tisdag, december 21, 2010

MR OCKSÅ

Nu på förmiddagens rond fick jag inget besked om att få åka hem. De vill att jag gör en mr-undersökning av hjärnan också, eftersom det inte riktigt finns någon förklaring till huvudvärken. Sen hoppas jag att det är nåt helt ofarligt, som t ex att värken i nacken har utlöst den eller vätskebristen i min kropp efter feber och kräkningar. Men varje undersökning är alltid lika med en risk att få dåliga besked!

Det verkar också som att det kan bli aktuellt med en strålbehandling till av min rygg. Sist jag strålade den var i somras, men det var långt ner i ryggen. Nu är det någon kota längre upp som det är spridning till och som gör så ont ibland. En sån där jobbig smärta som liksom strålar ut mot flera håll. Ibland får jag nästan känslan av att nåt har fastnat när jag sväljer. Ja lite svårt att förklara precis hur det känns, men det kommer och går och är rätt obehagligt.

Strålbehandling i smärtstillande syfte brukar hjälpa bra. Det är ju inte direkt som att få en medicin som hjälper efter en halvtimma, men däremot så hänger effekten kvar länge. Innan jag t ex strålbehandlade höften så kunde jag knappt gå, men nu har jag knappt nåt ont alls därifrån.

Det har förresten löst sig med värmen hemma. Tydligen en busig katt som kommit åt nåt på värmepumpen och som gjorde att värmen inte gick ut i huset!! Skönt att det löste sig enkelt, men lite retligt att det skulle behöva komma ut nån från en firma och fixa det.

57 kommentarer:

majbacken sa...

Nu håller vi tummarna för att de hjälper dig med rätt smärtlindring och rätt broms så du får lite andhämtning hemma över jul. Skönt att du eventuellt då i alla fall kommer hem till ett varmt hus. Tänker på dig mycket så här i juletid, en och annan tår kommer emellanåt också. Detta orättvisa liv... Kramar från Elisabeth som bor utanför Göteborg.

Anonym sa...

styrkekram!!!
/Anette

Anonym sa...

Hoppas,hoppas,hoppas innerligt att du ska få komma hem snart.


massa Styrkekramar ifrån dalarna!

Anonym sa...

ryggmärgsläckage kan ge enorma huvudvärkssmärtor, min syrra hade det o blev skickad överallt innan de kom på att det läckte
krya på dig
Kerstin i Hudiksvall

Therése sa...

Kram Linda! <3 <3 <3

Tina sa...

Då håller jag tummarna för att de hittar det dumma som orsakar din huvudvärk och att de kan ta bort det, Linda.

Tusen kramar!

Anonym sa...

Håller tummmarna att även denna undersökning går bra! Förstår att det är hemskt och nervöst att få svaren.
Låter bra om du kan få lite strålning som tar bort smärtan i ryggen.
Hoppas att du snart får höra orden att det är ok att åka hem.
Kramar Pia

Sofia sa...

Men du, nu är det bara trevliga besked som väntar, så det så! CT:n visade ju inget läskigt, MR:n visar förhoppningsvis inte heller något nytt och obehagligt. Jag hoppas att allt ger sig när du blivit upptankad ordentligt med vätska och att du kan komma hem imorgon!

thile sa...

Så bra med varmen, i denne kalde førjulstid.
Håper du får komme hjem til jul. Krysser alt jeg har♥
Tenker på deg, og sender mange, gode varme juleklemmer til deg, fra meg♥

Anonym sa...

Men skulle det inte bara kunna vara att det är cancer även i skallbenet? Och då påverkar det väl även huvudet/hjärnan?

Anonym sa...

All styrka o kärlek till dig o din familj. Du är helt otrolig med din varma känsla för alla, hoppas att du snart får komma hem o kan fira jul med din fina familj. God Jul Linda

Lisa sa...

nälla linda hör av dig om jag kan hjälpa till med nåt! kramar

Helen Andersson sa...

Hoppas du snart får åka hem. Skulle ju vara underbart att få fira julen hemma med dina nära och kära.

Maria i Värmland sa...

