måndag, oktober 25, 2010

NU ÅKER DE BORT

Har länge haft med min blogg under ett par olika "bloggtopplistor", men nu det sista har de börjat med något som heter "sponsrade ord" vilket har gjort att de har markerat ord precis överallt i den text jag skriver. Detta har nog förresten funnits innan också, men inte alls i den här omfattningen. Dessvärre är det ofta som länkarna inte ens har någon med att göra om det jag skrivit och det har även börjat poppa upp små rutor mitt i texten som envist ligger kvar på skärmen. Superirriterande! Så nu åker de bort!

Någon trodde till och med att jag hade fejkat något inlägg bara för att få in vissa av orden, men nej så är det inte. Jag väljer inte själv vilka ord som dessa tjänster markerar i min text. Förstår att det inte känns särskilt "äkta" om jag skriver om ett sjukhusbesök och sen poppar det upp länkar där man kan gå in och köpa hundmat eller hitta sin kärlek på nätet.

Det jag skriver är mina egna ord och åsikter. Förutom att skriva om min vardag så tipsar jag gärna om diverse butiker på nätet där jag har handlat eller hittat något som jag vill ha. Ordnar även med tävlingar emellanåt eller skriver om olika barnprodukter som jag har testat. Lägger ganska ofta ut bilder på kläder som jag köpt till barnen eller som de fått i present. Sen så kanske några läser här enbart för min sjukdoms skull och för att se hur jag mår, men mitt liv är inte bara en sjukdom utan så mycket mer. Framför allt kretsar det kring familjelivet och mitt stora fotointresse, så därför handlar min blogg mycket om just det.

Men som sagt, de där så kallade "sponsrade orden" åker i soptunnan nu! Det är inget som ger mig någon summa att tala om iallafall (räcker faktiskt inte ens till en glass).


De som tjänar mest pengar på min blogg är Cancerfonden! Är stolt över att mina underbara bloggläsare har skänkt över 50 000:- genom mina två insamlingar som ni hittar till vänster här på bloggen.

Ibland händer det att jag lägger ut egna reklamlänkar och de kronor som kommer in där förs också över till Cancerfonden (= som är mitt lilla hopp för att en dag kunna bli fri från cancern). Om man känner att man knappt får sin ekonomi att gå runt och därför inte har råd att skänka en summa, så kanske man istället kan ofta några sekunder åt att klicka på en länk och på så sätt sponsra till insamlingarna. Många bäckar små...!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är bloggen superfin igen. nej jag trodde verkligen inte att du skrev inlägg för att få pengar. jag insåg att det var som du säger men det såg så j-a störigt ut.
nu är den ren och fin och jag väntar på schysta bilder som du har tagit. Alltid lika kul. krya på dig. jag tror inte saltvatten hjälper. drick honungsvatten eller om du nu kan det med tanke på medicinerna te med lite cognac. good luck med förkylningsbekämpningen.

Lisa sa...

Åh vad skönt att bli av med dem! Jag trodde faktiskt att du hade börjat med det för att tjäna pengar, men det är ju ditt beslut vad du vill göra med din blogg. Pengar måste man ju ha. Men jag måste säga att bloggen är mycket trevligare att läsa utan all den där reklamen!

Annelie sa...

Vad bra med en förklaring. Om det nu hade varit så att du hade gjort dig pengar på orden så tycker jag det hade varit helt okej. Jag köper rosa bandet och är medlem i cancer- och trafikskadades riksförbund och har köpt några "rosa" saker. Så självklart kommer jag klicka på dina länkar och på så sätt bidra.
Kram Annelie

Linda sa...

Tack för era kommentarer! Ja, hade de sponsrade länkarna inte varit så himla störande som de varit nu det sista + att de faktiskt hade genererat lite mer pengar så hade de ju kunnat ligga kvar... men nu gjorde de dessvärre att man knappt kunde läsa texten som jag har skrivit och hela bloggen såg allmänt rörig ut! Inget kul att man ska behöva ladda om sidan för att t ex få bort en pop up-ruta. :-(

Jag har också köpt rosa bandet, rosa produkter och blivit medlem i ctrf. Forskningen är jätteviktig! Som det är idag finns det inget bot mot spridd bröstcancer. Ibland känns det som att utvecklingen när det gäller datorer och andra tekniska prylar går snabbare framåt än när det gäller att bota allvarliga sjukdomar.

Men visst, det sker absolut framsteg inom cancerforskningen också! :-)

kram Linda

Stina sa...

Det har faktiskt varit jätteirriterande med de där rutorna... Ser de överallt nu i bloggvärlden...

KRam Stina

Yvonne sa...

Såna där "sponsrade ord" är verkligen irriterande! Jag läser din blogg för att du fotar fint, skriver bra och engagerande och har en fin blogg. Hoppas din förkylning ger med sig snart!

Lotta A sa...

Fantastiskt, vilka summor du har samlat in till Cancer fonden.
Hoppas att att de kommer till stor nytta inom forskningen.

Kram Lotta

Åse sa...

Jaha var det så det car. Undrade just varför vissa ord var understrykna. Mycket bättre utan! Blir lite rörigt annars.

Kram