måndag, november 29, 2010

VÄRSTA NATTEN PÅ LÄNGE

Natten som gick var inget vidare. En av de värsta på länge. Jag tror aldrig att jag haft så mycket feber i hela mitt liv faktiskt. Har frusit och svettats om vartannat och sköterskorna har sprungit in och ut här. Får antibiotika var åttonde timma vilket innebär att ena gången är vid fyra på morgonen. Strax före sex kollades temp, blodtryck m.m. Den var inte lika hög tidigt i morse som igår kväll, men sen har den nog åkt lite upp och ner under förmiddagen.

Dagens läkar-rond gav mig tyvärr inget svar på varför jag mår som jag gör. De har tagit mängder med prover men har inte fått "napp" ännu. Antibiotikan jag får är bred och hjälper mot lite av varje, så jag hoppas att den hjälper. Tydligen är det vissa odlingar som görs på blodet som det inte kommit svar på ännu. Det tar några dagar. Men tills vidare är det som sagt antibiotika och smärtstillande som gäller.

Ligger och slötittar lite på tv, men det är ganska tjatigt efter en stund. Nyhetsmorgon till exempel är mest kul första timman. Sen när man sett samma nyhets-inslag och reklam för sjunde gången är det inte lika intressant längre

Saknar dem där hemma jättemycket och det är hemskt att vara ifrån dem så här mycket. Men samtidigt så är det lite jobbigt att vara hemma också när man mår så här. Orkar inte vara uppe på benen några längre stunder. Försöker samla lite energi för att komma upp och ta en dusch, men det går sådär. Det känns mest bökigt när man är kopplad till droppställningen och när det snurrar så smått i huvudet. Men det var längesen en dusch var så efterlängtad som den är just nu!

Ett sms som kom från en vän i morse. Åh, så otroligt snällt! Tack!!

PS. Vill även påminna om tävlingen här på min blogg där ni kan vinna ett jättefint barnförkläde från Vilding. Sista dagen att tävla är i morgon!

27 kommentarer:

Madeleine sa...

Krya på dig så du snart får komma hem igen.tänker på dig,kram!

Anonym sa...

Åh. :(
Håller tummarna stenhårt för att det snart vänder. Måtte ni få en lugn och smärtfri jul tillsammans - hemma.
Tänker på er allihop.

Varma kramar Lina

Sanna sa...

Krya på dig! Hoppas du får komma hem snart och vara med dina barn, så ni kan få spendera julen tillsammans!

Massa kramar!!

Josefin sa...

Åh vilken fin vän du har <3
Hoppas att antibiotikan hjälper så du får känna dig lite bättre snart.
Tänker på dig och din familj!
Kram

Anonym sa...

Hoppas du känner dig piggare snart och får åka hem!
Kramar
Yvonne

Anonym sa...

Fy vilken jobbig natt. Hoppas att det vänder nu.
Tur att du har så bra vänner som kan hjälpa till nu när det är så jobbigt. Styrke kramar till dig från Pia

Johanna sa...

Jag hoppas du har många vänner i din närhet som hjälper er med djuren, barnen, handling osv... Så kan Lars fokusera på dig och barnen.

Håller tummarna för att antibiotikan hjälper dig nu så att du snart är hemma igen.

Många tankar och kärlek till dig och din fina familj

Nonna sa...

Av mig ska du få all varm och livgivande energi jag kan skicka..tror det kommer provsvar snart och då kan du få en medicin som tar på just det som ställer till det i din kropp.
Allt det bästa till dig och din familj - INGEN behöver såna här prövningar!
Kram Nonna

Trebarnsmamman sa...

Åh vilken gullig vän du har! Och kramar i massor...hoppas du snart är på benen igen!

Magdalena sa...

Usch, vilken natt du haft. Jag önskar inget annat än att du ska bli pigg snart så att du får åka hem till familjen.

Så gulligt av Hanne! =)

Massvis med kramar till dig min vän!

Anonym sa...

Hoppas antibiotikan biter, och att det är något som den kan ta.

Dusch ja... gudars. Lyckades duscha i lördags, första gången på två veckor, och det var så underbart skönt! Går fortfarande och sniffar på mig själv och njuter av att det luktar tvål! :D

Hoppas du kan få hjälp att ta dig in och bli ren, det höjer livsenergin rejält.

Kramar! / Ellen :)

Anonym sa...

Oj då, vad ledsen jag blev när jag gick in på din blogg och läste idag...( Har varit i Tyskland ett par dagar och shoppat och varit på julmarknader där.)Usch vad du har det jobbigt. Måtte nu antibiotikan hjälpa snart så att du kan få komma hem till din familj.
Sänder massor av styrkekramar <3
Lotta.E.

