måndag, december 06, 2010

ÄR HEMMA, MEN VILL MÅ BÄTTRE

I eftermiddags fick jag komma hem! Så skönt att vara hemma i sitt eget hus igen. Men... jag önskar att jag hade mått bättre än jag gör. :-( Känner mig allmänt hängig. Är trött, yr och orken är lika med noll. Jag har dessutom haft ont i huvudet hela eftermiddagen och är svullen och öm på armen där den ena nålen har suttit. Så mycket vila har det blivit. Har knappt varit ur soffan på hela eftermiddagen.

Innan jag åkte hem var läkaren inne hos mig med recept med mina mediciner. Hon sa även att mina provsvar hade kommit och de visade att värdet på mina vita hade dippat igen. Hmm, undrar varför de har gjort det nu när jag gjort ett uppehåll med cellgifterna? Vill ju att värdena återhämtar sig snabbt nu så att jag kan komma igång med behandlingen igen. Som det är nu kan ju cancermonstren fara runt bäst de vill i kroppen och växa och föröka sig. 

Jag frågade om det finns något särskilt jag kan göra för att själv bättra på immunförsvaret, men hon hade inga särskilda kostråd eller så att ge. Inget mer än att jag skulle undvika Aloe Vera. Detta var nytt för mig. Nu dricker jag i och för sig inte Aloe Vera, men jag trodde att det var tvärtom och har alltid bara hört positiva grejer om det. I och för sig är det så här med det mesta. Får ofta tips och råd som motsäger varandra. Kan få rekommendationer och varningar om en och samma sak, så det är svårt ibland att veta vad som är bra för en.

Nu ska jag försöka äta lite kvällsmat. På tal om mat så finns det verkligen helt underbara människor. En tjej var förbi här för en stund sedan med mat som vi kan äta i morgon och en påse pepparkakor. Färdiglagad mat har vi även fått några gånger från släktingar, och framförallt nu när jag varit inlagd på sjukhuset har matlådorna varit guld värda för familjen här hemma att plocka fram. Tack allihop! Det är verkligen omtänksamt och värdefullt.

Det kom även ett blomsterbud förut. Det var en jättefin julgrupp från mammorna, barnen och ledarna som är på Öppet Hus (en mamma-barn-grupp som jag gått på sedan William var bebis). Åh vad gulliga ni är. Tack!


Såg att insamlingen till Cancerfonden skjutit i höjden rejält. Det har kommit in många bidrag de senaste dagarna. Dessutom har otroliga 7000:- satts in från Familyfood. Tack snälla!!


Familyfood är ett företag här i Habo som levererar matkassar och recept. Smidigt att få maten direkt hem till dörren. Dessutom bra och spännande recept som brukar falla hela familjen i smaken.

29 kommentarer:

youngmi sa...

Välkommen hem! Hoppas att du känner dig piggare snart!

Anonym sa...

Välkommen hem . Hoppas nu du får må bättre :-D
Kramar från ett snöigt norrland

Jag är Elisabeth sa...

Åh, skönt att du är hemma. Aloevera... jag har fått tips från hälsokosten att det skulle vara bra. Vad ska man tro på och inte. Blir så trött på alla som kommer med råd. jag följer vad läkarna säger tills motsatsen är bevisad. min mamma kom igår och berättade om att hon läst att jag skulle äta silver!???! Det slutade med att jag gick lite i klinsch med min egen mamma. Förstår att hon vill mig väl men jag vet ju fortfarande att cancern kommer ta mitt liv. Det gäller bara att köpa tid med cellgifterna. KRAMEN till dig från mig. Elisabeth

Johanna sa...

Jätteskönt att du är hemma Linda. Men självklart fortsätter kampen om livet, kampen mot monstret :-(

Hoppas du får en bra kväll och natt, och att du återhämtat dig ännu lite mer till imorgon

STOR KRAM

Ingrid sa...

Välkommen hem Linda!
Rådet jag fick av sjukvårdspersonalen när mina värden på de vita blodkropparna var urusla under cytostatikabehandlingen var: försök vara ute så mycket som möjligt för att syresätta blodet. Det kanske inte är så mysigt att gå ut nu när det är mycket snö och halt, men kanske du åtminstone kan vara ute lite på er egen tomt.

Kram

Ingrid Benjaminsson

Anonym sa...

Skönt att du nu kan vara hemma och jag hoppas det är där du nu får vara.
Har läkarna kommit på varför du haft så ont igentligen?

Många kramar till hela familjen

Yvonne sa...

Det måste vara skönt att vara hemma! Ang. immunförsvaret så har jag en kompis som har en autoimmun sjukdom (reumatism) och hon ska akta sig för sådant som kan verka "nyttigt" för immunförsvaret kan inte skilja på sina egna celler och främmande...det kan vara något sådant som läkaren menade. Många kramar!

susanne sa...

Välkommen hem igen Linda!
men som läkaren sa försök koppla av. Jag vet att det inte är så lätt när barnen kräver sitt och hemmet likaså. Men du är viktigast Linda. Ha en fin tid hemma med man och barn
önskar änglamamman Susanne

Anonym sa...

Det måste vara superjobbigt med alla välmenande råd och just den där typen av hemtuggade grejer som aloe vera mm. lyssna på läkaren!

Maries Pyssel och Jul sa...

Tänker på er och hoppas att du får känna dig lite piggare och orkar njuta av din familj.

Jag minns inte om det var just aloe vera men något liknande som min mamma också blev varnad för av läkaren när hon kämpade mot sin cancer. I det fallet var det så att det som stärkte det egna immunförsvaret även stärkte cancercellerna.

Therese sa...

