måndag, november 29, 2010

DAG 03 - MINA FÖRÄLDRAR

Ligger av förklarliga skäl lite "back" när det gäller de olika blogg-teman som jag tänkte skriva om dag för dag. Men jag tar ett inlägg lite då och då när jag orkar. Vissa dagar kanske det inte blir något alls, medan det andra dagar kan bli flera. Ja, vi får se.

Mina föräldrar heter Elisabeth och Ronny. De var unga då jag föddes. Mamma var bara 17½ och pappa var 20. Men åldern har inget att göra med hur man är som förälder och de är absolut de allra bästa man kan ha.

När jag var 1½ år fick jag en lillebror och när jag var 5 år föddes min lillasyster (som föddes några veckor för tidigt och tyvärr dog då hon bara var ett dygn gammal).

När vi var små jobbade min pappa som kyrkvaktmästare. Jag och brorsan var ganska ofta med honom på jobbet. Minns att vi hjälpte till att kratta grusgångarna, rensa ogräs och putsa siffrorna som sitter på psalm-tavlan i kyrkan. Hjälpsamma barn, eller hur?! ;-) Fast vi hittade nog på lite hyss också. Minns att vi ibland lekte i sophögen utanför och gjorde "fina" arrangemang av gamla plastblommor som hade suttit i kransarna på gravarna. Ibland kokade vi härliga soppor i tomma marschall-burkar. Min mamma och min moster hade en taverna. Det var roligt att vara där också... iallafall om man fick glass eller godis! ;-)

När jag var 10 år flyttade vi till ett annat hus som bara låg några hundra meter från där vi bodde innan. Orsaken till att vi flyttade var att mina föräldrar köpte lanthandeln i byn. Nuförtiden finns det inte så många lanthandlar, men mina föräldrar driver fortfarande sin. Det är mest pappa som är i butiken och mamma fixar med alla papper, bokföring m.m. Det är mycket jobb att ha en affär. Det är inte bara att stå där i kassan mellan 9-18.

Men mamma hjälper oss även med barnen nu när jag är sjuk. Vi sökte hjälp via kommunen när jag blev sjuk, för att kombinera spridd bröstcancer, alla tuffa behandlingar och biverkningar med att vara mamma är inte alltid så lätt. Till slut fick vi den hjälp vi behöver, så under vardagarna är mamma hemma hos oss och hjälper mig medan min make jobbar.

Satt och letade lite här efter bilder på mina föräldrar, men tyvärr har jag inte så många här i denna datorn. Allt jag hade var denna som Västgöta-bladet tog på dem nu i höstas...

12 kommentarer:

Ludmilla sa...

Skickar massor med styrka som dödar de dumma baskeluskerna!

Lotta A sa...

Så fint skrivit om dina föräldrar!
Tänk så mycket ens föräldrar betyder för en.......
Jättefin bild på dem!

Kram från Lotta

Anonym sa...

Söta Linda, vad du är tuff som orkar dela med dig av så mycket till alla oss läsare. Jag vet att vi alla hoppas och önskar det bästa möjliga för dig och din familj. Måtte du få komma hem och må litet bättre snart!
Hjärtevarma kramar och hälsningar
från Inga-Britt

Angelica sa...

Kändes lite konstigt idag för jag har varit i jönköping och tänkte då på att du låg där. Har åkt från skåne idag för att göra ett slutprov i taktilmassage och det blev förseningar och bussturer om vartannat plötsligt hade jag både varit i jönköping och Habo. Skulle det gått hade jag velat letat upp dig och gett dig en kram från oss alla som följer dig här för det är vad vi vill ge dig. kraaaam

Helena sa...

Fina föräldrar du har.

Hoppas, hoppas du mår bättre snart!!

Många kramar Helena

Anonym sa...

Härligt att dina föräldrar fortfarande är ihop. De var trots allt ganska unga när de träffades och fick dig. Kram/E

Maria33 sa...

Men vilka härliga föräldrar. Och dom är fortfarande tillsammans trots att de träffades så unga?? HELT FANTASTIKT. Äpplet faller inte långt från trädet :) Massor av kramar till dig Linda

Fnissi sa...

Dina goa föräldrar ska ha en eloge för att de driver lanthandeln! Tänk vad ofta man varit där under sommarhalvåret!

Magdalena sa...

Så roligt det är att följa dina "30 dagar". Dina föräldrar är verkligen fantastiska!! =)

Kram!

Tina sa...

Och dina föräldrar är säkerligen JÄTTEstolta över sin underbara dotter! Många kramar till dig, Linda.

Anonym sa...

Det är så underbart att läsa om dina föräldrar, och sicken tur för både dig och din mamma att det gick att lösa så här.
För dig att ha en mamma som känner dig och som hjälper dig och som du kan lita på, samt för din mamma att kunna göra detta för att underlätta för sin dotter när hon har det så jobbigt.
Massor med hjärtevarma kramar från mig. //netha

Jeanette sa...

Så mysiga föräldrar!