Skickar en kram och hoppas att du får åka hem snart.
Gôtt att det va ett "enkelt" fel angående värmen. Inte skönt med kallt hus i denna bistra vintertid..brr..

Sköt om dig

C sa...

Skickar varma styrkekramar till dig och din familj, jag hoppas verkligen att du får hjälp med dina smärtor, så du får komma hem snart och fira en fin jul med din familj. Ska hålla alla tummar jag hittar för att det ska bli så. Stor varm kram till dig och din familj.

Anonym sa...

Du anonym, sluta upp med att vara läkare.Cancer i skallbenet, jo, det är nog verkligen det Linda vill höra..... ( suck ) Kram till dig Linda och jag hoppas av hela mitt hjärta att du snart får komma hem till din söta familj och att du blir smärtfri.Marie

Erika sa...

Styrka, kärlek och massor med kramar!!!
Erika

MiaD sa...

Kramar kommer här från mig i Falun. Dessutom blir jag så illa berörd av de hemska människorna som sitter och kommenterar helt utan empati. Vissa borde sitta på händerna istället för att skriva. Så förfärliga människor det finns.

Kram igen

Anonym sa...

Hoppas, hoppas att du får en fin jul tillsammans med familjen. Varm kram
Annicap

Linda sa...

Det är ingen fara. Tyvärr är det så med många undersökningar jag gjort att de gett mig besked som jag inte vill höra. Det är oftare dåliga besked än bra. När det gäller spridning till skallbenet kan jag mkt väl ha det eftersom det är en del av skelettet. Har flera ömma fläckar i bak på huvudet som jag haft ganska länge nu.

Har gjort en MR nu och får hoppas den är ok. Men det känns lite 50/50. Vågar inte hoppas för mkt på bra besked. Fast ett dåligt besked ändrar i och för sig inte läget så mkt med min sjukdom. Är redan dåligt med tanke på alla metastaser i levern och skelettet. :-(

Kram Linda

Kristina sa...

Har du börjat med ngn ny medicin, typ för infektion eller så ? Ifjol när jag höll på d av böodförgiftning efter den nya cellgiftsbehndlingen som jag ej tålde så fick jag sån våldsam huvudvärk o nackvärk, tålde inte kuddens tryck o värst var det på nätterna tillslut kom vi på att ajg tålde inte pencillinet jag fick för blodförgiftningen, jag rä så superkänslig på medicin, och jag fick det ju intravenöst var 6 timme och ca en timme efter jag fått det så blev jag totalt utslagen. Har inte ens av mina whiplash skador haft sån gräslig värk i nacke o huvud o illamående. de gjorde mr på mig oxå o ct men det var inget som förklarade det. Tänkte bara att ibland kan det var ngt enklare än metastaser. Hoppas det ger sgi o du får komma hem till jul kram Krisitna i Umeå

Anonym sa...

Hälsningar fulla av förhoppningar om att du ska få lite lättnad
kram marie

Anonym sa...

Hej Linda!

Catarina på tråden här som skickar många varma tankar till dig!!

Jag har också en liten fråga när det gäller Maine coon- katter.Du ska bara svara på frågan om du orkar, men kanske kan det vara skönt att skingra tankarna en stund och tänka på vackra kissar:)

Jag har, som du kanske kommer ihåg, en Birma vid namn Mozart. Tycker att Birmor är fantastiska katter, men pälsen är rätt jobbig. Trots att jag borstar min katt 2 ggr/ dag fäller han mycket.

Hur är Maine coon-pälsen? Fäller mycket eller lite?

Som sagt, svara om du orkar och har lust.

Stor kram och ett jaam från M

Rimfolina sa...

Linda, Linda... Jag håller tummarna för att du ska få fira jul hemma med din familj och må bra och orka en stund. Tänker så mycket på dig men kommenterar inte så ofta då jag tycker att det är svårt att finna ord som kan trösta eller stärka... Ni finns alltid i mina tankar. Stooooooor julkram!

Birgit sa...

Hej Linda! Vi känner inte varandra men jag har inte kunnat låta bli att följa din så gripande blogg sen några veckor. Jag beundrar dig oerhört för hur du tar din svåra situation och dessutom delar med dig på detta sätt. Jag lider så med dig särskilt då du har barn och önskar och ber av hela mitt hjärta att ett under ska ske. Slutligen önskar jag att du får vara hemma hos din underbara familj till jul.
En varm kram fr Birgit

netha sa...

