onsdag, december 29, 2010

EN DÅLIG DAG

Usch, den här dagen är en sådan dag jag önskar att man kunde ha kunnat välja bort. Har haft runt 39 i feber hela dagen, utom en stund nu i eftermiddags då jag både hade tagit Panodil och Ipren. Men istället för hög feber började jag istället att svettats som en gris och jag vet inte om det känns så himla mycket bättre faktiskt. Är så makalöst trött också! Har väl i och för sig skrivit varenda dag att jag varit trött, men idag slår tröttheten alla rekord och jag somnar till gång på gång.

Men så var det en fruktansvärt jobbig natt också! Jag trodde nog att jag skulle kunnat somna någorlunda snabbt med tanke på hur trött jag var, men det gick tyvärr inte så bra. Istället vaknade jag för att jag hade så hemskt ont i de där revbenen (och alla de där andra ställena där jag har ont, som t ex nacken, ryggen och vänstersidan av bröstkorgen). Allt det onda gjort bara mer och mer ont.

Med hjälp av morfinpumpen kan jag själv smärtlindra mig med en extra dos när det behövs, och det har tidigare fungerat bra, men när det inte räckte med var 20:e minut började jag få lite panik. Så innan jag slutligen somnade för natten några timmar senare så fick jag ett par sprutor extra smärtstillande vid sidan av, någon avslappnande tablett och en insomningstablett.

Så under morgonen när de skulle kolla temp, sätta en ny nål, ge mig antibiotika, rulla in mig på röntgen och allt det där så var jag knappt vid medvetande. Jag mådde rent ut sagt urdåligt!

Den vanliga lungröntgen visade ingenting konstigt som förklarar smärtorna eller febern, så nu i eftermiddag har jag gjort en skiktröntgen. Usch, kände mig som världens lipsill när jag var där. Nä, men det har bara varit för mycket nu och droppen var när hon sa att nålen jag redan hade i min hand inte gick att använda att spruta in kontrasten i så hon var tvungen att sätta dit en ny. Hon gjorde ett par försök och båda gångerna gjorde det så ont att jag började gråta. Det i sin tur gjorde att jag fick ännu mera ont i revbenen och den smärtan gjorde att jag blev ännu mer ledsen. Då kom en annan sköterska och satte nålen istället. Usch, även det gjorde jätteont, men tack och lov kom den på plats och fungerade! Men som sagt, det var en pärs att gå igenom. Får se nu bara om denna visar något eller inte.

Jag hoppas att det snart vänder nu. Än så länge finns inget svar på mitt höga crp, min höga feber eller varför jag fått ont på nya ställen. En infektion av något slag?! Eller "bara" cancermonstren som spökar?!

Men dagen är inte bara en riktig skitdag. Nej, den är även min kompis Malins 30-årsdag!! Jag önskar så att jag hade mått mycket bättre och haft möjlighet att kunna åka och fira henne. Men det får istället bli någon annan dag. Något jag tror att hon skulle bli väldigt glad av är att få en massa besökare till sin blogg och om ni vill skriva en grattis-hälsning där. Då skulle hon nog bli både glad och lite överraskad tror jag! ;-)

43 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars dig så du har det svårt!
Hoppas så att dom ska hitta nåt sätt att lindra dina smärtor och få ner febern. Samt att du kunde få sova ordentligt och samla litet krafter.
hälsar Inga-Britt

Anna Haapala Silfver sa...

Mina tankar är hos dig hela tiden, fantastiska Linda!
Förstår att det är tufft, jobbigt och riktigt piss o skit och jag hoppas och ber så för att allt ska bli till det bättre...
Vilken kämpe du är, precis som min lille Melwin.
Önskar så att jag hade makt att förändra!
Hoppas du känner all styrka som jag skickar över till dig i mega portioner...Jag hejar på dig av hela mitt hjärta <3
Stora Varma Kramar /// Anna

Anonym sa...

Usch vilken dag....skickar styrkekramar! // Mia Johansson

birgita sa...

