söndag, november 21, 2010

SJUKSTUGA

Nu är det ännu mera sjukstuga här än innan. Verkar ju inte finnas nåt slut på eländet! Jag och maken försökte se en film på tv igår kväll. Gick sådär bra för det slutade med att vi båda somnade i någon reklampaus. Men lagom när vi förflyttade oss till sängen började Erik hosta och skrika och var till slut helt hysterisk. Tror att han har ont i halsen för han har en andedräkt som nästan får en att springa och gömma sig.

Efter påfyllning av Alvedon och lite mera nässpray somnade han till slut om, men när han gjorde det kom istället William in till oss och avlöste "natt-kaoset". Han brändes! Så nu har även han åkt på samma skit som Erik.

Så vid halv tre i natt satt vi nere i köket. Termometerns siffror rusade snabbt iväg så han fick både Alvedon och Ipren. När hans temp är över 40 hjälper det sällan med antingen det ena eller det andra, utan det får bli en kombination av båda. Även nu på förmiddagen hade han hög feber, 40,6


Så nätterna hemma i det här huset är inte så roliga för tillfället och det har blivit dåligt med sömn för oss alla. Kämpade verkligen för att ta mig ur sängen och hjälpa till med barnen så gott jag kunde för det har minst sagt varit kaos med skrikande småttingar större delen av natten. Men de flesta lyft får jag för tillfället överlåta åt min andra hälft för min högra axel har ballat ur igen och ryggen gör ont på flera ställen.

Det är jobbigt att ha ont, men jag drar mig lite för att öka dosen smärtstillande också för min mage gillar inte tabletterna något vidare. Men jag vet inte hur jag ska göra. De långtidsverkande jag har hjälper inte längre i 12 timmar utan redan efter 8-9 timmar börjar det bli jobbigt.

Men över till något roligare än sjukdomar och smärta. Sedan igår kväll har Cancerfonden fått in otroliga 6000:-! Tack!! Det ska bli spännande att se vad summan är uppe i nu ikväll, ett dygn efter jag startade mitt lilla "experiment". :-)

11 kommentarer:

Lotta A sa...

Jag lider med er.....
Fy, det låter jobbigt med nätter då man inte får sova. Och barnen är ledsna och sjuka.
Tufft för dej att ha så ont på flera ställen.

Tänker på er alla, och hoppas att alla killarna snart är pigga igen.

Stor kram från oss

Anonym sa...

Småbarnstid och cancer - ni prövas verkligen som familj! Tänker så på er och önskar snabb bättring till barnen så att ni får en åtminstone lite lugnare tillvaro. Stor kram! Mia

annicap sa...

Tror du inte att han har halsfluss? Då får man ju ofta en hemsk andedräkt. Kanske behöver han penicillin?

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej vännen! vad tråkigt att barnen blivit så sjuk just nu när du får behandling igen :( VAD kan jag göra för att hjälpa? Vill så gärna underlätta för er på något sätt.

Jag är hemma från en härlig helg i Halmstad och har bara lyxproblem att packa upp alla de GULAkassarna i hallen.

Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

Ush så trist att vara sjuka.. Nova var sådär tokig i halsen här för en vecka sen ungefär, luktade verkligen död och var hostig och jäklig... men nu har det gått över som tur är! Istället så gick gubben och la sig nu då han frös och inte alls mådde bra, det är nu alla bli sjuka:(

Såg dig på Årets Mama, fin du var! Och grattis till vinsten!

Åsa sa...

Det är så jobbigt när de små är sjuka och man tänker att man så gärna skulle ta på sig själv det de mår så illa av. Er familj har fått så det räcker av sjukdomar nu. Jag sätter ner foten och bestämmer att jag vill att ni alla ska må bättre från och med NU.

Styrka och energi.

Anonym sa...

Jisses vilket elände. ja ni prövas verkligen. Jag hoppas att du får hjälp hemma från kommunen i alla fall på vardagarna.

Angela sa...

Linda innan dagen är slut ska jag och ge en slant. Du är beundrans värd! Massor av kramar <3 <3 <3

Ludmilla sa...

Stackars fina du... så jobbigt med de nya beskeden och att du har så ont!

Min plats i solen sa...

Hej Linda!

Skickar styrkekramar till er alla och hoppas att den kmmande natten blir lugnare för er alla.

Ta hand om varandra!

Kram Lotta

Britta sa...

Linda!
Om du står på tabletter och upplever att det är jobbigt för magen så be om morfinplåster istället. Be dem se över din smärtlindring och hitta ett bättre sätt att hjälpa dig på. Det finns morfinpumpar också som kan vara bättre än tabletterna om man börjar få svårt att ta dem.
Hälsningar
Britta Hedefalk på Cancerfonden