måndag, december 06, 2010

DAGENS LÄKAR-ROND

Jaaaaa, jag får åka hem!! :-)

Är fri från infektioner, har ingen feber, mina värden är bra och jag är mer smärtfri än på länge.

Det var bara något recept som skulle skrivas och så blir det ett besök på apoteket, men i eftermiddag blir det hemgång. Fick även en "hem-uppgift". Läkaren sa att jag måste "jobba på" att VILA! Någon gång under dagen måste jag försöka gå undan och ta det lugnt. Se till att få en ostörd stund för att kunna återhämta mig. Det låter kanske inte så svårt, men jag kan säga att som stor barnfamilj så är detta med lugn och ro och vila lättare sagt än gjort. Det blir aldrig samma lugn hemma. Jag är dessutom urdålig på att ta det lugnt och har lite svårt att se hur drivor av "måsten" samlar på sig runtomkring mig.

Sen om man ser till en sån sak som mat. Det är så lätt att man bara klagar på den gråa och trista sjukhusmaten. Men att få den lagad och även serverad... ja, det är värt en del och är ju sånt man får fixa själv när man är hemma. Kombinationen att inte känna hunger eller vara sugen på något särskilt samtidigt som man är trött och yr och inte orkar fixa något gör att man lätt hoppar över att äta.

Men som sagt, jag ser fram emot att få åka hem idag! Hemma är ändå hemma!!

Roligare att vara hemma och busa och mysa än inne på en trist sal på sjukhuset.

Tack så jättemycket alla ni som varit förbi och hälsat på och som har hört av er på ett eller annat sätt medan jag varit inlagd. Jag har fått blommor, ljus, julgrejer, kläder, tidningar, filmer, godis och lite av varje. Ett gemensamt tack till er ALLA!!

Det kom till och med en mjuk kaka med posten häromdagen. Den var från Monika, en av mina bloggläsare. Jag hoppas att du läser detta. Kan nämligen hälsa och tacka från alla patienter här på avdelningen + anhöriga för jag delade med mig av den och ställde fram den till fikat här i helgen. Den var jättegod och det var bara en massa positiva kommentarer från alla som åt av den.

60 kommentarer:

Ingrid sa...

Vad roligt att du får åka hem.

Även om man får mycket servat på sjukhus är det ju en annan sak att får vara hemma hos de sina och ha alla sina egna saker omkring sig. Hoppas du kan ta doktorn på ordet och unna dig en bra stunds vila varje dag.

Hoppas så att du nu kan få må skapligt bra över helgerna så ni kan få vara tillsammans och en mysig jul.

Kram Ingrid

Anonym sa...

Va härligt att du kan åka hem igen:) hoppas du hittar utrymme för vila. Massor med kramar från Anna

Jeanette sa...

Oh så härligt! Ja du måste verkligen tänka på att ta det lugnt. Personer som lider av sjukdomen ME, kroppens batteri har liksom laddats ur och det räcker inte med vila för att kroppens celler ska återhämta sig. De får lära sig att använda sig av "pacing", dvs att hushålla med den lilla energin de har (mer än 70% energinivån bör man inte göra av med enl en norsk professor). När man inte är deprimerad är det ju så lätt att gå på inspiration och då pressar man sig lätt för hårt. Får man cellgifter blir ju kroppen också väldigt försvagad så det är bra att spara på orken.

Kram på dig!
Jeanette

Lotta A sa...

Linda....
Så oerhört glad jag blir för din skull, att det nu blir att fara hemåt.

Härligt att dina värden ser så mycket bättre ut.

För som sagt hemma, är ju alltid hemma. Där har man ju alla sina egna saker.
Sen att få sova i sin egna säng.

Stor kram från mej <3

Anonym sa...