Jag tänker på dig varje dag, flera gånger om dagen. Jag skulle önska jag kunde göra något praktiskt för dig och de dina. Avståndet gör det ju lite omöjligt, men jag önskar av hela mitt hjärta att du får smärtlindring så att det inte skall göra så ont, och att du kan åka hem och njuta av julen i hemmets mysiga vrå.
Massor med varma kramar
netha

Ida sa...

pepp pepp pepp <3

Ulrika sa...

Jag håller tummarna för att dom ska kunna smärtlindra dig så du kan få en fin julhelg hemma med din familj! Styrkekram!

Anonym sa...

Hej Linda.
Gör ett försök till att skriva här om det nu går fram.
Jag hoppas sååå innerligt att du får komma hem över julen. Förstår att det är mera än guld värt för dig och de dina.
Skönt att höra att det bara var katten som varit på värmen=)
Det BÄSTA av allt till er.
Leja

Anonym sa...

Hoppas också så innerligt att du får komma hem snart. Tänker på dig hela tiden Linda.
Styrkekramar malin

Gunilla sa...

Jag önskar av hela mitt hjärta att
du kan få lite frid och få komma hem till din familj för att fira jul
utan smärta.
Jag håller tummarna för att röntgen
inte visar några monster och att läkarna hittar en förklarning till ditt illamående och feber så att du kan få hjälp.
Det måste vända nu.
Kram från en bloggläsare

Anonym sa...

Hoppas bromsmedicinen funkar nu och att du kommer hem till jul! många kramar Gunilla N

Ludmilla sa...

ok. Bra att de är noggranna.
Skönt att huvudvärken lättat lite idag!!!

Katarina sa...

Läser och läser och hoppas snart att jag får läsa att du är hemma och firar en jul med din familj. Kramar och tankar till dig..

Mamma Mima på Landet sa...

Usch... tänker på dej hela tin! Hoppas att det kan hjälpa dej! Förstår hur du tänker, inte vill man ju hamna i sjukhussängen varje gång. Finns det ingen annan behandling? Eller tappar man håret av alla andra?

Skönt att det löste sej med värmen!!! Vi har precis fått in jordvärme, och har innan dess haft mellan 9-11 grader (INNE!!!) vintertid. Det har vart hemskt! Då har vår elräkning legat på runt 6-7 tusen! (i månaden!!)

Stor kram på dej Linda! Hoppas hoppas! <3

Madeleine sa...

Så bra att de kommit igång med lite behandling. Strålningen kanske löser huvudvärksproblemet också, kan vi hoppas på. Och jättebra att det löst sig med värmepumpen, ni har ju liksom tillräckligt om man säger så. Håller tummarna stenhårt för att röntgen går bra och att behandlingen funkar jättebra. En varm kram till dig från många här i Växjö!

Jenny Stenman sa...

Håller tummar att du snart får komma hem, mysa med familjen och njuta av uppesittarkvällen. Och vilken busig katt kan det vara tro? Rippe-bus? ;-) Kärlek, ljus och massa kramar!

Anonym sa...

Läser din Blogg Varje dag. Min älskade mamma gick bort i canser i september. Din fina blogg ger mig konstigt nog ...Värme...Hopp...TRO! Min mamma har varit hos mig varje natt sen hon gick bort, hon har pussat min vänstra kind inför natten som hon gjort sedan jag var liten varje natt sedan hon dog!. Linda vad kan jag säga mer än att du är en underbar mamma. hustru,vän.mm mmm livet e orättvisst !!! Varm Kram Mia

lotta gray vimmelmamman sa...

Linda, Linda. Du vet att jag läser här flera gånger om dagen även om jag föredrar att hålla kontakt privat så jag skriver inte så ofta bland kommentarerna. Se till att de håller dig smärtlindrad vad det än må vara. Du ska inte behöva ha ont dessutom förutom din allmäna oro.
Sätter in pengarna för jackan jag lottade ut ikväll.

