onsdag, december 29, 2010

DAG 14 – VAD HADE JAG PÅ MIG IDAG?

 Det går lite dåligt med mina tema-inlägg och särskilt nu när jag blivit sämre och har hamnat på sjukhus. Mitt mål var att bli färdig med alla 30 inläggen fram tills jul... ja, så blev det tyvärr inte! Lär antagligen inte ens hinna klart under det här året.

Lite tråkigt tema på detta tycker jag eftersom nästan samma varit en gång tidigare. Tyvärr har jag ingen kamera här och kan fota det jag har på mig, men jag kan berätta!

Större delen av dagen har jag haft en sån där tjusig blå sjukhus-skjorta och faktum är att jag har en bild av dem på datorn från december förra året!

December 2009

På eftermiddagen efter att jag hade svettats ner febern en del tog jag en dusch. Satte då på mig lite vanliga kläder. Ett par svarta kabelstickade tighhts som jag köpte i USA, svarta strumpor och en jätteskön grå tunika från me&i. Egentligen känner man sig nästan lite friskare av att använda sina egna kläder och det finns ju en hel del plagg som är sköna fastän man ligger ner större delen av dagen.

Men det finns några fördelar med att använda sjukhusets kläder också. En av dem är att man inte har så mycket tvätt sen när man kommer hem. En annan är att skjortorna här verkligen är riktigt bekväma, för de klämmer aldrig åt över nålar, slangar och dylikt. Likaså behöver man inte vara rädd för att fläckas ner av blod eller annat när de tar prover. Så som sagt, även om de är både skitfula och urtvättade så finns det några fördelar också.

Nu ska jag krypa ner under täcket i min tjusiga nattskjorta och försöka sova. Har precis kollat tempen och den låg på 38,2 just nu. Fast egentligen är det lite missvisande för de var inne med Ipren till mig för ungefär en timma sedan.

39 kommentarer:

Anonym sa...

Sov riktigt gott i natt och vila bort din feber. All kraft till dig från bloggläsare Åse i Trelleborg

Maritha sa...

God Natt! Hoppas du får sova gott!

Sister Moonshine sa...

Att du ändå orkar skriva och berätta för oss bloggläsare och fnula över de där temana och ta en dusch, det ser jag som ett friskhetstecken! Kram.

/Åsa

Mamma Mima på Landet sa...

Åh... Linda!
Hoppas du får sova inatt!
Tänker på dej!/Mima

Anna L sa...

Hej Linda!
Jag ville önska dig en lugn kväll och en god natts sömn.
Kram
Anna

Kristina sa...

Åh din stackare vad lessen ajg blir för dig.önskar så att du fick ngn lindrigare dag.Är just hemkommen från ca behadnlingen o mår pest så jag orkar ej skriva mer men ville bara säga att jag tänker och ber för dig. Kram Kristina I Umåe

Josefine sa...

Linda... Jag tänker så mycket på dig & din familj.. Varje dag finns ni i mina tankar.. Har följt din blogg under en tid nu.. Hitta den av en slump på nån sida.. Minns inte vilken.. Men sen dagen är jag fast.. Önskar varje gång jag kollar din eller din mans blogg att det hela har vänt o dem dumma cancermonstren gett upp lämnat din kropp.. Beundrar både dig och din man.. Ni är 2 helt fantastiska människor med 4 så fiina barn!! Styrke kramar från Borås!!

Malin sa...

Halli hallå! Hoppas du har det bra på sjukhuset. Kanske kan du se ngt bra på tv. Hoppas också att du kan fira nyåret hemma. Ta hand om dig. MVH Malin

Johanna sa...

Sov gott!!!

Många tankar till dig Linda

sara sa...

Hej Snygging! Du är en riktig, riktig HJÄLTE!!! Varm Kram från en annan människa.

Grodan sa...

Ja visst är skjortorna snygga ;-)
Men å andra sidan har ju nästan alla andra på avd också snygg-skjortorna på sig så man är ju inte ensam. Och så är dom ju faktiskt ganska sköna och praktiska.

