lördag, november 27, 2010

PERMISSION

Dagen började lite sisådär. Mådde illa och inte blev det bättre av att jag gick och hämtade min frukost själv. Det luktade en massa äcklig mat där så jag fick rusa in till toa. Satt sen med mackan i ena handen och kräkpåsen i den andra. Frukost på sängen ska ju vara mysigt, men idag?! Njae!

Nu på förmiddagen har läkaren varit förbi. Svaret på skiktröntgen jag gjorde av magen har kommit. Dessvärre visade det inte direkt någon tydlig förklaring till mina besvär, men däremot har de jämfört bilderna med de som togs förra månaden. Tyvärr har läget förvärrats både i levern och skelettet, så det var ju inte så bra.Så om jag förstod det rätt är det nya metastaser på de ställen där jag redan har spridning, dvs lever och skelett, men vad de kunde se på denna röntgen så var det inga andra organ som drabbats.

Så cellgifter behöver jag för att bromsa cancermonstren! Har fått besked nu att jag får fortsätta med samma sort, men de vill ha mig inskriven under tiden för att se ifall jag tål dem eller inte. Däremot får jag åka hem på permission över helgen om jag vill. Det är första advent i morgon, så det är klart att jag vill åka hem! :-)

25 kommentarer:

Åsa sa...

Vad tråkigt! Jag hade gärna hört att du fått trevligare besked. Men vad skönt att du får och kan åka hem över helgen och träffa barnen och din man och vara hemma ett tag. Kram.

Anonym sa...

Skönt att du får åka hem över helgen. Ha nu en trevlig första advent,och krya på dej tjejen. Kram

Beata sa...

Jättetråkigt besked att de blivit fler, men skönt att du får permission över helgen! Hoppas att du får må bra nu och att du får en mysig första advent med familj!

Kramar!

malinj80 sa...

Vad härligt att du iaf får komma hem över helgen!
Kramar.

Anonym sa...

Okej, man kanske ändå får hitta det lilla positiva i detta...inga fler organ angripna, du får fortsätta med cyto och du får åka hem över första advent. Hoppas nu att illamående och smärta håller sig borta! Länge!!
Kram, Mia

Anonym sa...

Jävla cancer rent ut sagt!! Skönt att du får komma hem över helgen iaf. Massor med styrka och kramar till dig och familjen. // Anna

Pysslan sa...

Vilken j-a skit! Skönt för dig att få åka hem. Avskyr att ligga inne på sjukhus. Det är så himla tråkigt. Och inte verkade det som du var på någon rolig avdelning. Önskar att dom hade någon bra medicin mot illamående så du slapp må illa. Tänker på er!

Tina sa...

Va skönt att få komma hem, Linda! Jag önskar dig och din familj en riktigt skön, lugn och rofylld första advent. Jag tänker på dig!

Många kramar!

Christina sa...

Ååå, låter underbart att få åka hem! Trist dock med de tråkiga beskeden.

Jäkla cellgifter, att smaker och lukter ska förstöra aptiten så! :-( Känner igen det från när jag fick det. På sjukhuset ville jag ha dörren öppen för sällskapet men när maten kom fick de lova mig att stänga min dörr!

Ha en mysig vit advent! Kram från Christina

Christina sa...

Ååå, låter underbart att få åka hem! Trist dock med de tråkiga beskeden.

Jäkla cellgifter, att smaker och lukter ska förstöra aptiten så! :-( Känner igen det från när jag fick det. På sjukhuset ville jag ha dörren öppen för sällskapet men när maten kom fick de lova mig att stänga min dörr!

Ha en mysig vit advent! Kram från Christina

Ulrika Slottner sa...

Vad skönt Linda att du får åka hem och vara med familjen! Skönt också att de inte hittade spridning till fler organ även om det är väldigt tråkigt att det är lite sämre där du redan är drabbad. Men jag hoppas du att cellgifterna hjälper så monstren får ordenligt med motstånd!
Stor kram Ulrika

Ida L sa...

Hej Linda!
Nu känner vi inte varandra, jag snubblade in på din blogg bara sådär. Har sedan läst dina inlägg varje dag, ibland gråter jag, ibland skrattar jag...

Tack för att du delar med dig av dig själv och dina tankar, om vardagsliv och cancermonster.

Jag hoppas illamående och smärta kan släppa greppet om dig, åtminstone för en stund, och låta dig njuta av 1.advent med familjen.

Styrkekramar i massor till er alla!
//Ida

trebarnsmamman sa...

Kram Linda! Tänk om man bara kunde skrämma iväg cancermonstren med ett stort buuuuuuuuuuuuuu ;)
Åk nu hem och njut av din underbara familj!!!!!!!!!!!

Helena sa...

Skönt att du får åka hem över helgen.

Håller tummarna för att värken ska hålla sig på avstånd, och spridningen i schack...

Helena

Anonym sa...

Bra att du får åka hem till första advent och vara med man och alla barn.

Alexandra sa...

Usch, jävla skitcancer! Skönt att du får komma hem iaf. Ha det nu riktigt trevligt hemma och jag håller tummarna för att du inte ska få ont!
Massa adventskramar!

Therése sa...

Hej Linda!

Jag hoppas att jag får önska dig välkommen hem och att du, din man och era barn får en underbar första advent hemma tillsammans.

Mängder med kramar till dig/er från mig.

<3 <3 <3

Anonym sa...

Fasiken! J--la cancerskit!!

Hoppas du får en jätteskön helg hemma!

Kramen!!

Mia

Anonym sa...

Sköt om er och jag hoppas att ni kommer att få njuta av en fin 1a advent. Stor Kram till Hela Familjen.

Maria33 sa...

Jag är en relativt ny läsare. Följer både din och din makes bloggar. Vill bara säga att jag tänker på er, jag tycker ni är oerhört starka och fantastiska människor och jag faschineras över din/er kämparglöd. STOR KRAM från Maria33

Anonym sa...

Jäkla sjukdom men förstår att du hellre är hemma än på sjukhuset. Hoppas du får smärtstillande så du slipper ha ont.
Kram Yvonne

Åsa sa...

Beklagar det tråkiga svaret på röntgen! Försök tänka på något annat nu när du är hemma. förstår att det inte är lätt eftersom du blir påmind hela tiden r/t smärtan. Kämpa på!

Helena sa...

Det var verkligen tråkigt svar att de blivit mer spridning.
Hoppas du kan vara hemma under helgen.
Många kramar Helena

Anonym sa...

Hoppas att du kan få njuta lite av din hemmavistelse!

Å jag undrar om ljusstaken du har på bild finns att köpa någonstans? Den gilla jag =)

Kram Jonna

Anonym sa...

Hej!
Hamnade på din blogg via en annan blogg och har sedan dess följt dig i bloggen. Önskar så att dessa sjukdomar inte fanns men ber till Gud för dig att du ska bli frisk och kunna njuta av livet med din familj.