkaksdeg hit idag när hon kom, så hon och Adam har bakat ett gäng i alla möjliga olika former. Fast allra godast är nog ändå själva pepparkaksdegen tycker jag. Hon lämnade även kvar en liten "deg-klutt". Det är det som kallas mjuk pepparkaka va?! ;-)

Adam var hemma från skolan idag. Barnen fick influensa-sprutan i måndags eftermiddag så han har reagerat lite på den. Även William gjorde det. Fick lite feber som snabbt gick över och blev ganska svullen och röd på benet där han fick sprutan. Orsaken till att de har vaccinerats är att jag är i en riskgrupp och pga min behandling så får jag inte fullgott skydd själv av vaccinet.


En till som har smakat på degen tror jag?! ;-)


Även idag har det blivit ganska många timmar i soffan. Är fortfarande så sjukt trött och ögonlocken har känts rejält tunga emellanåt. Vill så mycket, men orkar så lite.

Men ett par små besök har jag haft under dagen. Min vän Magdalena kom förbi och åt lunch med oss. Genom Buzzador har jag fått hem Tandoori Chicken Spice mix från Santa Maria, samt Naan bröd och Raita spice mix. Så det blev en indisk lunch som var både god och lättlagad.Även om det fortfarande är inte är så bra med min aptit och jag snabbt blir proppmätt, så tror jag nog att maten här hemma kommer göra att min vikt inte fortsätter rasa lika mycket som när jag låg inlagd. Dessutom var några omtänksamma personer, som också bor här i Habo, förbi med fler matlådor till oss idag, så de närmaste dagarna löser det sig smidigt med maten. Så himla snällt, för det är verkligen jätteskönt att själv slippa stå vid spisen när illamåendet hänger över en.

På eftermiddagen var Lilly här. Hon och min farbror Lasse är faddrar åt Erik och de är också föräldrar till min lilla kusin Wilma. Hon hade med sig presenter åt Erik som fyllt år. Han fick en leksak, en jättemysig pyjamas och en riktigt tuff jacka.

Lilly och Erik i soffan. När William fick se denna bilden utbrast han: "Vad dom ä fina!!".

Erik får prova sin nya jacka.

Titta vad fin!!


I morgon ska jag få besök av läkare och sjuksköterska som jobbar med avancerad hemsjukvård. Känns inte så roligt att man är så pass sjuk att man har behov av detta, fast samtidigt känns det skönt att kunna få deras hjälp när det behövs.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara att tacka och ta emot!! Ge oss desperata läsare ett kontonummer så vi kan underlätta er vardag..!?

Åsa sa...

Vilken liten fin tuffing han är, Erik! Och det är du också, som tur är. Det är klart att du är trött och behöver vila. Så bra att du gör det också. Och ta för dig så mycket du kan av det som sjukvårdsteamet erbjuder. Kram.

Josefin sa...

Vilket litet charmtroll =)
Gott med pepparkaka och glögg, blir speciell stämning när man tittar ut och ser all snö med =)
Lycka till med besöket imorgon.
KRAM

annicap sa...

Gud va´ skönt att du har uppdaterat. Jag blir riktigt orolig när det inte kommer några inlägg på många timmar!

Varm kram!

Anonym sa...

Vad härligt att se ordet "NJUTER".
Jag har varit lite orolig idag och tänkt att du kanske tvingats lägga in dig på sjukhuset igen. Eller att du låg hemma och hade en dålig dag.

Blir så glad för din skull när jag nu ser att du haft en bra dag och att du njuter av lite before-christmas-gott. :)

Anja K O sa...

Hej Linda !
Så underbart sött han blev i sin nya jacka- en riktig cooling.
Ja, det är mumma med glögg o pepparkakor.
Det kommer att underlätta betydligt att få tillgång till det palliativa teamet, de är kanonbra o kan hjälpa dig med mycket hemma så du slipper vara på sjukhuset om det inte är ett mäste. Skönt att kunna vara hemma o bara ringa efter dem om det skulle behövas ju-

Kram

Anonym sa...

