måndag, november 01, 2010

SNART ÅKER VI

Ikväll har jag och grabbarna bakat scones. Det var verkligen längesen sist vi gjorde det! Men nybakta scones med lite smör, ost och marmelad på... mmmm!! Det är gott!

Vi hade en stor burk gräddfil i kylskåpet som snart närmar sig bäst före-datumet så jag tänkte att det kanske gick att använda det i degen. Kan meddela att det gick alldeles utmärkt. Degen blev hopplöst kletig (vet inte exakt hur mycket mjöl det blev i de vi gjorde för vi råkade tappa räkningen och chansade lite), men det blev riktigt goda scones! :-)SCONES
100 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk honung
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl gräddfil

Lagom när de började bli klara dök Magdalena, Tilda och Hugo upp och kunde hjälpa oss att äta upp dem. De hade med sig ett par väskor som vi får låna nu när vi ska resa iväg. I morgon måste jag packa. Det är verkligen jättesvårt att veta vad man ska ta med sig! Jag har kollat in New York-vädret och det ser ut att växla mellan ca 10-18 grader.


Jag ser verkligen fram emot resan och är så glad över att vi får chansen att komma iväg på detta! Men samtidigt finns en liten oro där - HUR ska jag klara av att vara ifrån barnen?! Jag vet att de kommer ha det jättebra hemma hos mina föräldrar. Min mamma träffar de ju varenda dag och deras hus är ju lite som ett andra hem för dem, men jag kommer säkert gråta en skvätt varje dag för att vi är så långt ifrån varandra! :-(


Men samtidigt vet jag att det kommer bli bra för oss att komma iväg en liten sväng på tu man hand också, att bara kunna vara Linda och Lars och få tid för varandra. Det blir lite av en "bröllopsresa" eftersom vi gifte oss i augusti.

Hur det än är så är det en ganska tuff tillvaro vi har. Det är en ständig press och oro vi lever under i och med den här hemska sjukdomen. Den här resan kommer förhoppningsvis få oss att tänka på lite annat och ge oss en välbehövlig paus bland alla sjukhusbesök. När vi kommer hem väntar nya behandlingar för min del, så det blir att försöka samla lite ny kraft och energi för att orka med.

Nu är detta resmålet kanske inte det första man tänker på för att "vila upp sig", men vi kommer att bo på Long Island där jag jobbat som au pair. Det är ett lugnt och fint område och vi kan ta dagarna som de kommer. Ganska skönt att inte vara på Manhattan hela tiden utan att istället kunna åka in till stan när man orkar eller känner för det.

Jag hoppas att jag kommer kunna uppdatera bloggen på resan. Det kanske inte blir flera gånger om dagen, men åtminstone något livstecken lite då och då. :-)

30 kommentarer:

Jag är Elisabeth sa...

Ha en jättetrevlig vistelse "over there". Jag tänker på dig.
Nattikramen
Elisabeth

Anonym sa...

ÖNSKAR ER EN HÄRLIG VISTELSE I N.Y det behöver ni så väl. Som du säger så kommer barnen ha det bra hos mormor och morfar och ni kan samla krafter för ett bra tag framöver. Jag själv är mormor till en 14 månaders pojke som jag har haft i 5 dagar då föräldrarna är i Milano och jag tycker det är så underbart att kunna göra det för sina barn och barnbarn.
Väntar nyfiken på rese reportager från dig här på bloggen.

All lycka till er! //Sirpa

Ingrid sa...

Trevlig resa! Njut av att få vara bara ni två tillsammans några dagar! Det är säkert bra för förhållandet man och hustru även om man älskar sina barn aldrig så mycket oh kommer att sakna dem.

Kram

Ingrid Benjaminsson

Anonym sa...

Ha nu en skön och avkopplande tid och försök att njuta och ta dagen som den kommer.För barnen går det säkert bra hos mormor.Önskar nu att allt går bra och att ni får lite annat att tänka på.Många Många kramar
Inger

Lena sa...

Ha det så jättebra på resan och jag hoppas verkligen att du får vara så pigg att du kan njuta av staden. Jag har själv aldrig varit i NY, men bott 2 år i San Francisco. Jobbade också som au-pair :) Kram

bennijaminpon@hotmail.com sa...

Hej Linda!
Hoppas ni får en trevlig resa! Ni behöver göra något roligt tillsammans och tänka på något annat!!

Bon Voyage!
kram sussi

Anonym sa...

Jag och min man va i NY i slutet av oktober för tre år sedan, vi hade ca 15 grader så en tunn jacka räcker. Ha det nu så jätteskönt och trevligt! Barnen klarar sig alldeles utmärkt hemma. Vi brukar lämna våra barn och och ta en tu-man-hand resa ibland, det har alltid funkat jättebra här hemma. Krm ÅF

Lina sa...

