torsdag, december 09, 2010

JULSWAPP PAKET 8 OCH 9

Det var som att min "hemliga tomte" kände på sig vad jag behövde nu, för i gårdagens paket och i dagens paket fanns det nagelfilar. :-) Mina naglar har varit i bra skick ett tag, men så de senaste dagarna har de blivit supersköra och gått av en efter en. Det gör så ont när de går av för långt ner, så igår kapade jag av allihop! Ska försöka fila till dem ikväll och måla på något stärkande nagellack och se om det hjälper lite.

Cellgifterna kan ju påverka händerna och fötterna en hel del, och det jag hört om den sorten jag fått nu är att man kan få ont under fötterna och i händerna. Däremot har jag inte hört att de kan påverka naglarna?! Däremot de sorterna jag fick i vintras vet jag att de till och med kunde göra så att naglarna ramlade av. Mina blev räffliga och fula, men jag fick tack och lov behålla dem. De blev till och med hårdare än de vanligtvis brukar vara.

En annan sak jag såg häromdagen just när det gäller fötterna är att jag har blivit mer eller mindre skinnflådd på flera ställen under dem, men som tur är så gör det inte ont.


Ja, alla dessa biverkningar hela tiden...!

6 kommentarer:

Fru Söderlund sa...

¨Hej!
Jag läser din blogg varje dag, gråter med er, gläds med er. Din blogg ger mig styrka när det känns tungt och du får min egen sjukdom att kännas mycket lättare.
Jag har funderat i flera veckor på om jag skulle skriva den här kommentaren, tänker att du redan tänkt på detta ...men tjäh, nu skriver jag i alla fall.

Jag såg ett avsnitt av supernanny som var så fint. Pappan i familjen filmade sig själv läsande sagor för barnen så att det skulle finnas kvar när han var borta på jobb. Barnen blev rörda, kände att de verkligen saknade sin pappa men blev samtidigt så glada att han gjort detta för dem. Du är inte i samma situation men jag tänkte att kanske det är en bra idé.

Jen sa...

Vill bara sända över en stor kram med styrka till dig och din familj.
Kram Jennifer

LAU sa...

Hej jag känner inte dig på nå sätt men jag har följt din blogg, och det gör så ont i mig när jag läser den, blir så ledsen över varför det ska finnas så onda sjukdommar. Tårarna bränns och börjar rinna när jag läste att det förmodligen är din sista jul, jag är inte alls i samma situation som dig men jag har en pappa som har en sjukdom och jag tänker ofta själv undra om det här är sista julen vi får fira tillsammans. Du verkar vara en sån fin och underbar person och som har såna fina barn, så sorgligt att dom inte får växa upp med en sån viktigt person som deras egen mamma. Det finns inte några ord för hur det är och varför det ska vara så här. Det hugger i mitt hjärta av sorg. Hoppas att du får börja må bättre och att det håller i sig, stor varm kram från Ulrika

Tina sa...

Förslaget att filma då du läser sagor för dina barn är ju jättefin!

Bra att du fick filar just nu då du behövde, Linda. Du verkade glad i inlägget. :-)

Tusen kramar!

Lisbet Lindell sa...

Ja inte nog med allt elände man får av sjukdomen utan alla biverkningarna som kommer med behandlingen är hemska och dom ska man utstå... Kämpa på Linda, vi är jättemånga som hejjar på dig. kram Lisbet

Anonym sa...

Kram!
min naglar blev helkassa under xeloda beh. skinnflådda fötter och händer känns också igen. Första om gången hade jag bara lite pirr i händer och fötterna lite då och då. Andra om gången vaknade jag dag 6 och hade så ont under fötterna att varje steg var en pina,(gå barfota var uteslutet och utan tofflor mkt oskönt) att hålla i tandborsten för att borsta tänderna gjorde jätteont. Jag började på 4 tabletter i 2 omgångar, sen 3 tabletter i 2 omgångar och slutligen 2 tabletter de 4 sista omgångarna.