Hemsjukvården är toppen, jag har bara gott att säga om den (i alla fall i Stockholm där jag bor). Det underlättar oerhört mycket att slippa åka in till sjukhuset för allting och så är det en sån trygghet att veta att de kan komma med ganska kort varsel om man behöver hjälp med t ex smärtlindring.
Stor kram till dig, skönt att du fick i dig lite mat idag! Och till och med pepparkakor, härligt.
Mia

Anonym sa...

Precis ett kontonummer.
och bra att det kommer hem läkare och sjuksyrra och jag förstår att det känns tungt men ändå bra. inget blir ju bättre av att du inte får maximal hjälp. och vilka fina söner du har. otroligt fina. Bilden på Adam är skitbra.

Anonym sa...

å vad bra du får sjukvård i hemmet nu

marianne

Tina sa...

Så söt han är, Erik! En riktig, liten, mjuk tuffing. :-D

Bra att du har lagt ut kontonumret. Det kan ju göra det lite lättare för Lars att få vardagen att flyta på i framtiden.

Jag tänker på dig varje dag, ska du veta, Linda. Jag ömmar för dig.

Anonym sa...

Hemma mår man bäst, med nära o kära. Fin han e lille Erik, riktigt pussego som ettåringar är. Väldigt lika barnen är. Precis!! ett kontonummer, jag hoppar gärna över några julklappar:)Iaf tror jag på ett mirakel betr dig!! jag har inte slutat tro.

Kram till er alla
//Ika

Anonym sa...

Snälla! Låt oss få ge er som familj en julklapp!!

Kram Eva

äppelblomman sa...

Åhh så söt lilla Erik är och vilken tuff liten skinn jacka han fick!!
Stor kram K

Anonym sa...

Ville bara skicka en massa Styrkekramar till Dig. Du är en underbar människa, det vet jag trots att jag inte känner Dig (irl) Sånna som du skulle det finnas fler av!

Kraaaam
//SaraH

Anonym sa...

Mums med pepparkaksdeg:) Hoppas du får sova. Kram kram från Anna

Anonym sa...

Vilken oroligt fin kommentar från William ang. bilden! Och fina bilder öht! :)

Anonym sa...

Otroligt, ska det vara! Inte oroligt... :)

Anonym sa...

Jag såg att det nu finns ett konto dit vi som gärna vill hjälpa till kan skänka en slant.
En dum fråga, går det att sms:a, eller är det en vanlig överföring man gör? Någon som vet?

Linda, jag hoppas att ni kan använda dessa bidrag till vad ni vill , och behöver för att er vardag ska funka så bra som möjligt. Jag tror att vi alla bloggläsare önskar hela er familj en liten guldkant på vardagen.

Varma kramar/ Maria

jessicabergman sa...

Det gör mig ont att läsa om din hårda kamp. Det är fantastiskt att du delar med dig av din tuffa vardag. Hoppas "dina prinsar" åtminstone får glädjas av läsarnas delaktighet i ert liv. Man vill bara hjälpa så gott det går. Kram till er!

Lotta A sa...

Så fin Erik blev i sin tuffa skinnjacka !
Det låter gott med nybakta pepparkakor och lite glögg.

Hoppas du får sova gott i natt.

Stor kram från Lotta

Anna R sa...

Hej Linda!
Har du någon mailadress?
Kram Anna R

Anonym sa...

Underbart att du nu fått hemsjukvård!
Har alltid bara hört gott om dem. Inte roligt att få konstaterandet att du är så sjuk men jag lovar att det kommer att kännas så bra att få snabb hjälp när som helst hemma istället för att behöva åka till sjukhuset.
Deras specialitet brukar vara just smärtlindring och nu kanske du äntligen kan få morfinplåster eller pump så det blir en jämnare baslindring.
Visst är det gott med "mjuk" pepparkaka, tillhör också dem som gillar det. Det är så roligt att baka pepparkakor med barnen, en trevlig tradition.
Tittar in hos både dig och Lars flera gånger om dagen, känner att jag får så mycket styrka genom ert sätt att berätta om hur ni har det.
Tänker på dig och önskar att jag kunde hjälpa till på något annat sätt än genom bloggen och mina styrkekramar! Sippan

Anonym sa...

Jättesöt liten Erik!