Å, skönt att höra att du återhämtar dig så sakteliga. Ta nu verkligen läkarens ord på allvar, vila så mycket du kan. Och det där med matlagning får väl helt enkelt någon annan ta hand om, utlys Linda-förbud i köksregionerna! Hoppas att vänner och bekanta med gemensamma krafter fyller er frys. Många bäckar små... Kram och lycka till!

Anonym sa...

underbart att höra att du får komma hem. och gör som doktorn säger: vila. det är ju troligtvis en viktig ordination att följa.

Anonym sa...

Härligt, jag är så glad för din skull!!!
Kram från Dalkullan

Åsa sa...

Jag är så glad för din och din familjs skull. Lova nu bara att göra din läxa! Kram.

Anonym sa...

Blev så lycklig för din skull när jag läste att du ska få åka hem!
Det spelar nog ingen roll hur bra sjukvården är - man mår ALLTID bäst hemma med familjen. Hoppas att du får tillbaka aptiten och kan "hitta" mat som smakar bra - tillåt dig nu att vara "kräsen" och ät bara det du vill och mår bra av!
Stora kramar Katarina

Sophia sa...

Men åh HÄRLIGT!!!! Vad skönt att höra!

Anonym sa...

Oh vad glad jag blir, hemma är hemma.
Massor med kramar från netha

Anonym sa...

Å vad skönt att du får åka hem. Lycka till och hoppas du får vara smärtfri!
Kram Agnetha

Anonym sa...

Åh, vilken härlig nyhet.

Se nu till att lyda läkaren och vila lite även om det är svårt.
Ta emot hjälp utifrån, vänner & släkt kan hjälpa till med hushållet så att du kan ta hand om dig själv och bara mysa med familjen.

Håller tummarna för att värdena fortsätter vara bra eller helst bli ännu bättre samt att all värk håller sig borta.

Många kramar från Pia

Lotta sa...

Härligt för er alla att du får komma hem! Hoppas det blir en långvarig hemmavistelse nu för dig =)

Anonym sa...

Underbart!

Kram, Pernilla

Nonna sa...

UNDERBART att du får vara hemma igen! Försök att "lyda" din kropp och vila dig - snart lär sig alla runt omkring att du måste det(kanske inte Eric o William)men om ni får till ett bra teamwork så kan även de avledas. Hemma är hemma så klart inget går ju upp emot det! Önskar jag bodde närmare så hade jag bidragit med lite matlådor jag med.
Sköt om dig! Kram Nonna

Helenas Hus sa...

Åhhhh vad glad jag blev över att läsa att du får komma hem. :-) Det var så fina bilder på dig och familjen och man blir varm i hjärtat när man tänker på vilken kämpe du är!
Även Lars som står bredvid och säkert många gånger känner sig väldigt maktlös.

Massor med kramar till dig och hela familjen!

Anonym sa...

Åh, vad underbart att du får åka hem. Följer dig varje dag och tänker på er.
Kram från Carina Sjögren

Inger M sa...

Åh vad jag blir glad, när jag läser, att du är piggare och får åka hem !! Det riktigt bubblar i mig av glädje, för er skull!
Och nu sköter du din "hemläxa", förstår att det kan vara svårt, men det där med batteriladdningen är superviktigt. Den här goa,fina "mammabilen" ska räcka många, många mil än
Största kramen till er alla !
Inger M

Jane L sa...

Yes!! Så härligt för dej o din familj. Försök nu bara att inte missa din hemuppgift ;-) Den är nog väldigt viktig för dej, även för resten av familjen! Men jag förstår att det inte kommer bli lätt för hur man än vrider o vänder på det så finns det ju alltid dessa "måsten" som du skriver. Men vi skulle nog alla må bra av att försöka blunda för dessa nån gång ibland iaf :-) Kramar o lite energi skickas!

Anonym sa...

Åhh, vad skönt att du får åka hem, men var rädd om dig!!!

Många kramar med styrka o energi kommer från en okänd bloggläsare.
/Gisela

Anonym sa...