Jag känner verkligen med dig och håller alla tummar att febern släpper NU !!!

Stor kram från Birgitta

Anonym sa...

Stackars Dig, vore det inte nog med smärtor och elände nu tycker man. Hoppas att de verkligen hittar orsaken till din infektion och kan häva den. Nu har jag skrivit till Malin och grattat:) Ber och önskar Dig en smärtfri natt...kram från Annika i Mora

Anonym sa...

Vi är många som tänker på dig varje dag Linda! Jag håller alla tummar jag har (och fingrar och tår också) för att du ska få må bättre snart. Kramar från Cecilia, bloggläsare

Anonym sa...

Linda, jag har varit så orolig för dej hela dagen, har förstått att du mått väldigt dåligt idag, tänker på dej hela tiden.Hoppas nu att du får sova gott i natt och att morgondagen blir bättre.Massor med kramar Inger

Sanna sa...

Men att du aldrig kan få en bättre dag då :( Jag hoppas att de kan hitta orsaken och att du slipper bli mer plågad vilket i sig kanske kan vara omöjligt.
Jag ska in till din kompis och gratta henne också.
Kram!

Gunvor sa...

Vill bara säga att jag följer dig..Det finns inga ord att säga till tröst..Min dotter är 23 år och mycket sjuk...Vi lever i en värld vi inte önskat och vi har inget val...Många kramar till dig från en mamma...

Maja sa...

Usch och fy vad du får utstå!:((( Ingen borde behöva genomlida detta hemska...Hoppas verkligen att det vänder snart, det måste det bara göra!

Håller tummarna för att du får sova gott i natt!

Massa kramar

Ninna sa...

Linda du är fantastisk, hoppas din värk avtar.
Tänker på dej och din familj. Kämpa
Kramen om länge.
Cecilia

Lotta A sa...

Linda.....
Jag har tänkt på dej hela dagen, och funderat hur det har varit med dej <3

Chattade lite med din Lars, tidigare. Hörde om han visste hur det var med dej, och han skrev att han hade varit hos dej.

Jag hoppas så innerligt att de finner orsaken till febern och ditt höga CRP.

Så att de kan sätta in rätt behandling ,och att du snart får känna dej lite piggare.

Tänker på dej hela tiden.
Många , många kramar från Lotta

netha sa...

Jag är så ledsen att du skall behöva ha det så här, måtte de hitta en smärtlindring så att du åtminstone kan vara smärtfri och sedan även att de får ner febern.
Du finns i mina böner och tankar var dag.

Massor med kramisar
netha

Anonym sa...

Hej Linda !

Det som slår mig gång på gång när jag läser din blogg är om din hemska smärta överallt. Jag kan inte förstå att de inte kan smärtlindra tillräckligt. Jag vet att min väninnas smärtläkare sa till henne , att det var viktigt att aldrig låta smärtan tränga genom för att det då var svårare att komma åt den.Utan att man hela tiden skulle gå på en sådan dos att man var i stort sett smärtfri.Nu fick ju min väninna morfin i pump och kanske alternativet som du får istället för morfin inte fungerar på samma sätt.Jag tycker bara det är så fruktansvärt att läsa om hur du lider. Vill inte att du ska behöva ha det så.
Kramar Lotta.E.

Anonym sa...

Kramar om dig <3
Nån j-la gång måste febern ge med sig och jag hoppas att det blir i morgon.

Pernilla
Växjö

Anonym sa...

Önskar att alla vi som tänker på dig kunde lindra ditt onda!! många kramar Gunilla n

Anonym sa...

Uhh! Va synd det är om dig-:( jag mår så dåligt att veta hur du har det. Och inget kan jag göra!

Vida sa...

Hoppas att morgondagen blir bättre och att du slipper febern!

Anonym sa...