Hoppas att ni får en mysig resa tillsammans! Ta det lugnt och ta hand om varandra! Hälsa Lars!
Kram Lina

inkan8 sa...

Jag önskar er en underbar resa.
Njut och koppla av i massor.
STOR Kram från mig och Ligan

Anonym sa...

Önskar er en underbar vistelse "over there". Rå om varandra, ät gott och bara njut.

Kram, Pernilla

Anonym sa...

Scones är så underbart gott och enkelt:) Hoppas verkligen att ni kan tänka på annat under er resa. Kram Anna

anna-en ängel i himlen, en på jorden sa...

Hoppas du får en trevlig resa och inte har så ont och att den kanske skänker lite extra "naturkraft"
Kramar från Åland.

Camilla sa...

Hej Linda! Har aldrig kommenterat förut, men nu så...Hoppas ni får en underbar resa!!! Vi lämnade bort våran 8-åriga son för ett dygn förra helgen och det gick så bra. Man behöver vara ensamma också, även om man saknar barnen. Fast jag vet att det inte är lätt...Njut av er tripp till USA nu! Kram.

Anonym sa...

Njut av NY och försök att slappna av och tänk att barnen faktiskt är väldigt vana vid mormor och morfar. och att de ser fram emot att ni kommer hem igen fullastade eller smålastade med lite amerika-presenter.
Vi är nog många som ser fram emot någon liten uppdateringen på bloggen då och då.

Lotta A sa...

Vi vill önskar er en underbar resa. Vi hoppas att ni får det helt ljuvligt-fantastiskt, på alla sätt och vis.

Hos oss är Scones en riktig favorit, speciellt under hösten och vintern. Då det börjar bli lite kyligare ute.
Tack för detta receptet, det får vi pröva nästa gång.....;-)

Trevlig resa och många kramar från Familjen Aamodt / Hansson

Fnissi sa...

Ha en jättemysig resa!!! KRAM

Lisbet Lindell sa...

Jag hoppas verkligen ni får en skön vistelse där, att ni kan njuta och koppla bort allt tråkigt med sjukdomen.

Kram från Lisbet

Anna V sa...

Önskar er en underbar resa med många positiva stunder att leva på ett tag. Barnen har det super bra hos dina föräldrar. Njut du och Lars av varandra, det behöver ni!!!!
Tänker på er!
Trevlig resa!!!
Kram Anna

Åsa sa...

Önskar dig en upplevelserik resa och ser fram emot att få läsa om den sen!

Anna Haapala Silfver sa...

Önskar er en fantastisk resa. Försök att ladda batterierna så mycket du kan nu...Vi ses på Berns sen :-) Ser verkligen fram emot att få träffa dig...
Stora Varma Kramar /// Anna

Anonym sa...

Hoppas ni får en alldeles alldeles underbar resa! Barnen kommer säkerligen ha det super hos mormor och morfar. Kanske de också behöver ladda batterierna lite inför dina tuffa behandlingar som kommer?

Kram från bloggläsaren Eva

youngmi sa...

Vad kul att det snart bär iväg! Har varit i NY en gång och det var helt otroligt! Vill gärna tillbaks men får nog vänta ett litet tag till...
Barnen kommer att ha det toppen hemma och ni kommer att komma hem med ny energi till dem! Ha det sååå helt underbart!!!!

Anonym sa...

Hej Linda!

Hoppas ni får en fantastiskt resa till USA! Min mamma och syster reste dit idag, tisdag från Arlanda till New York.

Take care and enjoy!!

KRAM Maggie :-)

Annika sa...

Trevlig resa! Njut av allt, önskar er allt det bästa!
kram

Anonym sa...

Önskar er en underbar vistelse i N.Y! Tänker på dig Linda.
Kram malin

Grabbarna bus är: sa...

Ha en underbar vistelse! Det är ni värda du o din man! Kram

AnnaHanna sa...

Hoppas ni får en toppenresa!
Kram //Anna

Anonym sa...

Berätta gärna lite om din au pairvistelse och familj. Hur gamla var/är barnen? Trivdes du bra? Åkte du "olagligt"? Inte alla som har kontakt så lång tid efteråt.
Ska ni träffa bröstcancer-specialisten som din familj kände? Skadar ju inte att få en "second opinion"! Kanske har de kommit längre i USA? Köpt några presenter än? Oj, vad jag är nyfiken... :-)
En f d Chicago-au pair

Anonym sa...

Önskar er båda en underbar,avkopplande resa.Anar att det känns"lite konstigt" utan barnen även om ni vet att de har det bra tillsammans med mormor o morfar.Känn all den styrka vi sänder o som vi önskar både dig o din man!Hoppet är det sista som överger oss!!!!

Eva T sa...

Önskar er en underbar resa, lämna oron och saknaden av barnen på väg till planet och bara njut av lyxen av varandra. Tids nog är det vardag igen.