torsdag, december 30, 2010

LUNGSÄCKSINFLAMMATION

Nu har jag fått reda på en orsak till varför jag mår så dåligt. Det finns något som heter lungsäcksinflammation och symtomen jag har på min högra sida stämmer in en hel del på detta. Läkaren förklarade även att det finns (eller kan finnas?) vätska där som antingen försvinner av sig själv med rätt antibiotikabehandling eller som kan behöva tappas ut. Jag ska få en ny sorts antibiotika från och med idag. Får hoppas att den hjälper. Alla provsvaren har nämligen inte kommit än, så de vet inte säkert vilken bakterie det rör sig om. Men det är en bred sort antibiotika, så jag hoppas att den kan pricka in rätt bacill ändå!

Jag frågade hur det kommer sig att just jag kan ha drabbats av detta, men det kunde läkaren inte riktigt svara på. Han sa bara att ses ganska ofta hos just cancerpatienter. Jag kom då att tänka på att metastaser från bröstcancer ganska ofta sätter sig på lungorna. Men vad jag vet så har jag inga metastaser där och röntgenbilderna visade inget särskilt heller. Jag har en massa fula cancermonster på så många andra ställen i kroppen så jag slipper det gärna på ännu fler ställen.

Fy vad jag har svårt att hålla mig vaken medan jag skriver detta. Mår inte särskilt bra idag heller. Vaknade i morse med 39 i feber. Snart väntas nyårsafton. Om jag vill och känner att orkar kunde jag nog få komma hem på permission. För mig känns nyårsafton lite som en dag bland alla andra, men visst önskar jag att jag mår bra och kan vara hemma! Det var så längesen nu som jag kände att jag mådde BRA!


Jag har även varit nere på strålbehandlingsavdelningen idag och gjort förberedelserna inför att strålbehandla ryggen. Min första behandling blir nu på måndag! Känns skönt att komma igång, men samtidigt känns det lite jobbigt att det är strålbehandling dagligen i tio dagar. Även om strålningen i sig säkert kommer gå bra så tar det på krafterna ändå att infinna sig där varenda dag. Särskilt som att jag redan har gjort detta i sammanlagt 36 dagar (bröstet 25 ggr, ländryggen 10 ggr och höften 1 ggn).

Det är drop-in som gäller när man strålbehandlas. Önskar så att det gick att få beställa en tid istället. Sedan tidigare gånger minns jag att man ibland kunde få vänta där bra länge!

Idag var det lite kämpigt först att ligga där på britsen eftersom jag har så ont i revbenen och det kändes knappt som jag skulle kunna andas, men de gulliga sköterskorna gjorde allt de kunde för att jag skulle kunna ligga så bekvämt som möjligt under tiden.

35 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du orkar komma hem till din familj på Nyårsafton!Vill bara att du snart ska känna dig lite piggare & inte ha så ont. Va rädd om dig! Stor Kram petra från Lund

Anonym sa...

Men äntligen!!!
Jag blir skitsur på att de inte kunnat ta reda på och sätta in behandling mot det tidigare. Klåpare!

Hoppas att den antibiotikan funkar och att du kan vara hemma till Nyår. Spela roll om du mest sover - du är ju ändå hemma!

Kramar

Lizen

Lusth sa...

Men så skönt att det "bara" verkar vara något sånt. Det låter ju som att det kan man i alla fall ta bort och du kan få känna dig lite friskare ett tag i alla fall förutom smärtan. Nu håller jag tummarna för att vätskan och smärtan försvinner med antibiotikan. :) Kram

Magdalena sa...

Vännen, så jobbigt att du fortfarande mår dåligt och har hög feber...Skönt att i alla fall veta vad det är så att du kan få rätt behandling nu. Hoppas att den nya antibiotikan ger effekt snabbt!! Tänker på dig! <3 Massa kramar!

Dahlqvist sa...

Du klarar det här , va rädd om dig och tänk på dig själv vad som är bäst inför nyår.
Det var väl skönt att de hittade vad som har gett dig så mycket smärta och feber.
En stor nyårs kram
till sig och din familj Linda.

Marie-Louise

Anonym sa...

Vad bra att de har hittat en av anledningarna till din feber och smärta. Nu håller vi tummarna för att du kommer att må bättre. Allt kan ju bara bli bättre nu.

Maria sa...

Vad bra att dom verkar ha hittat orsaken till det onda! Håller tumarna att medicinen kommer hjälpa snabbt och att du orkar vara hemma över nyår! Hörs vi inte innan så får jag önska dig och din familj ett Gott Nytt År! Stor kram

Sister Moonshine sa...