Styrkekramar från Grodan

Anonym sa...

Hej Linda
Vet vad du menar, dom é mjuka och goa dom ljusblå, men får en att bli annonym eller nått.Dom är bekväma som sagt alla ser lika dana ut.Visst man sparar tvätt.Det känns lite fel när man är personligt klädd där också.
Fick lite koncentartionslägersfeeling-Konstigt för alla vill oss där väl men en variataion eller nått vore gott ,en affärsidé?
Må så gott Linda så gott som du kan.Jag är med dej tänker på dej många gånger varje dag.
Du var vacker för ett år sedan men du är ännu mer vacker nu.
Kramar från mej

Anonym sa...

Hoppas att du kan sova så bra det nu kan gå med värk och feber. Sova bra och få vakna och känna dig lite bättre imorgon. Knasigt att de inte kan hitta orsaken till febern och därefter få den att försvinna. Men kroppen är lurig och inte alltid så lätt att tyda.
Du finns i mina tankar och jag vill verkligen att du ska bli bättre igen, dvs få fler bra dagar hemma med familjen.
Många styrke kramar från Pia

Anonym sa...

Allt klär en skönhet:) Hoppas det snart vänder och febern går ner så att du kan komma hem till din egen säng. Styrkekram från Karin

Anonym sa...

Hej Linda!
tänket på dig , hoppas och önskar och ber att du mår bra snart.

Många krama från Natalie

Anonym sa...

Sov gott Linda. Hoppas att i morgon blir en bättre dag.

Helena sa...

Sköt om dig =)

C sa...

Åh va jag önskar att du skulle få må lite bättre, så ni kunde få fina vackra smärtfria dagar tillsammans utan feber och värk.
Du är verkligen fantastisk som orkar trots din svåra sjukdom.
Jag tror inte det finns många med en sån livsgnista och posetiv livssyn som du har.

Jag håller tummarna för att dom kommer på vad som orsakar din feber och kan få bort den, samt att dom hittar en bra balans i din smärtlindring så du slipper all värk.
Har dom provat ge dig metadon för att få dig smärtfri, jag har en nära anhörig med cancer och med metastaser i lever och i bäckenbenet, hon har fruktansvärda smärtor, men dom lindras bra med metadon och OxyContin och kortison

Naturligtvis har dom säkert provat,men om inte, så vill jag ändå ge dig tipset.
Det finns en cancerläkare och proffessor som heter Peter Strang
som är expert på cancer relaterad smärta och han har givit ut en bok i ämnet, kanske har dom den på ditt sjukhus, men om inte så är det en fantastisk bok, för dom som jobbar med smärta och smärtlindring i vården

Du är helt enkelt enastående.
All kärlek till dig och din familj. Stot varm kram till dig och din familj.

Detta inlägg behöver du inte publicera om du inte vill, jag bara kände att om det finns något som möjligtvis kan få dig att må något bättre så ville jag tipsa dig om det. <3

Anonym sa...

Om du åtminstonde kunde få sova skönt!Jag tänker mycket på dig,hoppas det vänder och blir lite bättre snart.Stor sryrkekram från mig!Anneli

Anonym sa...

Rara Linda, det finns nog inte en enda människa som inte önskar att du finge må bättre! Att du kunde få slippa smärtor, att du inte skulle ha feber, att din syn inte påverkades av mediciner och/eller sjukdom, att du sluppe må illa.

Det är många som lider med dig, som följer din kamp och som känner med din man och dina barn. Att vänta på det oundvikliga måste vara tungt - övermåttan tungt. Det vittnar även Lars om på sin blogg - han har ställt in sig på att detta har varit er sista jul tillsammans.

För alla oss som står utanför känns orden fattiga och tomma. Vad kan vi säga som gör någonting lättare eller bättre för dig och din familj? Själv har jag ingenting att komma med som skulle kunna göra någonting lättare för dig.

Det gör ont i mig när jag hör hur du lider - nej, inget annat ord passar i detta sammanhang. Samtidigt har jag ingen tröst eller hjälp att erbjuda. Det blir ju liksom inte bättre utan tvärtom hela tiden sämre.