Anonym sa...

jag är full av beundrad för att du orkar ens tänka på att duscha med feber och trötthet. jag blev jätteglad av att läsa att en kompis varit och julpyntat lite och skottat hos er.

Karro sa...

Jag hoppas att antibiotikan hjälper nu, måsta vara fruktansvärt!! Följer din o Lars blogg, o jag önskar det fanns nå ja kunde göra! Sitter i Norrland o tänker på er! Massor av kramar till dig Linda o din familj!!!

Anonym sa...

Kära fina Linda
Hoppas o tror att snart har antibiotican brottat ner alla fula baciller, så febern går ner o du mår bättre.
Vila dig mycket, det är många dagars vila som gäller efter en sådan pärs....
Du skriver så fint o vackert om dig o din familj.... o vilken fin Lars du har :) han skriver oxå så vackert om sina tankar, dig o familjen.
Stora-bamse-varma-kramar omkring dig o din familj/Tuvan Pia

Anonym sa...

Finaste bästa Linda,
Åh, jag blir så ledsen när jag läser hur du mår. Det måste snart vända så du får komma hem till din fina familj, och så att de får hem sin bästa mamma/fru. Fan, det är ju inte så här det skall vara.
Mina tankar är hos dig och din familj, och håller alla tummar att du blir bättre snabbt som bara den.
Varmaste styrkekramar från en trogen bloggläsare. /Hanna

Caroline sa...

Stackars stackars dig Linda! Förstår att du längtar hem, till dina underbara barn. Måste bli väldigt långtråkigt och urtrist att ligga o glo på tv hela dagarna... och dessutom inte ha kraft att duscha! :-( Kanske kan du få hjälp att komma till duschen och sedan få sitta på en duschstol? Hoppas antibiotikan svarar och febern går bort!
kram!!

Anna sa...

Jag känner inte dej, men jag följer din blogg och är full av beundran över hur mycket du orkar leva mitt i allt det svåra. Om tankar kan skicka små stjärnor av hälsa så ska du veta att det regnar stjärnor av hopp och omtanke till dej och din familj.

Jag önskar dej allt gott!

Anna

Anonym sa...

Hej Linda
Hoppas att febern ger med sig snart och att du kan få må lite bättre.
Många kramar

Maria sa...

Usch din stackare. Hoppas du snart mår bättre och får komma hem!

Lotta A sa...

Linda...
Det låter inget vidare, vi hoppas så innerligt att det vänder nu när du får ett bredare antibiotika.
Vi tänker på dej , hela tiden....
Många kramar från Lotta , Ante & Barnen

En Eva sa...

Lilla kära okända Linda.
I lördagskväll cyklade jag hem från jobbet, 9 km i yrsnö och på oplogade vägar. Du var med mig hela tiden. Jag tänkte att du skulle ha varit sååå glad över att KUNNA vara ute och cykla i det ovädret. Över att kunna vara ute och känna snöflingorna riva i ansiktet och cykeln slira i modden. Du har fått mig att vara tacksam för vad jag har och för vad jag förmår.
Jag följer både din o Lars blogg och ni är fantastiska människor båda två, som skulle ha sluppit detta helvete ni går igenom. Det skulle ingen behöva vara med om!
Jag känner ingen av er, som sagt, men ni har flyttat in i mitt hjärta.
Varm kram!!!

Jeanette sa...

Jag har läst din fina blogg några gånger nu och jag tycker det är fantastiskt starkt av dej att dela med dej till oss om ditt/ert liv. Har även kikat in lite på din mans blogg. Skönt att kunna skriva av sej kanske. Jag tycker bloggandet är bra för mej i alla fall. Hoppas du snart kryar på dej och att medicinen hjälper nu så du kan komma hem till de dina och att du känner dej lite starkare! Kramar!

Eva T sa...

Hej Linda!

Skickar dig massor av styrka.
Hoppas att det vänder och som alla skrivit här redan, att du får komma hem.
Kram

Anonym sa...

Vilka jobbiga dygn du haft nu, hoppas det vänder med penicillinet. Jag förstår vad du menar med att samla kraft till ducshen, det är så skönt att få duscha, man känner sig mycket piggare eferåt. Men det tar så fruktansvärt mycket energi att klara av denna duschen.
Jag har skickat 2 mail till dig, vet inte om du fått dem för jag har inte hört nåt. Det senaste skrev jag förra veckan "Tips från en IBC-syster". Skulle vara kul att veta om du fått dem.
Styrkekramar från Marie, en "IBC-syster"

Helene sa...

Hoppas att du mår bättre snart Styrkekramar från Helene i stockholm

Lisbet Lindell sa...

Vilken underbar vän, det betyder så jättemycket. Krya på dig, känns så knäppt att säga så men jag vill verkligen att du ska bli frisk, NU...

Kram Lisbet