tisdag, december 21, 2010

CT HJÄRNA

Igår kväll fick jag göra en röntgen av huvudet. Trodde nog att jag skulle få svaret från den idag på ronden, men redan efter nån timma kom läkaren in här. Usch, dåliga nyheter??! Men nej, röntgen såg tack och lov bra ut! Nu syns inte precis allt på en ct, men förhoppningsvis kan jag lägga både hjärnhinneinflammation eller metastaser i hjärnan åt sidan. Troligtvis är det nåt annat som får mig att må dåligt, men vad?!

Mycket lutar nog åt att det är cellgifterna som får mig att må dåligt. Verkligen trist om det är så för jag hade hoppats på dessa! Men när jag efter båda försöken hamnat i en säng på sjukhuset så känns det inte så kul.

Jag kan ju inte bli frisk av cellgifterna utan det handlar mer om att försöka bromsa upp sjukdomen så gott som går. Men ska jag må kass och bli sängliggande så hjälper det ju inte om sjukdomen bromsas lite. Det är bra dagar jag vill ha och de är svåra att få när kroppen gång på gång får kämpa emot en massa jobbiga biverkningar. Tänk om man kunde veta exakt vilken behandling som gav en flest bra dagar!

Idag mår jag okej, men är väldigt trött. Dagen slutade inte så bra igår kväll. Huvudvärken kom sakta men säkert tillbaka och det kändes som att det skulle explodera. Började må illa igen och fick springa in på toa och kräkas. :-( Men idag är det bättre, så det kommer och går lite.

Nä det jag hoppas på nu är att snart få åka hem. Fast just nu är det ett KALLT hus att åka hem till. Nåt har hänt med värmen i huset! *suck* Så när maken ringde förut kunde han meddela att vi hade ynka 9 grader inomhus!! Åh, är det typiskt?! :-( Vad är det nu som krånglar?? Vi har jordvärme och värmepumpen byttes till en helt ny förra vintern. Åh det är så typiskt att sånt ska krångla nu när det blivit iskall vinter. Mer snö ska det komma också, fastän vi har massor av snö redan! Hörde att SMHI utfärdat klass 2-varningar till julafton. Så alla ni som är på resande fot då - kör lugnt (eller åk nån dag eller två tidigare)!

31 kommentarer:

Josefin sa...

Skönt att det inte verkar vara metastaser eller hjärnhinneinflammation! <3 KRAM

Jeanette sa...

Vad skönt att du fick positiva svar från röntgen! Då är det nog cellgifterna som är boven i dramat...men finns där ingen annan sort du kan byta till? Jag lider verkligen med er om ni nu ska drabbas av materiella besvär ovanpå allt annat...och nu till jul också. Ni är verkligen hårt prövade. Hoppas att ni trots allt kan få en skön och mysig jul tillsammans, och jag håller tummarna att ni får tillbaka värmen i huset utan allt för många ansträngningar:)Många julkramar/ Jeanette i Skåne

Dahlqvist sa...

KRAM
Till Dig !

Marie-Louise

Anonym sa...

Hoppas du snart får åka hem till din familj! Värmen i huset får vi hoppas kommit tillbaka då =)Ha en skön dag! Kram kram Petra från Lund

Pysslan sa...

Dumt att dom inte vet exakt vad som gör att du mår dåligt. Kan det verkligen vara biverkningar så här långt efteråt? Men vad vet jag. Tänker på dig!

Anonym sa...

Bra nyheter med ct. Och åk inte hem till ett utkylt hus. Det låter faktiskt inte som en smart idé hur gärna du än vill vara hos dina boys. Via en dag medan maken eller någon annan fixar värmen.

Anonym sa...

Underbart att hjärnan ser "fri" ut! Det är väl rackarns att man inte kan klura ut varför du får sån smärta i huvudet. Dags för Avastin nu kanske? På ett sätt är det väl skönt att du får vara på sjukhuset nu när ni har så kallt i huset. Hoppas att värmefelet snabbt är åtgärdat och att du får komma hem och fira jul i lugn och ro. Stor kram!
Mia

Anonym sa...

Så bra att "CT-Skallen" inte visade något! Hoppas verkligen att du bättrar på dig och kan få en underbar julhelg med din familj! OCH att ni får upp värmen för 9 grader kan man ju inte ha!!!!

Styrkekramar Pernilla

Anonym sa...

Va skönt att höra att svaret på CT inte visade något. Hoppas de snart hittar orsaken och att det onda försvinner så du får dina efterlängtade bra dagar o kan fira jul o nyår i "lugn o ro". Tänker mky på dig!

Stor kram
Linda - bloggläsare i Sthlm

Anonym sa...

Hoppas verkligen att du kan fira jul hemma och att du inte behöver åka nånstans eftersom ni antagligen ändå kommer att vara insnöade. Skönt att CT-röntgen var bra, kunde ha varit vad som helst.
Försök ha det så bra som möjligt under helgen!
Hälsningar
Inga-Britt

Anna sa...

hej, Har fäljt din blogg länge. Tänker mycket på dig och din familj. Livet är så orättvist! Jag har hadt flera personer runt mig som gått bot i denna verdervärdiga sjukdom. Har senate dagarna oroat mig för att du kanske hade just metastaser i hjärnan, blev vädigt lag att läsa att det inte är så. Hoppas av hea mitt hjärta att du får må bättre över jul. Finns det inga andra cellgifter du kan få i ställt? Avastin? kram aNNA

Lotta A sa...

Lider med dej över allt trist som du hela tiden får utstå.