Jag har förlorat båda mina föräldrar till cancern. Deras resa liknar i mångt och mycket din - det ena konstiga symptomet efter det andra. Det är svårt att acceptera, absolut, men till slut får man titta cancermonstret i vitögat och säga "Du var listigare och starkare än jag!"

Du har dina barn och din man. Dina barn har sin pappa som älskar dig. Vilken nåd, ändå. Du kommer att finnas för dina barn tack vare att du och Lars orkat tillsammans under denna förfärliga tid. Och han kommer inte att vilja annat än att du finns i barnens liv, för alltid.

Linda, jag önskar att jag kunde hjälpa. Att jag kunde hela. Att jag kunde trösta. Men jag räcker inte till.

/Monica

Anonym sa...

Du är väldigt vacker Linda! har undrat många gånger varför fina goa människor ska få cancer? Finns massa elaka empatistörda folk som går genom livet och skadar andra. Därför anser jag att cancer är en orättvis sjukdom. Tycker att en del nog är mer förtjänta att drabbas av olycka,fast man inte får säga så. Alla jag vet som dött i cancer ,har varit fina människor som aldrig gjort nån nåt förnär!

äppelblomman sa...

Jobbigt att inte febern ger med sig och går ner:-(

Håller helt med dej om den blå skjortan, nästan så man skulle vilja haft en här hemma och lufsat omkring i;-)

Stora kramar K

Malin - mamma till Walter sa...

Det gör så ont i mig att veta hur dåligt du mår...önskar att ingen skulle behöva må som du gör just nu, speciellt inte en ung flerbarnsmamma! Det är så fruktansvärt orättvist! Hoppas du känner alla styrketankar och styrkekramar jag sänder till dig! Massa kramar.

Anonym sa...

Linda, jag gråter med dig. Skickar så många styrkekramar jag bara kan och hoppas att några av dem tar sig in till dig inatt så du får en god välbehövlig sömn.
Gisela/Hagasessorna

Anonym sa...

Linda, jag gråter med dig. Skickar många styrkekramar som jag hoppas finner dig inatt så du får en god välbehövlig sömn. Gisela/Hagasessorna

Anonym sa...

Mina varmaste kramar till dig. Du är en kämpe! /Camilla

Sanna sa...

God natt, sov så gott!!! Kram!

Anonym sa...

Tänker på dig! Ber till högre makter att du ska få må bättre.
Önskar dig en god natt!
Kram

Anonym sa...

Tänker på dig! Ber till högre makter att du ska få må bättre.
Önskar dig en god natt!
Kram

Anonym sa...

Sov så sött Linda, kanske kommer du hem till nyår! Mina tankar är hos dig Kram <33

Ida sa...

Hoppas du kan sova OK där, och håller tummarna för att tempen går ner. Kram!

Ossie sa...

Skulle vilja gömma dej från allt ont och svårt...
Miljoner kramar och uppmuntrande tankar!
<3 <3 <3

Anonym sa...

Styrkekramar Linda!

Josefin sa...

En stor kram från mig till dig <3

Anonym sa...

Bästaste Linda !
Jag önskar dig en god dag med goda besked och goda möjligheter till smärtlindring och vila.
Kram Kristina

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen att du fick sova i natt.

Anonym sa...

Linda, är som den snyggaste fotomodellen på bilden! Du strålar av kärlek och är så vacker.
Kram Kristina

Anonym sa...

Hej Linda.
Hur det nu än är så vill jag bara säga att du är väldigt VACKER.
Hoppas att du får vara hemma i morgon.
Styrka till er!
Kram och Gott Nytt År.
/Leja

Louise sa...

Du vackra kvinna!!!!
Följer vartenda ord Du skriver
Tänker på Dej...känner med Dej
Försöker att skicka kraft till Dej
Vill Dej och din fina familj all lycka
Du är i mina tankar
ALLT GOTT till Dej
Lycka till från Louise