tisdag, november 16, 2010

SPÄRRAD MOBIL

Min förra mobilräkning måste ha hamnat på villovägar för jag har inget minne av att jag fått den. Maken har inte heller sett till den. Typiskt nog hann det komma en påminnelse på den medan vi har varit bortresta. Skyndade mig att betala in den idag. Men... det var för sent! Ett par timmar efter att jag hade gjort det märkte jag att telefonen inte funkade. De har spärrat den! :-(

Jag tror att jag kan ta emot de meddelanden ni skickar till mig, men jag kan inte besvara dem. Tror även att det går att ringa till telefonen, men jag kan inte själv ringa från den. Det kunde tydligen ta flera dagar innan den är upplåst igen. *suck* Lite surt när jag t ex ska till sjukhuset i morgon. Är ju rätt bra att kunna ha mobilen med sig då för att ringa efter skjuts eller till dagis om det behövs. Får väl leta efter en telefonkiosk... eller finns de kvar?!

Får väl förresten se om jag överhuvudtaget orkar ta mig ur sängen i morgon. Vet inte vart mitt minne tagit vägen, men det är puts väck! Skulle hämtat ut mina smärtstillande mediciner idag för jag har bara tabletter kvar så de räcker dagen ut. Tror ni jag kom ihåg det?? Nää! Inte förrän nu ikväll då alla apotek redan har stängt. Blir såååå trött på mig själv!!

Knaprar inte tabletterna för skoj skull. Har ju till och med ont ibland fastän jag tar dem, så jag vågar inte ens tänka på hur det känns utan dem. Skulle inte förvåna mig det minsta om de båda små kottarna vaknar extra tidigt i morgon bitti bara för detta. Närmaste apotek här öppnar först kl 8:30 och ingen annan än jag själv kan antagligen hämta ut medicinerna eftersom jag har slarvat bort fullmakten som jag tänkte lämnat in för några veckor sedan.

Ska gå och sova nu... och dra täcket över huvudet!

Här är förresten ett litet filmklipp på Erik från idag. Tänk att så små barn tidigt snappar upp hur fordon låter!

14 kommentarer:

Magdalena sa...

Aj då! Kan jag gå till apoteket i morgon bitti och hämta ut dina mediciner och komma förbi med dem? Då kan du även få låna min telefon om du vill! Jag pluggar hemma imorgon och behöver den inte... Kram!

Anonym sa...

Håller tummarna för att de låser upp mobilen snabbt.. Det är så lätt att glömma lösa ut mediciner, samma sak hände mig i helgen då jag upptäckte att jag glömt lösa ut en av alla mina tabletter.. Jag fick panik för man vet ju att smärtan blir ohanterbar :-(

Många styrkekramar

danyH sa...

Hey! Riktigt grym utstyrsel! :)

Checka in min blogg och se om du gillar den med.
Gör musik och en massa annat du kanske diggar.

Adressen är: http://www.danyH.blogg.se/ , skulle va grymt
om du även länkade min blogg i din blogg så kan jag länka din
eller samarbeta på något sätt, gör ju musik så jag är öppen för förslag.
Kan även fixa designers som är riktigt bra, om du checkar in min blogg
så ser du hur en av dem fixat och donat.
You will notice!

Anna Haapala Silfver sa...

Åh vad typiskt med allt...!
På sjukhuset borde du kunna få låna telefonen som sköterskorna använder, vet att vi gjorde det ibland. Ligger man inne mer än en dag kan du ju få en telefon inkopplad på rummet.
Vad det gäller medicinerna önskar jag att vi bodde närmre...har ett helt skåp fullt med smärtstillande sedan tiden Melwin gick på cellgifter. Men självklart är det väl bäst med de som är skriva "bara till dig"...Önskar jag kunde göra något för att hjälpa och lindra din situation!
StyrkeKramar från Anna

Några förslag... sa...

Låter lite som "lyxproblem" måste jag säga... Hur ÖVERLEVDE människor för bara 10-15 år sen UTAN mobiler?? Det gick väl alldeles utmärkt eller? Du har väl en hemtelefon du kan ringa ifrån? Och så kan du väl låna din mans mobil när du går ut? Eller MÅSTE han ha den på jobbet? Annars får du som patient säkert låna en telefon på sjukhuset om du behöver ringa?! Där brukar man väl ändå inte få använda mobiler så mycket? Och ja, det finns några tel.automater kvar... Ang. apoteket borde väl din man kunna hämta ut medicinen om han visar era leg och de känner kanske igen er också? (Borde iaf kunna göra ett undantag för en cancersjuk.)
Synd att de måste spärra den så snabbt dock! Magdalena, så gör en fin vän!

Jenny Stenman sa...

Några förslag: Ja det kanske är ett "lyxproblem" för de som har orken att ens tänka så. Men som Linda, som förmodligen har fullt upp med att komma ihåg småsaker ändå, saker som tar enormt mycket energi oavsett, så tror jag "lyxproblemet" är ett rätt stressande problem. Hon ska ta sig till och från sjukhuset, saker kan hända då. Har man småbarn så oroar man sig alltid och mobiltelefonen är ett verktyg som få kan klara sig utan vanligtvis. Då tror jag nog att man som nybehandlad cancerpatient vill ha denna trygghet med sig!