HÄÄÄRLIGT med hemgång!!! Hoppas du nu har möjlighet till att gå undan en stund varje dag i lugn och ro!
Önskar dig en mysig em, fortsätt må så bra du kan nu ♥
Kramar Annelie

Anonym sa...

Finaste bästa Linda!
Åh vad härligt att du får åka hem till din familj. Och vad härligt för dem att få hem dig!!! Bra också att du inte har så ont längre, och att värdena går åt rätt håll. Hoppas din kropp snart är redo för en ny omgång med cellgifter, som kan ge cancermonstrena en riktig fight.
Mina tankar är hos dig och din familj många gånger dagligen.
Kramar Hanna, trogen bloggläsare, mamma till 3 killar, och har förlorat min pappa (60 år) i den där djävulska cancern.

Anonym sa...

Åååhhh!!! Va härligt!! Ta/Ge dig tid till att vila!!!
Kram Camilla

BAMBI sa...

GRATTIS! Gud va skönt att höra att du också får åka hem idag!!

Jag kan inte ens börja föreställa mig hur det är att vara inalgd så länge. Det var jättejobbigt att bara vara inlagd över helgen!

KRAM!

Anonym sa...

Härligt att höra att du får åka hem!
Och vad glad jag blir att kakan smakade bra och att flera fick ta del. :)
Känns som att jag med många andra här vill hjälpa så mycket mera, men avståndet sätter käppar i hjulet.
Hoppas ni får känna adventsfrid och julstämning nu hela familjen.

/bloggläsare M

Anonym sa...

Hej Linda!
Ny här bland kommentarerna. Tänk så konstigt det är, du känner inte mig men jag "känner" dig o följer ditt liv varje dag. Det finns nog många fler än du anar som gör det. Nu tar jag mig i kragen o skickar en hälsning. Har blivit så berörd av ditt liv. Har själv fyra barn o blir påmind om att känna tacksamhet för varje dag man får tillsammans. Om framtiden vet man inget! Som andra sagt, du måste vara sträng mot dig själv och vila hemma. Då får du igen det till sånt du vill orka. Vet du, jag har förtfarande inte fått fram min adventsljusstake på bordet...men det är advent ändå. Man får ta det man hinner. Vad skönt att få komma hem! Men ägna din tid åt barnen o mannen-det är mest värt! Stor kram från mig!
Maria i Huddinge (uppväxt i Tidaholm)

Anonym sa...

HURRA! Ta hand om dig! kram Linda

äppelblomman sa...

Åhh så glad jag blir att höra detta!!
Ta nu hand om dej och gör absolut inget du inte orkar göra... Bara njut!
Kram K

Anonym sa...

Härligt att du får åka hem! Hoppas ni hittar bra rutiner hemma så du har möjlighet att vila men jag vet själv hur småbarn är.

Jag donerade en liten summa till din insamling idag och såg att det hade andra också gjort. Du får sätta upp ett nytt mål för din insamling igen. Kul!

Kram
Sanna

Anna sa...

Vad härligt att höra att du kan åka hem till din gulliga familj!

Jag håller tummarna för att ni får en mysig jul tillsammans.

Kramar
Anna

Anonym sa...

Så glad att läsa du ska få åka hem Linda.
Kramar malin

Anonym sa...

Åh, vad skönt att höra att du får komma hem till din familj!!
Vet att det är svårt att slappna av från alla måsten, men strunta i det. En tvätthög är ju inte så viktig egentligen. Det viktiga är ju att du får umgås med din familj!

Kram från Caroline

S*Kimatos Maine coon sa...

Å vad skönt att du är så pass pigg att du kan åka hem! Ta det nu lugnt hemma och lyssna på doktorns råd om att du ska vila. Hoppas att vi kan träffas någon dag snart! Kram

Sirpa sa...