Kram Lotta Vimmelmamman Gray

Annika sa...

Styrkekramar!
/Annika

Johanna Åbrink sa...

Jag vill bara ge dig en stor och varm kram! Jag ska följa din blogg och när jag får påfyllnad av egen styrka ska jag sända lite till dig med!

Kram Johanna Åbrink

www.sn.se/bloggar/johanna

kerstin sa...

Nu håller jag alla tummar att du får komma hem till Julen och till din underbara familj.kram

Anonym sa...

Önskar dig mindre smärta och att du får åka hem snart. Kram Annika (en läsare av din blogg)

Anonym sa...

Fina Linda.
Att du orkar göra inlägg när du känner dig så dålig - det är otroligt!

Önskar verkligen att du snart får komma hem till din älskade familj!


Kram från anna i uppsala

Lotta A sa...

Linda....
Vi tänker på dej <3

Vi sänder här de varmaste och största kramarna från : Lotta Andreas Ludwig Cajsa och Anton

Anonym sa...

Linda gullet !
Så mycket värme och kärlek som strålar ut från din blogg ! Du ger oss läsare så mycket kraft, tänk om vi kunde ge dig hälsan tillbaka som tack !!! Jag skulle gärna ta dina plågor så du kan leva ditt liv friskt och tillsammans med din käre man och älskade barn. Jag tänker på dig varje dag och hoppas verkligen att det händer ett mirakel !
Du har inte förtjänat detta, kramar Kristina

Anonym sa...

Finaste Linda,
Jag blir så ledsen när jag tänker på att du ligger inlagd och mår som du gör såhär två dagar före julafton.

Jag hoppas att du får komma hem till din familj, och att ni kan få en lugn och fin jul tillsammans, det är min högsta önskan!

Mina tankar är med dig och din familj många gånger om dagen.

Varmaste kramar
/Hanna, en trogen bloggläsare som förlorade pappa i spridd cancer för 1,5 år sedan.

Jossi sa...

Tänker såå på dej och din familj!
Vi känner inte varann men har träffats hos Maria då jag sålde "me&i" kläder för några år sedan.
Vill ge dej den här sångtexten:"Du omsluter mej på alla sidor och Du håller mej i din hand. Du omsluter mej på alla sidor och du håller mej i din hand."
Du är en kämpe!

KRAM

Anna L sa...

Jag tänker på dig idag Linda, som alltid, och önskar att jag kunde ta bort lite av smärtan din.
En stor kram och önskan om en julhelg hemma med familjen för dig!

Anonym sa...

Kära Linda!

Tårar i ögonen ..tycker det är så hemskt att du ska må så dåligt just nu när julen nalkas. Önskar av hela mitt hjärta och att han där uppe låter dig vara pigg utan smärtor i jul. Vill att du ska få ha en lugn fin jul med nära och kära.

Du är en enastående person Linda!
kämpa på.

God jul

varma kramar till dig.
/ Susanne

Anonym sa...

Hoppas på positiva svar!! Kram från Anna

Anonym sa...

Bra att du ska få strålning och att de utreder vidare. Hoppas du mår lite bättre idag. Vi är väldigt många som tänker på dig.

Anonym sa...

Tankar till dig Linda och din familj. Hoppas verkligen du kan få smärtlindring så du kan komma hem i jul.

kramar till en kämpe!!


Susanne

Anonym sa...

Är orolig eftersom du inte har uppdaterat idag.
Hoppas, hoppas, hoppas att du får & kan komma hem till jul.

Kramar!

annicap

Anonym sa...

Skickar kärlek i mängder till hela familjen och hoppas på att ni kan få en fin jul tillsammans <3 <3 <3
Kramar Lotta.E.

Anonym sa...

Blir alltid lite orolig när du inte uppdaterat din blogg på minst ett dygn, även om jag såklart förstår att du måste fokusera på annat. Hoppas du mår lite bättre och att du får vara hemma med din familj på julafton. Kram Susanne

Anonym sa...

Fina fantastiska Linda,
jag tänker så mycket på dig och de dina i denna svåra tid. <3 <3 <3


All värme & kärlek till Er

/Carina