Tänker på dig fina Linda. Det är för bedrövligt vad du tvingas stå ut med. Jag hoppas av hela mitt hjärta att man ska hitta en orsak till din höga feber och att den orsaken INTE är cancermonstren. Stor kram!
Mia

Anonym sa...

tänkte på en sak du skrev i tidigare inlägg , varför det är dom bra människorna som drabbas av cancer.

kanske för att om dom sk dåliga skulle drabbas skulle kanske ingen bry sej att forska i det och komma på ett botemedel , jag föörsöker tänka så , min mamma dog i bröstcancer 2003 samma år som jag fick min första dotter , när jag läser det du skriver så tänker jag mycket på henne , hur hon kände och mådde , hon dog 2 månader efter hon fått beskedet och jag tror jag inte hann ta åt mejeller fatta vad som hände jag var 18 hon 40.

ligger nu här i feber och mår pyton , men så läser jag din blogg och inser att om några dagar är jag frisk igen och precis som vanligt , du verkar vara en mycket vettig och ö person , stark och livsvilja , hoppas på det bästa för dej och din familj

när man är frisk vill man 1000 saker , när man är sjuk vill man bara bli frisk

massa kramar till dej och din familj

Anonym sa...

bbkjll

Jane L sa...

Har tänkt på dej massor idag <3 Min nyårsönskan är att du ska få må bättre och att du ska få komma under en behandling som gör att monstren stannar upp!! Du förtjänar sååå mycket att få mycket mer BRA tid! Tänk vad du berör många... alla har vi samma önskan för dej! Många kramar till dej Linda.

Josefin sa...

Vi känner inte varandra, men jag följer din blogg dagligen. Kommer på mig själv med att tänka på dig och din sjukdom flera gånger varje dag. Jag blir så berörd av dig och det du skriver.
Hoppas av hela mitt hjärta att du ska börja må bättre! ♥
Hoppas du får sova inatt.
Varma kramar från Josefin

Anonym sa...

Tycker inte alls det är konstigt att du är så trött som har haft så hög feber så lång tid, hoppas nu att det släpper så du kan få vara lite piggare. Tänker på dig Linda, Åsa

Åkarfrun sa...

Tänker på dig och önskar det bästa för dig och din familj...Styrkekram från mig.

Anonym sa...

Stackars fina Linda. Jag tycker så oerhört synd om dig. Ingen i hela världen borde behöva utstå detta helvete. Hoppas det snart går över. Ditt liv just nu är ju inte drägligt att leva!!!

Kram från en trogen bloggläsare

Anonym sa...

Jag brukarn hjälpa kollega sätta på kompresser med emblasalva innan hon skall på undersökning som är smärtsam.
Henns smärta togs inte på alvar tyckte hon...grymt när mi redan utsats för så mycket omänskigtb svårt! Grrr, jag blir arg, på sjukdomen, på de som inten förstår, men du har fina sköterskor? Men ont skall man inte behöva ha i onödan! Det finns spcialister inom linring av kronsika smärttillstånd, har du någon såfan kontakt?

KRAMAR DIG i / på Limhamn

Anonym sa...

Fina Linda! Du är så fantastisk och tänker på andra fast du mår så dåligt. Jag ska in och gratta Malin nu. TACK för att jag fick komma till dig idag. Hoppas natten blir bättre...

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Fantastiska, underbara Linda, dina killar måste vara mycket stolt över dig som är så tapper! Jag är så imponerad av dig! Anna

Sandra med Oliver och William sa...

Lider så med dig, och blir så ledsen av att höra att du har så ont och har det så jobbigt=(
INGEN ska behöva gå igenom nåt sånt här, jag HATAR den j*vla sjukdomen!!!!
Hoppas att du snart kan få känna dig lite piggare, du och din familj finns i mina tankar trots att jag inte känner er.

Många kramar!

Sara sa...

Jag vill bara skriva som en av dina många läsare. Du är en människa som inspererar mig. jag följer din vardag med sjukhusvistelser och en familj som betyder allt. Jag är i en liknande situation och du verkligen får mig att kämpa vidare. Du är stark, det är en styrka att våga visa svaghet. jag tror på dig och önskar dig allt gott:) / Sara

Anonym sa...