Hej Linda,
vad glad din familj blir att få hem dig ÄNTLIGEN!
Ta nu hjälp av alla runtomkring med det praktiska och bara njut (kanske lättare sagt än gjort) av vilan och närheten av dina nära o kära.
Önskar er en fridfull jultid och hoppas dina värden blir bara bättre o bättre!
Massor av varma kramar till dig och familjen/ Sirpa

Emma sa...

Åhh så skönt för dig att få åka hem och att du mår bättre. Ta nu hjälp av de runtomkring dig med vardagsbestyren och njut tiden med din fina lilla familj. Önskar er en fin jul tillsammans! Kramar

Anonym sa...

Härligt Linda att du får åka hem till dina killar där hemma! Hoppas att du nu får en härlig jul och att slippa så mycket smärta.
Kram från Annica

Minna sa...

YES!! :-)

Anonym sa...

Vad härligt att du får åka hem!

Bra att dina värden ser så mycket bättre ut.

Tusen kramar till dig Linda!

Anonym sa...

Vilka härliga nyheter! Ta nu läkarens ord på allvar och se till att du får vila det behöver du verkligen efter att ha haft en sådan kraftig infektion! Om jag förstått det rätt så har ni två våningar i ert hus och du måste lova att varje dag ta så där 2-3 timmars vila där uppe när de andra är där nere! De får helt enkelt hitta på saker där nere. Så gör jag rätt ofta då jag också är sjuk, inte i cancer men dock har jag svår värk sen 15 år tillbaka och att ha ont tar på krafterna något oerhört! Så snälla tänk att det är bättre att du får vara hemma och vila 2-3 timmar på dagen än att du inte ska kunna vara hemma alls! Kanske skulle dina föräldrar kunna komma till er och äta middag varje dag ett tag och då lagar dem middagen till er alla på samma gång?

Hoppas du nu ska få vara frisk över julen och ja längre än så!

jenny sa...

åååå vad glad jag blir att du får åka hem <3 :)

Anonym sa...

åååå vad underbart för dig- hem ljuva hem. Känner med dig och tänker på dig Linda.
Hoppas att det går bra med att vila måste ju vara prio ett tills du känner dig lite starkare. William går väl på förskolan och din mamma hjälper väl till på dagarna om jag har förstått saken rätt. Hoppas du bättrar på dig nu så du kan njuta av de dina Kram Åsa

Beata sa...

Vad skönt att du mår bättre och att du får åka hem!
Många kramar
Beata.

Anonym sa...

Va härligt att du är lite bättre och får åka hem. Förstår att du har längtat efter din man och dina barn.
Jag har själv 4 barn tätt ihop och det är inte mycket lugn och ro man får, men om man förklarar för dom att du måste vila och tar hjälp av människor i din närhet så löser det sig nog.
Det är viktigt att du vilar och tänker på dig själv.
Bry dig inte om hur det ser ut hemma, det är inte viktigt.
Du och din familj är viktiga, att ni har det så bra som det bara går är det enda som betyder nåt.
Var inne och tittade på din kattblogg och blev oerhört förälskad i Wilma, så otroligt söt hon är.
Har själv en Mainecoon ,hade 2 stycken förut men min Boston dog av cancer i lungorna när han var 3 år. Han såg ut ungefär som Wilma
och var väldigt speciell som ju Mainecoon kan vara. Saknar honom så.
Jag är i alla fall glad att du får åka hem.
Ta nu vara på dej
Kram från bloggläsaren
Gunilla

Jessika sa...

yippie för dig!! vad glad jag blir för din skull att du äntligen får komma hem!!!

skit nu i alla måsten utom att ta hand om dig och krama dina käraste. det är det enda viktiga!!

kramar Jessika :-)

Emmamatilda sa...

Vad skönt för dig att du ska få komma hem. Följer din blogg och tycker det är jätte hemskt. Håller tummarna på att du bättrar dig (:
http://www.emmamatilda.se/2010/10/jag-alskar-dig.html

Anonym sa...

Så härligt att du får komma hem till din familj! Skickar många kramar till dig! Hälsar Nettan

Anonym sa...