Vad bra med en diagnos, äntligen. Med rätt antibiotika ska du se att du snart blir piggare. Kram.

/Åsa

Therése sa...

Kramar om dig Linda!
Håller båda mina tummar, lite försiktigt, för att du ska kunna få lite mys med familjen på nyårsafton.
<3 <3 <3

carin sa...

Så skönt att dom kan sätta i rätt sorts mediciner så att du kan bli piggare. Håller tummar och tår att du får komma hem i morgon. Sköt om dej. Skickar över en styrkekram

trebarnsmamman sa...

Men oj så trist med lungsäcksinflamation! Men oj vad skönt att de hittade felet! Nu är du förhoppningsvis snart på benen igen...och även om en infektion är trist att få så är det ju väldigt mycket mer positivt än en massa äckliga metastaser!!!!!

Önskar dig ett Gott Nytt År!

Anonym sa...

Bra att de hittat orsaken och nu kan sätta in ny medicin. Hoppas att den nya antibiotikan ger snabbt resultat så att du blir piggare. Håller tummarna!
Kramar från Pia

Maritha sa...

Såå skönt att de äntligen verkar ha hittat orsaken till din feber och hoppas verkligen att det vänder nu så du får komma hem till din familj och kanske må lite bättre. Ta vara på de "bra" dagarna och hoppas strålningen stoppar upp alla monster nu. Många kramar till dig och din familj.

Lotta A sa...

Fy, för att må så dåligt.
Men bra att läkarna har funnit, vad det är som gör att du mår så dåligt.
Hoppas antibiotikan gör susen så att du snart känner dej piggare.
Tänker på dej
De varmaste kramarna från Lotta

Anonym sa...

Skönt att du har fått reda på svar men att det ska behöva ta sådan tid. Du får krya på dig nu så du får komma hem och fira nyår med familjen. Kram

Anna L sa...

Tänker på dig idag igen!
Idag räcker inte orden till något.
Kram

Anonym sa...

Äntligen. Nu hoppas vi att det VÄNDER!!! Kram!

Anonym sa...

Verkligen dåligt att dom inte har kunnat ta reda på vad det varit för fel på så många veckor!! Tycker att du skulle ha nog ändå.

Hoppas att du snart får känna dej bättre.
Önskar dej ett Gott Slut och
ETT GOTT NYTT ÅR

Kram Gun

Anonym sa...

Konstigt att dom inte kunde kollat detta tidigare så du sluppit så mycket smärta.Kramar i mägder till

Kajsa Bergman Fällén sa...

Bra! Nu vet de vad som fattas dig, nu är det bara medicin som gäller, tjoho! Kram!

Anonym sa...

Fina Linda jag blev så glad att det inte var cancer i lungorna,nu blir du säkert bättre med antibiotika och hoppas su kan vara hemma nyårsafton och må skapligt.Önskar så mycket gott du fina kämpe.

Anonym sa...

Härligt med en diagnos som dessutom är behnadlingbar! Hoppa du väldigt snart kommer att få må mkt bättre nu.

Om du skulle haft tumörer i lungorna så borde det väl ha synats på röntgen som du gjort? Så det var nog "bara" den här inflammationen som var spöket. :)

Anonym sa...

Så bra att de hittat lungsäcksinflammationen och kan sätta in antibiotika. Min väninna hade denna inflammation och det gjorde så jätteont (och ändå hade hon inte dina cancersmärtor) och hon låg inne på sjukhus.
Hoppas antibiotikan verkar snabbt och läker ut detta.
Många varma läkande kramar.
Inger

Inger M sa...

Linda, nu hoppas vi att det vänder ! Att du får rätt antibiotika,som sätter kurs på bacillerna, Förstår att det känns så jobbigt med strålbehandlingarna, som väntar. Men dom har ju så bra effekt mot dina smärtor,
Önskar sååå att jag vore den där önskeféen, som gladeligen skulle svinga mitt "snabbt-tillfrisknande-spö" över dig ! Du om någon, som kämpat och kämpar så hårt, vore värd, att få uppleva miraklet att bli frisk !!
Du måste FINNAS, Linda !
Vi ALLA tror så mycket på dig

Vill önska dig och hela din fina familj ett Gott Nytt År.
Vi bestämmer, att nu vänder det.
Nog med allt det onda.
Önskekramar
Inger M

Anonym sa...

Hoppas att dom får bukt på lungsäcksinflammationen. Jag har själv haft det två ggr och det gör verkligen ont. Jag hade även en hemskt hosta så det kändes som om att revbenen skulle spricka.