Och maken behöver nog sin i jobbet som försäljare, det var det dummaste jag läst att han ska avvara sin telefon. Hur ska han då nås? (tänk lite!)

Linda, skönt att Magda finns så nära. Önskar vi var ett ögonblick ifrån! KRAM

Anonym sa...

Finns till och med en mynttelefon i centralhallen på Ryhov!

Anonym sa...

Du kan skriva en fullmakt på ett vanligt papper där du godkänner en annan person att ta ut dina mediciner. Personens person.nr och ditt eget plus namnteckningar. Skicka med ditt leg för säkerhets skull. Jag har själv gjort så vid ett par tillfällen.

Hoppas det löser sej för dej och att du slipper ha ont idag!
Stor varm morron-Kraam!

Sophia sa...

Linda ta en skärmdump på den genomförda betalningen. Ring kundservice och berätta problemet, så kan du med största säkerhet få en mailadress där du kan maila in skärmdumpen! Eller möjligtvis faxa. Vet att i alla fall Telia går att göra så med för det gjorde en kompis på jobbet! :) Lycka till idag!

Anonym sa...

Hej Linda!
Om du har e-legitimation så kan du skapa en fullmakt på apotekets hemsida. Jättesmidigt.

Linda sa...

Tack för alla tips!

Det löser sig idag. Adam är sjuk så jag tar hans mobil med mig. Ja, lite "lyxproblem" att gnälla över mobilen kanske, men för 15 år sedan var telefonkioskerna lite vanligare än de är idag. Det underlättar att ha en telefon med sig när man inte har en aning om hur lång tid sjukhusbesöket tar och behöver ringa efter skjuts. Dessutom har William inte varit på dagis på ett par, tre veckor så det blir lite "nytt" för honom idag, så det känns skönt om de kan få tag i mig om det är nåt. Visserligen kan de ringa min man också, men i många av de butiker han är i så finns ingen täckning på mobilen. Dessutom hade jag behövt kunna få tag på Adam under dagen om han varit i skolan för att meddela vilken buss han ska ta (hit eller till morfar beroende på när jag hinner hem). Men som sagt, nu är han ju sjuk så det behövs inte. Men det är alltid ett litet "pussel" att få till allt.

Jaja, det hade som sagt säkert löst sig ändå. Men allt som kan underlätta lite är värt mycket.

Hade tur när det gällde medicinen att hitta ett par extra tabletter i handväskan! Bra ibland att ha sina gömmor. ;-)

Kram kram!!

Linda sa...

E-legitimation har jag, men jag tror att den ligger inlagd på min dator som är ute "på vift". :-( Sitter vid makens nu. Kanske kan logga in med hans? Eller nej, då kommer jag bara till hans sida eller?!

Får be om en ny lapp idag.

Kram Linda

Lotta från Västerbotten sa...

Hej, jag är en ny bloggläsare. Jag jobbar på apotek och vårt apotek vann biljetter till Rosa Bandet Galan, så det var efter den kvällen som jag började följa din blogg.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga till dig. Men efter att ha läst din blogg, så får man ett annat perspektiv på livet. Jag tycker att du är en fantastisk kämpe. Jag har också småbarn och en äldre flicka på 21 år som har den obotliga sjukdomen Cystisk Fibros. Jag önskar dig all lycka.

Ang apoteket och fullmakt så går det bra att tillfälligt skriva en lapp och skicka med din leg. Sen skall den som hämtar ut kunna legitimera sig själv också.

Några mobiltankar sa...

Jenny Stenman: Menade inget illa. Är bara så trött på detta eviga mobiltjat som verkar styra människors liv så mycket. Jag fattar att det är bekvämt men om man nu är utan några få timmar borde väl det inte vara hela världen. Det viktigaste är väl att man kan RINGA och inte exakt från VAD? Sjukhus HAR ju telefoner... Men visst, bilen också.
Och hur skulle jag kunna veta att hennes man var försäljare och helt beroende av en mobil?! De flesta jobb har väl ändå nån fast telefon där man kan ringa och bli nådd!! Eller arbetskamrater. (Tänk lite!) Sen finns ju mormorn som kanske kunde klara sig utan sin några timmar när hon är barnvakt. Det brukar ju ofta gå att lösa. Att folk inte "kan" klara sig utan mobil beror ju på att man gjort sig beroende av den. Folk har haft barn i alla tider...

Linda, jag förstår såklart att du vill kunna bli nådd. Skulle det vara nåt med W har de ju ändå ert hemnummer och kan nå din mamma.
Personligen tror jag (och många läkare och forskare) också absolut det kan finnas ett samband mellan mobilstrålning och hjärntumörer (som ökar hos unga) vilket väl är extra viktigt att tänka på för en känslig cancersjuk utan så mycket hår. Skulle iaf vara försiktig med en 11-årings långt ifrån färdigutvecklade hjärna. Nu för tiden har väl barnen mobiler i den åldern fast de ju självklart inte BEHÖVER det, även om det kan vara praktiskt ibland. Bra att du kunde låna hans iaf!