Nu blev jag jätteglad!
Så himla roligt att du får komma hem till din familj.Hoppas att du och din familj får en mysig julmånad.Jag vet vad det vill säga med 4 pojkar i familjen men ta vara på all vila du kan få. Kram till dig från en flitig bloggläsare.

Tant Janet sa...

Vad glad jag blir för din skull. Ta hand om dig!

Anonym sa...

Åh Linda vilka härliga nyheter att du får åka hem idag!!! Hoppas att du får fortsätta må så bra som möjligt och att du kan klämma in lite vila i vardagen hemma!! Massor med kramar /Karin, mysbebbar

karin sa...

Hej!

Skönt att du får åka hem!
Ja det där med att vila känner jag igen. Har själv 4 barn en 4 åring och trillingar på 2 1/2 år. Det blir liksom aldrig någon tid över till att vila det finns alltid någon hushålls syssla att sysselsätta sig med!

Pratade med min mamma om dig härmodagen och sa att jag läser din blogg! Hon gick då in och tittade. Vi hade sommarstuga vid Alvasjön när vi var små och handlade varje gång vi var där i er butik. Mamma kände igen bilderna på din mamma och pappa!

Kram på dig och FÖRSÖK VILA jobbar med det hela tiden bara 5 minuter kan göra skillnad! :)

Mamma Mima på Landet sa...

Underbart Linda! Är sååå glá för din skull!!! =)
Men du MÅSTE ta det lugnt! Inte lätt, ja veeeet, men du MÅSTE! Tänk såhär: Annars kanske du hamnar i den där trista sängen igen!
Lova mej det!

Stor (jätte stor) kram!

Anonym sa...

Hej Linda! Vi känner inte varann men genom att ha hittat Din blogg och följt Dig så känns det som om vi hade känt varann länge.Du är en otrolig människa som delar med Dig av Ditt och familjens liv.Vad skönt att Du får åka hem till Dina fina pojkar och man. Va rädd om Dig och vila och ha en underbar jul i Habo.
Kram Solweig i Tibro

Anonym sa...

Skööööönt! Det är du väl värd. Tänk på vad trist det är på sjukhuset när du "har svårt att ta det lugnt". Hoppas av hela mitt hjärta att du får fortsätta ha smärtan under kontroll och kan stanna hemma nu och fira en fröjdefull jul!
Kram MiaH

Anonym sa...

Åh vad roligt att höra att du får åka hem. Sköt om dig nu och ha det så bra.
Styrkekramar / Lena

Jossan sa...

Jippi! Äntligen får du åka hem! Jag håller alla tummar och tår för att du ska få må så bra som det bara är möjligt!

Anonym sa...

Jag läser din blogg det första jag gör varje dag o du förgyller min dag för jag är så tacksam för att jag har det så bra. Du är verkligen helt fantastisk som orkar dela med dig till oss med dina kloka ord. Jag tänkte på läxan du fått av din läkare. Det skulle kanske underlätta för dig om vi bloggläsare lade en slant var och så hade du kunnat få städhjälp i hemmet? Det hade jag mer än gärna bidragit till! Jag tror att vi är många här som känner oss litet maktlösa o så gärna vill hjälpa dig och din underbara familj på något sätt. Kram Susanne

Anonym sa...

Vad glad jag blir när jag läser att du äntligen får åka hem!!
Ingenting är ändå så härligt som ens eget hem, och att få vara nära dem man älskar mest!!
Glöm inte bort att vila nu, så att du inte tar ut dig för mycket.

Kram / Maria

Anna sa...

Åh, vad härligt att du får komma hem! Se nu till att lyda läkarens råd ang, vila.

Kram Anna

Emelie Karlsson sa...

Underbart!!! Försök nu att ta igen dig vid varje tillfällen som ges! Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete du vet;) Använd den tiden du skulle fixat och donat till att mysa med dina killar!
Kram!