söndag, september 19, 2010

VET NI VAD JAG HAR GJORT IDAG?

Idag efter frukosten begav vi oss till vallokalen för att rösta. Tyvärr har jag inte orkat sätta mig in politiken så värst mycket nu inför valet, men vet väl på ett ungefär vad de flesta partierna står för. Ja, hur som helst, röstat har jag iallafall gjort! :-)


Det var fler än vi som skulle rösta idag så vi fick köa en bra stund.

Valresultaten från de flesta distrikt har nu kommit in. Det är visserligen upp till var och en hur man vill rösta, men jag kan inte påstå att jag jublar över att ett parti med rasistiska värderingar som Sd kommer in i riksdagen. Tycker faktiskt att det är ganska skrämmande att ett främlingsfientligt parti får fler röster än ett parti som t ex Kd som värnar om familjen och ett mänskligare Sverige.HÄR kan man se hur vi röstade i kommunen där jag bor, dvs Habo.


Val till kommunfullmäktiga i Habo (preliminär röstfördelning).

Efter att vi hade röstat åkte vi till Kyrkekvarn där min make är uppvuxen. Det är så himla mysigt där! Vi tog en tur på islandshästar och efteråt grillade vi. Riktig tur med vädret hade vi för solen sken på oss större delen av ridturen. Däremot började det regna när vi grillade, men det gjorde inte så mycket för då satt vi under tak.Jag red på en häst som heter Gjosta. Hon var jättemysig! Islandshästar är ju rätt lagom storlek på och de är dessutom väldigt snälla. Tjejen som red med oss var väldigt trevlig och duktig på att förklara hur man skulle göra. Förutom att skritta fram på de mysiga skogsvägarna och stigarna fick vi även prova på att trava, galoppera och tölta.Gjosta visade sig vara en riktig buse för hon tog med mig på en extra ridtur när vi var på ett ställe i skogen där vägen delade på sig. Vi stannade till där, men så började hon lite sakta gå åt det hållet dit vi inte skulle. Jag försökte vända, men hon hade ingen större lust för det (eller så var jag för kass på att ge henne bra instruktioner?). På eget initiativ satte hon iväg i galopp. :-) Förmodligen visste hon precis att just den vägen ledde hem tillbaka till stallet. Hon ville säkert dit och äta, för så fort hon fick en chans så böjde hon ner huvudet och betade.


En inte alltför smickrande vinkel på den här bilden, men det bjuder jag på! ;-)

Det är så härligt att sitta på hästryggen och njuta av den vackra naturen. Rida i Kyrkekvarn kan man göra året runt och de har en massa olika turer, bl a novemberritt, glöggritt och grillritt. Man måste inte alls vara ridvan för att rida där. Jag har inte suttit på hästryggen särskilt många gånger under mitt liv. Tyvärr kanske man skulle säga, för jag älskar djur och hästar är riktigt fina och mysiga!


William är lite för liten för att följa med på någon ridtur, men han fick prova att sitta på hästryggen en stund. Det tyckte han var spännande! Där finns även ponnyridning för barn. Kanske skulle låta dem testa detta någon gång framöver.


Lill-Erik och Stor-Eric (min kusin). Visst är de söta?! ;-)


Vid Kyrkekvarns camping finns en stor och härlig grillplats under tak.


Barnen lekte och hade roligt i skogen.

Ett par filmklipp blev det också...


William hade nog mer än gärna tagit sig ett dopp i badtunnan om han hade fått, men plaska i vattnet med händerna var ju också väldigt roligt.

Ta gärna en titt på det här lilla filmklippet också så förstår ni att vi hade riktig tur med vädret. Hade den regnskuren kommit då vi var ute på ridturen så hade vi blivit rejält blöta!

4 kommentarer:

Lotta A sa...

Det ser ut som ni hade en riktig toppen dag, så mysigt och roligt att rida Islands häst!

Jättefina foton på er alla.

Men snacka om att ni hade riktig tur att den, störtskuren inte kom förrän ni satt i bilen och var på väg hem.

Kram från Lotta

kerstin sa...

Toppen att du orkar med allt du vill
härliga dagar när man få vara med sina barn i skogen
lycka till kram ta hand om dig/Kerstin

ellenojag sa...

Du tar verkligen underbara foton!

bilden på barnen i skogen, är fantastisk!

Anonym sa...

Haha vilken härlig video måste jag säga. Höstregnet i ett nötskal.
Men endå rätt så mysigt att sitta där i bilen med bra musik och goda vänner!