SÅ SKÖNT ATT DU FÅTT KOMMA HEM, BARA MILJÖN PÅ ETT SJUKHUS TYCKER JAG TAR NER HUMÖRET. HOPPAS NI SKA KUNNA NJUTA AV LITE FAMILJELIV NU OCH VARANDRA.

MÅSTE BARA FÅ BERÄTTA ATT LILLE ERIK HAR FÅTT EN LITEN BEUNDRARINNA I MIN LILLA 2-ÅRIGA DOTTER. SENASTE DAGARNA NÄR JAG VARIT INNE OCH LÄST HOS DIG SÅ SKA VI TA FRAM BILDEN PÅ HONOM FRÅN SJUKHUSET, NÄR HAN HAR SNÖRENA I HÅRET.

HON ÄLSKAR DEN BILDEN, PRATAR OCH TJATTRAR MED HONOM OCH FÖRSÖKER JAG GÅ VIDARE SÅ BLIR HON SÅ LEDSEN. KAN FÖRSTÅ HENNE FÖR HAN ÄR JÄTTEFIN, ÄVEN HAN BRÖDER.

HOPPAS NU ATT NATTEN BLIR BRA OCH DU FÅR SOVA UTAN SMÄRTOR.

MÅNGA KRAMAR TILL DIG!

Anonym sa...

Det finns mycket forskning kring ett protein i bröstmjölk som dödar cancerceller. Bröstmjölk stärker ju dessutom immunförsvaret. Så om du känner nån som ammar hon kunde pumpa till dig? Har även hört en del cancerpatienter som har fått ta emot donerad bröstmjölk från neonatalavdelningar.

Kram Anna

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3503055

Denice Greve sa...

Du kan boosta upp ditt immunförsvar genom att äta mycket antioxidanter.

Gå in på http://www.immun.se/.
Den hemsidan drivs av en kvinna som hade cancer, hennes fall klassas som ett "mirakelfall". :)

Anonym sa...

Å hoppas sååå att du piggnar till nu när du får vara hemma hos de dina!
Önskar dig sååå gott det bara går.
Kram Agnetha

Anna V sa...

Välkommen hem! Hoppas nu att det vänder och att de hittar vad som är fel. Så att du kan återgå till brottningsmatchen med cancermonstren igen.

Hoppas att du känner dig piggare snart!
Kramar

Lotta A sa...

Skönt att vara hemma , men trist att du inte känner dej så pigg.
Som du önskar......

Men hoppas att det nu bara blir bättre och bättre.
Att Kraften och orken återkommer.

Tänker på dej <3
Stora kramar från Lotta

Anonym sa...

konstigt att du skulle undvika Aloevera, det är ju så nyttigt?

marianne

Anna R sa...

Åh Linda!
Önskar verkligen att du ska få må bra!! Skönt att vara hemma dock, förstår jag!! Du finns i mina tankar!
Kramar Anna R

tina sa...

Hej.Jag läser och följer din blogg varje dag och tänker mycket på dig. Satt och tittade på de "obotbara" på tv4 fakta förra veckan, det var en tjej som hade tumörer i hela kroppen och tillsammans med cellgiftet fick hon 75000 mg (tror jag) men i alla fall en överdosering på c vitamin varje dag direkt i blodet. på en vecka fick hon 225000mg. Hur som helst idag e hon fri från sjukdomen. Man kan nog gå in på tv4 play och hitta programmet där. Du har säkert fått tusen andra råd men jag kände bara att jag ville berätta det för dig. Många kramar till dig och hela din familj.

Anonym sa...

BlåbärsPure(blåbär) ska vara bra...mycket antioxidanter i det..../Anna Majlöv

Mamma Fido sa...

Åh va skönt att då fått komma hem men vila nu o låt alla runt dej fixa med allt! Kramiz

Anonym sa...

Mycket antioxidanter tror jag kan hjälpa! Aleo Vera fungerar som så att har du något latent i kroppen så kan det förvärras till en början och ett tag framöver. Kram

Anonym sa...

Hej Linda, skönt att du har fått komma hem nu men så trist att du inte mår bra. Fick förresten rapport från en av mina vänner som är i Florida nu. De har värsta vintervädret, bara fem grader varmt. Vilken himla tur att ni slapp det! Kram!

Helena sa...

Skönt att du fått komma hem och jag hoppas att du klarar av att vara hemma.

Många kramar Helena

Lisa sa...

Hoppas du ska få må bättre och verkligen kunna njuta av jul och samvaro.

Lotta 72 sa...

Hej Linda

Härligt att du är hemma men tråkigt att du inte mår något vidare. Jag tycker att det konstigt att din läkare inte har några råd (men är inte förvånad) om att stärka ditt immunförsvar. Det finns så mycket att göra där. Tex några enkla tips är ju förstås mycket frukt,grönsaker,frisk luft, testa silvervatten som dödar virus och bakterier som inte är bra för kroppen, probiotika, Dvitamin tillskott mm. Vill inte predika på något sätt men vill att du ska veta att man kan påverka sitt immunförsvar<3 Många Kramar

Åsa sa...

När man varit sängliggande så länge som du, är det inte konstigt att du fortsätter att vara svag och hängig. Energi från din man och dina barn och att du får vara hemma i en positiv miljö kommer förhoppningsvis att göra dig starkare för var dag som går.

Anonym sa...

Du är värd all hjälp och matkassar i hela världen! <3

Styrkekramar från Pernilla i Malmö

EuroFlorist sa...

Hoppas att du kryar på dig så snart som möjligt!
Härligt att bli överraskad av blomsterbud, det kan verkligen förgylla en vecka…
Nästa gång du själv vill färglägga någons dag, eller kanske din egen?, kan du använda kod "JOY" för lite rabatt i vår webbshop euroflorist.se

Önskar dig en blomstrande vecka!

/EuroFlorist