Jag följer slaviskt din kamp mot tiden och dina monster. Du är en sådan kämpe och du ger mig styrka att vara i nuet. Jag gråter många tårar för att det är så orättvist, att monsterna tar de bästa från oss.

All kärlek och vidare kämparglädje, för det finns bara en som du Linda. En som orkar dela med sig om så mycket av det goda och en hel del av det onda.

Tusen kramar <3

Kajsa Bergman Fällén sa...

Äsch att det aldrig tar slut :(. Jag lider med dig, det borde ju vara något stopp på eländet nu tycker jag så du bara kan fortsätta med cyton och få lite andrum.

Skickar en mental hand att hålla i nästa gång de sticker!

Kram!

Anonym sa...

Men gud vad jag lider med dig!! Hur du ska behöva ha det!
Jag sparkar cancerspöket i baken och hoppas du mår bättre i morgon!!!
Kram,
Anette

Madeleine sa...

Så himla hemskt att behöva ha så ont. Stackars, stackars dig. Men är du verkligen säker på att det var morfinet du inte tålde? Det borde ju ge den bästa smärtlindringen. Måste bara få berätta detta också för dig. Jag jobbade ihop med en tjej i 20-års åldern ett tag. Hennes mamma dog när hon föddes. Denna tjej hade ändå sin mamma hos sig jämt. Hon pratade ofta om henne i alla möjliga sammanhang. Hur konstigt det än kan låta, så stod hon sin mamma väldigt nära. Vill bara berätta det eftersom jag sett i ett tidigare inlägg att du bekymrade dig för att de minsta skulle glömma dig. Det gör de ALDRIG. Du kommer ALLTID att finnas med dem hela deras liv precis som min jobbarkompis mamma gör. "En mamma håller sitt barn i handen ett litet tag, men hjärtat håller hon hela livet". Men nu är jag i alla fall övertygad om att du kommer att piggna till och må bättre när de hittat rätt smärtlindring för dig, eller kanske de strålar de värst smärtande ställena. Skickar jättemycket kraft till dig!

Annica sa...

Jag blir så ledsen för din skull! Bort med allt onda nu....bort! BORT!!

malinj80 sa...

Tack söta du för hälsningen! Hade varit så roligt o haft dig här. Men det tar vi igen en annan dag! Då har vi nåt o se fram emot och då ska jag fix till en kladdkaka vi kan mumsa i oss! Roligt att få prata me dig förut! Ska vi köpa hårfärg till dig också ? Kan hjälpa dig o fixa det om dy vill! Massor me kramar Malin!

Sanna sa...

Men åhh! Linda gumman!! Du är så stark, min idol! Jag hade lipat mest hela tiden för jag är så blödig och gråter för minsta lilla, haha! Heja dig!!! Och jag tycker att det kan väl inte vara så svårt för dom att hitta vad som är orsaken!?! Hoppas verkligen att du får en bättre dag imorgon! Massa kramar!!!

Anonym sa...

Du har mina tankar Linda! Kram

Lisa sa...

Tänker på dig mycket Linda och förundras över hur du mitt i ditt eget kaos med smärtor, sjukhus osv ändå kan ha en omtanke till andra.
Din positiva inställning trots allt elände som drabbat dig är beundransvärd.
Jag förstår att du har dina stunder då du är både ledsen och arg men det går som en röd tråd i dina inlägg och det är att du är en mycket varm och omtänksam person gentemot dina medmänniskor. En stor eloge till dig för det. Du är en verkligt stor förebild för både mig och många med mig.

Stor varm styrkekram till dig från mig
Lisa

Nina, mamma till Hugo & tvillingarna Max & Vincent sa...

Usch jag tycker du har fått stå ut med nog nu! Nu är det din tur att få må bättre!!

Skickar en stor kram till dig & din familj!

Caroline sa...

Hej finaste Linda!
Fy tusan vilken mardröm du genomgår! All styrka till dig
kram!

Leva med BRCA sa...

Jag tänker på dig!
Du är beundransvärd.
Kram!