Hoppas att du får en fin nyår! Hos oss ligger halva familjen i kräksjukan så det blir inget firande..
Stor kram till dig!
/
Nina

Sirpa sa...

Synd att det tog sån tid att få reda på orsaken till feber och smärta, hoppas innerligt att du får rätt behandling nu så det blir bättre snabbt och du får fira nyår hemma hos din familj. Kommer du få antibiotikan intravös så ger den effekt snabbare än tabletter.
Men som andra säger var det skönt att det inte var metastaser som orsakade dem besvären.
Önskar er hela familjen
Ett Gott Slut och ett Gott Nytt År!!!
Varma kramar Sirpa

Anonym sa...

Hej vackraste Linda !

Sicken tur du fick en diagnos nu, hoppas de får fram rätt antibiotika nu.
Tänker på dej varje dag flera gånger. Tror nog du orkar åka hem på permisson över nyår eller hoppas de i vart fall !
Du är värld allt guld som finns med ditt tålamod att kunna skriva o berätta om din sjukdom. Linda DU är enormt duktig du ska fixa även detta. Kram Kristina

Anonym sa...

Men nu förstår man ju varför du har ont, feber och säkert också svårt med andningen!
Litet dåligt dock att det tog så lång tid att få reda på det, hade ju behövt sättas in behandling genast så du inte mått så dåligt så länge. Men bra i alla fall, nu hoppas vi alla det ska ge med sig.
Och att strålbehandlingarna inte tar resten av dina krafter.
Hälsningar från Inga-Britt, som verkligen känner med hela din familj.

Linda sa...

Tack allihop! Ja det var verkligen skönt att få veta orsaken till den höga febern som jag haft de senaste dagarna och varför jag haft så här ont i revbenen. Men de var snabba när jag kom in hit att sätta mig på intravenös antibiotika. Det är bara det att vissa prover och undersökningar tar lite längre tid att få svar från än andra, så det är med andra ord inte helt säkert att medicinen de satt in först gör så mycket nyttta. Nu har jag fått en ny sort och den ska tas var 8:e timma dygnet runt. Får se om det går att få Hemsjukvården att komma hem och ge mig detta om jag åker hem på permission över helgen.

Tack än en gång för alla era kommentarer!!

Kram Linda

Anonym sa...

Många tankar och kramar till dig!Hoppas medicinen funkar. Gunilla N

Anonym sa...

skööönt att de börjar hitta vad smärtan var och febern!!! Hoppas nu antibiotikan hjälper, håller tummarna för dig, du finns i mina tankar, kramar om!!
Annelie ♥

LinaS sa...

Usch det gör mig så ont att läsa när du har det jobbigt. Mina tankar är ständigt hos dig och din familj. Önskar att du hade haft ork att komma ner till skåne på en weekend så vi hade fått skämma bort dig ordentligt, men jag förstår att det inte går när du har så ont!

Nu till en jobbig fråga - är det något speciellt du önskar att vi alla kan göra för dig den dag då du inte finns mer? Förutom att bidra med pengar till din familj menar jag. Finns det ett speciellt datum som betyder extra mycket för dig då vi alla kunde samlas en bestämd tid och tända ett ljus för dig. Du kommer att vara så enormt saknad Linda, hoppas att du förstår det!
Många kramar Lina med familj!

Anonym sa...

År och årskiften är bara något vi människor hittat på för att få kontroll över tillvaron och kunna organisera verkligheten. Jag tänker ofta, speciellt sen jag miste min dotter 2005, att vi lever alla under en och samma oändligt långa dag, några lägger sig lite tidigare än andra, vi möts kanske igen lite senare...livet är en gåta, som i Viktor Rydbergs " Tomten"

Vi kommer och vi går...andra kommer och går....naturen finns kvar, förhoppningsvis, och alla fina minnen vi har av varandra.

Där du är finns jag
Där jag är finns du
Vi är alla i varandra

Slut på min nyårspredikan, min morfar var präst men jag " bara" förskollärare, liksom du Linda

Kramar till er alla

Annika I Limhamn

Anonym sa...

Hm hur kommer det sig att inte mitt inlägg kom med? Är det bara dina vänner som får skriva här eller? Tyckte jag var trevlig men men. Kom inte och klaga om inte folk bryr sig

Anonym sa...

Den som skrev sist behöver nog omtanke på annat håll, Linda! Publicera inte dessa rader, bara att du/ ni skall ABSOLUT inte känna er skyldiga !

Annika