Jag hoppas snart att det vänder och att du snart är mycket piggare.

Trist om det är som så att det är Cellgifterna som ställer till det så illa, och att du inte tål dem.

Hoppas läkarna kan erbjuda något annat alternativ, för att ändå kunna bromsa upp framfarten av cancern.

Vi tänker på dej.
Kramar från Lotta och Ante

alkoholistfru sa...

Vilken glädje att CT huvud inte visade något! Nu håller jag alla tummarna för att du snart skall få åka hem och att du får en riktigt bra Jul!! Stora värmande styrke kramar

pian17 sa...

Hej,har följt din blogg ett tag nu utan att kommentera något.Du verkar vara såå stark och modig,kämpa på bara.Önskar jag kunde hjälpa er med någotc.Livet är fruktansvärt orättvis Kram och God Jul

pian17 sa...

Hej,har följt din blogg ett tag nu utan att kommentera något.Du verkar vara såå stark och modig,kämpa på bara.Önskar jag kunde hjälpa er med någotc.Livet är fruktansvärt orättvis Kram och God Jul

Anonym sa...

Tänker på dig och hoppas att du snart får komma hem till ett varmt hus. Vad skönt att det såg bra ut på röntgen, men tråkigt att du mår dåligt.
Kram Christina

Nonna sa...

Skönt att höra att det inte finns mer elakheter som poppat upp! Förmodligen är det väl cellgifterna som helt slår ut dig och då är ju frågan om man ska förlänga sin tid med att bli sjukare? Förstår ju att det är svåra ställningstaganden ni måste fatta och som med så mycket annat i livet så är mitt råd FÖLJ DITT HJÄRTA! Önskar att du får komma hem och umgås med familjen och fira en lugn och skön jul, se tindrande barnaögon och så klart få värme i huset FORT!
Kramar Nonna

Lindis sa...

Skickar många stora kramar och jag ber för dig...

Anonym sa...

Vi har oxå jordvärme och förra året så la den helt sonika av, ny panna...hjälp.
Först trodde man att det var en ispropp någonstans men vart och hur får man bort den ?
Men efter att fyllt på systemet med sprit så kickade den i gång och har gått sedan dess. Peppar peppar

Imre sa...

Hej Linda,
Har läst din blogg nu ett par veckor och du har verkligen tagit tag i mitt hjärta, tycker det är så otroligt orättvist att vissa får allt, Tycker du är en SuperWomen, stackars dig med all denna smärta Varför?? måste du få så ont, som om du inte har ont tillräkligt för denna hemska hemska sjukdom..skänker dig all min energi i massor och tänker positiva tankar om hjälp till de som finns ovan oss om att du skall få en smärtfri Jul med alla dina nära och kära.. underbara du, Många SuperkrafterKramar från mig

Fnissi sa...

Håller tummarna för att de hittar vad felet är och kan åtgärda det... Skickar varma tankar och en stoor kram! Hoppas värmen i huset återkommer också. <3 <3 <3

Maria33 sa...

Fina Linda. Vad skönt att CT såg bra ut. Du ser att det finns hopp. Jag önskar du kan fortsätta med dina cellgifter så du kan få bli bättre. Alla mina varma tankar går till dig och din familj <3

Anonym sa...

Hej kära linda!
Jag vill skicka ett ton styrkekramar så att du orkar fortsätta kämpa trots alla mot gångar.
Hoppas, önskar ocg ber att smärtona försvinner och du mår bra snart.
kram Natalie

Anonym sa...

Hoppas av hela mitt hjärta att du ska må bättre så du får komma hem till din familj. O att värmen fixar sej i huset.

Massor av julkramar till dej, Susann

Ingrid H sa...

Vad glad jag blev - att åtminståne CT var normal !!
Jag har skrivit det förut- men jag blev efter min 5e kur jätte dålig- låg inne i tre veckor - med bla.hög feber - o otrolig huvudvärk ( skallebank som det heter på norsk)- den minste rörelse gjorde ont. Läkarna förstod inget- men undrade om min kropp reagearade så på kuren. Ville inte gje mig sista kuren. Men fick den endå- med reducerad dos.Bingo ! Kan man sänka din dos ytterligare? Hade varit perfekt om du då kunde få både bättre dager och samtidig kämpat i någon mån mot cancern.
Mitt hjärta rivs i tu - förstår så inderlig hur du bara önskar dig några GODA dagar- där du kan känna dig " normal "- som Linda. För jäcklig att "vi " inte kan hjälpa dig.
Många varma kramar o tankar från Gran Canaria
Ingrid

Ninna sa...

Tänker på dej,kramen om läääääänge.
Cecilia

Anonym sa...

Hej Linda
Jag vill skicka många kramar och ett Riktigt God Jul till dig och din familj. jag hoppas från hela mitt hjärta att du får komma hem till Jul och fira med familjen.

Många kramar från Eva-Lotta

Anonym sa...

Tack för att du tänker på oss andra
Du är en god människa


marianne

thile sa...

Varm god klem til deg. Så glad du fikk positive svar fra røntgen, vennen:-)
Usch og fy, med varmen innom hus, nå som det er så kallt. Håper det bedrer seg fort.
Vi reiser til datteren vår, som bor i Trollhättan, og feirer jul. Takk for du sier til, vi skal nok kjøre lugnt.
Tenker masse på deg, og sender varme styrkeklemmer, til en flott tjej

Anonym sa...

Styrkekramar till dig Linda.

kram Susanne

Anonym sa...

Hoppas att du får sova bra i natt. Sömn hjälper!!
God natt